33 Responses

  1. mrhanafi
    mrhanafi May 24, 2013 at 5:47 pm | | Reply

    antara perkara yang saya suka baca…kesihatan

  2. Izzuddin Fauzi
    Izzuddin Fauzi May 24, 2013 at 11:22 pm | | Reply

    Hahaha, badan pun dah mula naik sekrang… proses menurunkan berat badan 🙂

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka May 25, 2013 at 10:21 am | | Reply

      apa ni komander, dah dah pergi training.. haha

    2. titan
      titan May 25, 2013 at 4:29 pm | | Reply

      hang muda lagi. susah nak naik.

  3. blackrosehunter
    blackrosehunter May 25, 2013 at 12:32 am | | Reply

    ayat last ko tu..ko tegur makcik mane?haha

    1. titan
      titan May 25, 2013 at 4:32 pm | | Reply

      mana-mana makcik yang terasa la.

  4. TehR
    TehR May 25, 2013 at 2:39 am | | Reply

    kalau nak tegur makcik2
    kena puji dulu la, bro

    puji 2 kali, tegur sekali

    1. titan
      titan May 25, 2013 at 4:33 pm | | Reply

      2 kali mana cukup. 10 kali sekurang-kurangnya. tapi bila tegur, mesti kaw-kaw punya. Maklumlah, ada peluang sekali aje. haha..

  5. Qashmere
    Qashmere May 25, 2013 at 3:59 am | | Reply

    OO yer ker.. Thanks dengan info ni..

  6. zuan
    zuan May 25, 2013 at 6:54 am | | Reply

    kesihatan tu mahal.. sbb tu gua ambil insentif naik public transport.. ni klu gua drive msti nak gerak 5 inci pun malas.. setidak2 bila naik public ni gua kena la jalan kaki ke tempat ‘kutip’ orang

    1. titan
      titan May 25, 2013 at 4:35 pm | | Reply

      setuju. sila kesian pada kaki. kaki terpaksa menahan berat badan yang berlebihan setiap hari. kekadang, masalah orang badan besar ni..dia tak kesian dengan kaki diorang sendiri. Sebab tu..ramai gak orang yang ada masalah berat badan ni, akan ada masalah pada kaki mereka juga..

      1. sohoque
        sohoque May 26, 2013 at 6:24 pm | | Reply

        mmmm.. cam aku jer org tu… 😳

  7. Datin Tyka
    Datin Tyka May 25, 2013 at 10:18 am | | Reply

    den balik kerja jalan kaki.. tapi tak sampai 10000 kaki.. xpe kurus bole perlahan lahan.. yang penting azam kuat

  8. eyriqazz
    eyriqazz May 25, 2013 at 2:37 pm | | Reply

    Jom jogging..lepas tu bro belanja cendol..Ok tak bro>?

    1. titan
      titan May 25, 2013 at 4:36 pm | | Reply

      sesuai. dengan syarat, kena wat senaman berat sikit dulu. baru leh recover bahan bakar yang dah hilang tu. semangkuk takde efek sangat. haha..

  9. sensasi2020
    sensasi2020 May 25, 2013 at 3:21 pm | | Reply

    Sekarang ni bro..hebat dengan artikel kesihatan pula..setelah pulang daripada seminar. Artikel tentang, kopi(kafein) dpt menegangkan kedut muka, tip lebatkan rambut, sekarang ni tentang kalori pula. Sudah jadi pakar kesihatan pula. Lepas ini bolehlah buat blog baru tentang niche kesihatan pula. he..he…

    1. titan
      titan May 25, 2013 at 4:37 pm | | Reply

      dah aku belajar dalam bidang ni juga.
      tak salah aku tegur benda yang sakit dimata. haha..

      untuk kebaikan bersama.

  10. sensasi2020
    sensasi2020 May 25, 2013 at 3:23 pm | | Reply

    Rasanya jogging adalah aktiviti yang paling baik untuk membakar kalori. Semua doktor atau pakar kesihatan selalu menyebut bahawa jogging memang aktiviti yang amat baik untuk menjaga kesihatan kita.

    1. titan
      titan May 25, 2013 at 4:38 pm | | Reply

      jogging aje tak cukup. tapi lebih baik daripada tak ada.

  11. hafizmd
    hafizmd May 25, 2013 at 4:37 pm | | Reply

    Jadi, jgn malas..sbb malas musuh no 1 nak bakar kalori ni.

    1. titan
      titan May 25, 2013 at 4:38 pm | | Reply

      masalahnya, ramai orang kita ni pemalas belaka. 👿

  12. Ladfe Amir
    Ladfe Amir May 25, 2013 at 4:52 pm | | Reply

    Takde masa nak bersenam tapi gua tengah usaha untuk pumping atau push up lebih 100kali. insyaAllah

    1. sohoque
      sohoque May 26, 2013 at 6:26 pm | | Reply

      perrggghhh.. lbh 100 kali bro. mantap ar

    2. tips kurus badan pantas
      tips kurus badan pantas January 27, 2014 at 7:43 pm | | Reply

      buat aje mana yang kita mampu maa.

  13. Khairul Zamri
    Khairul Zamri May 26, 2013 at 4:39 am | | Reply

    rasanya joging lebih membakar lemak huhu

    1. tips kurus badan pantas
      tips kurus badan pantas January 27, 2014 at 7:44 pm | | Reply

      Jogging tak banyak sangat. Lebih baik lari pecut. Jogging 30 minit tak bakar banyak kalori. Kalau hang lari pecut, lebih banyak kalori terbakar walaupun cuma dalam 5 minit. Haha..

  14. sohoque
    sohoque May 26, 2013 at 4:44 pm | | Reply

    good info bro…

  15. sohoque
    sohoque May 26, 2013 at 6:30 pm | | Reply

    berenang juga bagus utk pembakaran kalori. ini disyorksn oleh nabi saw. berenang blh dibuat oleh membolehkan bila masukkan ke dlam sistem

    1. tips kurus badan pantas
      tips kurus badan pantas January 27, 2014 at 7:45 pm | | Reply

      yap. Berenang antara yang baik untuk bakar kalori selain jogging, berenang dan lari pecut.

  16. Hafizul
    Hafizul May 27, 2013 at 6:46 am | | Reply

    Emm saya banyak berjalan kaki jer..kat tempat kerja kesana-kemari..megalahkan mak cik tukang kebun..hehe

    1. tips kurus badan pantas
      tips kurus badan pantas January 27, 2014 at 7:46 pm | | Reply

      Takpe.

      Sekali-sekala apa lah salahnya.

  17. effort lab
    effort lab May 30, 2013 at 4:04 am | | Reply

    untuk sesiapa yg tak berapa rajin nak baca apa yg en titan taip pepanjang ni, kesimpulannya ialah beli la Ebook Bakar Lemak Pantas – Hafis Wasa kehkeh 😛

    1. tips kurus badan pantas
      tips kurus badan pantas January 27, 2014 at 7:46 pm | | Reply

      Yap. Beli ebook tu.

      Memang sangat membantu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.