25 Responses

  1. Alin Marlini
    Alin Marlini May 27, 2013 at 5:24 am | | Reply

    macam tau2 jek Cikgu Titan nie…saya tengah search kat blog cikgu berkenaan Affiliate. Tak sabar nak try.

    Tq.

    1. titan
      titan May 28, 2013 at 7:42 pm | | Reply

      gi la try.
      tak rugi apa-apa pun. hehe..

  2. staibaqhang
    staibaqhang May 27, 2013 at 5:29 am | | Reply

    cikgu suka main bola… Hari2 cikgu main bola…..
    Cikgu dah tidur…. Mari kita main….

    Walau macam mana pun hg mmg sifu dlm bidang ni…

  3. Azman Ishak
    Azman Ishak May 27, 2013 at 5:32 am | | Reply

    maaf cikgu, saya nak tanye… apakah impact jika semua orang join dan semua orang mempromosi produk yang sama? apa impact pada marketing dan value. untuk pengeluar afilliate, itu satu impak yang menguntungkan, bagaimana pulak dengan mereka yang baru? adakah di sini terletakkan kekuatan yang perlu dimainkan untuk keyword keberkesanan ayat tak terkalah tu?

    terima kasih atas tunjuk ajar 🙂

    1. titan
      titan May 27, 2013 at 5:59 am | | Reply

      impact? tak semua orang promosi benda yang sama. Tak semua orang. Sebilangan kecil aje. Impaknya kecil aje. Yang nampak, pasti akan belajar sesuatu. Yang aku mahu highlight, sejauh mana dan selama mana konsistensi mereka untuk mempromosikan produk yang mereka pilih itu. Orang kita ni, masa benda tengah panas, diorang ikut. Tunggu masa dah sejuk, masa itu kita boleh lihat nilai diri mereka yang sebenar.

      Bab marketing dan value. Benda ni luas. Susah aku nak terang sebenarnya. Bergantung pada target atau misi individu yang terbabit. Apa yang mereka nak?

      Untuk mereka yang baru, memang nak tak nak, kena usaha kuat. Bab affiliate ni, dari tahun 2003 lagi benda ni dah panas. Even kalau korang join swisscash pun, masa ini dah diterapkan konsep program affiliate. Cuma orang kita tak alert. Mereka lebih kepada konsep “downline-upline”. So, aku dah perjuangkan affiliaet ni dari tahun 2003. Kalau aku boleh, mengapa “orang baru” sekarang tak boleh buat benda yang sama? Selagi internet ni wujud, selagi program affiliate ni wujud, selagi nilai “duit” itu masih ada..selagi itu benda ni akan tetap wujud sepanjang zaman. Ya, permainan keyword sentiasa berlaku pada bila-bila masa. Bukan untuk program affiliate aje..dalam banyak perkara.

      Dan of course, kena bijak. Sebagai blogger dan promoter, kena bijak tak kiralah dalam promosi, kejar peluang atau bina peluang. Nak buat duit, ada banyak cara.

  4. hafizrahim
    hafizrahim May 27, 2013 at 5:45 am | | Reply

    Selagi tangan boleh menaip, akan aku join mana2 affiliate yang ada kat tenet tu..

    1. titan
      titan May 28, 2013 at 7:43 pm | | Reply

      gua tahu.
      lu memang rajin sekarang, kan? hehe.. :mrgreen:

  5. Ummi Hanie
    Ummi Hanie May 27, 2013 at 5:53 am | | Reply

    Jobniaga ke jomniaga bro 😆

    cekgu faizal mmg sifu affiliate tersembunyi, org baru nak jumpa.. haha

    1. titan
      titan May 28, 2013 at 7:47 pm | | Reply

      la. gua dah selalu bagitau kannnnnn.

  6. reezluv
    reezluv May 27, 2013 at 6:14 am | | Reply

    yaa..promote affiliate itu seni..hehe

    1. titan
      titan May 28, 2013 at 8:04 pm | | Reply

      Ya, gua sangat setujulah. haha 😈

  7. Hafizul
    Hafizul May 27, 2013 at 6:38 am | | Reply

    Wahhh ni hebat komen dari artikel lagi nih..suka komen en titan yang panjang tu..rasa semangat memuncak tetiba..hehe

    1. titan
      titan May 28, 2013 at 8:15 pm | | Reply

      hang, apa aku tulis pun semua hang suka.
      haha..

  8. cik tom
    cik tom May 27, 2013 at 8:29 am | | Reply

    ok dah promote sebelum ni..huhu

  9. TehR
    TehR May 27, 2013 at 9:08 am | | Reply

    aku dah godek2 jomniaga semalam
    dan tak khatam lagi

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka May 27, 2013 at 9:47 am | | Reply

      samala.. agak pening jugak sebenarnya… takpe kita belajar slow slow

  10. Datin Tyka
    Datin Tyka May 27, 2013 at 9:47 am | | Reply

    terima kasih kongsi ilmu cikgu titan

  11. eiela
    eiela May 27, 2013 at 10:47 am | | Reply

    dah daftar sejak 2010 promote kat blog lg 1.

  12. eyriqazz
    eyriqazz May 27, 2013 at 1:12 pm | | Reply

    bro,suapkan saya cendol banting…hik3..

    1. titan
      titan May 28, 2013 at 8:28 pm | | Reply

      suruh bini hang suap la.
      tak malu ker??

  13. kakiblog
    kakiblog May 27, 2013 at 10:53 pm | | Reply

    satu petua yang harus dipandang tinggi…terima kasih bro

  14. hazman aka species1980
    hazman aka species1980 May 28, 2013 at 7:23 am | | Reply

    Buat gua tak sabar nak beli ebook teknik affiliate ko je nei

    1. titan
      titan May 28, 2013 at 8:30 pm | | Reply

      entah bila gua siap tulis.
      gua ni pemalas benar sekarang ni. haha 😆

  15. effort lab
    effort lab May 30, 2013 at 4:16 am | | Reply

    “Salah satu sebab aku survive dalam dunia affiliate adalah kerana aku menguasai peluang yang ada disekeliling aku.” ramai fail sebab sangka buat promosi sekali sale bedesup. adoi!

  16. encikarman
    encikarman September 6, 2013 at 9:56 am | | Reply

    1st time baca reply yg pjg dari titan kat entri nih.. hoho.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.