37 Responses

  1. amirnawawi
    amirnawawi August 17, 2013 at 6:35 pm | | Reply

    Fuh! beribu-ribu dollar tuh..aminnn.. Suatu hari nanti ya en Titan

  2. Irwan Alessa
    Irwan Alessa August 17, 2013 at 6:36 pm | | Reply

    hahahahaha di gilai gadis bertudung yang comel.. hoho lebih lama yang ak sangka la.. 2003 lama tu.. seploh tahun dah..

    1. Khairil Mazri
      Khairil Mazri August 18, 2013 at 12:32 am | | Reply

      Panggil abg long titan jelah haha

  3. Anarm
    Anarm August 17, 2013 at 6:40 pm | | Reply

    Aku pindah ke WordPress sebab….. Aku dah lupa.

  4. ajumohit
    ajumohit August 17, 2013 at 8:35 pm | | Reply

    keputusan yang terbaik untuk berpindah

  5. anuar
    anuar August 17, 2013 at 10:59 pm | | Reply

    Satu hari nanti saya akan berpindah juga ke WordPress. .. Apabila sampai masanya fatin liyana, Hanis Zalika, Ben Ashaari, Yuyu Zalika, Cik Tom, Irine Nadia Marcello tringin sangat nak lawat blog saya. .. boleh tak nak bagi alasan macam tu…

  6. azman
    azman August 17, 2013 at 11:28 pm | | Reply

    Kepada pengguna blogspot tegar mesti angin jer kan ko kutuk lebih2 hehehe

    1. Khairil Mazri
      Khairil Mazri August 18, 2013 at 12:30 am | | Reply

      Nasib aku bukan blogger :mrgreen:

  7. Khairil Mazri
    Khairil Mazri August 18, 2013 at 12:28 am | | Reply

    Wah kiranya bleh panggil abg long nie ngeee

    betul kata bro nk edit blogspot mcm harem. Dahlah pemalas haha

    sekurang-kurangnya bro tak pernah patah semangat.

    Nota: sejibik mcm aku sebab2 nie haha jgn marah haaa

  8. reezluv
    reezluv August 18, 2013 at 2:50 am | | Reply

    haha..ko pun bengang mcm aku gak..ahaha..tapi aku xpenah tgk lagi la blog Malaysia blogspot yg jd SUPERBLOG…ada?mana ada..kena pegi event bagai..puji N,A,I bagai..mana ada..hoho..

  9. Faizal Fredley
    Faizal Fredley August 18, 2013 at 2:54 am | | Reply

    aku mula berpindah ke wordpress setelah 1 tahun guna blogspot. tu pun disebabkan nak pakai domain. masa beli domain pihak hosting ckp kalau nak maju dlm dunia blogging ni kena ada hosting sendiri. aku pun beli lah hosting sendiri. serius masa tu memang aku zero ilmu dlm hosting, domain, seo dan blogging. aku tau update cerita mengarut jer. selama 2 tahun juga lah aku belajar pasal wordpress nih….apapun apabila blog wordpress self hosting ni memang nampak profesianal berbanding yg lain

  10. Man
    Man August 18, 2013 at 3:07 am | | Reply

    terkesima dengan gambar awek tu.

  11. Hafizul
    Hafizul August 18, 2013 at 4:42 am | | Reply

    Emm seronoknya ada pengalaman hebat mcm ni..mujurlah saya kenal dengan wordpress selaluh..hehe

  12. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi August 18, 2013 at 4:55 am | | Reply

    Tengah dok pulun berusaha pindah dari blogspot ke wordpress nih…! berpeluh dah seminggu! hehehe

    1. zuan
      zuan August 18, 2013 at 6:29 am | | Reply

      hehe sama la bro, seminggu gak la makan minum tak terurus nak belajar wordpress punya pasal

      1. hafizmd
        hafizmd August 19, 2013 at 4:33 am | | Reply

        uncle zuan…ko mmg terbaiklah!

  13. Anuar
    Anuar August 18, 2013 at 5:12 am | | Reply

    Tentu seronok kalau boleh jana income beribu-ribu US Dollar melalui blog…. Boleh buat belanja kawan-kawan makan Cendol Banting hehehe…

    Terlalu kerdil diri ini jika nak dibandingkan dengan blog Bro… Adakalanya hasil melalui blog berjaya di tuai dalam tempoh sehari bekerja… Ada kalanya hasil kerja berjaya kita membuahkan hasil setelah lebih sebulan, dua bulan, setahun dan sebagainya…

    Tapi percayalah, setiap apa yang kita usahakan hari ini melalui blog kita, pasti akan ada hasilnya… Cuma masaya dan rezeki yang menentukannya… Yang penting kita kena melakukan 4 perkara ini iaitu:

    D – Doa
    U – Usaha
    I – Ikhtiar
    T – Tawakal..

  14. zuan
    zuan August 18, 2013 at 6:29 am | | Reply

    point lebih kacak tu yang aku suka.. hehe..

  15. ikhmal malique
    ikhmal malique August 18, 2013 at 6:37 am | | Reply

    yeah… WP coming soon… :mrgreen:

  16. Ummi Hanie
    Ummi Hanie August 18, 2013 at 8:46 am | | Reply

    Dah lama rupanya buat duit ribu riban dr blog yer. Mmg sifu 😎

  17. SentiasaPanas
    SentiasaPanas August 18, 2013 at 12:31 pm | | Reply

    Semuanya menjadi mudah dengan keinginan yang kuat untuk berjaya..

  18. effort lab
    effort lab August 18, 2013 at 2:37 pm | | Reply

    “Mempunyai nama domain dan hosting berbayar, lebih nampak profesional” – setuju. nampak kita serius sebab sanggup melabur

  19. Khairul Zamri
    Khairul Zamri August 18, 2013 at 3:32 pm | | Reply

    kita melabur beb melabur, melabur untuk masa depan macam iklan saham n simpan duit kat bank gitu

  20. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah August 19, 2013 at 1:08 am | | Reply

    Perkongsian yang baik ni. Kena berubah juga untuk bertambah maju. Ada masa boloh cuba dua-dua :mrgreen:

  21. sohoque
    sohoque August 19, 2013 at 1:52 am | | Reply

    alhamdulillah. aku bermula dengan wordpress.

  22. hafizmd
    hafizmd August 19, 2013 at 4:32 am | | Reply

    Bg yg belum bertukar tu, aku rase satu jer….depa belum membuka hati utk bertukar walaupun tahu seribu satu malam kebaikan berwordpress sendiri…

    aku rase, takde sape nk hangin ngn entri ni..hehehe

  23. mth3
    mth3 August 19, 2013 at 6:00 am | | Reply

    Wahh. otai!!!

    wordpress baru best, fully control…

  24. Carlos Santiago
    Carlos Santiago August 19, 2013 at 6:41 am | | Reply

    hehehe… geng wordpress dan blogspot berentap.

  25. Mohd Yazed
    Mohd Yazed August 19, 2013 at 7:33 am | | Reply

    Nak dapat ribu2 dollar bukan mudah..kena usaha dulu..

  26. onlajer
    onlajer August 19, 2013 at 9:13 am | | Reply

    gua hangin jer baca artikel ini sampai gua dah agak malas nak updated dekat blogger gua

  27. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin August 19, 2013 at 2:10 pm | | Reply

    Pakai wordpress barulah lebih profesional walaupun income tarak. Haha

  28. Izzat Eshak
    Izzat Eshak August 19, 2013 at 5:38 pm | | Reply

    Tak tahu? Tak ada masa. Tak ada duit. Bagi aku, itu semua, ALASAN je.

    TERBAEK! (Y)

  29. hafizrahim
    hafizrahim August 20, 2013 at 12:14 am | | Reply

    Aku pakai wordpress sebab aku tak suka menyusahkan diri edit coding html dekat blogspot..wordpress lagi senang maa..duit masuk belakang citer..janji hati puas..tapi so far, memang lepas convert ke wordpress job masuk non stop..hehehe

  30. blackrosehunter
    blackrosehunter August 20, 2013 at 12:29 am | | Reply

    tak ada yang hangin la..ada baik buruk masing-masing..

  31. hazman aka species1980
    hazman aka species1980 August 20, 2013 at 9:13 am | | Reply

    Kalau bab event or gathering tu memang ramai yang terkena siot…..

  32. Rasa Macam Nak Berhenti Kerja - Pondok Kecil

    […] pernah dikongsikan oleh rakan blogger yang obses dengan cendol ni. Artikel beliau yang bertajuk 3 Sebab Utama aku berhijrah dari Blogspot ke WordPress, memang buat aku termenun untuk seketika. Korang boleh baca jika korang nak baca. Tak nak pun tak […]

  33. Linda James
    Linda James January 25, 2018 at 7:13 am | | Reply

    Get more knowledge from this blog.

Leave a Reply to Khairil Mazri Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.