32 Responses

  1. Neu
    Neu October 26, 2013 at 2:58 am | | Reply

    aku tak kisah sangat selagi belacan dan budu tak kena GST 😆

    1. sensasi2020
      sensasi2020 October 27, 2013 at 5:44 am | | Reply

      Akupun sama jugak….kalau benda ni ada GST aku akan hantar emel byk2 kat PM…biar dia faham…benda ni kebanyakkan org memang suka.

  2. hafizrahim
    hafizrahim October 26, 2013 at 3:19 am | | Reply

    Tak sihat ye..musim denggi sekarang bro..banyakkan berehat..abaikan bajet 2014..hehe

  3. Irwan Alessa
    Irwan Alessa October 26, 2013 at 3:35 am | | Reply

    cisss sikit je pasal Bajet 2014.. aah beb, aku dulu suspect denggi jugak.. amik darah pastu doc terus suruh tinggal kat hosp.. msa tu aku menggelabah tak ingat.. Terus call membe aku, belikan 100plus 1.5liter.. aku hari tu memang tak minum air lain, hahaha..

    1. Farzli
      Farzli October 26, 2013 at 4:27 am | | Reply

      sama la ngan aku, penah kena saspek denggi…

  4. hafiz
    hafiz October 26, 2013 at 3:52 am | | Reply

    Bahaya skrg denggi ni boleh bawa maut

  5. Amar
    Amar October 26, 2013 at 4:42 am | | Reply

    Sabar jer lah. Sikit benar cerita tentang bajet 2014. Hahaha… 🙂

  6. Shubhi
    Shubhi October 26, 2013 at 4:58 am | | Reply

    Dah check darah ke..? blood platelet berapa…jangan kasi turun rendah sangat sampai bawah 70..bahaya tu…minum bebanyak air itu saja penawarnya dan makan sup ketam sebab tekak hanya rasa sedap dengan sup ketam saja, yang lain tak rasa apa-apa!

    1. titan
      titan October 26, 2013 at 5:54 am | | Reply

      seminggu ni memang tak rasa selera nak makan. Tapi telan gak sebab kena makan gak walaupun takde selera.

      Tak makan ketam sangat pun masa kena nih. Sup ketam jauh sekali. Minum air 100 plus aje dan minum air masak aje banyak-banyak.

  7. raudzah
    raudzah October 26, 2013 at 5:33 am | | Reply

    sympton demam denggi ni tak boleh kesan awal kan..sometimes seminggu baru boleh detect..itu pun kalau buat ujian darah..

    1. titan
      titan October 26, 2013 at 5:52 am | | Reply

      yap. sebahagiannya besar memang tak perasan.

      Oleh sebab kes berlaku kat keluarga sendiri dan berlaku plak dalam tempoh terdekat, sebab tu boleh perasan dan boleh ambil langkah pencegahan lebih awal.

  8. Arman
    Arman October 26, 2013 at 5:36 am | | Reply

    Aku kagum dengan semangat kau titan. Walau sakit blog tetap update. Apapun aku doakan kau cepat sihat. Kalau aku mmg susah bini aku akan jaga. Aku ni jenis manja ngan bini bila sakit he..he..he..

    1. titan
      titan October 26, 2013 at 5:55 am | | Reply

      blog ni je aku update. blog-blog lain langsung tak terusik. haha.. 😈

  9. blogger lelaki
    blogger lelaki October 26, 2013 at 5:56 am | | Reply

    betul tu aku [ernha dengar orang cakap minum air 100 plus dapat hindari denggi…

  10. Zuan
    Zuan October 26, 2013 at 6:20 am | | Reply

    klu gua, teguk gatorade..

  11. Denaihati
    Denaihati October 26, 2013 at 6:53 am | | Reply

    check lah kat hospital bro. apa pun tahniah bakal dapat bonus.

  12. papa mifz
    papa mifz October 26, 2013 at 8:31 am | | Reply

    teringat rakan sekerja dulu,minum sampai 2 botol besar 100 plus dengan harapan cepat sembuh…sat lagi esoknya demam makin teruk dan MC 2-3 hari macam tuh…haha

    1. titan
      titan October 26, 2013 at 8:42 am | | Reply

      dah sakit tu. MC la seminggu. Haha..

      Tapi memang kena berjaga-jaga. Kalau tak kuat semangat..tak hairan banyak kes yang meninggal dunia terutamanya dikalangan budak-budak. Sebab dugaannya memang cukup kuat..

      kes demam denggi klasik ni..tak banyak kes membawa maut. Tapi still ada yang maut terutamanya kanak-kanak. Tapi kalau kes denggi berdarah tu..baik kanak-kanak atau dewasa..sangat bahaya. Dengarnya..budak-budak selalu kena yang denggi berdarah dan memang ramai yang maut.

      Senang cakap, bila kena denggi..bawa hospital. Jangan jadi macam aku. Cari pasal dah ni namanya..

      1. Jebeng Otai™
        Jebeng Otai™ October 26, 2013 at 11:06 am | | Reply

        injek jer kat swasta..penah kena,terbang 50..tp esoknya baik.. 🙂

  13. Faizal Fredley
    Faizal Fredley October 26, 2013 at 10:08 am | | Reply

    bajet 2014 belum dibentangkan lagi tapi bajet aku dah pun kena cutting…kereta pulak buat hal..hehhe

  14. sweetkurma
    sweetkurma October 26, 2013 at 11:05 am | | Reply

    kena jaga kesihatan tu betul2, bonus nak masuk tu hehe

  15. Amal Espraza
    Amal Espraza October 26, 2013 at 11:51 am | | Reply

    demam terkejut tu bahaya. nanti selalu melatah, hehehe

  16. sabree hussin
    sabree hussin October 26, 2013 at 1:24 pm | | Reply

    wah sikit je ko citer pasal bajet 2014

  17. Zali
    Zali October 26, 2013 at 4:22 pm | | Reply

    Semoga cepat sembuh bro. Kalau tak cuba makan pucuk betik pula. Terbaik pahit. 😈

  18. Zik
    Zik October 27, 2013 at 2:57 am | | Reply

    Alhamdulillah bahaya kena denggi nih… kalau tak ….. blog nih mungkin tak update lagi.. erkkkk

  19. hafizmd
    hafizmd October 27, 2013 at 7:18 am | | Reply

    Bguslah hang dah baik. tumpang lega

    Cara hang ni mmg tak boleh apply kat orang lain. hang dah byk tgk naruto dan ada jurus2 naruto sekali…hoho

    bab bajet tu, org dah siap maki2…pening kepala tgk status masing2 kat fb…pandailah sangat…hahaha

  20. hazman aka species1980
    hazman aka species1980 October 27, 2013 at 9:13 am | | Reply

    Semoga cepat sembuh bro…. maybe dah tiba masa untuk ko pegi holiday la pulak

  21. Hafizul
    Hafizul October 27, 2013 at 9:14 am | | Reply

    Air 100 plus ni banyak kelebihannya..cirit birit pun boleh minum air ni untuk melegakan perut..emm terima kasih atas buku panduan hospital ni..hahaha..

  22. daddydee
    daddydee October 27, 2013 at 5:08 pm | | Reply

    fuh….sentiasa masyuk…

    bajet ke apa ke…….apa guna gaduh bising bising…usaha kena lebih.

  23. kakiblog
    kakiblog October 27, 2013 at 5:57 pm | | Reply

    semoga bro cepat sembuh..demam denggi merupakan satu ujian keimanan..bawa bersabar dan banyak berehat..

    p/s: Entri terhangat saya bertajuk- 3 Tabiat Hebat Blogger

  24. Firdaus Azizi
    Firdaus Azizi October 28, 2013 at 5:34 am | | Reply

    Semoga bro cepat sihat walafiat… Kalau rasa tak tahan tu, pergilah jumpa doktor 🙂

  25. AUC
    AUC October 28, 2013 at 2:30 pm | | Reply

    dalam demam2, dgn bajet entah apa2 pun balun jg hehehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.