31 Responses

  1. onlajer
    onlajer December 12, 2013 at 8:06 am | | Reply

    oh baru aku tahu macam mana nak kira hehe

    1. titan
      titan December 16, 2013 at 10:07 am | | Reply

      jadi, selama ni hang memang tak reti kira lah?

      aduhaii..

  2. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia December 12, 2013 at 8:19 am | | Reply

    perkongsian yg menarik.baru tahu macam mana nak kira..sebelum ni pandai tengok je bil berapa.haha

    1. titan
      titan December 16, 2013 at 10:07 am | | Reply

      orang perempuan memang ramai yang tak reti nak kira.

      diorang bayar aje. hehe.. :mrgreen:

  3. Akuro San
    Akuro San December 12, 2013 at 8:24 am | | Reply

    biasanya bil elektrik kedai/bengkel lagi mahal dari bil elektrik rumah.. itu kira macam mana ya?

    1. titan
      titan December 16, 2013 at 10:11 am | | Reply

      itu, kena tanya orang kedai lah. hehe..

  4. Fadhil Husin
    Fadhil Husin December 12, 2013 at 9:07 am | | Reply

    Dulu aku suka kira benda ni. Lepas TNB asyik bagi bil anggaran (E), aku tak kira dah. Sekarang ni, sebab bil pun asyik free je, lagilah tak kira. Apapun, maklumat yang berguna kepada semua. 😉

    1. titan
      titan December 16, 2013 at 10:12 am | | Reply

      apa pasal plak hang dapat free ni. tak aci nih.. 😈

  5. Bahrain
    Bahrain December 12, 2013 at 9:13 am | | Reply

    nak kena fahamkan betul2x entri ni. Agak pening membaca..hehe, dulu tak amik port pun pasal kadar penggunaan elektrik.

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:45 pm | | Reply

      Baca dulu elok-elok.

      Tak susah nak faham sebenarnya. :mrgreen:

  6. zool
    zool December 12, 2013 at 1:25 pm | | Reply

    pening kepala nak memahaminya

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:45 pm | | Reply

      Tak apa.

      Ambil masa sikit. Nanti lama-lama boleh faham dengan mudah. 😉

  7. Anuar
    Anuar December 12, 2013 at 1:33 pm | | Reply

    Bestnya bila ada jadual ni.. Lepas ni Senang nak kira tarif penggunaan tenaga elektrik dekat rumah sendiri… 😉

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:46 pm | | Reply

      Download aje jadual kat atas tu.

      Tampal kat dinding bilik. Nanti nak kira, senang dah. 😉

  8. melly
    melly December 13, 2013 at 1:49 am | | Reply

    hehehe. seriuss, saya pun baru tahu juga. 😆

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:47 pm | | Reply

      Memang ramai yang baru nak ambil tahu, kan?

      hehe. :mrgreen:

  9. Liniey Nor
    Liniey Nor December 13, 2013 at 2:04 am | | Reply

    bgusnya ada entri cmni..suka yg no 7 tuu..haha

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 4:20 am | | Reply

      haha..

      ramai yang suka no.7 tu yeee..hehe :mrgreen:

  10. Hafizul
    Hafizul December 13, 2013 at 9:12 am | | Reply

    Serius encik titan..saya memang jak dulu sampai sekarang memang malas sangat nak mengira ni..entah la..ni baru tahu secara detail sikit..hahaha

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 4:15 am | | Reply

      aku tahu lama dah.

      tapi family aku sendiri ramai yang tak tahu. Tu pasal aku terpanggil nak kongsi jugak tu. :mrgreen:

  11. AUC
    AUC December 14, 2013 at 1:46 pm | | Reply

    kompem rumah aku bukan januari nnti kena bayar RM135.70 citttt……

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 4:13 am | | Reply

      Haha.

      Jadi, sila bayar dengan penuh kasih sayang ye. :mrgreen:

  12. cik tom
    cik tom December 16, 2013 at 4:53 am | | Reply

    okay boleh kira sendiri untuk bil elektrik kat umah pasni..

    1. titan
      titan December 16, 2013 at 11:29 am | | Reply

      mesti selama ni tak tahu, kan?

      hehe..

  13. Qashmere
    Qashmere December 17, 2013 at 3:39 am | | Reply

    Jenuhnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nak kira sendiri. Hahahaa

    1. titan
      titan January 4, 2014 at 11:42 am | | Reply

      kenalah belajar kira-kira ni yek.

      jangan malas-malas yek. hehe.. :mrgreen:

  14. raizul
    raizul December 27, 2013 at 10:41 am | | Reply

    ohh..macam ini caranya kiranya. memang tak tahu sblm nii.

  15. firdaus
    firdaus April 14, 2014 at 1:52 pm | | Reply

    asal bil bulan ni melambung tinggi..pelik saya…

    Kegunaan 554kwh…tlg kiraka blh x??

  16. talib kaning
    talib kaning August 2, 2014 at 1:14 pm | | Reply

    kadar bayaran sebulan antara 650.00 hingga 800.00/4 buah penghawa digin,mesin basuh,peti sejuk memang begitu kosnya?

  17. Muhamad Akmal
    Muhamad Akmal June 8, 2015 at 5:16 am | | Reply

    saya ada buat kalkulator bil 2015.
    free..
    download dlm youtube. version 1
    utk version 3
    tunggu.. benda dah siap.. tapi ada perlu repair
    untuk Windows.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.