70 Responses

  1. Denaihati
    Denaihati October 4, 2013 at 6:46 am | | Reply

    sangat murah plan ni, telco lain tak offer macam ni.

    1. titan
      titan October 4, 2013 at 8:38 am | | Reply

      Yap, telco lain memang takde lagi yang berani bagi offer macam ni.

  2. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin October 4, 2013 at 6:51 am | | Reply

    Promosi terbaik diri P1, ada masa pergi mohon.

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:52 pm | | Reply

      Haa..pi mohon cepat.

      Takut habis tawaran promosinya plak nanti. 😉

  3. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin October 4, 2013 at 7:39 am | | Reply

    Tinggi jugak kuota yang ditawarkan tu. Kalau servis ok memang boleh sambar. Tapi aku tak suka kontrak lama2 sampai 2 tahun tu.

    1. Danial Abdul Rahim
      Danial Abdul Rahim October 4, 2013 at 8:11 am | | Reply

      Itu ambe setuju. 2 tahun kontrak itu yang rasa ‘susah’ nak langgan P1.

      Ambe pernah cuba P1 dan bagi ambe memang puas hati. Tapi ada beberapa masalah sikit.

      #1 – Tak support kawasan pendalaman yang tertentu. (Tak tahu sekarang dah support atau tak)

      #2 – Customer service agak slow. (Lepas bayar bil P1, ‘kadang-kadang’ P1 lambat update.)

      Dulu ambe suka P1 sebab ada promosi “Jangan Potong Stim”. Dok tahu kalau sekarang P1 masih buat lagi ke tak.

      Rate: 7/10. Kalau P1 fix dua tu. Ambe yakin ramai yang guna P1 Wimax.

      1. titan
        titan October 4, 2013 at 8:37 am | | Reply

        Moga-moga, pihak P1 akan ambil perhatian dalam isu yang ko sebut nih.

      2. Asyrof Asri
        Asyrof Asri November 22, 2013 at 8:18 am | | Reply

        Moga-moganya salah seorang admin P1 dapat baca komen kat blog cikgu Titan pasal masalah ni.

        Maybe akan lebih baik di masa akan datang.

    2. titan
      titan October 4, 2013 at 9:47 am | | Reply

      apsal hang tak suka lama-lama? :mrgreen:

  4. AUC
    AUC October 4, 2013 at 8:04 am | | Reply

    manarik jg tawaran dia nih… tapi tawar hati dh dgn P1 nih..

  5. azman
    azman October 4, 2013 at 8:11 am | | Reply

    P1 mula menawarkan pakej menarik,kira lebih bagus dari yg dulu 🙂

    1. titan
      titan October 4, 2013 at 9:48 am | | Reply

      Yap, tawaran kali ini memang berani mati punya tawaran.

      hehe.. :mrgreen:

  6. blogger lelaki
    blogger lelaki October 4, 2013 at 8:15 am | | Reply

    memang berbaloi ni..tapi kena gak check coverage dulu ni

    1. titan
      titan October 4, 2013 at 8:39 am | | Reply

      Itu benda pertama kena check dulu.

      Kalau tak, rasa rugi plak bila sambar pakej ni. 😉

  7. myvitrd
    myvitrd October 4, 2013 at 8:24 am | | Reply

    aku pernah guna service P1 ni.. memang ok selagi ada coverage.. 15GB tu selama-lamanya ke.. atau habis contract 2 tahun jadi 5GB balik..

    1. titan
      titan October 4, 2013 at 8:33 am | | Reply

      tak tahu plak yang itu. Bagi aku, selagi leh pakai..sambar aje. Haha..

      Nanti gua tanya diorang. Kalau still sama, memang bagus la.

  8. Zali
    Zali October 4, 2013 at 8:31 am | | Reply

    Risau dari segi coverage jer. Kalau kat KL jer full coverage tak best juga. 😕

    1. titan
      titan October 4, 2013 at 8:36 am | | Reply

      kalau bandar besar, rasanya bab coverage takde masalah.

      P1 kena kasi buka banyak cawangan la terutamanya kat pekan dan kawasan hujung bandar. Harap-harap diorang buat nanti.

      Kena ambil masa. Streamyx pun ambil masa nak cover semua tempat kat Malaysia ni.

  9. hafiz
    hafiz October 4, 2013 at 8:51 am | | Reply

    Maksud tempoh promosi tu sampai 2 tahun je ke….

    1. titan
      titan October 4, 2013 at 8:54 am | | Reply

      Yang gua faham, dalam tempoh promosi ni..kalau lu sambar ini pakej..lu dapat la apa yang pakej ini tawarkan. So, 15GB tu..dapat sampai 2 tahun.

      5 bulan pertama, bayar rm59. bulan berikutnya, rm69. Ikut kontrak. Selama 2 tahun. Masuk tahun ke 3..kena tengok, kontrak sama atau tidak. Kalau dalam tempoh 2 tahun tu P1 perform bagus, kenapa mahu tukar. Kan?

  10. Ummi Hanie
    Ummi Hanie October 4, 2013 at 9:15 am | | Reply

    wah. tawaran gila2 ni.

    ehem, advertorial ke? 😉

    1. suri
      suri October 4, 2013 at 1:25 pm | | Reply

      buat mengucap yang ummie hanie :mrgreen:

  11. sweetkurma
    sweetkurma October 4, 2013 at 9:52 am | | Reply

    area akak tak ada coverage

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:53 pm | | Reply

      akak area mana ek?

  12. Khairul Zamri
    Khairul Zamri October 4, 2013 at 11:32 am | | Reply

    macam pernah nampak entri ni tapi kat mana ya

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:57 pm | | Reply

      Ada banyak kat blog. Merata dah sekarang. Gi la baca ek. hehe

  13. suri
    suri October 4, 2013 at 1:21 pm | | Reply

    payah kalau setia dengan wifi kombo ni.boleh dipertimangkan

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:58 pm | | Reply

      dipertimangkan ke?

      dipertimbangkan??? 😯

  14. Hafizul
    Hafizul October 5, 2013 at 6:35 am | | Reply

    Sangat berminat tetapi masalahnya kat kawasan rumah saya ni, bukan P1 jer tak ada line..broadband celcom pun kadang2 kelaut gak…emmm..

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 3:01 pm | | Reply

      Hang dok kawasan mana tu sampai banyak line tak leh cover nih?? 😯

  15. munir ardi
    munir ardi October 5, 2013 at 8:58 am | | Reply

    kalau punya quota no limit bisa layan blog lain tanpa takut

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 3:04 pm | | Reply

      Ya. Itu yang kita mahu.

      Boleh “keep playing with no limit” :mrgreen:

  16. Blogger Babyface
    Blogger Babyface October 5, 2013 at 9:43 pm | | Reply

    menarik gak bagi mereka yg cuma nak pakai internet tanpa perlu call atau sms.

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 3:08 pm | | Reply

      Yap, bagi aku..sesuai la bagi mereka yang kerja kat luar dan asyik berjalan. Senang nak buat kerja.

  17. papa mifz
    papa mifz October 6, 2013 at 9:46 am | | Reply

    dulu pernah pakai P1 , tapi sejak berpindah rumah bertukar kepada YES pulak sebab P1 tiada coverage…

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 3:10 pm | | Reply

      Haa..staff P1 kena alert la.

      Rumah hang kat kawasan mana ek? Lupa plak kat mana. hehe.. :mrgreen:

  18. hafizrahim
    hafizrahim October 6, 2013 at 3:53 pm | | Reply

    p1 kat rumah aku line memang cun..murah dah ni..cuma aku dah ada digi..kalau takde digi memang aku dah pakai p1

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 3:14 pm | | Reply

      Pakai aje mana-mana. Asalkan leh online. hehe

  19. kakiblog
    kakiblog October 6, 2013 at 4:56 pm | | Reply

    kalau laju memang seronok buat blogwalking..

    Entri terkini saya Apa Yang Saya Belajar Tentang Buat Duit Dengan Blogging

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 3:15 pm | | Reply

      Kalau dalam coverage, rasanya memang laju. :mrgreen:

  20. sensasi2020
    sensasi2020 October 6, 2013 at 7:11 pm | | Reply

    Dah guna P1 dahulu ketika penggunaan Quota, slow nak mampus macam siput, tapi taj tau lah skrg ni macam mana? Harap2 berbaloi org2 yg menggunakannya.

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 3:17 pm | | Reply

      Dulu lain. Coverage tak luas, ramai plak pakai. Sebab tu jadi macam tu. Tapi sekarang, banyak gak rasanya yang dah jadi lebih baik. 😉

  21. hafizmd
    hafizmd October 8, 2013 at 5:12 am | | Reply

    tawaran yg terpaksa gua tolak sbb gua dah ada pakej lama..tak larat dah nak upgrade…hehe

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 3:19 pm | | Reply

      Tak apa. Kalau nak layan drama korea malam-malam..nanti leh upgrade plak..

      hang laki bini kan suka layan drama korea. hehe..

      Tapi kalau nak layan lama, pakai forhome punya pakej. Quota dia unlimited. Harga beza RM30 aje. Lagi berbaloi.

  22. reezluv
    reezluv October 10, 2013 at 4:49 am | | Reply

    maleh aku nak caya ngan P1 ni dah…biar lah

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 3:20 pm | | Reply

      Apa pasal hang tak percaya plak? Hoho..cer cerita sikit.. :mrgreen:

  23. Firdaus Azizi
    Firdaus Azizi October 10, 2013 at 4:05 pm | | Reply

    Mak Ai!!! Murah giler dengan quota 15GB 😯

    Sayangnya P1 takde coverage kat tempat saya 🙁

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 3:22 pm | | Reply

      Hang punya rumah kat kawasan mana ek??

  24. Dulu Lain Sekarang Lain
    Dulu Lain Sekarang Lain October 10, 2013 at 11:45 pm | | Reply

    Wuik, biar betul? besar tu kuota dia. Boleh ler kawe gantikan nya dgn DiGi kawe yg 3G jer nih. :mrgreen:

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:51 pm | | Reply

      Aku pun mulanya tak berapa percaya gak.

      Tapi dalam kontraknya, macam itulah. Haa..leh la ganti plak dengan Togo ni.

      hehe.. :mrgreen:

  25. daddydee
    daddydee October 11, 2013 at 1:31 am | | Reply

    Tawaran yang menarik dan harga murah…aku pun tgh nak bercerai dengan Broadband sekarang ni…

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:50 pm | | Reply

      haa..

      eloklah. leh kahwin plak dengan togo broadband ni plak. hehe :mrgreen:

  26. ema
    ema October 11, 2013 at 3:56 am | | Reply

    kat rumah pakai P1 yang kaler hitam tu..

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:49 pm | | Reply

      Ohh..baguslah..

      Tak nak upgrade ka? hehe :mrgreen:

  27. onlajer
    onlajer October 11, 2013 at 10:49 am | | Reply

    P1 dekat kampung aku takde line la , celcom pun cukup – cukup makan je

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:48 pm | | Reply

      Kampung hang kat mana?

      Meh tulis kat sini. Biar staff P1 baca dan tambah kawasan hang plak.

  28. Khairul Zamri
    Khairul Zamri October 11, 2013 at 1:51 pm | | Reply

    macam pernah nampak je

  29. yusri
    yusri October 12, 2013 at 4:04 am | | Reply

    memang menarik offer ni…kalah telco lain..hehe

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:46 pm | | Reply

      Setakat ni..ini offer tertinggi berbanding telco lain dengan harga yang lebih kurang sama.

      Sebab tu aku tulis, tawaran atau harga berani mati punya. telco lain tak berani punya bagi offer macam ni. :mrgreen:

  30. waiman takwa
    waiman takwa October 12, 2013 at 8:15 am | | Reply

    Harap P1 luaskan lagi liputan di Sabah ney..

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:45 pm | | Reply

      Mudah-mudahan begitu.

      Harap Staff P1 datang baca artikel ni berserta dengan komen hang sekali. Sabah memang banyak tempat takde P1 ek? Baru aku tahu nih..

  31. Tengku Syukri
    Tengku Syukri October 13, 2013 at 3:20 am | | Reply

    aduhhh.. gua da amik plan maxis. tpi P1 ni menarik jugakk…

    p/s: ape motif hang letak gambar grl kt luar?

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:43 pm | | Reply

      Gi la tukar. haha..

      gambar grl tu apa?

  32. Cikgu Hairul
    Cikgu Hairul October 13, 2013 at 4:02 am | | Reply

    Untuk menyelesaikan masalah quota cepat habis, bagus juga tawaran ni. Aku pernah pakai P1, memang quota jadi masalah semua orang. Macam cepat habis je.. Tak tau la macam mana dia kira. Sekarang dah up 3kali ganda.. harap-harap lagi baik la perkhidmatan yang memang menghampakan ribuan orang kl dulu.

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:42 pm | | Reply

      bab quota bandwidth tu..memang masalah la kalau kecik aje. 5GB tu..biasanya tak sampai 1 minggu leh habis. kalau yang pandai berjimat..leh la layan sampai 1 bulan. Tapi orang macam aku ni..5 GB tu..3-4 hari leh habis. Penat topup.

      Moga-moga P1 sponsor aku satu togo broadband nih. Kan bagus..haha..

  33. zik
    zik October 13, 2013 at 4:36 am | | Reply

    berbaloi untuk pengguna yang duduk di bandar2 utama… aku duduk kg.. memang takda line kalau register..hehe

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:36 pm | | Reply

      hang pindah bandar nanti, leh la sambar benda ni nanti ek.

      hehe.. 😈

  34. ahmadyani
    ahmadyani October 13, 2013 at 12:18 pm | | Reply

    Ini tawaran yang ‘sukar’untuk dipercayai! Kena cuba ni tapi kontrak 24 bulan tu sepatutnya tiada kerana ada yuran pengaktifan.

    1. titan
      titan October 13, 2013 at 2:35 pm | | Reply

      ini benda normal rasanya. Sebab banyak gak kes..orang langgar kontrak. haha..modem tak pulangkan..broadband tak pulangkan. Tup, tup..lesap macam tu aje..

  35. Asyrof Asri
    Asyrof Asri November 22, 2013 at 8:21 am | | Reply

    P1 ni pada pendapat Asyrof lah, semua pakej yang ditawarkan memang menarik.

    Tapi hanya kawasan tertentu saja boleh dapat unlimited internet.

    So P1 kena lebarkan 1 Malaysia dengan sebaik mungkin. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.