48 Responses

  1. ahmadyani
    ahmadyani May 1, 2013 at 8:47 am | | Reply

    kena cubalah pakai hosting luar negara ni. tak boleh kata macam-macam kalau tak cuba dulu…

    1. Hafizul
      Hafizul May 4, 2013 at 6:06 am | | Reply

      Emm belum ada keinginan lagi nak mencuba yang luar negara..dalam negara pun belum jajah habis lagi..haha

  2. Aan Shared
    Aan Shared May 1, 2013 at 9:45 am | | Reply

    makasih infonya cik,
    nanti saya juga mau daftar ah..

  3. TehR
    TehR May 1, 2013 at 9:46 am | | Reply

    memang tak terkalah iklan ni

    1. Hafizul
      Hafizul May 4, 2013 at 6:07 am | | Reply

      Entah2 ni iklan berbayar.,.sebab tu tak terkalah tu..kan bro?haha

  4. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin May 1, 2013 at 12:49 pm | | Reply

    Pergh.. Mahal tu.. Belum mampu aku nak pakai hosting harga macam ni.

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka May 3, 2013 at 6:05 pm | | Reply

      haa tau takpe.. mahal gila kot…

  5. Khairul Zamri
    Khairul Zamri May 1, 2013 at 1:43 pm | | Reply

    tak kisah pilihan mana pun, pilihan di tangan kita, aku tak mampu nak bayar bulan tuk hosting ni kena bayar benda lain lagi bulan2 😆

  6. KiD
    KiD May 1, 2013 at 3:57 pm | | Reply

    ada beberapa artis yang pakai hosting hostgator nih.. dan baru aku tau.. hehehe.. unlimited tu beb!!!

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka May 3, 2013 at 6:06 pm | | Reply

      mesti tak lama nanti kid pakai hosting ni plak.. maklum la da retis

  7. Faizal Fredley
    Faizal Fredley May 1, 2013 at 4:36 pm | | Reply

    selagi x der masalah ok lah….servis titop pulak memng x kisah popular ke x…

  8. hanafi abdullah
    hanafi abdullah May 1, 2013 at 4:55 pm | | Reply

    janji hati puas hati dan mampu bayar menjadikan hosting dari luar pilihan terbaik.

  9. Asyrof Asri
    Asyrof Asri May 1, 2013 at 5:45 pm | | Reply

    Menarik dan sangat menarik. 😉

    Sebab bila saudara Titan crita, saya suka penulisannya.

    Santai dan menghiburkan. Itu sebab saya nak sangat saudara Cendol ni masuk kontes saya. 😉 heheh … ada bran … ?

    Pasal iklan kat lebuhraya tu, Malaysia tak mampu nak bayar iklan dan pastinya rakyat Malaysia masih tak faham apa itu Hosting.

    So, jika buat iklan superb macm mana sekalipun. Konfem orang tak faham.

    Lagi satu, rakyat Malaysia ni tak ramai lagi yang tahu berblogging apatah lagi mencerca dunia blogging nie susah dan macam-macam la.

  10. Joe
    Joe May 1, 2013 at 7:14 pm | | Reply

    Terbaik.. Hostgator memang top! Walaupun mahal, tapi dari long term use, memang terbaik. Ak pakai hostgator pun sebab nk uruskan blog blog affiliate je. Amek BABY PLAN dah boleh host unlimited website. Nak kate rugi, tak la sangat. Banyak feature yang disediakan.Support die pon ok.Siap kol aku pagi pagu buta…
    Bajet setahun lebih kurang RM400+. Bayar gune hasil income affiliate je.

    Ipage murah kot. Takpun bluehost, network solutions.

    1. zool
      zool December 3, 2013 at 12:46 pm | | Reply

      dia call? hebat tu

  11. JomJalan
    JomJalan May 2, 2013 at 1:46 am | | Reply

    Utk laman web international, bagus kalau ada hosting yg punya server di luar negara.

    Tapi kalau utk laman web Malaysia, lebih baik pakai yg ada server local macam Exabytes.

    Tapi saya setuju yg mmg HostGator ni reputasi dia sgt baik dibandingkan dgn hosting companies yg ada kat negara kita.

  12. hafizmd
    hafizmd May 2, 2013 at 3:53 am | | Reply

    Pernah pakai sekali, mmg superb bab servis cuma tang mahal tu..biasalah..benda baik..hehe

  13. hafizmd
    hafizmd May 2, 2013 at 5:39 am | | Reply

    pernah dgr hostgator ni.. dgn buaya tu.. rasanya yg macam buaya kot suka hosting ni.. hehe.. gurau.. gurau, jgn marah aa..

    kalau servis terbaik, kdg2 mahal pun tutup mata jer..nak2 org bnyak duit..kan? kan?

    1. fiezaradzi
      fiezaradzi May 2, 2013 at 5:41 am | | Reply

      silap2.. sebenarnya tak perasan guna nama mamat hensem ni.. sebenarnya bini cun dia yg komen.. hehee..

      aiyok.. itulah guna laptop sama lagi.. peace..

      1. Hafizul
        Hafizul May 4, 2013 at 6:08 am | | Reply

        Hahaha..ni lah kelebihan bila dua blogger pakai satu laptop yang sama..ada kebaikannya..hahaha

  14. onlajer
    onlajer May 2, 2013 at 6:32 am | | Reply

    hostgator apa tu aligator tu tau le haha

  15. Kang Jum
    Kang Jum May 2, 2013 at 7:44 am | | Reply

    coba dulu ah agar gak ke tipu.

  16. staibaqhang
    staibaqhang May 2, 2013 at 8:01 am | | Reply

    3 tahun lagi baru mampu pakai… yg dok ada pun tak mampu nak jaga..

  17. Wan Mohd Hafiz
    Wan Mohd Hafiz May 2, 2013 at 8:19 am | | Reply

    Dah guna Hostgator sejak tahun 2007 lagi untuk blog English aku. So far dari segi support, takde lagi hosting tempatan yang boleh challenge support Hostagor nie. 😆

  18. suri
    suri May 2, 2013 at 8:19 am | | Reply

    ini untuk hosting blog buat duit tu ker?

  19. papa mifz
    papa mifz May 2, 2013 at 10:27 am | | Reply

    den bab2 hosting nih tak berapa nak tau…den pun berhostingkan blogger jer…domain jer tukar…huhu

  20. wazy
    wazy May 2, 2013 at 2:09 pm | | Reply

    Boleh tahan juga hostgator ni

    1. Datin Tyka
      Datin Tyka May 3, 2013 at 6:11 pm | | Reply

      lebih hebat dr fivio.. heeeeee

  21. zuls
    zuls May 2, 2013 at 4:11 pm | | Reply

    Kalau blogspot-blogspot aku dah sampai tahap perlu pindah wordpress aku memang akan ambil hostgator, unlimited domain, unlimited hosting.

  22. auc
    auc May 3, 2013 at 10:21 am | | Reply

    jom guna buaya tak terkalah la pulak 😉

  23. Datin Tyka
    Datin Tyka May 3, 2013 at 6:02 pm | | Reply

    kita blog biasa je, so guna saje la Malaysia pnye..

    1. Hafizul
      Hafizul May 4, 2013 at 6:09 am | | Reply

      Emm yang Malaysia pun belum dijajah habis lagi…hehe

  24. ejam
    ejam May 4, 2013 at 2:29 pm | | Reply

    bagi aku janji bukan fivio, asiahost dan sepakuhosting dah kira ok..
    3 penama yg dinyatakan adalah senarai hitam yg perlu semua orang tahu..jauhi mereka sebelum anda terseksa..

  25. Azuan
    Azuan May 8, 2013 at 2:23 pm | | Reply

    Lama dah dengar hosting ni… dari dulu lagi popular.

    Tp antara hostgator dgn bluehost, mana yg lagi best?

  26. sensasi2020
    sensasi2020 May 18, 2013 at 3:40 pm | | Reply

    Hostgator…mahalnya…nak pakai yg tempatanpun tak dapat nak beli lagi, inikan pula drpd luar negara.

  27. sohoque
    sohoque May 18, 2013 at 5:26 pm | | Reply

    aku punya first domain dan hosting dulu aku pernah pakai namecheaphosting.com. nama pon cheap apa.. heheheh

  28. Khairul Zamri
    Khairul Zamri December 2, 2013 at 11:28 pm | | Reply

    tak pernah saya pun nak cuba hehe

  29. reezluv
    reezluv December 3, 2013 at 12:01 am | | Reply

    yup..dah nak tahun ke berapa aku pakai hosting ni..tak menyesal langsung..takde aduan langsung..down?ada la sekali..sejam je,then ok..apa ada hal? :mrgreen:

  30. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia December 3, 2013 at 1:01 am | | Reply

    nama hosting pun dah hebat.hohoho 😀

  31. sabree hussin
    sabree hussin December 3, 2013 at 3:16 am | | Reply

    aku pun sebenarnya on the way nak pakai hostgator jugak ni

  32. Irwan Alessa
    Irwan Alessa December 3, 2013 at 3:48 am | | Reply

    pergghh mahal habis.. tapi kalau servis cun memang takpe la bayar bulan2..

  33. boni ultra kacak
    boni ultra kacak December 3, 2013 at 2:42 pm | | Reply

    tak popular kunun. starlight kang baru tau.hahaha

  34. KiD
    KiD December 3, 2013 at 4:19 pm | | Reply

    pernah tengok artis gunakan hostgator ni untuk website nya yang banyak..

  35. Ummi Hanie
    Ummi Hanie December 3, 2013 at 5:29 pm | | Reply

    ni yg tgh promo RM6-RM7 setahun tu kan?

  36. Basri Abdullah
    Basri Abdullah January 7, 2014 at 6:18 pm | | Reply

    Mantap ncik rekomendasinya.

  37. Malaysia Web Hosting
    Malaysia Web Hosting December 25, 2014 at 1:01 pm | | Reply

    penjelasan yang mantap. memang patut dibandingkan harga / offer hosting di Malaysia dengan hosting luar negara. Biar kompetitif baru akan ada manfaat kepada pengguna..

  38. sancu murah
    sancu murah March 22, 2015 at 10:27 am | | Reply

    lumayan nih buat referensi kalau make hosting sendiri..makasih infonya gan..

  39. Basri Abdullah
    Basri Abdullah December 2, 2015 at 5:05 pm | | Reply

    Ikut nyimaklah ncik, walaupun terlambat. salam kenal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.