44 Responses

  1. Izzuddin Fauzi
    Izzuddin Fauzi September 12, 2013 at 9:55 am | | Reply

    Tak mampu lagi nak melaksanakan ibadah kurban… Kewangan tak kena lagi…

    1. titan
      titan September 12, 2013 at 11:43 am | | Reply

      tak apa.

      Nanti dah cukup, bolehlah tempah dengan eQurban. :mrgreen:

    2. Anarm
      Anarm September 12, 2013 at 1:24 pm | | Reply

      Join affiliate eQurban.. Mana tahu ada rezeki buat duit dgn eQurban, hasil income affiliate tu boleh guna untuk buat ibadah korban..

      1. Pokok Manggis Depan Rumah
        Pokok Manggis Depan Rumah September 13, 2013 at 12:02 am | | Reply

        betul tu.. boleh buat korban.

  2. blogger lelaki
    blogger lelaki September 12, 2013 at 10:17 am | | Reply

    tahun ni nak buat akikah untuk anak sulung πŸ™‚

    1. titan
      titan September 13, 2013 at 2:48 am | | Reply

      haa..leh la guna equrban ek. hehe

  3. hazman aka species1980
    hazman aka species1980 September 12, 2013 at 10:41 am | | Reply

    Sentiasa niat nak cuba dapatkan satu bahagian lembu…harga pun berpatutan…

  4. hafiz
    hafiz September 12, 2013 at 1:28 pm | | Reply

    hah skrg dah mudah nak buat korban, bro dah boleh dah tu..

  5. kakiblog
    kakiblog September 12, 2013 at 2:04 pm | | Reply

    selalu gak terfikir untuk buat korban..

    1. titan
      titan September 13, 2013 at 4:11 am | | Reply

      nanti dah habis fikir, dah rasa mampu sikit…leh la wat korban. kalau dah ada anak..leh la wat aqiqah plak dengan equrban. πŸ™‚

  6. Denaihati
    Denaihati September 12, 2013 at 3:28 pm | | Reply

    Jom buat korban dikemboja melalui eQuran.
    besar fadhilat ibadah korban ni.

  7. hafizmd
    hafizmd September 12, 2013 at 4:45 pm | | Reply

    masih tinggal sorang lagi yg tak dibuat…insyaAllah akan diusahakan juga…ameen

  8. saljuhumairah
    saljuhumairah September 12, 2013 at 5:14 pm | | Reply

    Dengan e-qurban ni, harga satu bahagian lembu pun lebih rendah berbanding harga pasarang biasa yang tidak menentu… ada yang mahal ada yang murah..

  9. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah September 13, 2013 at 12:05 am | | Reply

    Harganya agak berpatutan.. boleh cuba buat disini. πŸ˜›

  10. azman
    azman September 13, 2013 at 4:01 am | | Reply

    Tahun ni buat kat kg,kongsi dengan adik beradik,kalau aku sorang jer,mau aku tempah e-korban.

  11. Hafizul
    Hafizul September 13, 2013 at 7:11 am | | Reply

    Tahun ni mem besar yang ambik bahagian..tahun lepas mem kecik dahh..hahaha..

  12. Khairul Zamri
    Khairul Zamri September 13, 2013 at 1:51 pm | | Reply

    terbaik bro masanya telah tiba nanti den up kan jugak hehe

  13. Promosi Perodua
    Promosi Perodua September 13, 2013 at 1:56 pm | | Reply

    InsyaAllah dah pasang niat utk buat qurban tahun ni..

  14. BUNDA
    BUNDA September 14, 2013 at 3:45 pm | | Reply

    tahun lepas bunda buat kurban untuk anak bungsu…tahun ni takder rezki..

  15. Ladfe Amir
    Ladfe Amir September 14, 2013 at 4:25 pm | | Reply

    yang penting ibadah kurban dapat dilakukan walaupun kita tidak turut serta bersama-sama. mmg equrban terbaik.

  16. zik
    zik September 16, 2013 at 12:53 am | | Reply

    mudah sekarang.. online pun boleh..

  17. Irwan Alessa
    Irwan Alessa September 16, 2013 at 8:00 am | | Reply

    Mudahnya.. Dengan online pun boleh membuat ibadah korban.. Harga lembu pasaran sekarang ni pun agak mahal.. In Sya Allah ada waktunya akan melaksanakan juga..

  18. Mak lagenda
    Mak lagenda September 17, 2013 at 2:46 am | | Reply

    RM250 utk 1 bahagian adalah sgt berpaatutan utk kita jalankan ibadah qurban.

    P/s: Biasanya mak join adik badik n family utk buat qurban kat kampung ni.

  19. ema
    ema September 17, 2013 at 7:20 am | | Reply

    inilah kelebihan equrban…secara online saja…InsyaALLAH akan laksanakannya satu hari.

  20. Juan
    Juan September 17, 2013 at 8:25 am | | Reply

    ko punya entry ni lengkap dan solit, jeles aku

  21. Khairul Zamri
    Khairul Zamri September 17, 2013 at 10:27 am | | Reply

    teringat dulu2 zaman melapah kulit lembut korban huhu

  22. JMR
    JMR September 18, 2013 at 5:34 am | | Reply

    biasa wt qurban ngn masjid kt kg je..

  23. suri
    suri September 18, 2013 at 6:56 am | | Reply

    ayuh kita membuat tempah qurban πŸ™‚ masa makin dekat

  24. kak ina kl
    kak ina kl September 18, 2013 at 2:54 pm | | Reply

    πŸ˜‰ Insyallah tahun ni suami akan buat juga korban lagi di kemboja.

  25. hafizrahim
    hafizrahim September 19, 2013 at 10:07 am | | Reply

    insha Allah..ada rezeki lebih nak gak aku buat qurban ni.

  26. adikensem
    adikensem September 19, 2013 at 6:15 pm | | Reply

    In-Shaa-Allah ada duit lebih akan order eQurban.. 😎

  27. nizam ijam
    nizam ijam September 19, 2013 at 9:15 pm | | Reply

    jom sama2 kita buat qorban… cendol gua mana? gua dah update jom semak πŸ˜€

  28. Mancai
    Mancai September 20, 2013 at 8:17 am | | Reply

    Insya Allah akan melakukan kurban tahun ni

  29. wazy
    wazy September 20, 2013 at 9:50 am | | Reply

    In Shaa Allah,ada rezeki nak tempah EQurban ni

  30. AUC
    AUC September 22, 2013 at 1:56 am | | Reply

    InsyaAllah tahun ni buat Korban dgn eQurban lagi…. amin

  31. zuan
    zuan September 22, 2013 at 3:49 am | | Reply

    apa tunggun lagi? Jom equrban! πŸ˜‰

  32. Dkna Abza
    Dkna Abza September 22, 2013 at 9:00 am | | Reply

    1 bahagian lembu tu rm 250 memang murah.. rasanya kalau kat Malaysia lingkungan RM450 untuk 1 bahagian.

  33. munir ardi
    munir ardi September 23, 2013 at 7:56 am | | Reply

    Rasaulullah memperingatkan orang yang mampu berqurban tapi tidak berqurban agar tidak mendekati MEsjid Beliau jadi jom berqurban

  34. Rizkyzone.com
    Rizkyzone.com September 24, 2013 at 10:10 am | | Reply

    kalau mas faizal sudah berqurban apa belum, banyak pekajaran yang dapat dipelajari, hikmah dari hari raya qurban

  35. Carlos Santiago
    Carlos Santiago September 26, 2013 at 2:56 am | | Reply

    insyaallah. diizinkan rezeki

  36. Dulu Lain Sekarang Lain
    Dulu Lain Sekarang Lain September 30, 2013 at 1:25 am | | Reply

    Dunia zaman sekarang. Korban pun boleh online. Tapi ada kebaikkannya dan umat Islam tak de lagi alasan seperti susah nak cari lembu dan sebagainya. Patut2 umat Islam yg kaya raya tu guna lah e-Qurban utk kasi tumbang 100, 200 ekor lembu ker. Ramai sikit yg dapat, kan?

  37. Nurul Imam
    Nurul Imam October 4, 2013 at 9:47 pm | | Reply

    Agak merinding liat darahnya

  38. UMP Auto Inspector
    UMP Auto Inspector October 7, 2013 at 1:24 am | | Reply

    Salam, kami student Universiti Malaysia Pahang, buat satu campaign awareness so that Malaysian will inspect their car regularly, mohon follow dan bantu kami sebarkan maklumat mengenai kempen ini πŸ˜€ http://umpautoinspector.blogspot.com/

  39. Ummi Hanie
    Ummi Hanie October 7, 2013 at 5:00 am | | Reply

    antara mau takmau je kan πŸ˜‰

    kira reasonable la harganya tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.