23 Responses

  1. zuan
    zuan June 24, 2013 at 6:43 am | | Reply

    ini kalilah~ hehe akhirnya gua berjaya mendomainkan blog gua dan menWPkannye~

  2. sohoque
    sohoque June 24, 2013 at 6:51 am | | Reply

    sib baik aku dr awal2 dah guna self hosted ngan wordpress…

  3. FaizAlias
    FaizAlias June 24, 2013 at 6:55 am | | Reply

    a’a..sokong tu…kalau nak buat duit dengan blog, beli domain dan hosting sendiri…walaupun kena bayar tiap2 tahun, tapi tiap2 bulan tu ada income la..kalau pandai buat..hoho

  4. hafizrahim
    hafizrahim June 24, 2013 at 6:57 am | | Reply

    Jalan cerita dunia blog aku pun banyak buat duit melalui self hosted.

  5. onlajer
    onlajer June 24, 2013 at 6:58 am | | Reply

    cukup jeles haha

  6. Abdur Rozak
    Abdur Rozak June 24, 2013 at 6:59 am | | Reply

    Untuk lebih serius memang perlu keluar modal 😀

  7. Ummi Hanie
    Ummi Hanie June 24, 2013 at 7:24 am | | Reply

    mmg bermula dgn blogspot… dan dah hampir 3 thn meninggalkannya….

  8. Hafizul
    Hafizul June 24, 2013 at 7:27 am | | Reply

    Emm saya tak ada pengalaman dengan blogspot..tapi ramai yang kata wordpress lagi mudah..hehe

  9. Anarm
    Anarm June 24, 2013 at 7:34 am | | Reply

    Guna domain berbayar dan hosting sendiri memang lebih selamat.. Takkan berlaku kes blog hilang atau kena delete dgn google sbb langgar peraturan.. Tiba2 blog hilang memang sakit jiwa wooo~

  10. kodinz
    kodinz June 24, 2013 at 7:53 am | | Reply

    Untuk lebih selamat, self hosted lagi bagus. Penat woo jaga blog 3 tahun tetiba pakcik google decide nak “hilangkan” blog tue.

  11. azwan
    azwan June 24, 2013 at 7:55 am | | Reply

    blog hilang akibat orang lain memang kecewa. bila ada blog self-hosted sendiri. sendiri je yang jaga…sendiri punya

  12. syarih
    syarih June 24, 2013 at 8:09 am | | Reply

    Setuju dengan pendapat bro…salah satu blog saya di blogspot telah dikesan signal spam dari ICAN…ntah sape punya kerja repot-repot spam tu…walhal blog tu cerita perihal kesihatan saja.

  13. Alin Marlini
    Alin Marlini June 24, 2013 at 8:54 am | | Reply

    masih tak katam2 wordpress..huhuhu

  14. Asyrof - Blogger Tanah Arab
    Asyrof - Blogger Tanah Arab June 24, 2013 at 8:57 am | | Reply

    Beli saja domain dan hosting.

    Bukan mahal pun. Beli pakej biasa bayar setahun RM100.

    Cukup mudah. Fikirlah masa depan anda sebagai blogger kalau betul-betul nak jadi blogger. 🙂

  15. reezluv
    reezluv June 24, 2013 at 10:39 am | | Reply

    mesti ada blogger buat blogpost pasal ni gak..Blogger WordPress berlagak..sombong bagai..waakaka..kelakar je gua tengokkan.. 😆

  16. Khairil Mazri
    Khairil Mazri June 24, 2013 at 11:07 am | | Reply

    aku pun dah berhenti guna blogspot.

    mula-mula masalah follower, lepas tu tukar kod editor secara tiba-tiba, lepas tu apa lagi….

    aku dah belajar setahun guna WP, alhamdulillah, aku dah biasakan diri di situ.

    cuma aku nak mantapkan lagi dengan SEO je…

  17. TehR
    TehR June 24, 2013 at 5:57 pm | | Reply

    aku sedang belajar
    ambil langkah anak tangga pertama

  18. dja@sishaza
    dja@sishaza June 25, 2013 at 1:42 am | | Reply

    Betul,betul,betul…. cuba tgk beberapa org blogger terkenal yg basicnya mula dgn blogspot tapi lepas tu dah convert ke self hosted.. bukan apa tu, takut jd mcm encik kacak katakan tu le 😉

    1. Hafizul
      Hafizul June 26, 2013 at 5:41 am | | Reply

      Katakan tu le…hahaha..kacak memang kacak..haha..ego lagi lahhh..emmm

  19. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi June 25, 2013 at 3:16 am | | Reply

    Macam mana nak migrate blog yang dah ada ke wordpress. Blog yang saya maksukkan adalah http://www.hidupringkas.com, ada sesiapa boleh bantu?

  20. hairceleb
    hairceleb June 25, 2013 at 8:24 pm | | Reply

    ye ,betul tu,,tapi saye belum punye duit nak beli domain,apelagi nak beli hosting,hehhe,keep postinglah

  21. al-iklan.com
    al-iklan.com June 29, 2013 at 5:33 am | | Reply

    utk buat duit melalui blog bukan smudah yg kite sangka.terlalu byk kerja yg kite perlu lakukan.bukan setakat buat blog kite sudah menjana pendapatan malahan ianya lebih dr itu.utk buat duit melalui blog kite harus mempuyai sifat tidak berputus asa.kata org putih don’t easy to give up when you challenge facing you.kental jiwa and then barula boleh berjaya.

  22. ismail
    ismail December 23, 2014 at 8:32 am | | Reply

    Bagi aku kalau nak guna blogger kena selalu berpada.. buat backup siap2.. kalau kena banned pun atleast ada backup..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.