66 Responses

  1. Syukri Tahir
    Syukri Tahir June 11, 2013 at 9:37 pm | | Reply

    sesungguhnya, gunalah teknik merah jambu.. 😆

  2. Fareto
    Fareto June 11, 2013 at 9:50 pm | | Reply

    Tips yang amat berguna bagi blogger malas n baru macam saya. Tq 🙂

  3. Ustazah Ain
    Ustazah Ain June 11, 2013 at 9:58 pm | | Reply

    Terima kasih cikgu

  4. kakiblog
    kakiblog June 11, 2013 at 10:35 pm | | Reply

    terima kasih atas perkongsian ini bro..saya rasa banyak membantu blogger baru..

  5. Datin Tyka
    Datin Tyka June 11, 2013 at 11:28 pm | | Reply

    den da lama tak update… kat hospital ni, nak menaip tu alahai… kalau cerita pasal doktor handsome bole ler hari2.. nanti orang jemu lak

  6. hafizrahim
    hafizrahim June 11, 2013 at 11:56 pm | | Reply

    Ok..nanti aku tiru..kalau tiru copy paste boleh? Hahaha

  7. Abi Com
    Abi Com June 12, 2013 at 12:27 am | | Reply

    terimakasih unruk tipsnya cik

  8. Fareast
    Fareast June 12, 2013 at 12:27 am | | Reply

    :p thank you bos..saya dah praktik sikit2 gaya bos tulis..thank you..

  9. zool
    zool June 12, 2013 at 12:31 am | | Reply

    aku dah takde idea aku guna balik entri lama tu

  10. Izzuddin Fauzi
    Izzuddin Fauzi June 12, 2013 at 12:34 am | | Reply

    Bab nie memang aku bermasalah -_-

  11. Alin Marlini
    Alin Marlini June 12, 2013 at 1:10 am | | Reply

    boleh tiru ek….hehehehehe

    1. Asyrof - Blogger Tanah Arab
      Asyrof - Blogger Tanah Arab June 15, 2013 at 5:37 pm | | Reply

      Boleh, tiada masalah.

      Kawan baik Asyrof – Donald Trump pernah berkata :-

      ‘Nak berjaya, ikut cara orang berjaya’.

      – Asyrof Asri –

  12. Dkna Abza
    Dkna Abza June 12, 2013 at 1:27 am | | Reply

    nak tiru gak laaa.. gua lu.. ok tak?

  13. fiezaradzi
    fiezaradzi June 12, 2013 at 1:43 am | | Reply

    bagus ni.. nanti aku cuba tiru.. tapi kalau dah malas tu, nak buka blog pun susah..

  14. fyna
    fyna June 12, 2013 at 1:46 am | | Reply

    TERBAIK!!! Mohon fyna pun akan follow tips titan sekiranya kemalasan fyna mengatasi segalanya.

  15. onlajer
    onlajer June 12, 2013 at 1:48 am | | Reply

    kau nak malas aku tak kisah , tapi aku kena rajin haha

  16. Zida
    Zida June 12, 2013 at 2:07 am | | Reply

    dulu pernah nak buat siri cerita kehidupan kat mesir ni, hahaha rajin masa first year je, la ni dah nak masuk clinical year pun banyak benda tak tercerita. LOL.

    (y)

    1. Asyrof - Blogger Tanah Arab
      Asyrof - Blogger Tanah Arab June 15, 2013 at 5:39 pm | | Reply

      Patutlah Asyrof tunggu artikel Doktor Zida ynag akan datang tak muncul.

      Rupanya, sibuk belajar. Its ok, never mind. 🙂

      Teruskan belajar, lagi bagus.

  17. reezluv
    reezluv June 12, 2013 at 2:15 am | | Reply

    tak buleh nak update gua punya blog setakat ni..hosting ngah setelkan masalahnya..ciss 🙄

  18. nazra
    nazra June 12, 2013 at 2:30 am | | Reply

    yg last tu best & takkan habis dengan idea. sebab manusia ni banyak masalah. yg takda masalah pun akan ada masalah jugak. hehehhehehe :mrgreen:

  19. eryati
    eryati June 12, 2013 at 2:38 am | | Reply

    Erm..sy pun kengkadang buat gini tp..kerap terstuck juga d prtengahan mnaip entri..hihi..mood pun jd punca ilang idea yg tiba2 dtg..terus klik draft saja.besok2 buja balik dah lupa…

  20. Qashmere
    Qashmere June 12, 2013 at 2:50 am | | Reply

    Betullah tu!!

  21. mujagirl92
    mujagirl92 June 12, 2013 at 2:50 am | | Reply

    tapi tak reti la nak guna bahasa macam en titan,, tetap schematic diagram gak jadinya,, grrr

  22. hafizmd
    hafizmd June 12, 2013 at 3:42 am | | Reply

    nampaknya, ambe kena kurangkan ‘too calculated’ entri…hehehe

    thanks titan

  23. Mama Murai
    Mama Murai June 12, 2013 at 4:41 am | | Reply

    dari dulu saya dah nampak teknik ko cikgu… dah tak lut dah… he he he. Setakat ni Alhamdulillah masih belum pernah mengalami masalah kekeringan idea yang teruk. Cuma kekangan masa sahaja menyebabkan frekuensi mengupdate blog semakin perlahan. Bayangkanlah la ni ada 9 entri nak dilayan setiap hari.

    1. titan
      titan June 12, 2013 at 1:15 pm | | Reply

      apa benda yang tak lutnya?? haha..

  24. ieta
    ieta June 12, 2013 at 4:50 am | | Reply

    Sy sll tulis men belasah je. Tp sll juga berhati2 tp malas juga nak berskema dlm buat ayat penulisan. Mmg banyak tips dlm ni sy juga suka buat. hoho…. I like this thips. Tqvm Mr. TITAN yg sememangnya kacak 😀

  25. auc
    auc June 12, 2013 at 5:13 am | | Reply

    perkongsian hasil dari pengalaman ni yg terbaiknya…

  26. hazman aka species1980
    hazman aka species1980 June 12, 2013 at 6:23 am | | Reply

    Kalau tulis secara santai atau ikut naluri lebih natural dan boleh mengarut panjang berjela… yang bestnya ramai pulak yang enjoy baca…..

  27. papa mifz
    papa mifz June 12, 2013 at 7:30 am | | Reply

    tips berguna bro…terima kasih atas perkongsian…:)

  28. Hafizul
    Hafizul June 12, 2013 at 7:35 am | | Reply

    Satu perkara yang tidak boleh tiru..gaya THE SLEEPER..hahaha..terima kasih kongsikan…habis lah lepas ni idea mencurah2 lah…

  29. wazy
    wazy June 12, 2013 at 7:58 am | | Reply

    Tips yang sungguh berguna,terima kasih untuk perkongsian yang baik ini

  30. Zqah
    Zqah June 12, 2013 at 8:13 am | | Reply

    Encik Titan memang terbaik ! :mrgreen:

  31. eyriqazz
    eyriqazz June 12, 2013 at 8:25 am | | Reply

    Jap2..nak tiru satt…..

  32. ajumohit
    ajumohit June 12, 2013 at 11:47 am | | Reply

    ok nnti boleh praktikkan ni 😉

  33. rozuan
    rozuan June 12, 2013 at 12:08 pm | | Reply

    good article. dulu banyak idea.sekarang makin kering.

  34. MK Kimi
    MK Kimi June 12, 2013 at 12:11 pm | | Reply

    aku respek kt orang yg ada byk blog dan konsisten update setiap satu. aku ada 1 blog je yg aktif, itupon dah berapa konsisten…huhu. thanks for the tips 😉

  35. takai
    takai June 12, 2013 at 2:09 pm | | Reply

    tulis apa yang terlintas dikepala otak tu pun kadang-kala pakai juga bila otak dah pening…

  36. azman
    azman June 12, 2013 at 2:43 pm | | Reply

    Main belasan tulis pun,ko ada gak pasang umpan 🙂

  37. KiD
    KiD June 12, 2013 at 3:35 pm | | Reply

    cikgu, tolong update blog saya… hehehee

  38. nazray
    nazray June 12, 2013 at 3:37 pm | | Reply

    tips berguna untuk beginner macam saya. Tapi kalau ada produk baru, saya akan update la blog. 😀

  39. Juan
    Juan June 12, 2013 at 3:42 pm | | Reply

    aku menulis ikut apa yang aku suka dan no copy paste, hehehe

  40. TehR
    TehR June 12, 2013 at 4:35 pm | | Reply

    dengan bangganya aku umumkan
    aku sedang meniru!
    haha

    dan terima kasih banyak, bro

  41. chii
    chii June 12, 2013 at 4:41 pm | | Reply

    5 je? bg chii x cukup..huhuh..okla tu..kalau ada byk tips skalipun..tp diri sendiri yg xmo ikut..xleh gak kan.. :mrgreen:

  42. Joe
    Joe June 12, 2013 at 5:23 pm | | Reply

    Memang ramai yang terpengaruh dengan artikel bersiri tu….

  43. Hanif Menhad
    Hanif Menhad June 13, 2013 at 3:42 am | | Reply

    terima kasih atas perkongsian…. 😆

  44. suri
    suri June 13, 2013 at 5:00 am | | Reply

    aku tiru juga ni haaa.. mujur tuan tanah tak kisah 😛

  45. sukma
    sukma June 13, 2013 at 5:56 am | | Reply

    nice info…boleh sharing takkk…?

  46. hafiz
    hafiz June 13, 2013 at 7:17 am | | Reply

    bguslah kalau ada ilmu kita kongsikan…

  47. Anarm
    Anarm June 13, 2013 at 8:51 am | | Reply

    Aku kalau main belasah je tulis jadi merepek-repek.. Takde ciri2 kakacakkan pada entri, apatah lagi ciri2 seo yg tak terkalah.. biasa amik masa 3-5 jam nak siapkan satu entri.. itu pun jenuh perah otak cari idea..

  48. sohoque
    sohoque June 15, 2013 at 6:27 am | | Reply

    gua salah sorang yang tiru gaya penulisan lu. tp tak tau la jadi ke tak.. hahahah.. tp bukan semua la.. hehehe.

  49. Aya
    Aya June 15, 2013 at 7:51 am | | Reply

    Walaupun mungkin dah ramai tiru cara penulisan Bro Titan.. tapi dia still lelaki kacak bertemankan cendol..hehe..

    Apapun terfikir dalam kepala ni, aya akan cuba catat kat note iphone supaya tak lupa..idea ni banyak datang sebelum nak tido.. takkan tak nak tido plak kan..kang esok pagi mata dah bengkak macam kena tumbuk..hehe

  50. effort lab
    effort lab June 15, 2013 at 2:02 pm | | Reply

    “Setakat ini, memang aku nampak ramai yang tiru cara aku ni. Aku tak kesah.”
    oh tak kisah yer. nak copy tips ni la, lepastu buat ebook hahaha

  51. Asyrof - Blogger Tanah Arab
    Asyrof - Blogger Tanah Arab June 15, 2013 at 5:41 pm | | Reply

    Kebanyakan apa yang Encik Titan ni kata,
    semua Asyrof dah set-kan dalam list untuk buat artikel.

    Tunggu masa saja. 🙂

    Maybe lepas exam ni. Ha!! tunggu lah ..

    Trafik canak terus. hihi ..

  52. Mohd Helmi
    Mohd Helmi June 18, 2013 at 9:37 am | | Reply

    Salam, bagus perkongsian ni. Masalah kekeringan idea ni berlaku kepada semua orang. Saya sendiri pernah mengalaminya, dan telah bersara hampir setahun. Kini dapat semangat yang baru, insyaAllah lebih fokus selepas ini. 😉

  53. Syuhada
    Syuhada July 16, 2013 at 4:42 pm | | Reply

    salam..

    tips yang sangat bagus dan berguna untuk orang baru seperti saya. 😉
    terima kasih.

  54. muja
    muja July 27, 2013 at 4:20 am | | Reply

    so,, i have to find out my own problems, think for the solutions, and write them for everybody,, hehehe,, tocey,, 😀

  55. zuan
    zuan July 27, 2013 at 6:29 am | | Reply

    keep calm and read blog mr titan.. :mrgreen:

  56. Wan Fauzi™
    Wan Fauzi™ July 28, 2013 at 11:36 pm | | Reply

    terima kasih tentang tips yang menarik nie…

  57. Aniq Bukhary
    Aniq Bukhary February 14, 2014 at 5:05 pm | | Reply

    Kim salam dengan awek kat bawah tu bro.. Huhu 😀

  58. 20 Tips Blogging Yang Hebat - My Blog
    20 Tips Blogging Yang Hebat - My Blog March 24, 2014 at 7:04 am |

    […] Trafik Tinggi / LizaRazak4.  Entri Yang Paling Senang Dan Cepat DiBuat / MiaLiana5.  5 Tips Cara Mengatasi Masalah Untuk Update Blog / Mr.Titan6.  Etika Penulisan Maya Di Blog / BubblyNotes7.  Tips Mencari Idea Untuk […]

  59. Aishah Ahmad
    Aishah Ahmad July 12, 2014 at 6:26 am | | Reply

    tip top punya tips

  60. Hilang Fokus Dan Idea Menulis Blog | Bicara Blogger
    Hilang Fokus Dan Idea Menulis Blog | Bicara Blogger July 16, 2014 at 6:52 am |

    […] pembaca blog kita. Masa buat blogwalking pagi tadi, aku terbaca satu entri yang dikongsikan oleh En. Titan kita di salah satu blognya, bila baca entri tersebut aku rasa apa yang dikongsikannya memang dapat […]

  61. AUC
    AUC July 16, 2014 at 10:18 am | | Reply

    baru masuk idea lepas baca post ni….

  62. zumal
    zumal July 16, 2014 at 11:12 am | | Reply

    Thanks bro… Perkongsian ni dapat bagi idea buat zumal ^_^

  63. Buat Duit dengan blog hanya dari Iklan
    Buat Duit dengan blog hanya dari Iklan November 25, 2014 at 4:04 am |

    […] Mendapat Pembaca Setia Blog” dan En. Titan juga menulis dalam entri bertajuk “Cara Mengatasi Masalah Update Blog“. Semua ada cara menulis tersendiri tetapi asas penulisan hampir sama untuk menjadikan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.