38 Responses

  1. Irwan Alessa
    Irwan Alessa August 18, 2013 at 7:19 am | | Reply

    2tahun menjadi blogger sepenuh masa tu pastinya buat mata bro bengkak.. Paling sadis gadis2 comel pun lari hohoho.. Ini sekarang malas-malas pun dapat income dari blog juga.. Tahniah bro, salah seorang mentor aku dalam dunia blogging ni..

    1. hafizmd
      hafizmd August 18, 2013 at 12:31 pm | | Reply

      Mmg en titan boleh dijadikan model blogger berjaya…serius…en titan mmg cukup teebaik!

  2. sepol
    sepol August 18, 2013 at 7:49 am | | Reply

    kena kuat semangat…. aku tak berapa nak kuat sgt

  3. zuan
    zuan August 18, 2013 at 8:10 am | | Reply

    mak den tak bagi jadi blogger sepenuh masa

  4. Ummi Hanie
    Ummi Hanie August 18, 2013 at 8:27 am | | Reply

    Blogger ni bidang kerjaya baru yg masih ramai tak faham dan skeptik dgn hasilnya.biasalahhh… Benda baruu…

    Utk jadikan ia sbg kerjaya sepenuh masa, mmg kena byk back up dulu. Apa2 pun try dulu separuh masa

  5. Hafizul
    Hafizul August 18, 2013 at 8:28 am | | Reply

    kat celah mana denaihati buat contest?alamak……..nak join gak…kena terjah blog DH cepat2 nih…tak kena timing betul lah saya ni..asyik terlepas aje…emm seronok gak baca artikel mcm ni..saya antara beribu-ribu blogger yang ingin buat blog sebagai kerjaya utama..insyaAllah..satu masa nanti..hehe

  6. Man
    Man August 18, 2013 at 8:47 am | | Reply

    perghhhhhhhhhhh.. bagus..boleh gua jadikan sumber kalau ada orang tanya pasal ni. hehe

  7. Muaz
    Muaz August 18, 2013 at 8:47 am | | Reply

    semoga berjaya menjadi blogger sepenuh masa πŸ™‚ 😑

  8. hafizrahim
    hafizrahim August 18, 2013 at 10:34 am | | Reply

    Kalau ada backup..aku pun nak jadi blogger full time..xya stress dengan bos yang bagi arahan mengarut..

  9. shafiqcal
    shafiqcal August 18, 2013 at 11:05 am | | Reply

    Actually di negara maju sana, dah ramai buat duit menggunakan macam-macam medium seperti berblogging dan beryoutube. πŸ™‚

  10. azura
    azura August 18, 2013 at 11:09 am | | Reply

    okla tu Titan.. baju kurung bini-bini ke baju-baju kurung bini πŸ™„

    1. hafizmd
      hafizmd August 18, 2013 at 12:35 pm | | Reply

      hooho…..betul dah tu en titan tulis….bini-bini 😈

  11. Ikhmal
    Ikhmal August 18, 2013 at 11:44 am | | Reply

    derek gambaq fatin liyana. huhu. nasihat yang penting sebelum nak jadi fulltime blogger. kena prepare betoi2. takut yang di kendong berciciran, yang dikejar tak dapat.

  12. hafizmd
    hafizmd August 18, 2013 at 12:37 pm | | Reply

    Thanks en titan…tak pernah gua kecewa baca entri lu…

    Bukan senang tapi tak mustahil…moge lebih ramai lahir blogger sepenuh masa

  13. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi August 18, 2013 at 1:47 pm | | Reply

    Perkara yang perlu difikirkan, “adakah blogger seorang usahawan?”. Mampukah dia membina empayar perniagaan yang dapat memberikan sumber pendapatan pada masyarakat yang memerlukannya?

    Paling penting sekali untuk jadi usahawan ialah mampu membina syarikat atau perniagaan yang boleh berjalan tanpa kehadirannya…autopilot & selfsustain….

    Mari kita cuba renungkan dan cuba cari jawapannya!

  14. effort lab
    effort lab August 18, 2013 at 2:41 pm | | Reply

    dan mindset kena betul la. nak kejar utk terus senang takleh jugak kan :mrgreen:

  15. reezluv
    reezluv August 18, 2013 at 4:17 pm | | Reply

    contest punya pasal..rajin tulis panjang.ahahaa..nanti la, kot ada masa gua join contest..bizi edit gambar :mrgreen:

  16. shraqs
    shraqs August 18, 2013 at 8:12 pm | | Reply

    Perlu modal besar nak jadi full time blogger ni. Maklum jela,.. hidup seharian perlu diteruskan jugak.

    Kepada yang berhasrat tu,.. ikut nasihat Mr Titan kat atas sebelum buat keputusan utk tukar profession jadi full time blogger.

  17. kakiblog
    kakiblog August 18, 2013 at 9:42 pm | | Reply

    biarlah perlahan-lahan dan blogger separuh masa pun cukup hebat kerana ia tidak perlukan kita mengabaikan kerjaya utama.

  18. Cikgu Hairul
    Cikgu Hairul August 19, 2013 at 1:26 am | | Reply

    Separuh masa pun tak apa. Jadi manager pada blog-blog yang ada. Cari seorang dua pekerja. Barulah boleh jadi jutawan.

  19. sohoque
    sohoque August 19, 2013 at 1:46 am | | Reply

    perrgghhh.. terbaik bro. jauh lagi nak sampai tahap tu…

  20. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah August 19, 2013 at 1:47 am | | Reply

    Banyak kena belajar lagi untuk ke arah ini. Matlamat kita kena setkan untuk menjadikan nya sebagai kerjaya πŸ˜›

  21. Denaihati
    Denaihati August 19, 2013 at 4:30 am | | Reply

    bilion terima kasih diucapkan pada bro kerana menyertai kontes contest #β€ŽDuitRaya‬ dan semoga berjaya. Sentiasalah melawat Denaihati yer untuk mengetahui update terkini contest dari masa kesemasa.

  22. PakarNiaga.com (AMIN)
    PakarNiaga.com (AMIN) August 19, 2013 at 7:07 am | | Reply

    @Titan,

    Artikel menarik bro..
    Memang betul backup $$$ perlu ada..

    Apapun aku membina kerjaya sekarang melalui
    tolong orang lain miliki blog etc.. sampai blog
    sendiri terabai..

    Janji masyuk… hihihi :p

    Ikhlas,

    AMIN JOHAR
    (Pendaftar Domain)
    PAKAR NIAGA

  23. Mohd Yazed
    Mohd Yazed August 19, 2013 at 7:13 am | | Reply

    Untuk berjaya memerlukan pengobanan yang sangat besar.

  24. onlajer
    onlajer August 19, 2013 at 9:03 am | | Reply

    er apa faedah kau tit tot tit tot depan komputer tu ayat kaum ibu ni

  25. nikkhazami
    nikkhazami August 19, 2013 at 9:57 am | | Reply

    Seronok jugak jadikan blogger sebagai kerjaya.

    tapi saya belum sampai tahap tu lagi. insyaALLAH.

    πŸ˜€

  26. Norfanil
    Norfanil August 19, 2013 at 4:12 pm | | Reply

    bila start join event balik beberapa bulan lepas, bermula la angan2 nak jadi blogger sepenuh masa.. tapi agak susah, perempuan kan .. angan2 lain nak kahwin awal.. walaupun takde calon..

    tapi bila di fikirkan balik,
    seorang isteri kena berada di sisi suami.. hahaha..
    so dah cancel.. nak jadi cikgu.. anak cuti, kita pun cuti.. hahahah…

    so lepas ni kena sambung dip in edu la plak…

  27. Izzat Eshak
    Izzat Eshak August 19, 2013 at 5:37 pm | | Reply

    Yup, boleh jadi satu kerjaya pilihan fulltime yang popular satu masa nanti

  28. hazman aka species1980
    hazman aka species1980 August 20, 2013 at 9:35 am | | Reply

    Post entry ada harapan nak menang hadiah wang besar nie…..

  29. Saljuhumairah
    Saljuhumairah August 20, 2013 at 10:03 am | | Reply

    Semoga dapat duit raya banyak-banyak bro… dah dapat tu jangan lupa yang tiada ye… offer pulak kat blogger-blogger lain… 😳

  30. sensasi2020
    sensasi2020 August 25, 2013 at 3:33 pm | | Reply

    Tak mampu bersengkang mata di depan komputer lama-lama, sampai bengkak mata…itu sebab kawe tak mampu jadi blogger sepenuh masa. Jadi blogger tak seindah yang disangka itu betullll…Apa yang bro…perkatakan memang banyak betulnya. Kisah dan tauladan yang baikkk untuk dinilai.

  31. farid laham
    farid laham January 16, 2014 at 8:54 am | | Reply

    wah 2 TAHUN BLOGGER alhamdulilah rezeki sentiasa masuk walaupun kita bukan someone kan…

  32. onlajer
    onlajer January 16, 2014 at 8:54 am | | Reply

    nasihat ini perlu dibaca berulang kali baru tertanam dekat hati πŸ™‚

  33. wafa
    wafa January 16, 2014 at 9:50 am | | Reply

    woww… Insha’Allah… Insha’Allah… bukan dapat duit sahaja tu… pahala pon banyk bantu org lain… ilmu yg dikongsi tu, pahala kekal sampai kiamat insha’Allah…

    saya bnyk belajar di sini…

  34. Faizalpj
    Faizalpj January 16, 2014 at 11:33 am | | Reply

    Kena kuat dan sihat

  35. sabree hussin
    sabree hussin October 17, 2014 at 5:28 pm | | Reply

    Ho ho impian tu tak pernah padam πŸ™‚

  36. Kerjaya Sebagai Seorang Blogger - Pondok Kecil

    […] Bolehkah Blogger dijadikan sebagai kerjaya? Bolehkah blogger mampu menjadi satu pekerjaan yang lumayan? Bolehkan dengan menulis blog kita mampu menghasilkan gaji pada setiap bulan? Boleh. Nak jadikan blogger sebagai kerjaya. Itu bukan satu perkara yang mustahil. Encik Titan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.