41 Responses

  1. kakiblog
    kakiblog November 15, 2013 at 6:58 pm | | Reply

    saya suka bebelan tentang blogging..

    Entri terbaru saya…. Blogger Aka Pegawai Pemasaran

  2. Akuro San
    Akuro San November 15, 2013 at 8:09 pm | | Reply

    baru jer nak sembang pasal basikal dan motosikal untuk entri terbaru nih.. huhu~ 😀

  3. blogger lelaki
    blogger lelaki November 15, 2013 at 11:16 pm | | Reply

    minggu yg penuh warna warni yer..ada pertandinan mewarna tak

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah November 18, 2013 at 6:38 am | | Reply

      Betul tu, minggu yang penuh warna warni. Cuti sekolah dah bermula. Nanti insyallah ada 😉

  4. Amran
    Amran November 16, 2013 at 3:28 am | | Reply

    Naik basikal g keja. Ada bran? Makin kacak bro.. serius aku cakap..

  5. Hafizul
    Hafizul November 16, 2013 at 3:41 am | | Reply

    Emm setuju sangat kan./.RM100 untu JDR tu rasa tak sesuai..hahahaha..tapi apa boleh buat..saya ikutkan jer..emm macam pelik jer dengan warna warni nih..ke ada janji ngan si dia nih??haha

  6. papa mifz
    papa mifz November 16, 2013 at 4:32 am | | Reply

    den pun lama gila tak mengayuh basikal…huhuhu

  7. Joe
    Joe November 16, 2013 at 4:33 am | | Reply

    Mesti ramai yang dah tak pakai basikal… Aku tengok trend berbasikal dah semaking meningkat. Lagi lagi kat oversea.

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah November 18, 2013 at 6:49 am | | Reply

      Boleh jimat minyak guna basikal. tapi untuk jarak dekat sahaja kan.

  8. hafiz
    hafiz November 16, 2013 at 4:48 am | | Reply

    Memang sukarlah laluan malaysia lepas ni..

  9. hafiz
    hafiz November 16, 2013 at 4:50 am | | Reply

    Memang tinggi jdr naikkan, sekali ganda tu..

  10. onlajer
    onlajer November 16, 2013 at 5:18 am | | Reply

    wo ada edisi kedua ya seo merah jambu ini

  11. Bahrain
    Bahrain November 16, 2013 at 6:05 am | | Reply

    banyak topik dlam blog ni…tahniah BAHRAIN..haha, senanglah pasni kj nak bahan FAM.

    1. sabree hussin
      sabree hussin November 16, 2013 at 5:17 pm | | Reply

      Nama dah sama dah tu. Tahniah kat BAHRAIN yang mana satu ni ❓ hhe

  12. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi November 16, 2013 at 9:11 am | | Reply

    Ada empat buah basikal kat rumah…selalu buat race dengan anak-anak

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah November 18, 2013 at 6:28 am | | Reply

      Bagus juga macam ni, Boleh sembang-sembng masa naik basikal kan. Ada juga masa bersama keluarga.

  13. encikarman
    encikarman November 16, 2013 at 10:08 am | | Reply

    dah lama tak naik beskal weh…pandai lagi ke tak nih

  14. zool
    zool November 16, 2013 at 1:29 pm | | Reply

    memang pasal bola hal k rajagopal je tu.. tang pemain setinggi 1.9 sehingga 5 orang tu aku tak setuju.. mungkin 1-2 orang tu cukup.. tapi kena ada pemain yg tinggi 1.8 separuh pemain dengan badan sasa.. pemain kita byk yg kurus sgt.

    1. titan
      titan November 16, 2013 at 1:55 pm | | Reply

      kebanyakkan pemain kita sasa dan ada ototnya. Tapi sebab badan kecik..tak nampak la gagah perkasanya.

      Dan of course, pemain tinggi tu..kena train ototnya agar pemain kita leh bersaing dengan pemain luar yang rata-rata memang cukup tinggi.

      Cuba tengok pemain bahrain semalam. lebih separuh lagi tinggi dari kebanyakkan pemain kita. Sekali langkah..terus tertinggal pemain kita. Senang-senang aje buat crossing dan pass bola. Kalau “body contact”, hulur tangan aje dah leh tahan pemain kita. Berapa ramai pemain kita jatuh semalam?

      Semalam, kalau bahrain tetiba sumbat lebih dari 3 gol. Diorang takde luck nak menang lebih banyak gol. Kena plak apek memang perform bagus semalam.

      Sebab tu aku kata..kena ramai. 1 atau 2 orang aje. Tak cukup.. kalau dapat 1.8 meter tu ramai..memang bagus. Mudah-mudahan dapat dikumpulkan. Tapi faham-fahamlah..memang susah. Kena cari dan betul-betul cari. Dan satu hal plak kena train diorang. hoho..

  15. TehR
    TehR November 16, 2013 at 1:36 pm | | Reply

    minggu yang penuh warna warni
    kadang2 langit gelap hitam
    kadang2 biru cerah
    kadang2 kaki langit merah saga

    dah musim hujan sekarang ni

  16. suri
    suri November 16, 2013 at 1:44 pm | | Reply

    ada tapi suami terbalaikkan..tayar dah pancit.sejaka da kekasih no 3 skuter mula diri lagak rewang :mrgreen:

  17. hafizrahim
    hafizrahim November 16, 2013 at 2:55 pm | | Reply

    peh..ko memang busy mengalahkan wakil rakyat..lu memang robot bro

  18. Khairul Zamri
    Khairul Zamri November 16, 2013 at 3:25 pm | | Reply

    perghhh byk tu sampai 4 tawaran

  19. Klinik Cinta
    Klinik Cinta November 16, 2013 at 3:26 pm | | Reply

    Sangat busy nampak bro, hebat semoga semakin sukses

  20. daddydee
    daddydee November 16, 2013 at 11:54 pm | | Reply

    Power-power teruskan aku jeles melihat kepoweran mu…hehehhe

  21. Denaihati
    Denaihati November 17, 2013 at 1:42 am | | Reply

    untuk kesihatan juga, kayuhlah basikal.
    tingkatkan ilmu Teknik SEO Merah Jambu dan jangan lupa masuk class wp masterclass…heee

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah November 18, 2013 at 6:16 am | | Reply

      betul tu DH. kena beli SEO Merah Jambu, kelas WP tu kena join juga bagi hebat untuk buat panduan jadi blogger macam DH dan en. titan:-)

  22. akubiomed
    akubiomed November 17, 2013 at 3:50 am | | Reply

    UPSR terakhir pada tahun 2016.

  23. Arman
    Arman November 17, 2013 at 8:53 am | | Reply

    UPSR 2 tahun lagi rasanya. 2014 dan terakhir 2015.

  24. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia November 17, 2013 at 11:53 am | | Reply

    Sebut pasal UPSR,teringat kisah sedih upsr..T_T

  25. OH Ping Blog
    OH Ping Blog November 17, 2013 at 4:43 pm | | Reply

    untungla masyuk…
    cendol secawan bro!

  26. gp
    gp November 17, 2013 at 5:52 pm | | Reply

    Adik aku 5A. Alhamdulillahhhh 😆

  27. jaymiee
    jaymiee November 18, 2013 at 12:40 am | | Reply

    Dunia blogging penuh dengan warna warni..memang best.lagi2 bila dapat bersua muka sesama blogger…terhasil satu aura yang memang power….

  28. hatiputera
    hatiputera November 18, 2013 at 1:45 am | | Reply

    Biarlah skuad malaysia dengan khayalannya yang penting JDT dan arsenal akan berleluasa.hahaha

  29. Kak Long Mawar Merah
    Kak Long Mawar Merah November 18, 2013 at 2:03 am | | Reply

    Dah lama tak kayuh basikal. Cuti sekolah ni nak lap basikal.

  30. hafizmd
    hafizmd November 18, 2013 at 5:16 am | | Reply

    1. Bola. Mmg ada rasa bengang sikit, tp dah agak dah…mesti line up sama jugak coach raja letak. Tgk nazrin masuk, terus cuba rembat jauh…mamat ni patut masuk awal2 lagi. Kuna & guru & safiq…tak yah masuk pun takpe…kasilah player lain pulak.. amri ngn mat yo mmg boleh score, tp tengah kena kental…baru ada peluang nak score…

    2. Blogging. Mmg indah kalau dapat duit tiap2 hari…tp kalau tak dapat macam yg diharap…kenalah sabor dan usaha lagi..hohoho <— ni peringatan utk ambe….haha

    3. UPSR. Gitulah yg ambe dgr..thun last exam…fuh

    4. Basikal..ambe ada, tapi wifey punya…lehla keluarkan peluh sikit2.hihi

  31. AUC
    AUC November 18, 2013 at 10:11 am | | Reply

    i like tentang bola tu…
    x pe kalah kita masih dalam axperiment lagi-Raja Gopal…

  32. reezluv
    reezluv November 18, 2013 at 10:18 am | | Reply

    tudia..sampai 10 job review…aku skang ni ngah praktikkan lebih lagi sebab ada tambah FbAds..:D :mrgreen:

  33. sukma
    sukma November 19, 2013 at 4:25 am | | Reply

    menarik kisah basikal nie…last naik basikal lumba adik ipar punya…takder tupang basikal, tingginya seat dia….huhu
    http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/11/lagu-villa-nabila-vs-cinta-untuk-nabila.html

  34. Ismail N
    Ismail N November 19, 2013 at 12:07 pm | | Reply

    Wah! banyaknya nak digest. Apa-apa pun kawe bersetuju bab bola tu. Bukan kita tak bagus. In fact, masa lawan Bahrin kita main better dari mereka di Shah Alam dan di gelanggan mereka. Naib jer tak menyelebihi dan kalah. Plus, faktor ketinggian atau fizikal memang menyulitkan kita. Errr.. tak der ker rakyat Malaysia yg badan besar dan pandai main bola? :mrgreen:

  35. azman
    azman November 20, 2013 at 4:10 am | | Reply

    Aku minat topik blog jer hehehe..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.