36 Responses

  1. Anarm
    Anarm November 1, 2013 at 7:12 am | | Reply

    Habislah.. Habislah.. Keh3.. 😆

  2. Farzli
    Farzli November 1, 2013 at 7:15 am | | Reply

    naekkan barang2 yang dijual.. alasan – GST, ngeh3x

  3. hasrulhassan
    hasrulhassan November 1, 2013 at 7:15 am | | Reply

    Nasib baik aku tak ada bisnes online … hehehhee… semua nak cukai …. makin kayalah orang yang bijak pandai. Oh lala.

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah November 1, 2013 at 4:49 pm | | Reply

      betul tu,sama-sama tak ada bisnes online. 🙂

  4. akubiomed
    akubiomed November 1, 2013 at 7:21 am | | Reply

    Lepas ini khidmat blogger perlu ada 6%. Macam ini kena tubuh syarikat secepat yang mungkin. 🙂

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah November 1, 2013 at 4:56 pm | | Reply

      Jenuh juga macam ni kan.. hahaha. GST-GST 👿 👿

  5. Neu
    Neu November 1, 2013 at 7:21 am | | Reply

    hehe :mrgreen:

  6. phat
    phat November 1, 2013 at 7:23 am | | Reply

    sedang dalam kajian nk buka bisnes online

    1. blogger lelaki
      blogger lelaki November 2, 2013 at 1:11 am | | Reply

      hang nk bukak bisnen jgn lupa ako tau..hahaha

  7. halif
    halif November 1, 2013 at 7:25 am | | Reply

    Ini baru betul2 cobaan dan dugaan ni…

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah November 1, 2013 at 5:00 pm | | Reply

      cubaan dan dugaan. Hadiah sempena kejayaan pilihan ‘hari raya’ tempoh hari 😆

  8. Hafiz
    Hafiz November 1, 2013 at 7:39 am | | Reply

    Susah juga kalau semua nak kena cukai, semua nak di bayar…

  9. HannyAbdullah
    HannyAbdullah November 1, 2013 at 7:48 am | | Reply

    😥 abis lah saya..baru je nak menapak dn tersenyum

  10. encikarman
    encikarman November 1, 2013 at 8:11 am | | Reply

    rasanya gaji rm4k ke atas baru kena income tax.. betulke?

  11. daddydee
    daddydee November 1, 2013 at 8:41 am | | Reply

    Bayar je la…sian goment.

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah November 1, 2013 at 5:06 pm | | Reply

      bayar GST.Kerajaan kata GST bagus,tak bebankan rakyat.

  12. cikgunas
    cikgunas November 1, 2013 at 8:48 am | | Reply

    belum jelas lagi bagaimana cukai ini dikenakan…kena siap sedia 😉

  13. Bean Moreno
    Bean Moreno November 1, 2013 at 9:38 am | | Reply

    hm tu lah actulally yang akan rasa benda ni small and medium player macam aku ni…

  14. puteri kasih
    puteri kasih November 1, 2013 at 10:18 am | | Reply

    kena kerja lebih keras lagi nampaknya

  15. Ismail N
    Ismail N November 1, 2013 at 12:10 pm | | Reply

    Rasanya silap2 kena tangguh lagi GST ni nanti. In theory mcm bagus tapi secara praktikalnya gomen masih perlu jelaskan dgn terperinci mcm mana nak di laksanakan. Mrk yg dalam business community bukan nak tentang cuma mekanisma nya perlu ada dan berkesan.

  16. sabree hussin
    sabree hussin November 1, 2013 at 2:11 pm | | Reply

    macam seronok je nak buat bisnes pasni

  17. ieta
    ieta November 1, 2013 at 2:58 pm | | Reply

    O… okay… patutlah thn ni sy teringin buat bisnes online je… :mrgreen:

  18. Arman
    Arman November 1, 2013 at 3:21 pm | | Reply

    GST aku mmg belum faham sangat benda ni. Cukai pendapatan aku sendiri pun pening aku tengok cam mana mereka kira…

  19. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin November 1, 2013 at 4:19 pm | | Reply

    Pening la blogger yang cari duit online ni..

  20. blogger lelaki
    blogger lelaki November 1, 2013 at 10:14 pm | | Reply

    hu3..tu dia…GST punya penangan

  21. The Garang
    The Garang November 2, 2013 at 1:26 am | | Reply

    kalau takde income takyah bayar la kan?
    kalau income sikit takyah jugak kan?

    GST wajib dunia, zakat wajib akhirat. hehe

  22. zool
    zool November 2, 2013 at 1:43 am | | Reply

    susah gak ni bila ada GST..
    harap2 ia hanya dilaksanakan pada yang besar je

  23. suri
    suri November 2, 2013 at 3:07 am | | Reply

    buat jer apa susah tak susah eh haaaa 😛

  24. reezluv
    reezluv November 2, 2013 at 5:33 am | | Reply

    lambat lagi..2015.. 🙂

  25. Zuan
    Zuan November 2, 2013 at 5:34 am | | Reply

    haha kerajaan baru nampak on9 ni business penting

  26. kucinghitam
    kucinghitam November 2, 2013 at 7:08 pm | | Reply

    asal ada perkataan servis semua nak dicas nyer kan

  27. papa mifz
    papa mifz November 3, 2013 at 6:44 am | | Reply

    yang pasti nak beli cermin mata lepas nih pun dikenalan GST…hoho

  28. hafiz
    hafiz November 3, 2013 at 2:09 pm | | Reply

    Rasanya dia tengok keuntungan kot

  29. Firdaus Azizi
    Firdaus Azizi November 3, 2013 at 5:33 pm | | Reply

    Stress la gini… Buat duit geli-geli pun kena bayar GST ma 😥

  30. Hafizul
    Hafizul November 6, 2013 at 4:55 pm | | Reply

    Emm yu mungkin tak terasa..bilis macam saya ni lah yang mungkin parokk terasanya..hahaha

  31. Bisnes Online
    Bisnes Online November 19, 2013 at 9:20 am | | Reply

    Saya secara peribadi pun tak setuju. Tapi lambat laung pun kita akan dikenakan GST juga. Terima dengan redha je la.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.