70 Responses

  1. reezluv
    reezluv November 20, 2013 at 4:16 pm | | Reply

    belum cukup mampu lagi nak buat macam ko..sebab aku minat fotografi..tahniah..:D

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 4:18 pm | | Reply

      aku buat apa yang aku mampu aje.

      dah tak larat macam dulu dahh. πŸ˜‰

  2. Irwan Alessa
    Irwan Alessa November 20, 2013 at 4:17 pm | | Reply

    repekan yang macam ni memang membina.. Gua rindu salji dalam blog ni.. Internet memang sangat mendukacitakan.. pengalaman macam ini elok di baca pada semua blogger yang memikirkan untuk ke sepenuh masa..

    Tahniah dapat buat BRIM sendiri.. hoho

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 4:19 pm | | Reply

      gi la install plugin salji tu kalau rindu sangat. hoho

      1. Irwan Alessa
        Irwan Alessa November 21, 2013 at 6:52 pm | | Reply

        blog aku tak sesuai la guna.. hahaha trademark blog ni lama dah, aku taknak menyibok.. haha

  3. Muaz
    Muaz November 20, 2013 at 4:17 pm | | Reply

    kaedah rolling blogging bro mmg terbaik. boleh dibuat..

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 4:25 pm | | Reply

      Itu je yang aku buat.

      Senang dan takdelah menyusahkan sangat. hoho 😎

  4. cikgu hailmi
    cikgu hailmi November 20, 2013 at 4:25 pm | | Reply

    huiyo.. banyak jugak sumber pendapatan nya yer.. patut ler saya tak kaya2 lagi.. hebat ar bro .. πŸ˜‰

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 4:28 pm | | Reply

      aku wat benda ni bukan nak jadi kaya maa.

      asal lepas makan nasi, itu dah cukup gemilang dah.

  5. MrJocko
    MrJocko November 20, 2013 at 4:26 pm | | Reply

    pengalaman yg boleh kami blogger lain timba dan belajar,,, TQ bosss

  6. terbaek network
    terbaek network November 20, 2013 at 4:28 pm | | Reply

    wah memang terbaik strategi ni hehe thanks titan bg idea πŸ™‚

  7. cikgu naman
    cikgu naman November 20, 2013 at 4:41 pm | | Reply

    setakat ni gua fokus tuisyen belakang rumah gua dulu..tapi tak boleh lawan income lu lagi..haha

    respek lah boleh buat blog banyakΒ²..nak ngadap PBS lagi..haha

    1. titan
      titan November 20, 2013 at 4:53 pm | | Reply

      PBS tolong jangan sebut aa..

      serabut kepala gua. haha.. 😈

      1. Paklong
        Paklong November 21, 2013 at 3:50 am | | Reply

        tension je bila sebut PBS πŸ™„

  8. TehR
    TehR November 20, 2013 at 4:43 pm | | Reply

    cerita macam ni
    banyak kali pun aku baca
    rasa acam aku pula yang dapat duit banyak2 tu

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 4:32 pm | | Reply

      haha..

      rasa tu yang penting sebenarnya. πŸ™‚

  9. Farzli
    Farzli November 20, 2013 at 4:47 pm | | Reply

    kalo tulis cam ni pun tak jemu je aku nak membaca.. tambah semangat ada laa…

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:20 pm | | Reply

      sebab tu, aku pun suka baca artikel-artikel aku.

      aku tulis apa yang aku suka baca. haha

  10. Faizalpj
    Faizalpj November 20, 2013 at 4:55 pm | | Reply

    sumber inspirasi sangat2

  11. Asyrof Asri
    Asyrof Asri November 20, 2013 at 5:02 pm | | Reply

    Wah, rahsia telah dibongkar.

    Thanks .. πŸ™‚

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:21 pm | | Reply

      Manada rahsia-rahsia maa.

      semua aku dah cerita. korang aje tak jumpa, kot?

  12. M2 Cafe
    M2 Cafe November 20, 2013 at 6:09 pm | | Reply

    terbaik tuan! πŸ˜†

  13. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia November 20, 2013 at 6:11 pm | | Reply

    haha..gelak baca entri ni..
    terbaik pendapat abg titan..!
    skil dan pengalaman tu paling penting..!! πŸ˜†

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 4:35 pm | | Reply

      apsal plak gelak ni?

      gua serius tahu. πŸ‘Ώ

  14. Hairul Hissam
    Hairul Hissam November 20, 2013 at 6:34 pm | | Reply

    satu pengalaman yg cukup berharga bro..

    bila buat bisnes full time.. mmg byk duit habis sbb banyak masa utk shopping utk hilangkan kebosanan. heee

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:22 pm | | Reply

      haha..

      yang shoppingnya bukan gua maa..tapi duitnya memang duit gua. 😑

      Itu yang buat gua pening kepala..

  15. ajumohit
    ajumohit November 20, 2013 at 9:16 pm | | Reply

    tahniah!! setiap usaha yang bersungguh sudah mendapat habuannya

  16. Man
    Man November 20, 2013 at 11:35 pm | | Reply

    Argh mana gambar awek tudung pink..cendol ada hang selitkan, tp knp tidak awek tudung pink..haha

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 11:08 am | | Reply

      itu untuk tatapan peribadi sahaja.

      mana boleh kongsi-kongsi. haha. 😈

  17. Fadhil Husin
    Fadhil Husin November 21, 2013 at 2:08 am | | Reply

    Entri ni harus dibookmark bila tiba-tiba hilang selera nak blogging. Boleh buat motivasi. πŸ™‚

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:25 pm | | Reply

      haa.

      sila bookmark. Sila. Sila.. :mrgreen:

  18. seri.selaseh
    seri.selaseh November 21, 2013 at 2:11 am | | Reply

    x sangka berblogging ni potensi income dia besar..

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:25 pm | | Reply

      memang sangat besar potensinya.

      HANYA pada mereka yang nampak. 😎

  19. zool
    zool November 21, 2013 at 3:47 am | | Reply

    memang handal la tu ..

  20. Paklong
    Paklong November 21, 2013 at 3:52 am | | Reply

    ramai yang boleh buat , tak ramai yang boleh konsisten.

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:26 pm | | Reply

      betul, tak berapa ramai yang konsisten.

      part tu memang payah sikit la.

  21. hafizrahim
    hafizrahim November 21, 2013 at 4:16 am | | Reply

    Baik mentor..akan ku follow nasihat ko.

  22. hafiz
    hafiz November 21, 2013 at 4:27 am | | Reply

    Banyak juga income tu Rm 500 setiap blog…

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:28 pm | | Reply

      Takdelah semua.

      Cuma kebanyakkan aje. hehe.. 😳

  23. cikgunas
    cikgunas November 21, 2013 at 5:26 am | | Reply

    cerita mudah untuk faham, tetapi bukan senang nak maintain 500(BR11M) setiap bulan. good luck bro!

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:28 pm | | Reply

      Yap.

      Tak mudah.

      Tapi tak mustahil. πŸ˜‰

  24. onlajer
    onlajer November 21, 2013 at 5:36 am | | Reply

    oh kau jugalah idola ku rupanya selama ini πŸ™‚

  25. cik tom
    cik tom November 21, 2013 at 6:24 am | | Reply

    perghh byk giler pengalaman..mmg otai lah…
    thanks for all tips & ur 1 of my mentor πŸ™‚

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:29 pm | | Reply

      Tak banyak sangat pengalamanya.

      Masih banyak lagi kena belajar maa. πŸ˜†

  26. Aniq Bukhary
    Aniq Bukhary November 21, 2013 at 8:42 am | | Reply

    Berat jg jadi fulltime blogger nie…

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:30 pm | | Reply

      Masa bujang, ok lagi.

      Kalau dah kahwin, benda ni dah jadi tanggungjawab. Itu yang berat tuh.

  27. Ome
    Ome November 21, 2013 at 8:46 am | | Reply

    :mrgreen: best dapat pengalaman otai macam tuan titan ni. Terima kasih!

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:44 pm | | Reply

      biasa-biasa aje ni.

      ada ramai lagi hebat.

  28. papa mifz
    papa mifz November 21, 2013 at 10:23 am | | Reply

    hebat bro nih , kagum den…

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:45 pm | | Reply

      apa yang hang kagumnya.

      gua cuma hensem lebih sikit je dari hang. haha

  29. AUC
    AUC November 21, 2013 at 12:30 pm | | Reply

    panjang lebar, tapi berbaloi bila membacanya… tq bro

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:46 pm | | Reply

      ingat nak tulis pendek aje..

      sekali terpanjang plak.

  30. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi November 21, 2013 at 1:40 pm | | Reply

    Tahniah!!! memang hebat! susah nak tiru !

  31. Denaihati
    Denaihati November 21, 2013 at 1:51 pm | | Reply

    yang “rahsia” tetap ada, dan sebagainya, banyak lagi tu yer. tahniah bro, memang pengalaman hebat.

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 6:47 pm | | Reply

      yang rahsia.

      HARUS kekal rahsia. hehe.. :mrgreen:

  32. akubiomed
    akubiomed November 21, 2013 at 2:28 pm | | Reply

    Tidak berani ambil langkah full time blogger melainkan blogging dan sudah ada pendapatan lain yang stabil.

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 7:00 pm | | Reply

      Sebab tu kena ada plan dan strategi.

      Soal modal dan simpanan tu, bukan leh buat main-main. Lagi-lagi kalau dah berkeluarga.

  33. kaykillua
    kaykillua November 21, 2013 at 3:12 pm | | Reply

    Gua respect lah..memang otai blogging.

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 7:02 pm | | Reply

      Biasa-biasa aje.

      Lu pun boleh maa.

  34. aien hermionie
    aien hermionie November 21, 2013 at 5:52 pm | | Reply

    terlalu banyak ilmu yang dapat ditimba dari entry nie.. terima kasih atas perkongsian yang amat beharga.. semangat berblog berkobar2.. πŸ™‚ πŸ˜‰

  35. Zida
    Zida November 21, 2013 at 7:07 pm | | Reply

    orang yang sabar dan rajin je yang mampu buat camni. ada satu blog pun kemain susah payah nak handle. hohooo

    peh memang tabik springg la!

  36. muktasim
    muktasim November 21, 2013 at 11:49 pm | | Reply

    hanyya mereka2 yang tabah dan berani sahaja mampu tempuhi FULL TIME BLOGGER… hehe.. perancangan kewangan memang sgt penting… πŸ˜‰

  37. Akmal Aizat
    Akmal Aizat November 23, 2013 at 4:07 am | | Reply

    Fuh mencabar jugak jadi full time blogger ye. Benda benda kena pikir. Sy baru ada 1 blog aje berkaitan kesihatan dan herba seperti biji aprikot. Baru nak belajar.

  38. dinsblog
    dinsblog November 23, 2013 at 1:13 pm | | Reply

    Perghh..mmg menarik kisah bro Titan nie..liku2 kehidupan seorang blogger…semoga maju jaya.

  39. yusri
    yusri November 24, 2013 at 4:18 pm | | Reply

    I see…bro pernah jadi full time blogger rupanya…kini baru ku tahu…Pasti bro kenal Boss Hujanbatu kan??

    1. titan
      titan November 28, 2013 at 8:21 pm | | Reply

      kenallah jugak.

      selalu gak lepak blog dia dulu. sekarang ni tak tahulah ke mana. hehe..

  40. paan
    paan November 24, 2013 at 4:45 pm | | Reply

    Perkongsian pengalaman yang terbaik. Thanks bro…

    Masih jauh lagi perjalanan.haha

  41. Hafizul
    Hafizul November 25, 2013 at 8:20 am | | Reply

    Emm tak rasa nak turunkan ilmu tu pada ada protoge2 yang ada tu ke?haha..

  42. bloggerlelaki
    bloggerlelaki November 27, 2013 at 2:36 am | | Reply

    panduan berguna tuk mereka yg bercadang nk jadi blogger full time…

  43. budakbaru
    budakbaru March 6, 2016 at 11:57 am | | Reply

    aku je ke 2016?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.