46 Responses

  1. zuan
    zuan July 27, 2013 at 11:20 pm | | Reply

    lu jadi mentor gua boleh tak? alaaa boleh la.. boleh laaaaaa

  2. Aarman
    Aarman July 27, 2013 at 11:24 pm | | Reply

    Dunia blog memang penuh kegelapan silap haribulan sampai ke penghujung jalan bergelap jer…tu tandanya blog dah masuk kubur.

  3. terbaek network
    terbaek network July 27, 2013 at 11:30 pm | | Reply

    wah terbaeklah tajuk mendalam tu hehe…ble nk jumpa ni?haha blh share ilmu 😛

  4. ejam
    ejam July 27, 2013 at 11:55 pm | | Reply

    kalau blog aku tetiba gelap memang nak kena hosting ni, akan aku cari sampai ke lubang cacing ler jawabnya…hehe

    aku tunggu next entry sambungan ilmu ini, tak best baca separuh2 ni susah nak hadam.

  5. onlajer
    onlajer July 27, 2013 at 11:59 pm | | Reply

    yeah cerita kau pun memang kejam tapi aku nak juga dapatkan rm300,400,++++ sebulan dengan blog.

  6. onlajer
    onlajer July 28, 2013 at 12:00 am | | Reply

    part time kfc lagi kejam balik kekadang sampai 2,3pagi tapi kira tetap sampai pukul 12 :p

  7. hafizrahim
    hafizrahim July 28, 2013 at 12:23 am | | Reply

    betul..cari mentor..jangan copy paste entri orang lain..nanti pagi2 ada orang mengamuk..hehehe

  8. Juan
    Juan July 28, 2013 at 12:29 am | | Reply

    aku setuju dengan apa yg ko tulis tuh, aku pernah ada kawan nak buat macam aku, aku tanya dia apa tujuan dia, kalau buat blog nak duit tp xtau apa apa tentang dunia blog baik x yah, aku tanya lagi, kalau dia x minat nak menulis dan minat dlm blog pon baik x yah, dia buat jugak blog, ada la dalam 2-5 entry.X sampai seminggu terus x endah dah blog dia, hehee, sebab apa? sebab bila xda minat blog dan xda jiwa menulis, jangankan duit, artikel utk buat duit pun x akan terialisasi.. :mrgreen:

  9. Man
    Man July 28, 2013 at 1:22 am | | Reply

    mmg kejam..gua tak terasa jari jemari gua di siat-siat..hahaha

  10. adarain
    adarain July 28, 2013 at 4:59 am | | Reply

    Rm300 sebulan…hebat btol orang macam tu..aku yang nak dapatkan macam tu pun susah..hahaha.

  11. syamsul
    syamsul July 28, 2013 at 6:21 am | | Reply

    sngt kejam 😈 .Usaha mesti ada kalau xusaha mana de hasil.cuba bt dahulu br tahu ianya sng atau mustahil.

  12. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi July 28, 2013 at 7:53 am | | Reply

    Berblog untuk buat duit dah ramai orang buat, berblog untuk jadi jutawan kaya raya ada tak?

  13. Bin Muhammad
    Bin Muhammad July 28, 2013 at 8:08 am | | Reply

    Takut sebenarnya komen di blog otai ni… Begitulah reaksi sebenarnya, tapi kita tak perlu ada takut dan rendah diri untuk berjaya. Tiada yg mustahil jika rajin berusaha dan sentiasa belajar

    1. AUC
      AUC July 28, 2013 at 5:35 pm | | Reply

      apa nak ditakutan dia bukan kenal kita pon hehehe :mrgreen:

  14. Naziman Azlye
    Naziman Azlye July 28, 2013 at 11:09 am | | Reply

    Bahaya kalau jadi mentor ni, kena skodeng kisah lama. haha.

  15. papa mifz
    papa mifz July 28, 2013 at 11:47 am | | Reply

    setakat nih hasil dari blog den nih tak nampak sgt lagi , masih berusaha ke arah itu…huhu

  16. zool
    zool July 28, 2013 at 2:51 pm | | Reply

    betul tu.. tak mustahil nak dapat RM200-RM300 walau keje tetap

  17. kakiblog
    kakiblog July 28, 2013 at 4:41 pm | | Reply

    kalau gaji RM1700 tambah blogger RM300 sudah tentu banyak barang boleh lepas

  18. AUC
    AUC July 28, 2013 at 5:36 pm | | Reply

    nak lu jg mentor gua
    tapi takut gua pulak jadi kementor 🙂

  19. topo
    topo July 28, 2013 at 6:59 pm | | Reply

    aku tunggu post sebab ko jarang pi event haha nak tengok sama tak dengan sebab aku

  20. Wan Fauzi™
    Wan Fauzi™ July 29, 2013 at 12:07 am | | Reply

    memang motivasi utk diri ini….

  21. eyriqazz
    eyriqazz July 29, 2013 at 3:01 am | | Reply

    Huhuhuh..kejam..lebih kejam bila ternanti2 dibelanja cendol banting..keh3…

  22. KiD
    KiD July 29, 2013 at 4:51 am | | Reply

    ko kejam laaa.. ko kijaaaamm… aku pun tak kejam dalam kegelapan.. aku bawa lilin yang bercahaya masa kegelapan blackout.. hehehe

  23. fyna
    fyna July 29, 2013 at 6:10 am | | Reply

    mohon titan jadi mentor fyna. nanti fyna belanja candol banting 😉

  24. cikgu naman
    cikgu naman July 29, 2013 at 7:09 am | | Reply

    gua suka tajuk ni..haha

    boleh dibikin drama

  25. hafiz
    hafiz July 29, 2013 at 7:41 am | | Reply

    kejamnya dunia blog ni…hihihi

  26. cik matahariku
    cik matahariku July 29, 2013 at 7:57 am | | Reply

    wahh..saya terpaksa baca sampai hbis entri ni sebab “terpedaya” dengan tajuk post, sebab jarang baca “sisi gelap” jadi blogger atau dunia blog..
    citt..apa pun,terima kasih ilmunya yg dikongsi..:)-

  27. ema
    ema July 29, 2013 at 8:31 am | | Reply

    jarang dpt jemputan event… 😐 😐 😐

  28. Ummi Hanie
    Ummi Hanie July 29, 2013 at 8:50 am | | Reply

    surirumah mcm sy pun sibuk jugak, ada masa blogging tu, masa itulah nk layan biz, nak layan fb, update sana sini… fuhhh

  29. reezluv
    reezluv July 29, 2013 at 8:57 am | | Reply

    memang penuh kegelapan..tambah plak kalau hosting buat hal..blog problem..

  30. sendiri
    sendiri July 29, 2013 at 10:44 am | | Reply

    Kena da minat,keyakinan dan displin..baru berjaya..seribu sehari pun bleh kan

  31. iAwani
    iAwani July 29, 2013 at 3:06 pm | | Reply

    selama ini, saya menyelami dunia blogging melalui pembacaan dan pengamalan sahaja .. alangkah beruntungnya jika ada mentor. Jimat sikit masa dari melakukan banyak kesilapan semasa proses pembelajaran.

  32. daddydee
    daddydee July 29, 2013 at 3:54 pm | | Reply

    banyak lagi yang perlu saya pelajari dalam dunia blog ni…

  33. hafizmd
    hafizmd July 30, 2013 at 12:55 am | | Reply

    tajuk saje dah ada jiwa…ko ni mmg lain macamlah 😈

    bab kejam tu mmg kejam…tp kita yg kejam kat diri sendiri sbb malas…huuuh

  34. suri_bawah tanah
    suri_bawah tanah July 30, 2013 at 2:42 am | | Reply

    kejamlah sangat tapi kalau hak pd berusaha tak salah pun..kejam bila favio buat hal

  35. hafizul
    hafizul July 30, 2013 at 8:24 am | | Reply

    bertuah la kan siapa yang dapat jai anak murid ahmad faizal ni..hehe..mentor ni memang sayang nak lepas kalau dah dapat..sayang ketat-ketat gitu..hahahaha

  36. Shaffik
    Shaffik July 30, 2013 at 8:39 am | | Reply

    Insyallah…Duit akan datang kemudian..aku suka ayat ni…memang baik..lama x jenguk blog ko bro..anyway..thanks for your info…

  37. effort lab
    effort lab August 2, 2013 at 3:08 pm | | Reply

    memang gelap pun..nak jana income, kena bina nama. nak bina nama, kena labur la sikit.. :mrgreen:

  38. Asyrof Asri
    Asyrof Asri December 7, 2013 at 3:25 am | | Reply

    Kejamnya dunia blog ni.

    Sedih 🙁

  39. Masam Manis Kehidupan Pondok Kecil - Pondok Kecil

    […] dan kurangnya promosi, perkhidmatan yang dijalankan berkubur begitu sahaja. Mujurlah aku mengenali dunia blog yang kejam dan penuh kegelapan. Haha. Semuanya aku ceritakan pada artikel yang bertajuk Impian Dan Perancangan Pondok Kecil. […]

  40. Aniq Bukhary
    Aniq Bukhary April 11, 2014 at 7:23 am | | Reply

    Teringat plak kata lecturer saya “Kalau anda fikir sesuatu benda itu susah, ianya hanya akan merugikan dan membataskan idea”.

    Kalau awal2 lg kita dah cakap susah.. memang susah la benda tu… 🙁

  41. Hasrul Hassan
    Hasrul Hassan April 11, 2014 at 10:00 am | | Reply

    Hari tu lu pergi oversea negeri mana encik Titan? Lau tak dah leh jumpa … gua pun sampai skang tak tahu sapa dapat tiket lu tu …

  42. KiD
    KiD April 11, 2014 at 10:08 am | | Reply

    hebat lah bro ahmad faizal ni… hebat.. jom cendol..!!!

  43. sabree hussin
    sabree hussin April 11, 2014 at 12:12 pm | | Reply

    memang kejam, sampai sekarang aku masih lagi terasa kekejamannya

  44. hannyabdullah
    hannyabdullah April 11, 2014 at 12:26 pm | | Reply

    Jom kita gi minum cendol..tak apa..makcik beg besar leh belanja..:)

  45. Rabiatuladawiah
    Rabiatuladawiah April 11, 2014 at 12:31 pm | | Reply

    huhuh..sungguh kejam sekali…mmg x mustahil nak dpt RM200 – RM300

    nie skrg tengah target..klu boleh sebulan dpt RM1,000….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.