20 Responses

  1. zool
    zool October 21, 2013 at 2:16 am | | Reply

    dah lama spek ni tak berganti… bagus ni.

  2. Akuro San
    Akuro San October 21, 2013 at 2:24 am | | Reply

    perghhh~ cermin multicoated tuh~ pernah jadi wishlist disuatu ketika dahulu… dulu lar.. pernah nak beli, tapi tak jadi sebab mahal… huhu~
    sekarang da tak pakai spec dah sebab… tak nak pakai.. huhu~
    layan contact lens jer sekali-sekala.. eh, tak der orang nak buat contest bagi hadiah contact lens free ker? huhu~

  3. onlajer
    onlajer October 21, 2013 at 2:38 am | | Reply

    selain cermin mata yang lain pun baru juga ya 😀

  4. Sha myheart
    Sha myheart October 21, 2013 at 2:40 am | | Reply

    Wah, bestnya.
    Saya pun mahu ganti spek. Spek yang saya pakai sekarang sangat selesa. Ringan. Rasa macam tak pakai spek pun. tapi dah sampai tahap kena ganti ni. Dah tiga tahun. Hihi.

  5. profhariz
    profhariz October 21, 2013 at 4:11 am | | Reply

    Termenang pun boleh? huhuhu

  6. AUC
    AUC October 21, 2013 at 5:01 am | | Reply

    huh tahniah dh dpt pun..
    aku x tuntut pun lagi hadiah tu huhuhuh

  7. papa mifz
    papa mifz October 21, 2013 at 5:17 am | | Reply

    kalau ada sebarang masalah dengan cermin mata tuh roger den k…

    kalau senang turunlah bukit rimau lagi , boleh pekena nasi ayam sama-sama…hehe

  8. ieta
    ieta October 21, 2013 at 5:58 am | | Reply

    bestnya TER’MENANG’ contest… mmg rezqi dah tersurat nih… Tahniah ek :mrgreen:

    1. titan
      titan October 26, 2013 at 6:13 am | | Reply

      memmang best gak la bila termenang ni. haha

  9. blogger lelaki
    blogger lelaki October 21, 2013 at 8:02 am | | Reply

    lawa spek bro..ala2 macma rayban gitu..makin ensem la bro..mesti ramai awek banting terpikat..hahaha

  10. Hafizul
    Hafizul October 21, 2013 at 8:20 am | | Reply

    Hahaha..perghhh memang kacak..tak sabar nak tunggu Papa Mifz bagitau berita gembira macam ni..hahahaha..upload lah gambar encik titan sama mata dan kaca mata tu skeping..haha

    1. titan
      titan October 26, 2013 at 6:11 am | | Reply

      malas aku upload gambar.

      hang layan aje gambar yang ada tu jela. haha..

  11. suri
    suri October 22, 2013 at 1:35 am | | Reply

    baru perasanlah semenjak dua ni admin rajin muat naik gamabr sahaja..haaaaa :mrgreen:

  12. Zali
    Zali October 22, 2013 at 5:11 am | | Reply

    Den pun dah lama tak cek mata. Selalu pakai cermin mata masa drive jer sebab silau.

  13. Khairul Zamri
    Khairul Zamri October 22, 2013 at 1:40 pm | | Reply

    terbaik workstation lu beb hehe

  14. sukma
    sukma October 23, 2013 at 2:48 am | | Reply

    kira ok ler spek tu…baru tengah kira-kira nak beli spek rabun silau nie…

  15. hazman aka species1980
    hazman aka species1980 October 23, 2013 at 10:05 pm | | Reply

    Ko memang suka bingkai rupa macam tu kan…. ala klasik skit

    1. titan
      titan October 26, 2013 at 6:10 am | | Reply

      entahla..aku bukan jenis suka pakai benda pelik-pelik.

      tapi yang jenis macam ni la mahal-mahal belaka. haha..

  16. 2013 pergi tak kembali, 2014 datang dengan harapan. | ahmadfaizal.com

    […] Dapat menang spek mata Fokus Point […]

  17. sakawi
    sakawi March 19, 2014 at 3:53 am | | Reply

    salam…..

    saya mula rabun jauh sejak zaman sekolah lagi…sewaktu zaman belajar telah dua kali cermin mata saya gunakan…..kedua-dua cermin mata saya waktu tu hanyalah dalam sekitar harga rm200 sahaja…..waktu tu jenama bukanlah menjadi pilihan saya dalam membeli cermin mata kerana saya lebih fokus kepada kepentingan untuk melihat kerana masalah rabun jauh…..

    apabila saya telah mula bekerja, saya mula menggunakan contact lens dan tidak menggunakan cermin mata lagi…setelah beberapa tahun menggunakan contact lens saya mengalami kesan kesakitan mata akibat penggunaan contact lens (mungkin disebabkan saya tidak menjaga pemakaian dengan betul)…..akhirnya saya kembali menggunakan cermin mata atas nasihat doktor…..

    cermin mata yang pertama saya beli setelah kembali memakai cermin mata adalah dengan harga rm450 termasuk kanta tanpa apa-apa potongan harga…..saya tidak pasti jenama cermin mata tersebut (rasanya bukanlah dari jenama yang terkenal)kerana ketika saya membelinya tujuan saya adalah untuk memakai cermin mata seberapa segera kerana masalah sakit mata saya akibat penggunaan contact lens dan tidak melihat kepada jenama…..

    malangnya setelah menggunakannya dalam 7 bulan, cermin mata saya itu mula tanggal coating pada bingkainya mungkin akibat kualitinya yang rendah atau penjagaan saya yang cuai…..lantas saya mula membuat cermin mata yang lain dengan memilih cermin mata yang berjenama sebagai salah satu dalam kriteria pilihan saya…..

    akhirnya saya membeli cermin mata yang lain di kedai yang lain (fokus point) iaitu dari jenama oakley dengan harga rm1400 selepas potongan harga 20% termasuk kantanya (kanta harga rm450)….oleh kerana harganya yang mahal menyebabkan saya mula rasa memerlukan satu lagi cermin mata lain sebagai cermin mata kedua…..maka tidak sampai sebulan saya membeli pula cermin mata jenama police dengan harga rm450 selepas potongan harga 50% termasuk kanta (kanta harganya rm250)…..

    kini cermin mata police merupakan cermin mata yang selalu saya gunakan baik ke pejabat mahu pun di rumah…..cermin mata oakley pula saya hanya gunakan bila bersantai atau berjalan-jalan di luar…..bagi saya memilih cermin mata berjenama juga amat penting bagi kepuasan kualiti dan keselesaan (daripada pengalaman peribadi) walaupun sedikit mahal namun lazimnya lebih berbaloi andai dibeli ketika adanya potongan harga….kini saya mula mengintai-intai jenama cermin mata yang lain seperti ray-ban atau levi’s untuk dijadikan cermin mata ketiga saya untuk penggunaan semasa…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.