73 Responses

  1. zuan
    zuan August 27, 2013 at 2:43 pm | | Reply

    ak suka bila orang back to basic when buying a car, get from A to B.. tu je dah cukup pada aku.. mayb aku bukan jenis suka bergaya dengan kereta.. haha

    1. hafizmd
      hafizmd August 28, 2013 at 2:51 am | | Reply

      hehe..benda sama aku buat ngn hp…

      janji dapat terima sms, hantar sms n buat call…settle =)

      1. Pokok Manggis Depan Rumah
        Pokok Manggis Depan Rumah September 5, 2013 at 11:29 pm | | Reply

        betul tu… asal ada dan memenuhi keperluankan.. Hidup kena sederhana insyallah berkat. 😛

  2. AUC
    AUC August 27, 2013 at 2:54 pm | | Reply

    tak kisah pakai apa pun janji kita selamat, hati gumbira 🙂

  3. amirnawawi
    amirnawawi August 27, 2013 at 2:56 pm | | Reply

    Gua nak sebat Kancil jer sebijik dulu sekarang. Senang nak pergi memana,,

  4. MK Kimi
    MK Kimi August 27, 2013 at 3:02 pm | | Reply

    as long as mampu byr installment dan tidak nyusahkan mak bapak

  5. Mus
    Mus August 27, 2013 at 3:10 pm | | Reply

    ada anak.. keperluan dah kereta bagi saya

  6. kakgojes
    kakgojes August 27, 2013 at 3:14 pm | | Reply

    Janji kita mmpu byr bulanan tnpa abaikn famili…hihi

  7. akubiomed
    akubiomed August 27, 2013 at 3:44 pm | | Reply

    Tak ada kenderaan boleh patah kaki. Sekurang-kurang motorsikal. Saya sehingga sekarang ke mana-mana lebih selesa dengan motorsikal. Kereta berselimut di rumah. 🙂

  8. cikgu naman
    cikgu naman August 27, 2013 at 4:40 pm | | Reply

    5 tahun gua dengan proton..habis warranty gua berpaling kepada yang lain..hehe

    Puas hatilah..walaupun beberapa kali claim warranty

  9. JMR
    JMR August 27, 2013 at 4:46 pm | | Reply

    eh yeke nak kawen kena ada kete luh???..heheh..ak pas kawen baru angkt kete, umah dan sgala bgai..haha

    1. titan
      titan August 28, 2013 at 2:11 pm | | Reply

      aku tak kata wajib.

      tapi kalau mampu dan dah jadi satu keperluan hidup semasa seseorang..angkat je satu. Janji tak menyusahkan orang lain.

      Bagi aku untuk aku yang selalu kerja jauh, lebih baik ada kereta. Naik motosikal dah kurang praktikal bagi aku. Sebab tu aku angkat satu untuk memudahkan kerja aku.

      Dan dalam keluarga aku. Aku orang pertama yang beli kereta. Memudahkan aku dan juga saudara-mara aku yang tak ramai ada kereta. So, kalau kenduri..senang nak bawa saudara mara lain. Takdelah kena angkut 4.5 kali macam dulu..

  10. TehR
    TehR August 27, 2013 at 5:08 pm | | Reply

    untung orang sekarang ni
    aku dulu2
    lepas kawin baru beli motor dan kereta dan rumah 😀

  11. chii
    chii August 27, 2013 at 5:20 pm | | Reply

    npa x amik kaler putih..suci sket 😀

    1. hafizmd
      hafizmd August 28, 2013 at 2:52 am | | Reply

      dia malas nak basuh…..hahaha

    2. titan
      titan August 28, 2013 at 2:12 pm | | Reply

      hitam lebih kacak. haha..

  12. Ladfe Amir
    Ladfe Amir August 27, 2013 at 5:43 pm | | Reply

    setelah bertahun-tahun dengan Produa, tahun lepas baru gua cuba kereta Proton. Proton sebenarnya boleh bersiang dengan kereta jenama luar. marketing dengan promosi kena kuat lagi

  13. Anarm
    Anarm August 27, 2013 at 6:01 pm | | Reply

    Aku suka kereta Perodua.. 🙂

  14. hafizrahim
    hafizrahim August 27, 2013 at 6:42 pm | | Reply

    Belasah je kete mana yang ko rasa best..asalkan ada..beli lambat2 nanti kena downpayment 20% plak..hehe

  15. suriaamanda
    suriaamanda August 28, 2013 at 12:34 am | | Reply

    Assalammualaikum….

    SA baru dtg terjah sini….SA pun dah beli Saga FLX Special Edition KALER MERAH…Ok la untuk SA yang berpendapatan rendah ni…tp kan bila tgok proton Suprima tu mcm wallaweiii….mcm best jerk…

  16. Risi yusoff
    Risi yusoff August 28, 2013 at 12:41 am | | Reply

    Aku suka proton wira aeroback ..dah 7 tahun aku pakai ..bumiputra je minat keter kebangsaan.

  17. Hairul Azni
    Hairul Azni August 28, 2013 at 1:42 am | | Reply

    Aku suka statement ni :
    “Tapi dah tak sesuai untuk aku yang bakal berkeluarga”..
    Eh..bila agaknya akan berlangsung majlis tu bro? 🙂

    1. hafizmd
      hafizmd August 28, 2013 at 2:53 am | | Reply

      Mengikut ramalang patik, mungkin tahun depang…

  18. Anuar
    Anuar August 28, 2013 at 1:56 am | | Reply

    Tentulah kereta Buatan Malaysia sesuai digunakan oleh Rakyat Malaysia…

  19. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin August 28, 2013 at 2:14 am | | Reply

    Pakai produa pun patriotik jugak apa.

  20. zool
    zool August 28, 2013 at 2:25 am | | Reply

    gua pandu myvi je

  21. hafizmd
    hafizmd August 28, 2013 at 2:54 am | | Reply

    Kalau dah perlu, kira wajib angkat satu kereta…tak kisahlah…janji mampu bayor 😈

  22. reezluv
    reezluv August 28, 2013 at 4:20 am | | Reply

    kita geng..keter yang sama pilihan gua sebab murah…tapi gua still impikan Mini Cooper…:P

  23. Joe
    Joe August 28, 2013 at 5:14 am | | Reply

    Ble ko nak kawen?

  24. Myra jay
    Myra jay August 28, 2013 at 5:23 am | | Reply

    Masing2 punya pilihan..

    Dulu MJ masa nak beli kereta siap gaduh2 manja dengan asben psl pemilihan kereta, ye la MJ nak Persona asben nak Alza..
    At last ai isteri Mithali turutkan aje..
    Yg penting buatan Malaysia..hehee

  25. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah August 28, 2013 at 7:22 am | | Reply

    sokong kereta buatan malaysia :mrgreen:

  26. onlajer
    onlajer August 28, 2013 at 9:43 am | | Reply

    Gua pun suka maa proton haha

  27. hafiz
    hafiz August 28, 2013 at 9:48 am | | Reply

    aku pun ada kelisa sebiji…

  28. ejam
    ejam August 28, 2013 at 2:26 pm | | Reply

    aku setia pada perodua lagi sehingga sekarang, kemudian hari siapa yang tahu mungkin akan beralih arah ke pilihan antarabangsa pula…simpan impian mulakan menabung…hehe

  29. Rahmat Ariffin
    Rahmat Ariffin August 28, 2013 at 3:48 pm | | Reply

    Aku dah beli 3 biji kereta semua buatan malaysia….kancil, iswara dan myvi. Dua kereta dah jual…skrg tinggal myvi aje…

  30. Hafizul
    Hafizul August 28, 2013 at 4:16 pm | | Reply

    Emm patriotik sangat encik titan ni..tapi artikel bab merdeka tak ada pun lagi…hahahahaha..sila buat agar menampakkan lagi sifat patriotik yang dah lama dibentuk tu…hahaha..

  31. fiezaradzi
    fiezaradzi August 29, 2013 at 2:56 am | | Reply

    tak kisahlah kereta apa, janji boleh berbakti dgn baik..

    betul, dulu pun beli kereta dulu sebab:
    1. gi tempat kerja tu tak de public transport.. kena naik teksi kalau ada pun, takkan nak naik teksi tiap2 hari, kopak oo..
    2. sebab tak de lesen moto selain lesen kereta, jadi kena beli kereta wpun 2nd hand..

    ye, kereta pertama kereta proton juga.. tapi sebab de masalah yg tak dapat dielakkan, terpaksalah tukar..

  32. Lawrence Vision
    Lawrence Vision August 29, 2013 at 3:19 am | | Reply

    aku ada kancil sebijik je, cukuplah untuk ke sana kemari, kira patriotik juga kan titan produa haha..

  33. azman
    azman August 29, 2013 at 6:12 am | | Reply

    Aku pakai Proton dulu kini dan selamanya hahaha…

  34. papa mifz
    papa mifz August 29, 2013 at 6:19 am | | Reply

    wife den pakai kelisa,ada rezeki nak kasi makeup sikit kasi cantik…hehe

  35. donnyien
    donnyien August 29, 2013 at 3:03 pm | | Reply

    pilihan di tangan anda hehe

  36. waiman takwa
    waiman takwa August 29, 2013 at 11:21 pm | | Reply

    Kereta satu keperluan jadi memang betul beli je jika dah perlu..

  37. CutiMalaysia
    CutiMalaysia August 30, 2013 at 4:55 am | | Reply

    Berkereta jenis tak perlu ikut orang. Diri sendiri yang tahu kemampuan sendiri. Yang penting tidak mnyusahkan orang lain dan dapat berkongsi nikmat berkenderaan. 💡

  38. Eridy San
    Eridy San August 30, 2013 at 4:58 am | | Reply

    Untunglahh patriotik hihi

  39. blogger lelaki
    blogger lelaki August 30, 2013 at 7:45 am | | Reply

    terpulang kepada diri masing-masing kan..kita ikut selera kita..apa orang nak cakap pedulikan saja,, yang bayar bulan2 kita

  40. Azie
    Azie August 30, 2013 at 7:51 am | | Reply

    Si Abang yang penyayang juga la ye bagus2. :mrgreen:

    Belilah kereta keluaran malaysia, merdeka merdeka.

  41. Saidina
    Saidina August 31, 2013 at 12:35 pm | | Reply

    Kereta Malaysia memang terbaik… 😉

  42. Asyrof Asri
    Asyrof Asri August 31, 2013 at 5:08 pm | | Reply

    Tak sabar nak dapat kerja then nak beli proton dulu.

    InsyaAllah … 🙂

  43. Henrietta Jose
    Henrietta Jose September 1, 2013 at 2:32 pm | | Reply

    Salam perkenalan….suka keta saga sebab nama umah sukan tu yg xmenahan tu…tpi rietta sendiri pkai keta Malaysia…lepas tu skank nie…jatuh chenta dengan suprima s….enjin turbo menghantui…hehehehe…

  44. zik
    zik September 1, 2013 at 5:11 pm | | Reply

    kena tengok budget … aku pun beli lagi kereta… belum keperluan.. tapi kalau hujan.. memang basahlah jawabnya..

  45. Dkna Abza
    Dkna Abza September 2, 2013 at 12:07 am | | Reply

    yang penting didahulukan…eh..nak kawen dah yea.. tahniah 🙂

  46. MrJocko
    MrJocko September 2, 2013 at 12:09 am | | Reply

    Proton Gen2 best apa kalau handling,,, Lotus design tu

  47. Ummi Hanie
    Ummi Hanie September 2, 2013 at 2:52 am | | Reply

    abah den pun dulu pengguna tegar proton… dah berapa jenis beliau beli… skrg ni je nak merasa pakai BMW… second buleh lah :p

    bagi den, nak kawin, mmg wajib beli kereta (kalo mampu).. sian la kat wife kena naik motor lak.. tambah2 ada anak nnti…

    ingatkan beli Suprima tadi

  48. ema
    ema September 2, 2013 at 7:49 am | | Reply

    proton pilihan utama

  49. Ismail N
    Ismail N September 3, 2013 at 1:35 pm | | Reply

    Adehh, gua nak beli Proton pun tak mampu wehhh.. :mrgreen:

  50. encikarman
    encikarman September 4, 2013 at 12:36 am | | Reply

    duit masuk belambak-lambak, angkat altis kalau berani hoho

    1. titan
      titan September 4, 2013 at 6:43 am | | Reply

      gua bukan tak nak angkat. Kalau eksiden, kena calar dengan budak-budak. Gua jugak yang sakit hati. haha..

      1. Pokok Manggis Depan Rumah
        Pokok Manggis Depan Rumah September 5, 2013 at 5:09 am | | Reply

        hahaha..betul tu… 🙂

  51. Adikensem
    Adikensem September 4, 2013 at 8:08 am | | Reply

    Huhuhu… 😛

  52. cindyrina
    cindyrina September 5, 2013 at 4:30 am | | Reply

    baik sungguh abang sorang ni…

  53. staibaqhang
    staibaqhang September 5, 2013 at 6:26 am | | Reply

    proton dulu kini dan… nanti rasanya…

  54. ayu
    ayu September 5, 2013 at 7:04 am | | Reply

    ayu pun mcm adik awak..pakai cik lisa.. cume lum jadi kereta lumba je..

  55. nazray
    nazray September 5, 2013 at 12:08 pm | | Reply

    saya dulu nyaris nak beli proton, tapi akibat kawan2 mendesak cakap proton tak bagus, proton tak bagus, last2 saya angkat viva. Alahai kalau tahu saya amek saga dulu. huhu. tapi nak buat macma mana, dah terbeli pakai je la untuk beberapa tahun ni. huhu

  56. mohdridzwan
    mohdridzwan September 6, 2013 at 5:03 pm | | Reply

    ermmm…no komen la bab kereta ni sebab tak berapa tau sgt. lgpun aku tak pakai proton. setakat yg termampu ja.

  57. muja
    muja September 8, 2013 at 11:34 am | | Reply

    for me, a long as kereta tu boleh berfungsi, i dont need a ferrari nor lamborghini. cukup lah boleh bawak muja dari satu destinasi ke destinasi yang dituju. kecik pun ok dah. besar nak buat pe kalau salu rosak, terkehel sana sini. nak parking pun susah. alat ganti payah. adesss. tensi! 😀

  58. cik tom
    cik tom September 9, 2013 at 3:43 am | | Reply

    lama x stalk blog2 hang..hehee…
    ciktom guna kelisa…kereta perodua tetap di hati..hehe

  59. Mak lagenda
    Mak lagenda September 10, 2013 at 2:13 am | | Reply

    mak pakai 2 keta gak. Perodua ngan proton. Gila patriotik aku nih…!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  60. shraqs
    shraqs September 11, 2013 at 8:24 pm | | Reply

    Alamak wei.. aku suka sangat ngan kelisa, mantap. Kalau ke JB, selalu rembat abang aku punya..

  61. si bongkok
    si bongkok April 11, 2015 at 4:45 am | | Reply

    Kebanyakkan pengusaha kereta sewa pon banyak ambil kereta tempatan gak sebab market ada dan harga pon murah sket berbanding kereta import.

  62. blog amir
    blog amir May 23, 2015 at 8:00 am | | Reply

    saya pakai kelisa. ok sangat puas hati. Hehe

  63. oh.ok
    oh.ok September 5, 2015 at 8:48 am | | Reply

    Sy pki preve cfe.. kete OK cme pesal pki timing belt..come on la proton enjin timing chain la sng xpyh tuka2 da..zmn bile pki belting ni..inovasi la ckit

  64. Ainie
    Ainie August 17, 2017 at 9:45 am | | Reply

    Rasa semakin ramai orang yg tukar dari pandu Proton kepd kereta Perodua. Pasaran Perodua dulu bukan baik sgt. Tapi kini dah menpengaruh pasaran yg besar di Malaysia.

  65. Yuma
    Yuma September 24, 2017 at 8:06 am | | Reply

    Kereta Proton mmg susah utk bertanding ngan Perodua. Teknologi byk ketinggalan di belakang. Harap lepas ia dibeli oleh pelabur China, boleh dah meningkatkan mutu keunggulannya satu kali lagi.

Leave a Reply to suriaamanda Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.