29 Responses

  1. Datin Tyka
    Datin Tyka May 23, 2013 at 1:22 pm | | Reply

    bounce rate den huru hara….. tapi akan cuba tips ni.. terima kasih cikgu titan

    1. Abdur Rozak
      Abdur Rozak May 23, 2013 at 10:07 pm | | Reply

      Yupz, terimakasih diucapkan untuk sifu titan.

  2. Merah
    Merah May 23, 2013 at 1:26 pm | | Reply

    🙄 cakap nak tido…

    terbaik maklumat ni. :mrgreen:

  3. Amirez
    Amirez May 23, 2013 at 1:32 pm | | Reply

    awal2 dulu bounce rate selalunya kurang daripada 20%. sejak tukar theme terus melonjak ke 70-80% haha.

  4. Katak Comel
    Katak Comel May 23, 2013 at 1:44 pm | | Reply

    nk dpt bounce rate 50% agak mudah tp 40% mmg sgt susah..
    ni sbb gua pnye bounce rate di antara due2 tu..
    hihi

  5. Alin Marlini
    Alin Marlini May 23, 2013 at 1:46 pm | | Reply

    Pertama kali tau apa bounce rate tu….

  6. reezluv
    reezluv May 23, 2013 at 1:48 pm | | Reply

    maleh amek port bounce rate ni..aaha..dulu advertiser aku tak amek port pun.:D

    1. hafizmd
      hafizmd May 24, 2013 at 8:45 am | | Reply

      janji diorang nak pr cantek ek bro rees..hehe

  7. Ladfe Amir
    Ladfe Amir May 23, 2013 at 1:56 pm | | Reply

    Memang kena buat artikel tak terkalah baru pembaca akan bertahan lebih lama membaca.

  8. jal
    jal May 23, 2013 at 2:13 pm | | Reply

    memang tak terkalah la tip lu bro, bounce rate aku makin rendah mungki dorang rasa aku makin kacak kot

  9. zool
    zool May 23, 2013 at 2:52 pm | | Reply

    Bounce rate aku 70 ke atas lagi..
    harap2 theme baru boleh turunkan bounce rate

  10. kakiblog
    kakiblog May 23, 2013 at 3:06 pm | | Reply

    antara artikel yang menarik untuk dibaca…

  11. TehR
    TehR May 23, 2013 at 3:51 pm | | Reply

    aku punya juga masih tak begitu bagus
    banyak yang nak kena buat

  12. Akuro San
    Akuro San May 24, 2013 at 1:19 am | | Reply

    ah, biarlah bounch rate nih~ tak kuasa nak layan~ 😐

  13. Izzuddin Fauzi
    Izzuddin Fauzi May 24, 2013 at 1:21 am | | Reply

    Siapakah awek itu~ Hahaha…

  14. cik tom
    cik tom May 24, 2013 at 1:35 am | | Reply

    bounce rate blog ciktom tgi…alexa rank pn jth..ish byk kerja nak kena upkan balik ni blog..skang tgh usaha tips no 1 & 2 dulu..

  15. kak ina kl
    kak ina kl May 24, 2013 at 1:39 am | | Reply

    alhamdulliah akak punya bawah 50…ok lah tu kannnnnnnnn 🙂

  16. onlajer
    onlajer May 24, 2013 at 4:00 am | | Reply

    makin kacak lah lu punya alexa 😀

  17. Wan Mohd Hafiz
    Wan Mohd Hafiz May 24, 2013 at 4:13 am | | Reply

    Mula-mula jer bounce rate rendah, lama2 memang akan menaik. Susah nak maintain…adeh.

  18. hafizmd
    hafizmd May 24, 2013 at 8:47 am | | Reply

    8 minit tu manusia2 kat planet bumi ni lepak kat blog manusia terkacak tak terkalah…mmg super terbaiklah

    betul tu, oleh sebab ambe beramal dgn apa yg bro titan ni cakap (kalau tak silap ambe, titan ada citer kat blog yg superstar lagi satu tu), BR blog ambe bawah 40%

    kira oklah jugak

  19. eiela
    eiela May 24, 2013 at 10:19 am | | Reply

    oo macam tu rupanya nak kurangkan bounce rate

  20. Danial Abdul Rahim
    Danial Abdul Rahim May 24, 2013 at 11:30 am | | Reply

    Gua punya blog personal bounce rate 15%…

    Pelik macam mana boleh dapat serendah macam tu. Tengok tengok sebab design blog gua yang *dulu* super simple. Cuma ada content di bahagian tengah dan ada footer column.

    Kesimpulannya:
    Blog mesti simple dan ringan
    Ada footer column
    Cum ada artikel ja (Macam blog http://zenhabits.net/)

    Walau apapun, memang terbaik tipsnya. Gua sokong 101% 😎

    Saya doakan Tuan Ahmad Faizal kaya dan berjaya.

  21. Danial Abdul Rahim
    Danial Abdul Rahim May 24, 2013 at 11:31 am | | Reply

    Eh, *cuma.

    Cum? Apakah? Haha..

  22. Hafizul
    Hafizul May 27, 2013 at 6:51 am | | Reply

    Menarik tips yang diberikan..selamber tapi penuh bergaya..hehehe..

  23. asyrin
    asyrin September 28, 2013 at 9:00 am | | Reply

    Menarik artikel ni. Thanks bro atas perkongsian ni… 😮

  24. Irwan Alessa
    Irwan Alessa January 28, 2014 at 11:58 am | | Reply

    aku google jumpa entri ni.. memang saja aku cari lebih info tntang ni.. haha ingat aku nak PM tanya tentang ni, bek aku google dulu.. hahahaha

  25. mohdridzwan
    mohdridzwan September 19, 2014 at 2:06 pm | | Reply

    Wan punya % masih tak bagus. Mungkin bosan kot entry di blog.

  26. Cekgu Norazimah
    Cekgu Norazimah July 18, 2016 at 3:13 am | | Reply

    Owh, baru tahu. CN selalunya musim pt3 je baunce rate rendah sbb bdk2 buat research. Musim puasa pun ok gak bounce rate sbb org cari resepi, selain tu? alahai..standard 80% ! Waaa

  27. zaidalifah
    zaidalifah July 4, 2017 at 8:28 am | | Reply

    singgah sini mencari info bounce rate…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.