62 Responses

  1. Izzuddin Fauzi
    Izzuddin Fauzi January 17, 2014 at 1:03 pm | | Reply

    Favorite den nie… Hahaha… Plastik tu susah dapat dah sekarang… Dulu banyak jual…

  2. Fadhil Husin
    Fadhil Husin January 17, 2014 at 1:20 pm | | Reply

    Kat kampung aku panggil aiskrim Malaysia. Selain dari asamboi dan milo, yang sirap bandung pun best jugak. 😀

  3. faizalpj
    faizalpj January 17, 2014 at 1:30 pm | | Reply

    kerap buat aiskrim batang nie kat rumah juga

  4. muja
    muja January 17, 2014 at 2:15 pm | | Reply

    aduuuusss,, ni memang sekerim lejen nih,, kah3

  5. Kikie
    Kikie January 17, 2014 at 3:06 pm | | Reply

    kerlass pandai bibik Titan….

    kie dulu zaman kanak2 pun pernah rasa….

  6. Juan
    Juan January 17, 2014 at 4:57 pm | | Reply

    aku memang suka aiskrim ni, tp soalan aku adalah, aiskrim jenis ni ada ker tambah tepung jagung?

    1. titan
      titan January 17, 2014 at 5:59 pm | | Reply

      tepung tu bukan letak banyak. Sikit aje. Mungkin ko belum pernah rasa aiskrim yang ada tambah tepung. Rasa dia lain sikit berbanding yang biasa. Yang biasa, rasa dia plain sikit. Masih sedap. tapi yang ada tepung tu, dia berganda sedap dia. Hoho..

      1. wafacw
        wafacw January 18, 2014 at 12:56 pm | | Reply

        bijak..bijak… tak perasan bab tepung jagung tu..tp memang yea..

        kami buat ais krim bubur kacang terus hahahaha tapi ‘renyah’ siket ler

  7. sweetkurma
    sweetkurma January 17, 2014 at 4:59 pm | | Reply

    aduiiii memang suka sesangat cuma malas nak buat jer huhu

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:09 pm | | Reply

      makcik-makcik memang malas benar sekarang nih. :mrgreen:

  8. sabree hussin
    sabree hussin January 17, 2014 at 5:54 pm | | Reply

    OO kena letak tepung jagung oo oo oo okeh

  9. antalhaq
    antalhaq January 17, 2014 at 6:53 pm | | Reply

    Dulu-dulu tahun 80an mak ambe buat jual aiskrim nih. Ada perisa milo, asam boi, sirap, laici, nangka. Kadang-kadang buat perisa oren sunquick. Paling laku perisa milo.

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:08 pm | | Reply

      Perisa milo memang legend habis maa. Sebab itu ramai orang suka.

  10. khairul asrol
    khairul asrol January 17, 2014 at 7:40 pm | | Reply

    zaman aku skolah ade la benda ni. sekarang takde orang buat dahh. 🙁

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:10 pm | | Reply

      Tak ramai yang sanggup buat benda ni dah sekarang.

  11. drInspirasi
    drInspirasi January 17, 2014 at 10:40 pm | | Reply

    50 sen? Haha memang beza dengan zaman saya 20sen je.. 😈

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:11 pm | | Reply

      Dulu, 10 sen pun ada orang jual. Hoho..

      barang sudah mahal sekarang maa.

  12. suri
    suri January 17, 2014 at 11:46 pm | | Reply

    kalau kampung naik 30 posen heee..mak saya jual ais crem cendok sirap milo kalau asam boi selalu sold out sy nak curi satu tak leh cisss…

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:11 pm | | Reply

      Kena curi masa orang tidur maa.. 💡

  13. chii
    chii January 18, 2014 at 12:53 am | | Reply

    eskrem malaysia ….tgh batuk2 camni..hanya bleh pandang je la

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:12 pm | | Reply

      Meh datang banting. gua belanja cendol plak. :mrgreen:

  14. Anuar
    Anuar January 18, 2014 at 4:17 am | | Reply

    Ais Krim Malaysia ni… Biasanya boleh didapati dekat sekolah petang (Sekolah Agama Rakyat) anak saya … 😉

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:13 pm | | Reply

      Wahh..sekolah mana tu ada jual?

  15. Hafizul
    Hafizul January 18, 2014 at 5:18 am | | Reply

    Ada pulak makan time hujan..adoiii..macam2 lah..emm memang kena letak gandum ataupun ni saje2 tulis?tak pernah pun tgok mak kiter buat air cream letak tepung..haha

    1. wafacw
      wafacw January 18, 2014 at 12:54 pm | | Reply

      bukan gandum… tepung jagung…kasi pekat sikit… macam jeli… 🙂

    2. titan
      titan January 20, 2014 at 11:13 pm | | Reply

      makan waktu hujan la best. Haha. :mrgreen:

      1. wafacw
        wafacw January 22, 2014 at 7:53 am | | Reply

        hahahahhaha… adei…

  16. papa mifz
    papa mifz January 18, 2014 at 8:02 am | | Reply

    dah jarang nampak budak-budak makan aiskrim batang lagi…

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:14 pm | | Reply

      Memang jarang benar dah nak nampak sekarang maa..

  17. akubiomed
    akubiomed January 18, 2014 at 9:33 am | | Reply

    Isteri siap bual jual ais krim Malaysia ini. Pelaggan budak sekolah lalu didepan rumah. 🙂

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:08 pm | | Reply

      Wahh..siap jual lagi.

      Mesti banyak untung nih. 😳

  18. Anarm
    Anarm January 18, 2014 at 1:16 pm | | Reply

    Dah lama tak makan aiskrim batang ni..

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:07 pm | | Reply

      Sebab tu kena cari. Haha..

  19. duniavitamin
    duniavitamin January 18, 2014 at 1:28 pm | | Reply

    bestnya…
    aiskrim asam boi ni memang feberet..tak pernah putus dalam freezer..

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:07 pm | | Reply

      tak pernah putus? Bak hantar sikit ke banting nih. 😆

  20. Liniey Nor
    Liniey Nor January 18, 2014 at 1:43 pm | | Reply

    sekarang ni susah dh nk jumpa eskrem cmni..nk buat sendiri malas..muahahahaa 😈

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:06 pm | | Reply

      Orang kita ni memang ramai yang pemalas. 👿

      1. Liniey Nor
        Liniey Nor January 21, 2014 at 9:58 am | | Reply

        erkk..bt eskrem jer malas..buat mende len rajin ngeh3 😈

  21. blogger lelaki
    blogger lelaki January 19, 2014 at 2:00 am | | Reply

    ni lah asikrim kegemeran gua masa budak2..murah pun murah..20 sen je

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:06 pm | | Reply

      zaman gua dulu, 10 sen aje. hehe

  22. daddydee
    daddydee January 19, 2014 at 6:56 am | | Reply

    Aiskrim yang memang lejen….Aku suka aiskrim kacang hijau…

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:05 pm | | Reply

      Kacang hijau?

      Gua kurang sikit. Kalau makan panas-panas, tak apa lagi. Kalau sejuk, potong stim la sikit. haha

  23. NotaKembara
    NotaKembara January 20, 2014 at 1:10 am | | Reply

    Fuh, lama tak jumpa aiskrim gini. masa kecik2 je la selalu beli. kadang2 buat sendiri. huhu

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:04 pm | | Reply

      Memang terkenang habis zaman kanak-kanak ni bila cite bab aiskrim batang nih..

  24. hannyabdullah
    hannyabdullah January 20, 2014 at 7:58 am | | Reply

    Dulu2 memang ada gak jual aiskrim batang ni..perisa asam boi, milo, jagung dan macam2 perisa adoo..

    Tapi tak ponah lak den buek lotak topong jagong kek asam boi,kalau yang jagung tu ado lah…recepi baru ekk..ok lah nanti nak cuba lah, mana tau lagi berrtambah sedap leh buek business 😛

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:03 pm | | Reply

      Tak letak pun tak apa. Masih sedap lagi.

      Kalau letak, lagi terangkat. Hehe.. :mrgreen:

  25. onlajer
    onlajer January 20, 2014 at 9:53 am | | Reply

    sekarang paling murah , boleh dapat 30sen tapi kalau aiskrim malaysia yang guna santan atau susu dah jejak 50sen dah nih

    1. titan
      titan January 20, 2014 at 11:02 pm | | Reply

      peh..30 sen pun ada orang jual. Gilalah. Haha..

      Susu san santan mahal woo. Tak hairanlah naik 50 sen. 😆

  26. antalhaq
    antalhaq January 21, 2014 at 9:57 am | | Reply

    Sebelum makan tumbuk dulu kat dinding bagi hancur. Abis makan tiup plastik main letup2. :mrgreen:

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 10:53 pm | | Reply

      haha..

      time dah malas, memang aku pun tumbuk ke dinding gak. haha..

  27. puteri kasih
    puteri kasih January 22, 2014 at 1:22 pm | | Reply

    puteri suka perisa asam boi dan perisa sirap bandung..selalunya buat sendiri 🙂

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 10:54 pm | | Reply

      wahh..rajinnya buat sendiri ehh.

  28. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia January 22, 2014 at 4:19 pm | | Reply

    teringat aiskrim bubur kacang..perghhh sedapppp 😆

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 10:55 pm | | Reply

      yang bubur kacang kurang sikit la..

  29. farid laham
    farid laham January 23, 2014 at 2:44 am | | Reply

    ais krim tu time sekolah dulu 20sen aje..

  30. yaya
    yaya August 25, 2015 at 7:12 am | | Reply

    Salam.
    Den bru buaek..tp tepung.jgung tu wt eskrem tu rsa.lain..trlebih kot..bru nkjuak hrini kna cancel la

    1. titan
      titan August 25, 2015 at 10:25 am | | Reply

      tepung tu jangan letak banyak sangat. bancuh dulu dalam air..masukkan sikit demi sedikit dan kacau.

      rasa dulu gak. jangan sekali banyak.

      kang tak sedap plak.

  31. Nurul
    Nurul August 26, 2015 at 7:34 am | | Reply

    ooh kena letak tepung jagung sikit, tak guna pati double lion perasa oren ke masa nak bancuh tu

    1. titan
      titan August 26, 2015 at 10:15 am | | Reply

      tak letak pun takpe.

      janji manis dia cukup.

      tak guna perasa oren. Kalau wat asam boi..warna dia dah cukup oren dah. Rasa dia memang sedap dahh..janji, kena pandai wat la. ratio dia kena try error gak.

  32. ajumohit
    ajumohit March 12, 2016 at 2:15 pm | | Reply

    sedapnya makan aiskrim panas2 mcm ni

  33. onlajer
    onlajer March 13, 2016 at 1:27 am | | Reply

    Pergh nyaman….

    Jiran Aku masih jual 20 sen

  34. ayu
    ayu July 15, 2016 at 1:27 am | | Reply

    nk tya..berapa liter air nk pakai ye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.