72 Responses

  1. Rizkyzone
    Rizkyzone January 22, 2014 at 3:25 pm | | Reply

    kalau narablog indonesia, para IMERS pasti punya lebih dari satu blog, dan hanya ada 1 blog saja yang di ketahui publik

  2. Farzli
    Farzli January 22, 2014 at 3:41 pm | | Reply

    wahh.. teringin aku nak miliki ebook tu..

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 9:57 pm | | Reply

      Jadi, silalah beli. Hehe..

  3. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim January 22, 2014 at 3:48 pm | | Reply

    cross reference dengan split test tu aku masih tak berapa nak faham lagi.

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 9:59 pm | | Reply

      Tunggu versi kedua nanti.

      Aku nak cerita kat sini..kurang sesuai. haha 😆

      1. Fadhil Husin
        Fadhil Husin January 23, 2014 at 12:52 am | | Reply

        bila nak keluar ni? tak sabar tunggu ni.

  4. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia January 22, 2014 at 4:03 pm | | Reply

    yes..kena rajin berusaha.setuju….utk dapatkan cendol juga kena rajin berusaha :mrgreen:

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 10:01 pm | | Reply

      betul.

      rugi kalau tak makan cendol.

  5. nikkhazami
    nikkhazami January 22, 2014 at 4:33 pm | | Reply

    banyal lagi yg saya tak tahu pasal affiliate.. duhh

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 10:02 pm | | Reply

      kita kena belajar banyak la kalau macam tu. hehe

  6. Syahril Hafiz
    Syahril Hafiz January 22, 2014 at 4:33 pm | | Reply

    Terima kasih untuk komen panjang lebaq ni, lama tak dapat :mrgreen:
    Btw dh agak dah, banyak blog bro sekarang kukuh , sekali das tembak untuk blog khas tu, memang super affliate blog la. Nice (Y)

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 10:03 pm | | Reply

      Ada seninya.

      Bukan main redah.

      Tapi macam aku cakap, belasah aje. haha 😈

  7. wazy
    wazy January 22, 2014 at 4:38 pm | | Reply

    penjelasan ayng terbaik jika kita mempunyai banyak blog dan mengikut kesesuaian sesuatu niche yang hangat di pasaran

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 10:04 pm | | Reply

      Yap.

      Ini cara normal orang buat duit dengan affiliate.

  8. TehR
    TehR January 22, 2014 at 4:51 pm | | Reply

    1 blog khas x 5 blog sokongan
    kalau 10 blog khas?

    banyak jumlahnya tu

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 10:09 pm | | Reply

      banyak la juga.

      tak larat dah nak login semua. 😆

  9. GP
    GP January 22, 2014 at 4:58 pm | | Reply

    Satu blog pun aku x terupdate dah hahahaha :mrgreen:

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 10:10 pm | | Reply

      haha..

      hang memang malas. samalah macam aku.

  10. nadot
    nadot January 22, 2014 at 5:05 pm | | Reply

    Benci ah… nape tah, tapi benci btul..haiisshhh

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 10:11 pm | | Reply

      apa yang hang benci sangat ni haa..

      1. nadot
        nadot January 22, 2014 at 10:35 pm | | Reply

        sebab nak buat duit dgn blog tp x mampu sekarang so mampu benci, jeles dan sewaktu dgnnye. hehe..
        Doakan phd aku ok ye.. #tetibe x? hohoho

        1. titan
          titan January 23, 2014 at 8:03 pm | | Reply

          Ya. Aku harap PHD hang berakhir dengan kejayaan.

          Lepas itu, kena belanja aku cendol aa..

  11. Green Leaf
    Green Leaf January 22, 2014 at 6:53 pm | | Reply

    On the way to make money…its not my time yet…

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 10:12 pm | | Reply

      Yah.

      Just do it. 😉

  12. Amirul
    Amirul January 22, 2014 at 11:30 pm | | Reply

    Satu lagi soalan baru untuk bro

    Berapa banyak bro register domain baru dalam masa satu tahun?

    1. titan
      titan January 22, 2014 at 11:48 pm | | Reply

      Dulu, 5-10 domain.

      Sekarang..1 atau 2 domain aje setahun.

      Dah tak larat dah macam dulu. Ada domain yang aku terminate, ada yang aku jual dan ada blog yang aku jual dan ada blog yang aku tutup terus.

  13. akubiomed
    akubiomed January 23, 2014 at 12:36 am | | Reply

    Ini mesti rahsia makan cendul banyak sebab ada tenaga untuk jaga blog yang banyak.

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:04 pm | | Reply

      haa..

      jadi, marilah makan cendol setiap hari yek. hehe..

  14. CM
    CM January 23, 2014 at 2:31 am | | Reply

    kena banyak – banyak blog lah macam nih

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:05 pm | | Reply

      Yap. Kena rajinlah wat blog banyak-banyak nampaknya.

  15. farid laham
    farid laham January 23, 2014 at 2:31 am | | Reply

    wah strategi yang menarik..ble nk bt pc ni..blh mkn cendol sekali..haha

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:06 pm | | Reply

      PC tu apa eh? 😯

  16. suri
    suri January 23, 2014 at 3:33 am | | Reply

    cian cikgu titan borak benda sama anak anak angguk usul dah beri kalau malas gula melaka tak tau mau bikin apa hii…pusing2 jawapan akan tetap sama.thnks 😉

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:06 pm | | Reply

      Pening plak aku baca komen hang ni. haha..

  17. eridy
    eridy January 23, 2014 at 4:51 am | | Reply

    soalan seterusnya : dalam blog support nie, semua theme sama dan isi kandungan sama atau tidak?

  18. puteri kasih
    puteri kasih January 23, 2014 at 5:00 am | | Reply

    ok fine…lepas ni kena rajin buat blog tambahan…hehe 🙂

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:07 pm | | Reply

      Jadi, sila-silalah rajinkan diri itu ye.

  19. hafiz
    hafiz January 23, 2014 at 5:13 am | | Reply

    oo kena bina backlink yg kuat baru faham..

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:08 pm | | Reply

      kena pandai main backlink.

      Nak tak kan kena buat.

  20. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi January 23, 2014 at 10:28 am | | Reply

    Memang tak terkalah teknik tu. Tapi tak larat pulak nak update artikel…!

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:08 pm | | Reply

      Masalah larat atau tidak, bergantung pada kita la jawabnya.

  21. Irwan Alessa
    Irwan Alessa January 23, 2014 at 10:47 am | | Reply

    banyak blog banyak pintu rezeki.. ni belum kawin ni, lau dah kawin lagi masyuk.. Oh dapat lagi?? Tinggal bape nak countdown?? hahahaha

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:09 pm | | Reply

      Sabar.

      Sabar. Dah masanya nanti aku beritahu. :mrgreen:

  22. bukharimalek
    bukharimalek January 23, 2014 at 10:48 am | | Reply

    terbaik! lagi pun en titin ni sangatlah bagus orangnya.
    semoga terus suksess bro!

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:17 pm | | Reply

      Sama-sama.

      Semoga kita semua sukses.

  23. News Job
    News Job January 23, 2014 at 12:33 pm | | Reply

    suka blog banyak tapi x suka nak menjaganya hehehe

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:18 pm | | Reply

      Aku dah tak larat nak jaga sebenarnya ni. haha..

  24. Dulu Lain Sekarang Lain
    Dulu Lain Sekarang Lain January 23, 2014 at 1:33 pm | | Reply

    satu cukup la.. :mrgreen:

  25. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah January 23, 2014 at 3:24 pm | | Reply

    Kena ada banyak joran kan sifu.. baru dapat banyak ikan 😉

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:18 pm | | Reply

      Haa.. tau takpe. :mrgreen:

  26. Affan
    Affan January 23, 2014 at 5:12 pm | | Reply

    Banyak blog dpt kurangkan risiko. Elakkan letak all eggs in one basket.

    Konsep mudah satu niche satu blog. Satu niche tu mungkin blh letak byk program aff yg sama niche.

  27. Hafizul
    Hafizul January 23, 2014 at 5:13 pm | | Reply

    Tak ada apa yang mampu dikomen lagi..cuma nak aksi tau..terima kasih atas ilmunya…maknanya saya kena buat blog yang baik dari segi alexa, pr dan segala bagai lagi..ada 3 blog yang ok semua tu,rasanya ringan lah sikit kot..tapi nak boleh sampai tahap tu, bukan senang nihhh…emm 😯

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:19 pm | | Reply

      Memang bukan senang.

      Kena usaha keras maa..

  28. amirnawawi
    amirnawawi January 23, 2014 at 5:55 pm | | Reply

    Ternyata Titan la antara sifu affiliates kat Malaysia nih.. hoho.. Tapi cikgu mengajar Subjek Sains kan?

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:22 pm | | Reply

      Biasa-biasa aje.

      Hang pun boleh buat maa..

  29. encikarman
    encikarman January 24, 2014 at 4:12 am | | Reply

    satu blog khas, 5 blog akan selalu link ke sana ekkk… ermmm…blog khas tuu selalu ada post ke, atau blog cam sale letter je?

  30. kakiblog
    kakiblog January 24, 2014 at 3:28 pm | | Reply

    kalau dah banyak blog..ada masa kah yang layan semua tu!

  31. Hakim Mahmud
    Hakim Mahmud January 24, 2014 at 3:37 pm | | Reply

    teringin jugak nak beli kitab seo tu ..

  32. Abdfatah
    Abdfatah May 22, 2014 at 2:44 pm | | Reply

    Kena buat byk2 blog? Satu pun dah tak terupdate dgn jayanya. Malasss.. Maka bersawang laa blog tersebut. Jgn biarkan blog anda tergendala dan bersawang.. Haha

  33. mazni azmi
    mazni azmi August 30, 2014 at 1:13 am | | Reply

    cendol dan tempe kan tuan.

    Hehe.. Tenaga tambahan dari kekacang

  34. farahaznil
    farahaznil August 30, 2014 at 2:26 am | | Reply

    hahaha..xde diskaun utk student ke? hahahahahaha

  35. Zuan
    Zuan August 30, 2014 at 3:30 am | | Reply

    sapa tak bli seo merah jambu lagi ni?

  36. AUC
    AUC August 30, 2014 at 4:43 am | | Reply

    saya ingat kata bro dulu2..
    kena ada byk blog
    baru income byk masuk
    sekarang saya faham apa bro kata tu…

    sedang itu sepenuh dengan niche tertentu setiap blog
    tak dah nak main blog serba guna tu hehehee

    tq bro..

  37. faizuddin fuad
    faizuddin fuad August 30, 2014 at 4:56 am | | Reply

    terima kasih untuk tips ini ..
    konsisten berblogging baru ley up kan semua aspek ..

  38. zool
    zool August 30, 2014 at 5:00 am | | Reply

    memang itu cara terbaek untuk masyuk setiap ari dengan program affiliate ni

  39. AkmaOmar
    AkmaOmar August 30, 2014 at 7:43 am | | Reply

    Affiliate tu apa hehehe…ko memang bergaya blanje cendol satu huhu

  40. SitusGaptek.com - Situs Berita Teknologi Terbaru
    SitusGaptek.com - Situs Berita Teknologi Terbaru September 15, 2014 at 9:23 am | | Reply

    kalo ane mending pilih yang secukupnya aja , hhe mungkin max 2 blog 🙂

  41. Bakaku
    Bakaku November 9, 2014 at 6:08 am | | Reply

    lebih suka yang sedikit , soalnya biar fokus 🙂

  42. Drama Indonesia
    Drama Indonesia April 8, 2015 at 1:49 pm | | Reply

    kalo untuk urusan bisnis mending melihara yang banyak , karna bisa membuahkan hasil yang berlipat lipat ^_^

  43. Otomodif Indonesia
    Otomodif Indonesia July 29, 2015 at 6:06 am | | Reply

    satu atau banyak tak maslah selagi masih bisa fokus, hehe salam sukses

  44. Bebarengan
    Bebarengan August 29, 2015 at 3:53 am | | Reply

    Kalo bisa fokus mending satu aja, satu kalo berkembang juga akan sukses ketimbang banyak tapi ga fokus ya percuma toh 😀

  45. Yayan Kurniawan
    Yayan Kurniawan May 28, 2016 at 2:13 am | | Reply

    Kalo saya pribadi memilih banyak blog, jika punya banyak blog banyak keuntungannya.. tapi ya itu susah buat ngehandle nya ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.