26 Responses

  1. Cikgu Hairul
    Cikgu Hairul July 18, 2013 at 12:18 am | | Reply

    Kalau zaman dulu, popular trend hantar cerpen kat suratkaba dan majalah. Sekarang dah semakin banyak medium. Lagi masyukk kalau kena gayanya.

  2. amirulfaiz
    amirulfaiz July 18, 2013 at 12:31 am | | Reply

    Benar, menulis membolehkan pemikiran/idea kita dimanifestasikan dalam bentuk yang lebih kekal, dan boleh dicapai oleh khalayak yang lebih besar.

  3. daddydee
    daddydee July 18, 2013 at 12:56 am | | Reply

    Rezeki di bulan Ramadhan.

  4. Juan
    Juan July 18, 2013 at 12:56 am | | Reply

    dapatkan segera sblm harga dinaikkan … :mrgreen:

  5. waiman takwa
    waiman takwa July 18, 2013 at 1:46 am | | Reply

    Ilmu yang ada dalam diri jika tidak dikongsi, amatlah rugi.

  6. onlajer
    onlajer July 18, 2013 at 1:54 am | | Reply

    nak juga lah yang RM5 tu boleh buat beli Murtabak heh

  7. sohoque
    sohoque July 18, 2013 at 2:12 am | | Reply

    fuuuh.. boleh wat beli baju raya tuuu

  8. fyna
    fyna July 18, 2013 at 2:16 am | | Reply

    teringin hendak jadi macam encik titan. 😉

  9. suri
    suri July 18, 2013 at 2:27 am | | Reply

    mana satu pilihan hati…hitung…makin hitung… 😮

  10. yusep sugianto
    yusep sugianto July 18, 2013 at 2:34 am | | Reply

    Menulis dan akhirnya memperoleh duit, hmmm itu sangat menyenangkan. Asal tahu saja jika punya blog pun kita dapat menulis artikel hanya beberapa ratus kata dan dibayar. Bisnis online memang menyenangkan

  11. kakiblog
    kakiblog July 18, 2013 at 3:12 am | | Reply

    ya terlalu beruntung jika menulis boleh menghasilkan duit..saya percaya semua orang boleh menulis..

  12. zuls
    zuls July 18, 2013 at 3:19 am | | Reply

    trebaik tu.. menulis memang boleh buat duit..

  13. hafizmd
    hafizmd July 18, 2013 at 3:47 am | | Reply

    Tahniah! menulis dan terus menulis

  14. Denaihati
    Denaihati July 18, 2013 at 5:08 am | | Reply

    tahniah. 2hari punya hasil je dah berapa banyak cendol boleh dapat…heee

  15. reezluv
    reezluv July 18, 2013 at 5:30 am | | Reply

    paling masyuk tu kalau dapat tulis novel..masyuk je dapat royalti..tang tu gua tak berapa pandai..acane la depa buat ye

  16. Anuar
    Anuar July 18, 2013 at 5:49 am | | Reply

    Tahniah… Banyak tu rezeki yang diperolehi dengan menulis… Semoga lebih berjaya pada masa hadapan… 😉

  17. Alin Marlini
    Alin Marlini July 18, 2013 at 7:23 am | | Reply

    masyukkkkk

  18. azura
    azura July 18, 2013 at 12:31 pm | | Reply

    titan kasilah free teknik merah jambu tu :mrgreen: :mrgreen:

  19. Bidadari
    Bidadari July 18, 2013 at 12:33 pm | | Reply

    Saya selalu ambil job menulis samaada tulis artikel,translate BM ke BI ke, buat tutorial ke dan macam-macam lagi. Dulu saya go public, sekarang buat underground je. Alhamdulillah sampai ke hari ini masih lagi dapat repeat order dengan customer-customer lama. Cuma nak buka untuk customer baru susah sikit la. Sebab nak selesaikan job pun agak curi-curi masa juga 😀

  20. zuan
    zuan July 18, 2013 at 9:58 pm | | Reply

    hehe sapa kata jadi penulis tak leh buat duit

  21. Hairul Azni
    Hairul Azni July 19, 2013 at 2:15 am | | Reply

    Memang kacak la lu..boleh beli baju raya dah ni..

  22. Terbelog
    Terbelog July 19, 2013 at 5:12 am | | Reply

    Seronoknya tgk duit !

  23. Naziman Azlye
    Naziman Azlye July 19, 2013 at 11:38 am | | Reply

    Setuju, dengan menulis pun boleh dapat duit. Penulisan juga boleh jadi saham akhirat.

  24. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah July 20, 2013 at 3:43 am | | Reply

    rezeki di bulan puasa kan :mrgreen:

  25. Hafizul
    Hafizul July 20, 2013 at 5:49 am | | Reply

    Emm kalau lah hari2 macam ni…indahnyaaa…hehe

  26. Ladfe Amir
    Ladfe Amir July 21, 2013 at 3:39 pm | | Reply

    memang sekarang ini jadi penulis pun boleh jadi kaya raya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.