50 Responses

  1. Si Galah Panjang
    Si Galah Panjang November 20, 2013 at 8:25 am | | Reply

    Ye btol tuu. Dlaam berumah tangga kita harus bertolak ansurrr !

  2. ejam
    ejam November 20, 2013 at 8:28 am | | Reply

    ok dah tahu mana kau dapat DNA muka serius tapi kalau melawak rimau pun bleh gelak.
    sekian, terima kasih.

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 4:08 pm | | Reply

      Haha..

      keluarga aku memang ramai yang serius. :mrgreen:

  3. Myra jay
    Myra jay November 20, 2013 at 8:32 am | | Reply

    Anak cikgu rupanya 🙂

    Apapun Ibu Bapa kita adalah contoh terbaik..
    Dan setuju pasal tolak ansur memang penting dalam perhubungan 🙂

    Lawak bila baca rimau gelak guling2.. adoila..hehee

  4. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia November 20, 2013 at 8:52 am | | Reply

    hahaha..nasib badan la kalau time mak tak nak masak..dah tu cepat2 la cari calon abg titan oii..hehehehe 😆

    1. titan
      titan November 20, 2013 at 11:04 am | | Reply

      calon-calon dah ada.

      sila sabar ye.

  5. M2 Cafe
    M2 Cafe November 20, 2013 at 8:53 am | | Reply

    muka serius tuan.hehehe. 😮

    1. titan
      titan November 20, 2013 at 11:00 am | | Reply

      muka harus serius.

      baru senang dapat komisen. haha. 😈

      1. hafizmd
        hafizmd November 20, 2013 at 4:37 pm | | Reply

        Muka serius tp pndai buat lawak…ni ciri2 yg perempuan suka…percayalah…hehehehe

  6. Akuro San
    Akuro San November 20, 2013 at 8:53 am | | Reply

    hang mesti yang tengah panjat kusyen kat tingkap tuh.. betul tak?

    1. titan
      titan November 20, 2013 at 10:59 am | | Reply

      camana plak hang leh tahu nih.. 😯

  7. Fadhil Husin
    Fadhil Husin November 20, 2013 at 8:55 am | | Reply

    1. Best betul dengar cerita pasal mak bapak hang ni. Banyak betul kan pengorbanan diorang? Patutlah hang jadi cikgu, keturunan rupanya. 😀
    2. Tolak ansur bukan sangat penting, tapi sangat sangat sangat penting dalam rumah tangga.
    3. Aku ingat hang dah kahwin. 😆
    4. Aku agak hang yang baju merah kat tingkap tu.

    1. titan
      titan November 20, 2013 at 10:59 am | | Reply

      haha..

      keturunan apa plak.

      dalam family aku..aku sorang aje. yang lain..semua kerja swasta.

  8. JMR
    JMR November 20, 2013 at 9:07 am | | Reply

    tolak ansur tu yg paling penting..jgn tolak smpai rebah dh le..hehe

    1. titan
      titan November 20, 2013 at 10:58 am | | Reply

      haha..

      janganlah tolak kuat-kuat plak.. 😈

  9. nizam ijam
    nizam ijam November 20, 2013 at 9:08 am | | Reply

    keluarga bahagia… ketika… insan lain… eh nyanyi pulok aku..hahaha

  10. Melastik Bintang
    Melastik Bintang November 20, 2013 at 9:23 am | | Reply

    itu yang aku pelik..mu tak kahwin lagi… dah ada tips..rupanya kisah mak ayah..=)

  11. hafizrahim
    hafizrahim November 20, 2013 at 9:25 am | | Reply

    Apsal aku tengok adik lu lagi tough dari lu. Lu kurang bersukan ek. Hehe

    1. titan
      titan November 20, 2013 at 10:19 am | | Reply

      baju melayu gua besar maa. leh pakai 20 tahun akan datang.

      Tu yang nampak besar tu. badan gua dengan adik gua lebih kurang aje. baju gua..semua dia tibai. Yang dia pakai tu pun..baju gua dia rembat.

      Haha.. :mrgreen:

      Tapi dia adik gua. Haruslah lagi tough dari gua. Dia lagi muda, kan?

  12. Denaihati
    Denaihati November 20, 2013 at 9:49 am | | Reply

    gambar bro mesti yang tengah panjat tingkap tu…heee
    Jutaan terima kasih bro kerana sudi sertai perkongsian Tip Rumah Tangga dan semoga sukses.

    1. titan
      titan November 20, 2013 at 5:48 pm | | Reply

      Haha..

      semua orang tahu la plak.

  13. onlajer
    onlajer November 20, 2013 at 9:51 am | | Reply

    err kau yang dekat tengah – tengah tu

    1. titan
      titan November 20, 2013 at 5:56 pm | | Reply

      Hehe..camana boleh tau nih.. :mrgreen:

  14. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi November 20, 2013 at 10:36 am | | Reply

    Kisah rumah tangga tuan punya badan bila pulak nak buat?

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 4:06 pm | | Reply

      Itu..gua sendiri kena sabar dulu.

      haha. 😆

  15. hafiz
    hafiz November 20, 2013 at 11:38 am | | Reply

    Itulah yang perlu bila hidup berumahtangga

  16. Wan Gerrard
    Wan Gerrard November 20, 2013 at 2:37 pm | | Reply

    memang selalu abg lagi hensem dari adiknya.macam aku jugak hehe

    1. titan
      titan November 20, 2013 at 5:57 pm | | Reply

      Haa..

      tau takpe. haha 😆

  17. akubiomed
    akubiomed November 20, 2013 at 3:22 pm | | Reply

    Sukar dipercayai ceritanya. Apa pun best baca macam real jer..macam betukl jer.. 🙂

    1. titan
      titan November 20, 2013 at 5:58 pm | | Reply

      memang real, dan memang betul.

      jee…hehe

  18. Farzli
    Farzli November 20, 2013 at 3:32 pm | | Reply

    citer cam ni ok apa, mmg betol2 tips yang padu nih.. citer mak bapak lu mmg best.. leh praktik nanti lu dah kawin.. hehe

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 4:04 pm | | Reply

      gua kena ubahsuai sikit.

      kalau sama, tak best la. kan? haha..

  19. TehR
    TehR November 20, 2013 at 4:33 pm | | Reply

    aku memang tahu
    seronok kalau kita dapat merajuk
    memang seronok

    kalau tak caya, kawin nanti cuba la sekali merajuk 😀

  20. cikgu naman
    cikgu naman November 20, 2013 at 4:43 pm | | Reply

    fulamak ..terbaiklah ..

    jadi sila ikut cara mak ngan ayah lu ..

    tips terbaik dah ada di depan mata

  21. Faizalpj
    Faizalpj November 20, 2013 at 4:48 pm | | Reply

    so sweet.gambar lama tu mmg style

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 4:02 pm | | Reply

      haha..

      aku ambil gambar dari gambar kat dinding rumah nenek aku tu. Masa raya 2 tahun lepas.

  22. dayah
    dayah November 20, 2013 at 5:20 pm | | Reply

    Tolak anssur.

    Betul lah.. paling penting kan..
    Bila ada tolak ansur..

    Apa pun boleh handle..
    🙂

    insyaAllah doakan kebahagiaan semua orang..

  23. terbaek network
    terbaek network November 20, 2013 at 5:26 pm | | Reply

    wah baik orangnye.

  24. ajumohit
    ajumohit November 20, 2013 at 9:20 pm | | Reply

    baguslah sebab dh ada pengetahuan ttg alam rumahtangga, dah macam pakar motivasi pun ada 😉

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 3:55 pm | | Reply

      pakar motivasi untuk diri sendiri aje bolehlah kot. haha..

  25. Anarm
    Anarm November 21, 2013 at 3:05 am | | Reply

    Dalam gambar tu, lu yang tengah berdiri kat tingkap tu kan?

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 3:55 pm | | Reply

      camana korang boleh tahu dengan sekali tengok ni.

      musykil betul aku.. 😯

  26. cik tom
    cik tom November 21, 2013 at 6:07 am | | Reply

    suka tgk gmbr lama2..imbau nostalgia…hehe..
    tgk2 je dh agak budak yg nakal tu mesti ko…
    hmm tolak ansur mmg kunci keluarga bahagia & semua aspek..

    1. titan
      titan November 21, 2013 at 3:53 pm | | Reply

      haha..

      bila masa plak gua jadi budak nakal. Gua baik tauuu.. 😆

  27. papa mifz
    papa mifz November 21, 2013 at 10:15 am | | Reply

    memang banyak pengorbanan mak ayah kat anak mereka…

  28. AUC
    AUC November 21, 2013 at 12:26 pm | | Reply

    tolak ansur, saling memahami
    pasti bahagia sampai bila2..

  29. Asyrof Asri
    Asyrof Asri November 22, 2013 at 7:13 am | | Reply

    Terbaiklah, semuanya jenis wajah bulat. 🙂

  30. Hafizul
    Hafizul November 25, 2013 at 8:26 am | | Reply

    Seronok baca kisah ni..pengorbanan mak dan ayah tak kan saya lupakan..emm tetiba cam teringat jer kat mak ayah di kampung..padahal baru hari sabtu hari tu balik kampung..emm lepas ni buat lagi cerita macam ni bleh??

  31. bloggerlelaki
    bloggerlelaki November 27, 2013 at 2:37 am | | Reply

    tak kira dekat mana dan pelbagai situasi tolak ansur memang perlu untuk keharmonian..cuba berkorban sedikit untuk kebaikan bersama

  32. Arman
    Arman December 1, 2013 at 4:32 pm | | Reply

    Selain tolak ansur, makanan masakan dari air tangan ibu sangat mujarab. Bukan sahaja bapa yang lekat, anak2 pun susah nak berjauhan dgn ibu bapa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.