46 Responses

  1. reezluv
    reezluv December 22, 2013 at 4:11 pm | | Reply

    hoho..alhamdulillah..segala perit jerih..mengajar erti susah payahnya nak mencari rezeki.. 😉 setiap org ada liku liku hidupnya..xramai yg sudi flashback balik..tak ramai yg pandang ke belakang dahulu sebagai motivasi diri..apa pun,memang berbaloi segala usaha dan penat lelah..syukur..:)

  2. Bahrain
    Bahrain December 22, 2013 at 4:15 pm | | Reply

    terbaik punya entri!…untuk part yang last hidup kena pandai berjimat dan tahu menguruskan kewangan. nak duit usaha kena ada.

  3. Farzli
    Farzli December 22, 2013 at 4:24 pm | | Reply

    mmg ramai sgt robin hood yg cikai duk bermaharajalela.. reti komplen tapi takde amik tindakan, hampehh… nak komplen tapi biar cerdik..

    tang susah tu, mmg slalu kene ingat, ramai lg yang susah dr kite sndiri..

    kisah yg teh kosong ngan biskut tu teringatkan aku time aku susah2 dulu, skrg alhamdulillah.. tak perlu aku citer kat sini.. citer hang dah memang bleh buat org sentap..

    yang penting berdoa dan slalu bersyukur.. rajin2 bersedekah..

  4. eridy
    eridy December 22, 2013 at 4:27 pm | | Reply

    meletop lepas mogok..huh..

  5. zik
    zik December 22, 2013 at 4:37 pm | | Reply

    USAHA… komplen2 jugak..tapi mahu cari ikthiar lain… kita banyak pilihan lain..

  6. HannyAbdullah
    HannyAbdullah December 22, 2013 at 4:49 pm | | Reply

    Betul tu…jgn asyik nak complain je tapi diri sendiri tak ada usaha. Bila tgok org senang dok mengata..bila tgok org susah pun ngata gak..so tutup mulut buat koje sendiri dn tingkatkan apa2 yg patut..

  7. MrJocko
    MrJocko December 22, 2013 at 5:10 pm | | Reply

    karangan yang penuh dgn pengajaran,,, terbaik jugak

  8. AUC
    AUC December 22, 2013 at 5:56 pm | | Reply

    pasal P1 tu pernah pakai sehari je terus lempar hantar pulang.
    rumah saya 2 tingkat… kalau bawak ke tingkat bawah… langsung line x dpt pada tengah bandar kuantan ni…

    nasib dpaat semula duit bayar tu…

  9. ieta mat sa'ad
    ieta mat sa'ad December 22, 2013 at 6:19 pm | | Reply

    Akak menangis baca entri ni… Kalau korang rasa HIDUP ni susah benar nak cari duit…. ada yg lebih susah sebenarnya…

  10. paan
    paan December 22, 2013 at 7:01 pm | | Reply

    Aku suka yang ni

    “Dulu, apsal salah “pilih”? Salah pangkah? Dan sekarang, korang nampak kesannya kan? Lain kali, bijak memilih.”

    Masa untuk memilih sudah tamat , sekarang adalah masa untuk terima akibat dari pilihan yang dibuat.Bising – bising xde guna.

    Tunggu le pilihanraya seterusnya jika nak buat perubahan 🙂

  11. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim December 22, 2013 at 11:47 pm | | Reply

    aku suka entri ni..aku harap, ramai yang kaki komplen datang singgah baca. komplen tapi kalau takde action, sampai bila2 duk takat tu je. hoho.

  12. hafizmd
    hafizmd December 23, 2013 at 12:20 am | | Reply

    betul2 meletop lepas mogok…bagus gak mogok ni…entri lebih menyentap jiwa raga…thanks en titan!

  13. Fadhil Husin
    Fadhil Husin December 23, 2013 at 1:56 am | | Reply

    Aku menangis baca entri ni bila sampai bab terakhir. 🙁 😥

  14. hafiz
    hafiz December 23, 2013 at 3:14 am | | Reply

    Lepas mogok sekali panjang lebar dia punya hujah

  15. Irwan Alessa
    Irwan Alessa December 23, 2013 at 3:29 am | | Reply

    Wahh panjang lebar dia tulis ni.. aku dok paham dr tadi malam.. hehehe..

    aku cuma nak komen bab orang bising2 naik harga tu.. aku pun kurang minat berpolitik tapi ramai orang yang bersuara tak kena tempat.. Makian dan cacian itu mengundang perbalahan.. Kaum lain?? Ketawa besar melihat kita.. Propaganda jatuhkan anak melayu sekarang..

    nak taknak terpaksa aku sakisikan sendiri.. Tak ramai antara kita yang sedar..

  16. akubiomed
    akubiomed December 23, 2013 at 5:47 am | | Reply

    Memang ada pelan awal bulan Januari hendak pergi kelas berbayar tahun hadapan untuk menambah ilmu.

  17. Arman
    Arman December 23, 2013 at 5:49 am | | Reply

    Aku memang sokong apa yg kau tulis.. kita ni banyak sangat baca kisah kejayaan org lain. Tapi tidak membaca apa kesusahan yg mereka lalui sblm berjaya…kegagalan org yang berjaya tidak pernah kita nak tahu.

  18. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi December 23, 2013 at 7:28 am | | Reply

    Hitler kata jika anda jumpa orang malas tetapi bijak…letakkan dia pada jawatan yang paling tinggi!!

    1. titan
      titan December 23, 2013 at 8:02 am | | Reply

      setuju. itu yang boss-boss gua lakukan pada gua dulu.

      demm. penat wehh..

  19. MK Kimi
    MK Kimi December 23, 2013 at 8:05 am | | Reply

    On top of everything, Allah sebaik baik tempat untuk mengadu.

  20. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia December 23, 2013 at 8:42 am | | Reply

    FA baru senyap kejap 2 3 hari i..tgk fb blog semua macam2 dah..
    senang cite.jgn jaga tepi kain orang la.hidup masing2 xada yg sempurna.jdi blajar dr ksilapan diri dan niatkan hidup kerana Allah.insyaAllah y baik akan mengiringi. 😀

  21. onlajer
    onlajer December 23, 2013 at 9:59 am | | Reply

    haha please grow up friend itu aje yang mampu aku kata

  22. bukharimalek
    bukharimalek December 23, 2013 at 10:45 am | | Reply

    hahahha yang ni orang panggil ” penulisan superb bai! ”
    inilah dikatakan blog, share apa yang ada dalam kepala hotak untuk panduan BERSAMA!

  23. sabree hussin
    sabree hussin December 23, 2013 at 11:07 am | | Reply

    Aku tak lalui apa yang ko lalui, tapi kesusahan yang aku lalui pun tak kurang susahnya hhee

  24. khairul asrol
    khairul asrol December 23, 2013 at 11:20 am | | Reply

    gua suka qoute ni “Kau pernah tak tahu betapa azabnya nak “BELAJAR buat duit dengan blog” dan dalam masa yang sama terpaksa “belajar” untuk lulus exam? Dan pada hari yang sama juga kau kena siapkan tesis, asignment, prepare untuk kuiz mingguan, menghadap tutorial, kena maki dengan lecturer sebab lambat hantar kerja dan juga aktif berpersatuan dan join kelab sana-sini walaupun hakikatnya benda tu semua menyusahkan korang aje..”

    seriusly reflect kat aku weyh. tapi pelan2 aku daki, slow2. modal pun ciput je nak run semua benda. student mana nak cedok duit nak buat modal. makan pun ken berkira, aku tunggu je bila ada rezeki, insyaallah aku boleh bebas dari masalah duit ni.

    “Retire young, retire rich” – Robert Kiyotaki

  25. Cikgu Norazimah
    Cikgu Norazimah December 23, 2013 at 11:21 am | | Reply

    terbaik bro, salute ! CN sokong 100% ! Kurangkan complain dan tingkatkan prestasi, itu azam baru tahun 2014 ! 😛

  26. dayah
    dayah December 23, 2013 at 12:07 pm | | Reply

    Sungguh dayah tersentuh dengan penulisan ini. Actually dyh tgh rsa down dgn apa yg dyh sedang buat.. tapi tulisan hang nih bebetul beri sesuatu yg positif kat dyh..

    Ye.. dayah pernah rasa susah nak cari duit tu..

  27. Hairul Azni
    Hairul Azni December 23, 2013 at 12:24 pm | | Reply

    Teruskan usaha buat duit..kalau asyik dok komplen je, dengan komplen tu takkan menjana duit..

  28. Brader Sports
    Brader Sports December 23, 2013 at 1:54 pm | | Reply

    Brutalnya :mrgreen: Dah dua blog ari kawe baca complain pasal P1.. Rasanya mmg tak bagus lah servis mereka kesimpulannya. Psl buat duit dari blogging..insya-allah ada usaha pasti ada jalan.

  29. wazy
    wazy December 23, 2013 at 2:16 pm | | Reply

    Entri yang cukup terbaik untuk dibaca,alang-alang tu aku bookmark,bosan-bosan boleh la baca lagi

  30. Qashmere
    Qashmere December 23, 2013 at 2:42 pm | | Reply

    Ini karangan SPM. Panjang lebor. Compile sekali pasal masalah dunia. Macam PM pon ada jugak. Masalah negara. Hahaha

  31. Mohd Azrin bin Abu Bakar
    Mohd Azrin bin Abu Bakar December 24, 2013 at 2:09 am | | Reply

    Apa yang gua boleh kata ini memnag entry bantai orang yang mempunyai sikap negatif. Terbaik bro. Semangat aja ada tak usaha pun tak guna jugak.

  32. lalapost
    lalapost December 24, 2013 at 3:31 am | | Reply

    bersyukur malaysia masih aman

  33. risi yusoff
    risi yusoff December 24, 2013 at 9:17 am | | Reply

    Terbaik la en titan … azab dan dugaan ko lebih teruk dari aku..aku insaf.

  34. blogger lelaki
    blogger lelaki December 24, 2013 at 1:35 pm | | Reply

    nasib gua tak komplen apa2

  35. papa mifz
    papa mifz December 24, 2013 at 2:33 pm | | Reply

    biasanya kesusahan mendidik kita menjadi lebih baik , Insya Allah…

  36. Denaihati
    Denaihati December 24, 2013 at 2:49 pm | | Reply

    ya, tindakan lebih penting dari caki-maki, semua yang “terkena” buatlah tindakan/report sewajarnya. cerita kat fb ada yang baling model kat customer service, marah sangat dah ni.

  37. anif
    anif December 24, 2013 at 5:23 pm | | Reply

    Kurangkan complain dan dalam masa yang sama tingkatkan kemahiran diri.. hidup lebih tenang.

  38. Zuan
    Zuan December 25, 2013 at 1:29 am | | Reply

    haha komplain komplain komplain..
    sejak den dah menjadi ulat buku ni, ‘komplain’ tu dalam kamus den ada pada seorang looser je..

    all the best for 2014.. semoga kita berjumpa lagi nanti 😉

  39. JMR
    JMR December 25, 2013 at 4:59 am | | Reply

    aku suka dgr org komplen2 + membebel..tp aku tetap buat duit..faham x?:-p

  40. terbaek network
    terbaek network December 26, 2013 at 3:09 am | | Reply

    wah pengajaran yang boleh di ambil terbaiklah

  41. Hafizul
    Hafizul December 26, 2013 at 7:16 am | | Reply

    Emm lepas baca ni, barulah sedar banyak perkara…terima kasih..serius, apa yang encik titan alami dulu, saya tak pernah alaminya….sebab susah MANJA sikit bila berhadapan dengan dugaan hidup sekarang ni…

  42. zool
    zool December 26, 2013 at 1:00 pm | | Reply

    betul tu.. merungut dan komplen tak bawa kemana.. seeloknya majukan diri dan bantu orang lain

  43. SA
    SA December 26, 2013 at 3:19 pm | | Reply

    ada orang guna mulut untuk cari senang
    ada orang guna mulut untuk cari susah
    hehe

  44. Fiza Rahman
    Fiza Rahman December 27, 2013 at 7:00 am | | Reply

    Mekasih atas teguran dan peringatan bro. Menrungut pon tak der makna. Barang tetap naik. Skang pon saya tgh nak naikkan pendapatan saya dgn buat side income.

  45. cik tom
    cik tom January 2, 2014 at 6:18 am | | Reply

    perghh pnjg giler entry ni..hehehe…
    jenuh nak baca..tp input memang mantap!!
    btul dah tue…dari asyik duk merungut je…
    lagi bagus usahakan terbaik cr duit utk 2014…
    bab silap pangkah tu tunggu 4 tahun lg la plk…hohoo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.