90 Responses

  1. ProfHariz
    ProfHariz December 13, 2013 at 9:50 am | | Reply

    Marka takdak ka? Kalau ada marka baru aku turun tiap2 bulan. Hehehe

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 5:35 am | | Reply

      ada.

      tapi takkan aku nak bagitau kat hang. haha.. 😈

    2. hafizmd
      hafizmd December 17, 2013 at 8:37 am | | Reply

      kalau ikut cakap titan, hang p pantai morib…tp jangan p tengahari…awek2 semua tgh tidoq kat rumah….hahaha

  2. Hannyabdullah
    Hannyabdullah December 13, 2013 at 10:12 am | | Reply

    Haaa…ini lah cendol banting yang famous tu ya..nak gi lah nanti..tapi nak gi senyap-senyap je.. 😆

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 5:59 am | | Reply

      tak kesahlah nak datang senyap-senyap ke..besar-besaran ke..

      janji datang.

      hehe..

  3. Akuro San
    Akuro San December 13, 2013 at 12:27 pm | | Reply

    wah~ baca juga Penyiasat Remaja… komik favorite masa zaman sekolah menengah dulu~ huhu~

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 5:34 am | | Reply

      Ya dan masih beli sampai ke hari ini.

      Memang tak pernah miss beli lagi. :mrgreen:

  4. akubiomed
    akubiomed December 13, 2013 at 12:30 pm | | Reply

    Jom pakat ramai kita buat meet SEO Merah Jambu di Banting. 🙂

  5. HipMom
    HipMom December 13, 2013 at 2:22 pm | | Reply

    Terima kasih atas penyertaan, Titan 🙂

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 5:26 am | | Reply

      Sama-sama. 😉

  6. atan ahmad
    atan ahmad December 13, 2013 at 3:13 pm | | Reply

    terbaik yob !!!!! tq for the info …

  7. hafiz
    hafiz December 13, 2013 at 3:19 pm | | Reply

    Wah mahal2 juga hotel kat banting ni ya

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 5:22 am | | Reply

      Haha..

      Ada yang murah, ada yang mahal. Tengok servis diorang la. :mrgreen:

  8. SA
    SA December 13, 2013 at 3:51 pm | | Reply

    banyak juga benda ada kat banting
    ada masa nanti boleh la jalan2 cari makan

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 5:21 am | | Reply

      Ha.

      Sila. Silalah datang ye. hehe :mrgreen:

  9. Lyn™
    Lyn™ December 13, 2013 at 4:47 pm | | Reply

    Terbaik promosi untuk Banting hahaha… 😆

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 5:19 am | | Reply

      yelah. takkan nak promosi tempat lain plakk.

      haha.

  10. Hairul Azni
    Hairul Azni December 13, 2013 at 5:09 pm | | Reply

    Wah!..banyak rupanya benda menarik kat Banting ni ye..gua ingat Banting ni cuma ada kampung2 dan pekan koboi je..eerrr..sorry aa Titan..hehe..

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 4:50 am | | Reply

      dulu..memang macam pekan koboi. sekarang tidak lagi. haha. :mrgreen:

  11. zool
    zool December 14, 2013 at 1:01 am | | Reply

    banyak tempat menarik tu

  12. Rahmat Ariffin
    Rahmat Ariffin December 14, 2013 at 9:58 am | | Reply

    Dulu masa aku bersekolah asrama di klang dulu, banyak kali juga aku pergi ke Banting…lepak kat pantai morib. Skrg dah tak pernah smjk tinggal di Penang nie…

  13. azli
    azli December 14, 2013 at 1:10 pm | | Reply

    dah lama sangat tak pergi pantai morib ni. bos banyak x berubah.

  14. AUC
    AUC December 14, 2013 at 1:38 pm | | Reply

    kalau naik kapal terbang dari KB ke Banting berapa rege tiketnya bro…

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 3:51 am | | Reply

      bawah seratus rasanya kalau tak silap.

      gi la tengok tiket kat MAS atau AirAsia. Tak lebih dari tu rasanya..

      tapi itu one way la kot. Kalau 2 way, lebih seratus agaknya.

      Atau mungkin lagi kurang. 😆

      Entahlah, aku tak pernah naik flight gi sini. 😳

  15. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi December 14, 2013 at 2:30 pm | | Reply

    Apa yang terlintas bila sebut Banting pada saya hanyalah kerepek. Rupanya ada banyak lagi ye!!! tk berkongsi maklumat!

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 3:49 am | | Reply

      ada banyaaaakkk lagi.

      cuma tak sempat nak tulis semua. hehe.

  16. Meriah Betul Blogrrr: Blogger Most Wanted | doulnut.com
    Meriah Betul Blogrrr: Blogger Most Wanted | doulnut.com December 14, 2013 at 3:34 pm |

    […] : Blogger yang pertama mendaftar dan aku jumpa ialah mamat dari banting ni. […]

  17. Dulu Lain Sekarang Lain
    Dulu Lain Sekarang Lain December 14, 2013 at 4:01 pm | | Reply

    Mak oii promote abis tempat sendiri. :mrgreen: Ya, lah kalau kawe turun sana, kawe carilah semua yg disebut di atas tu.

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 3:48 am | | Reply

      haaa..

      jangan tak datang ehhhh..

  18. fazrol
    fazrol December 14, 2013 at 5:18 pm | | Reply

    Aku berminat nak pergi pantai morib je…
    dgn nak cuba cendol yang selalu diperkatakan..

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 3:41 am | | Reply

      hoho..

      marilah melancong ke Banting. Boleh jumpa gua. haha.

  19. Zuan
    Zuan December 15, 2013 at 1:50 am | | Reply

    yang kat bukit jugra tu macam best je 😀

    1. titan
      titan December 15, 2013 at 3:43 am | | Reply

      kena try la main paragling ni kalau nak.

      memang best woo. hoho. 😆

  20. Afiffuddin
    Afiffuddin December 15, 2013 at 12:32 pm | | Reply

    Hahaha, aku baca tajuk saja dh ketawa. Apapun artikel ni releven sebab tahun depan 2014 memang tahun melawat Malaysia. Sebenarnya aku pun pernah buat artikel promote cendol banting dalam salah satu blog aku (tahun 2012 seingat aku), keyword cendol banting banyak juga pencarian.

    Destinasi atas tu paling menarik: Kedai Buku Lao Mao, kt tempat aku pun ada, tapi yang tak bestnya kat tempat aku nie semua bahasa Cina. Oleh kerana kena sumpah seranah aku skrang kedai tu dah tutup. Wakaka.

    Cadangan aku, utk destinasi blogger: Rumah Titan atau tempat lepak bro mencari sumber inspirasi (kalau ada), sila beri koordinat GPS atau peta.

    1. titan
      titan December 16, 2013 at 11:19 am | | Reply

      Masa awal-awal dulu, memang sikit gak.

      Lepas aku komplen dulu, sekarang dah banyak gila buku bahasa melayu. Siap majalah dan novel pun ada ada. Leh baca dan beli lagi.

      Memang terbaiklah lao mao sekarang. hehe..

  21. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia December 15, 2013 at 8:27 pm | | Reply

    nak kena pergi nanti ni.ruginya tak pergi.hehe

    1. titan
      titan December 16, 2013 at 11:22 am | | Reply

      haa..

      leh la pergi kalau berminat. cendol sini manyaakkk sedapp. :mrgreen:

  22. Akmal Aizat
    Akmal Aizat December 16, 2013 at 2:25 am | | Reply

    Banting memang best, selalu ajak wife ke banting jalan2. Pernah bermalam di hotel dekat pantai tapi tak ingat namanya. Sy tinggal di putrajaya, walaupun agak jauh, tapi kira dekat jugak kalau nak ke pantai dan makan best2.

    1. titan
      titan December 16, 2013 at 11:23 am | | Reply

      Memang tak banyak dah pantai macam pantai morib nih. ada satu lagi pantai, pantai kelanang. ni pun best gak.

  23. cik tom
    cik tom December 16, 2013 at 5:01 am | | Reply

    nak gi banting bila ntah…housemate ciktom org banting..blh la join dia time blk weekend..dh byk kali dia ajak sebelum ni..hehe

  24. Nia Mk
    Nia Mk December 16, 2013 at 5:14 am | | Reply

    Banyak juga yang menarik, tak pernah sampai lagi, yang saya paling tau, kalau nak raya, ramai pegi Banting beli kerepek. Murah dan sedap katanya.

    1. titan
      titan December 16, 2013 at 11:18 am | | Reply

      Memang murah dan memang sedap.

      Sangat puas hati.

      Siapa yang belum pergi, leh la pergi nanti ek. hehe.. 😈

  25. Maria Firdz
    Maria Firdz December 16, 2013 at 8:22 am | | Reply

    pergi juga ke Bnating sbb kak ipaq dok sana, rupanya byk tmpat menarik di banting ea… boleh la sskali bermalm dan berjalan di sana…

  26. joehaz
    joehaz December 16, 2013 at 8:55 am | | Reply

    cadangnya nak pergi bukit jugra. macam best je terbang2 atas bukit.

  27. Man
    Man December 16, 2013 at 9:09 am | | Reply

    Nak rumah Misbun. Aku nak train badminton dengan dia. Nanti boleh test lawan hang.

    1. titan
      titan December 16, 2013 at 11:17 am | | Reply

      Entahlah. Aku dah jarang nampak dia dalam 10 tahun ni.

      tak tahu dia ada ke tidak masa ko datang nanti. haha.. 😆

  28. Cikgu Norazimah
    Cikgu Norazimah December 16, 2013 at 4:43 pm | | Reply

    nasi lemak tersedap di dunia kat mana tu? nk try gak, CN baru jadi duta banting (lantik sendiri), setakat ni nasi lemak paling sedap dekat Taman Kemuning, Ayong corner tuh, depan MDK..

    1. titan
      titan January 7, 2014 at 9:10 pm | | Reply

      Itu kiranya ahli keluarga diorang jugak.

  29. onlajer
    onlajer December 17, 2013 at 7:33 am | | Reply

    wah aku takde sedara lagi lah dekat banting , err kau boleh jadi saudara aku kan

  30. hafizmd
    hafizmd December 17, 2013 at 8:39 am | | Reply

    Byk gak benda menarik kat banting ni…lain2 gua tak kisah sangat, tp lu sebut itu seafood sedap..tu yg rase nak terbabas ke banting lagi…hehe

  31. papa mifz
    papa mifz December 18, 2013 at 4:46 am | | Reply

    oh banyak rupanya tempat menarik kat Banting , kene cari masa singgah nih…=)

    1. titan
      titan January 2, 2014 at 1:43 am | | Reply

      Memang banyak yang menarik.

      Hang kena turun sini, baru tau. :mrgreen:

  32. Hafizul
    Hafizul December 20, 2013 at 7:10 am | | Reply

    Hahaha..biasalah tu orang banting kena promote banting kan…emm sotong bakar ditabur awas ke tu?

  33. suri
    suri December 20, 2013 at 5:50 pm | | Reply

    itu ia dah ada tukang bari maklumat tinggal nak pi ke idak

  34. Kamil Salleh
    Kamil Salleh December 20, 2013 at 6:37 pm | | Reply

    Byknya tempat menarik tentang Banting, Insya Allah ada masa sampailah gua di sana. Mungkin 5 thn lagi kot?

  35. faizul
    faizul December 31, 2013 at 3:24 am | | Reply

    banting meriah ngan wong jowo. Hahaha

    1. titan
      titan January 7, 2014 at 9:08 pm | | Reply

      Tak takpe. Hehe..

      Meh la datang ke banting. 😳

  36. Mari melancong ke Banting. | encik titan | Scoo...

    […]   […]

  37. syahrul
    syahrul February 25, 2014 at 12:26 am | | Reply

    kedai buku tu kt mne bro..kt lm bndar tu ke..hehe..geramm tol lme xpekene senjata misteri nih..

    1. titan
      titan July 4, 2014 at 5:30 pm | | Reply

      ko cari kedai buku tu dekat dengan bank islam lama. Dekat dengan pasar basah lama. Dekat dengan stesen bas. tanya je orang kat situ. Mesti diorang tahu. Nak senang, tanya bbudak2 cina kat situ. Majoriti tahu. Dah bertahun-tahun kedai tu kat situ. Sejak aku darjah 6 lagi.

  38. Othman Bin Mohamad
    Othman Bin Mohamad June 11, 2014 at 10:02 pm | | Reply

    Restoran tomyam dan ikan bakar juvita kanchung darat banting terbaik di sini.marilah try…

    1. titan
      titan July 4, 2014 at 5:28 pm | | Reply

      Ya. restauran juvita tu..kalau aku datang..mesti order ikan pari bakar dengan kerang bakar. Sambal dia memang kaw sedap. Hoho

  39. ieta mat saad
    ieta mat saad August 4, 2014 at 2:47 pm | | Reply

    waaa… cendol?
    waaaa…. kerepek?
    syoknya Banting…
    bila ntahla dapat p sana…

  40. ieta mat saad
    ieta mat saad August 4, 2014 at 2:50 pm | | Reply

    kecur air liur kak tengok sotong bakar tu sifu…^__^

  41. ina
    ina August 19, 2014 at 12:59 am | | Reply

    🙂 Sedang menjamu selera di Nasi Lemak Pak Musa 🙂

    mai la dtg banting beramai2 yer…heheheh

  42. Mazni Azmi
    Mazni Azmi August 19, 2014 at 5:09 am | | Reply

    😆 😆 😆

    Lagi satu tuan..

    Banting penuh dengan Jawa ranger

    Hihi..

  43. sobrimanssor
    sobrimanssor August 19, 2014 at 6:09 am | | Reply

    Pekena udang tepung dan sotong goreng dekat area pantai Morib memang tak bleh lupa. Sekali rasa pasti nak lagi

    1. titan
      titan December 15, 2014 at 6:53 am | | Reply

      Yap.

      Antara yang terbaik pernah aku jumpa, kat Morib ni la.

      Haha..

  44. nani
    nani November 1, 2014 at 5:34 am | | Reply

    PLKN jugra jauh tak kalau saya menginab di hotel intan?

    1. titan
      titan December 15, 2014 at 6:59 am | | Reply

      tak la.

      dah kira dekat jugak tu dengan hotel intan.

  45. maslina
    maslina November 6, 2014 at 12:14 pm | | Reply

    Salam.

    Saya akan ke banting untuk berkursus pada 17hb November 2014. Boleh cadangkan hotel yang berdekatan dengan ILP Langat? Tq ye.

    1. titan
      titan December 15, 2014 at 7:06 am | | Reply

      nak hotel yang best sikit, hotel Intan Jugra.

      Dekat dengan tempat makan, pasaraya dan hotel TERBARU kat banting.

      Dan harga 1 malam pun masih berpatutan.

  46. sazlina
    sazlina November 17, 2014 at 6:43 am | | Reply

    best nye post niy… mmg best dah Banting skarang.. 🙂

    Jom datang banting…
    N
    Hotel Intan Jugra tue dkt dah dgn ILP sis maslina…

  47. Noriza Rahman
    Noriza Rahman November 25, 2014 at 11:52 pm | | Reply

    Pekan koboi yang glemer dengan kewujudan cendol dan En.Titan 😆

  48. Pendekar
    Pendekar December 15, 2014 at 6:32 am | | Reply

    siot…. entri santai gila… tapi dia punya pv gila banyak… hahah…

  49. Ikhwan
    Ikhwan December 15, 2014 at 6:46 am | | Reply

    dah agak mesti ada cendol.

  50. namiacinta
    namiacinta December 15, 2014 at 9:18 am | | Reply

    semalam baru pergi ke banting saja nak tengok apa yang best sambil melepak dekat panati morib yang macam2 aktiviti ada di sana

    1. titan
      titan January 27, 2015 at 9:50 pm | | Reply

      semalam bila tu?

      haha..

  51. Jia Rizaira
    Jia Rizaira December 15, 2014 at 10:58 am | | Reply

    Hari tu pergi Banting main futsal je. Belum sempat nak melencong tmpt len.

    1. titan
      titan January 27, 2015 at 9:48 pm | | Reply

      lain kali, singgah-singgah la makang cendol banting dulu ye.

      hehe.

  52. iman nurriz
    iman nurriz December 31, 2014 at 3:26 am | | Reply

    bilik seminar yang boleh muat dalam 20-30 org ade tak area banting..
    sayang nak buat bengkel solekan dan andaman (makeup2)

  53. iman nurriz
    iman nurriz December 31, 2014 at 3:27 am | | Reply

    opss typing error

    * saya 🙄 🙄

  54. Azeni Ahmad
    Azeni Ahmad February 3, 2015 at 9:55 am | | Reply

    Hahaa..
    Sungguh tak disangka kedai cendol yang menjadi siulan mr.titan adalah tempat cendol saya dan family selalu makan.
    Kalau balik kmpung mmng makan cendol kat kedai ibrahim tue.
    Sedap lain macam.
    Mmg legend dah tempat tue.
    Sebab family MIL saya di kanchong darat.
    Sebab tue selalu balik.
    Hadehhh.

  55. farah
    farah March 6, 2015 at 6:06 am | | Reply

    Bismillah,

    TQ Encik Titan.
    Saya bangga membaca artikal anak Banting.

  56. Hayusri
    Hayusri May 5, 2015 at 7:50 am | | Reply

    Thanks for info Kerepek House, Bukit Jugra and Sotong Bakar..keep blogging..I nak visit Banting 31 August 2015 nanti..your blog..sangat membantu..

  57. syamrinsam
    syamrinsam July 28, 2015 at 6:16 pm | | Reply

    Aduuhh.. rugi la tak ikut mak saya gi umah Misbun, masa dia kawin. Mak saya ni sepupu arwah Hj Sidek. Betul kata yang komen sebelum ni, saya ingat Banting tu hanya pekan kecil je. Nak rasa juga makanan yang best kat sana, saya ni memang pecinta kuliner yang best.. Ni pun tengah terliur (sambil taip, sambil berimaginasi). Cerita pasal kerepek, uuuiihhhh.. memang pebret. Kena pula makan dengan nasi. Maaf ye masuk tak bagi salam (ceroboh).. Nampaknya, nak try juga angin Banting waktu malam (kena tido hotel).. Sambung lagi cerita Banting ye.. Assalammu’alaikum..

  58. Helmi Aliarit
    Helmi Aliarit August 21, 2015 at 3:29 am | | Reply

    Ramai orang tak tahu Banting ni ada apa, sebabnya sektor pelancongan kurang di promosikan oleh PBT secara besar-besaran…

    Kalau tak, ramai je orang yang nak datang.

    Orang banting sendiri kena promosikan, kalau bukan kita siapa lagikan?

    Yang nak sewa Homestay boleh hubungi saya. 😉

    Kampung Orang Asli Pulau Carey jangan di lupa.

  59. Mek ila Jual Vitamin
    Mek ila Jual Vitamin April 3, 2016 at 4:14 am | | Reply

    Kita kat Banting ni Encik Titan. Tadi pergi Cendol Ibrahim. Memula confuse gak sebab risau halal ke tidak, hihi

  60. Smeha
    Smeha April 21, 2016 at 3:19 am | | Reply

    Kedai buku Lao Mao tu mcm dh kosong je…signboard still ada, tp tk tahu la bukak lg ke idok

  61. aisah
    aisah October 18, 2016 at 1:42 am | | Reply

    saya nak bercuti ke banting 4hb – 6 hb nov 2016. saya nak tanya di sepanjang pantai morib ada tak kedai seafood? kalau nak cari seafood yang sedap dan harga berpatutan kedai mana terbaik yang encik titan akan sarankan untuk pergi? boleh tak bagi saya lokasi rumah haji sidek? teringin nak bergambar disitu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.