47 Responses

  1. hafiz
    hafiz January 5, 2014 at 8:31 am | | Reply

    Bagus ni, aku nak trylah beli umah dgn gaji 2000

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah January 5, 2014 at 2:45 pm | | Reply

      Boleh cuba bro. bagus beli rumah awal-awal. Rumah semakin mahal sekarang ini.

    2. titan
      titan January 6, 2014 at 11:03 pm | | Reply

      Aku doakan ko dapat. 😉

  2. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim January 5, 2014 at 8:45 am | | Reply

    bagus beli rumah awal2. Long term investment.

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah January 5, 2014 at 2:48 pm | | Reply

      Betul tu. saya setuju.. :mrgreen:

    2. titan
      titan January 6, 2014 at 11:04 pm | | Reply

      Yap. Itu yang seharusnya.

      Beli lambat, kena beli yang mahal-mahal. :mrgreen:

  3. Syahril Hafiz
    Syahril Hafiz January 5, 2014 at 9:15 am | | Reply

    Belum sampai seru nak beli rumah, tanah saja dah dekat 120k. Dlm 4 – 5 lot gitu.. Akan ikhtiar cari rumah 1st for invesment. Muda hutang banyak. Haha!

    1. hafizmd
      hafizmd January 6, 2014 at 1:06 pm | | Reply

      huhu…semoga berjaya bro!

    2. titan
      titan January 6, 2014 at 11:07 pm | | Reply

      Muda-muda takpe hutang banyak.

      Ada tulang 4 kerat. Boleh dikerjakan. Dah tua, tulang asyik mintak susu aje. :mrgreen:

  4. kaykillua
    kaykillua January 5, 2014 at 9:27 am | | Reply

    Tuan titan pon da boleh beli rumah banyak2 tu.hehe

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:08 pm | | Reply

      Hehe..

      ada sebab nak beli rumah ni sebenarnya. 😆

  5. zool
    zool January 5, 2014 at 10:01 am | | Reply

    memang bukan mudah nak beli rumah terutama gaji yang biasa2 je

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:09 pm | | Reply

      Sebab itulah kita kena kerja kuat dari sekarang.

      Nak beli rumah dah tak semudah dulu.

  6. Green Leaf
    Green Leaf January 5, 2014 at 10:57 am | | Reply

    Yang saya tahu, beli rumah kat Kelantan la murah…huhu

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:11 pm | | Reply

      kat area mana rumah kat kelantan murah?

      1. Green Leaf
        Green Leaf January 7, 2014 at 10:19 am | | Reply

        Tak tahu la tu, kena tengok balik..

  7. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah January 5, 2014 at 2:43 pm | | Reply

    Mesti kena baca ni. Bukan senang nak beli rumah sekarang bawah harga macam ni. Terima kasih sifu.. 🙂

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:14 pm | | Reply

      Betul.

      Dah tak semudah dulu-dulu. 👿

  8. puteri kasih
    puteri kasih January 5, 2014 at 3:09 pm | | Reply

    kena bacalah ebook tu, ada rezeki nanti leh beli rumah 🙂

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:13 pm | | Reply

      Yap. Kena rajin-rajin membaca ye.

  9. zik
    zik January 5, 2014 at 4:15 pm | | Reply

    pakai epf pun boleh.. tapi kena kira ikut umur dan berapa total simpan.. topup sikit duit..

    1. hafizmd
      hafizmd January 6, 2014 at 1:05 pm | | Reply

      Mmg boleh. Kalau dapat keluar duit dalam akaun 2 utk bayar downpayment…

      tp janji, rekod kewangan kita cantik =)

    2. titan
      titan January 6, 2014 at 11:17 pm | | Reply

      hehe..

      rekod memang kena selalu cantek maa. 😆

  10. Firdaus Azizi
    Firdaus Azizi January 6, 2014 at 6:28 am | | Reply

    Beli rumah dalam masa 2 tahun? Itu macam ajaib jer… Nih serious bukan guna Along ke? Haha…

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:18 pm | | Reply

      Kalau ada modal, ada cara..in-sha Allah. Bulih punya. 😈

  11. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin January 6, 2014 at 7:10 am | | Reply

    Memang susah nak beli rumah sekarang ni kalau takda ilmu.

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:19 pm | | Reply

      Sebab itu kena belajar.

      Agar kita boleh beli rumah dengan harga yang lebih murah. :mrgreen:

  12. hafizmd
    hafizmd January 6, 2014 at 1:03 pm | | Reply

    Ada, tapi mmg nak kena ada ilmu tertentu… =)

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:19 pm | | Reply

      Memang kena ada ilmu dan kena rajin belajar dan membaca. 😆

  13. Hafizul
    Hafizul January 6, 2014 at 6:07 pm | | Reply

    seronok kalau banyak ilmu bab hartanah ni..

    1. titan
      titan January 6, 2014 at 11:20 pm | | Reply

      Sebab itulah, aku rajin benar membaca sekarang. Haha.. 👿

  14. encikarman
    encikarman January 7, 2014 at 12:18 am | | Reply

    hohoho, jgn lmbt ooo, mkn lama makin mahal

    1. titan
      titan January 7, 2014 at 12:33 am | | Reply

      Tau takpe.

      Makin lama, makin mahalllll. hoho.. 😈

  15. hazman aka species1980
    hazman aka species1980 January 8, 2014 at 8:25 am | | Reply

    Nampaknya dah semakin banyak jugak buku dan ebook pasal rumah nei yea

    1. titan
      titan February 2, 2014 at 2:56 am | | Reply

      Yap. Dah makin banyak.

      Tinggal beli aje. hehe

  16. blogger lelaki
    blogger lelaki January 11, 2014 at 4:58 am | | Reply

    semakin lama smekain mahal..tapi time murah ni la kita pula yg tak berkesempatan modal

    1. titan
      titan February 2, 2014 at 2:57 am | | Reply

      Sebab itu kena rajin menabung maa. Baru kita boleh guna pada waktu-waktu begini.

      hehe

  17. syahrul
    syahrul February 25, 2014 at 12:32 am | | Reply

    mohon pr1ma la..hahaha..moge2 dpt umah subsidi..

  18. wan rubi
    wan rubi May 22, 2014 at 9:03 am | | Reply

    Assalam..
    just sharing
    insyaAllah adik sy bli rumah banglo d klantan ngan harga rm265k
    sy lak da booking rm2k utk bli rumah rm198k di Seremban

    rumah area seremban skang ni
    bwh rm200k da xde landed house,yg ade smua hanging house (flat) 🙂

    cina ramai yg men lelong pastu renovate n jual

    walau apapun harga n luas rumah kita
    yg ptg ade ‘soul’
    rs epy bla nk blik lps pnat bkerja
    -baiti jannati-

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 12:45 pm | | Reply

      Yap.

      Nak dapat yang ada soul dan kena dengan jiwa kita tu yang susah.

      Apapun, kalau dah ada satu rumah kecik atau apartment kecik yang dah habis bayar, itu lagi baik. HOho..

  19. dinsblog
    dinsblog November 16, 2014 at 1:43 pm | | Reply

    bagus beli rumah pada usia muda..kalau kena cara mmg boleh beli rumah lebih dari 1 dlm masa yg singkat…org kita je yg takut2 beli rumah…sbb kurang pendedahan.

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 12:43 pm | | Reply

      Yup.

      kalau dah ada kerja..dah ada slip gaji..

      better beli awal.

      macam melampau dah mahal harga rumah sekarang nih.

      Ada apartment kecil satu pun ok dah tu.

  20. Noriza Rahman
    Noriza Rahman November 28, 2014 at 11:01 pm | | Reply

    Rumah ni memang keperluan yg wajib ada la..bairpun kecik 😆

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 12:41 pm | | Reply

      biarlah ada satu walaupun harganya murah.

      sekurang-kurangnya ada tempat mahu berteduh.

  21. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD February 4, 2015 at 5:50 am | | Reply

    Saya dulu beli rumah 5 tahun lepas bawah 300k.
    dapat rumah teres.
    Tapi dengan harga tue sekarang boleh dapat apartment sahaja.

    Ataupun kawasan rumah di pinggir bandar.
    Memang pantas harga rumah naik.
    Kita pun kena pantas grab.

    1. titan
      titan February 7, 2015 at 12:38 pm | | Reply

      Yap.

      Itu dah harga apartment sekarang.

      Rumah teres, 400k ke atas dah banyak sekarang.

      Tengok ajelah harga rumah tu.

      Tapi masih ada yang teres bawah 400k ke 300k. Kena pandai cari.

  22. Mama Nadia
    Mama Nadia February 25, 2015 at 5:54 am | | Reply

    Ebook yang sangat2 berguna utk mama..nak beli rumah lagi satu aminnn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.