90 Responses

  1. farid laham
    farid laham January 23, 2014 at 2:33 am | | Reply

    haha betul2 kadang2 blogspot ni sakit jiwa skit nk komen..ada satu blog tu smpi aku xblh nk komen huhuhu

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:24 pm | | Reply

      Memang sakit jiwa la gak dibuatnya.

      haha. Sabarkan ajelah..

    2. kakiblog
      kakiblog January 24, 2014 at 3:23 pm | | Reply

      betul bro…bila buat blogwalking..memang seronok buat komen dan yang tak seronoknya ada ruangan komen yang tak mesra pengomen!

  2. onlajer
    onlajer January 23, 2014 at 2:44 am | | Reply

    oh ciput nya ilmu blogspot aku ini heh

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 8:47 pm | | Reply

      Bukan hang terer dah ke??

  3. Tengku Syukri
    Tengku Syukri January 23, 2014 at 2:45 am | | Reply

    syok artikel ni.. yihaaaa

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 8:48 pm | | Reply

      Apa yang syok sangatnya nih??

  4. Azri Johan
    Azri Johan January 23, 2014 at 2:49 am | | Reply

    blog blogspot mana yang hang paling suka? jangan cakap FL 😉

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 2:56 am | | Reply

      Fatin Liyana. 😈

      1. eridy
        eridy January 23, 2014 at 4:46 am | | Reply

        wah..peminat si honeykoyuki rupanya..hehe

        1. Seminar Hartanah
          Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:25 pm | | Reply

          Minat gaya penulisan dia aje. 😳

  5. Fadhil Husin
    Fadhil Husin January 23, 2014 at 2:58 am | | Reply

    bagus artikel ni. aku baru ada berbelas akaun blogspot, hang ada beratus? Gila kentang. Selamat berjaya.

  6. Denaihati
    Denaihati January 23, 2014 at 3:00 am | | Reply

    sejutulah, kalau nak komen kena log in memang kurang sikit. silalah permudahkan pembaca mengomen.

  7. ujang9897
    ujang9897 January 23, 2014 at 3:10 am | | Reply

    boleh ajak gua SEO…hihi.., dgn ajar cmner nk buat sitemap…=(

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 8:49 pm | | Reply

      Untuk blogspot, aku sendiri tak rei nak buat sitemap.

      Kalau wordpress..tahulah jugak aku. Ada pluginya. Haha..

  8. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim January 23, 2014 at 3:12 am | | Reply

    Pandangan yang sejujurnya..setepek atas dahi sape2 yang suka merumitkan blogger lain untuk komen..hehehe.

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:25 pm | | Reply

      Siapa yang terasa tu, kira nasib la. Haha..

  9. Akuro San
    Akuro San January 23, 2014 at 3:22 am | | Reply

    PETOLA !!… ya.. saya ingat lagi saya pernah kongsi resepi petola kat blog Amadfaizal masa mula-mula kenal dan duk melepak kat blog nih, dulu… huhu~
    salah satu penyumbang trafik erk? fuh, bagus..bagus..

  10. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia January 23, 2014 at 3:32 am | | Reply

    entri yang bermanfaat.hehe..eh,abg titan,bila nak masuk contest seo blog FA ni? sedih.sobs3 T_T 😥

    1. titan
      titan January 30, 2014 at 3:22 pm | | Reply

      Bukan dah join kerr. Grrr..

  11. Boni kacak yang digilai fatin liyana. Hahahaha
    Boni kacak yang digilai fatin liyana. Hahahaha January 23, 2014 at 3:39 am | | Reply

    Aku bersetuju tuju tuju untuk entri kali ni. Heh heh

  12. Anarm
    Anarm January 23, 2014 at 3:50 am | | Reply

    Sebab tu aku lebih suka komen kat blog2 yang guna WordPress.. senang nak komen.. Tapi ada jugak komen kat blog Blogspot.. Itupun sebab blog tu owner dia awek cun.. yang tak berapa cun + susah nak komen + ada rama2 terbang, memang aku tekan pangkah jela..

    1. hannyabdullah
      hannyabdullah January 23, 2014 at 5:32 am | | Reply

      Owhhh patut le tak ada anarm komen kat blogspot sis.. 🙁

  13. Bahrain
    Bahrain January 23, 2014 at 3:54 am | | Reply

    beratu-ratus blogspot ko ada…hebat!

  14. Irwan Alessa
    Irwan Alessa January 23, 2014 at 3:56 am | | Reply

    aku setuju dengan point diatas.. bab komen tu ada yang susah, tapi aku komen juga walau susah..

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:26 pm | | Reply

      Kalau masih boleh komen, ok lagi.

      Tapi kalau sampai kena login dulu. Memang malas la.

  15. Amran
    Amran January 23, 2014 at 4:20 am | | Reply

    Aku melas nak komen kat blog blogspot.. dorang tak approve / tak layan pun.. kebanyakkannya syok sendiri dengan geng2 mereka je. tapi yang peramah pun ramai jugak. yang tu aku gagahi juga nak baca satu2 entri dorang sampai habis..

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 8:50 pm | | Reply

      Yang bab syok sendiri tu memang ramai gila.

      Yang syok dengan geng diorang tu, memang normal dah.

      Kekadang, aku berbelah bahagi nak komen atau tidak. Haha..

  16. Cheq Eem
    Cheq Eem January 23, 2014 at 4:45 am | | Reply

    artikel yang ditulis dengan tulus ikhlas …. jenuh jugak nak apply 3 konsep kat atas tu… tp kene buat jugak…. hehe…

    p/s: first time berblogging terus guna wordpress… 😀

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 8:52 pm | | Reply

      Tak apa ambil masa.

      Takdenya yang boleh buat dalam sekelip mata. Semuanya ambil masa. Pelan-pelan belajar.

  17. puteri kasih
    puteri kasih January 23, 2014 at 4:53 am | | Reply

    setuju tentang bab komen kat blogspot tu. Ada yang menyukarkan perkara yang senang.

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 8:54 pm | | Reply

      Sebab itu aku kata, mudahkan kerja orang lain.

  18. Bean Moreno
    Bean Moreno January 23, 2014 at 4:57 am | | Reply

    ajar wa titan…wa dari dulu sampai sekarang trafik ciput je

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 8:58 pm | | Reply

      Baca artikel blog ini dari mula hingga latest. Hehe..

  19. Green Leaf
    Green Leaf January 23, 2014 at 5:00 am | | Reply

    Betapa rendahnya diri ini nak banding dengan sesiapa pun…

    1. titan
      titan January 30, 2014 at 3:20 pm | | Reply

      Tak perlu banding. Semua orang lebih kurang aje. hehe..

  20. papa mifz
    papa mifz January 23, 2014 at 5:07 am | | Reply

    siapa gebang lebih bro..?? orang tuh tak tau ke lu sudah lama cipta lif-lif kejayaan…=)

    1. titan
      titan January 30, 2014 at 3:12 pm | | Reply

      macam tu lah plak ye? haha..

  21. hafiz
    hafiz January 23, 2014 at 5:10 am | | Reply

    bagus ilmu ni bro….
    good luck juga

    1. titan
      titan January 30, 2014 at 3:21 pm | | Reply

      Ya. Good luck untuk semuaaa. :mrgreen:

  22. Farzli
    Farzli January 23, 2014 at 5:15 am | | Reply

    haa.. join jugak hang akhirnya, hahaha..

    gua terasa bab yang stalk malam2 tu haa, slalu entri hang terbaru ade gak time aku bru nak lena.. dem tol..

    gaya penulisan aku lom ori lg, dok cedok yang hang punye, dok cedok yg FL punye.. aiseymeng..

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 8:59 pm | | Reply

      Peh. berani hang cedok FL punya ehh..

  23. hannyabdullah
    hannyabdullah January 23, 2014 at 5:34 am | | Reply

    Saya ada gak blogspot ni tapi more untuk online business..:)

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 9:57 pm | | Reply

      Ohh..

      ada juga rupanya ye..tak tahu punnnn.

  24. Cikgu Norazimah
    Cikgu Norazimah January 23, 2014 at 5:44 am | | Reply

    CN suka entry ni..mmg terbaikkk ! Thanks utk perkongsian yg amat berguna 😉

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 9:56 pm | | Reply

      Sama-sama.

      Semoga terhibur.

  25. Mohd Azrin Abu Bakar
    Mohd Azrin Abu Bakar January 23, 2014 at 6:01 am | | Reply

    Sangat berguna.Ilmu perlu dikutip walaupun disumpah seranah.:-)
    Tq bro..

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 9:00 pm | | Reply

      Ehh..

      Mana ada aku sumpah seranah. aku nasihat aje. Haha..

  26. Norhasniza Khalid
    Norhasniza Khalid January 23, 2014 at 7:54 am | | Reply

    terima kasih ata perkongsian hebat ini, sila tunjuk ajar ku sifu!

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 9:01 pm | | Reply

      Sama-sama.

      Biasa-biasa aje maa..

  27. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi January 23, 2014 at 10:43 am | | Reply

    Ilmu yang amat berguna tuan. Terima kasih bebanyak! murah rezki nanti!

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 9:02 pm | | Reply

      Yap.

      Mudah-mudahan bertambah rezeki banyak-banyak lepas ni. Aminnnn.. :mrgreen:

  28. wafacw
    wafacw January 23, 2014 at 11:05 am | | Reply

    Hwuaahhh… ‘brutal’ betul entri Ilmu Blogspot Blogger Malaysia neh… Memang pedas… tapi sampai tang khasiat petola tu, teringat lama tak makan… huhuhu… tapi lagi sekali, oleh kerana kami baru tak sampai sebulan jadi ‘blogger malaysia’, kami saaaangat kureng tang teknik seo neh… apa itu teknik seo pong dok kabur beserta samarnya.

    Mengkalu gaya cam gini, nak kena belajar teknik SEO kat sifu, kalau sudi mengajar lah… ehehe… Nak nak pulak tuan sifu memang berblog blogspot jugak, so tentu ada panduan blogspot dak? Ehehhehe… (kena buat muka x malu) and one more thing… kalau sudi ngan buleh luangkan masa kat mana-mana, nak jemput mai ke http://wafacw.blogspot.com yang masih bayi lagi ni buleh kut huhuhuhuhu (memang dasar tak malu dah nihh…. Adei…)

    Selamat nooo tuan titan…, ok.. peace yo! 😆

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 9:03 pm | | Reply

      Jadi, sila makan petola banyak-banyak.

      Hehe.. :mrgreen:

  29. News Job
    News Job January 23, 2014 at 12:32 pm | | Reply

    gua pun ada blogspot meh la heheheh

    http://ucmitosboy.blogspot.com/

  30. akubiomed
    akubiomed January 23, 2014 at 1:49 pm | | Reply

    Bab ruang komen memang tak user friendly langsung. Potong untuk bantu tinggal komen.

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 9:28 pm | | Reply

      itulah.

      penat dah aku cakap isu ni. haha..

  31. fyna
    fyna January 23, 2014 at 3:25 pm | | Reply

    memang terbaik otai kali nih.fyna pun br nak wat blog yang menggunakan blogspot.lebih fokus untuk niche tertentu.dah alang2 ada blog kan.

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 9:54 pm | | Reply

      BUat aje.

      Bukan susah sangat pun.

  32. Ummi Hanie
    Ummi Hanie January 23, 2014 at 4:36 pm | | Reply

    dulu mmg pengguna blogspot. siap praktik mcm2 tutorial nak tweak blog lagi macam2

    nk masuk gak la kontes ni kalo ada masa

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 9:54 pm | | Reply

      Masuk aje.

      Banyak masa lagi.

  33. Hafizul
    Hafizul January 23, 2014 at 5:11 pm | | Reply

    Ohhh ada blogspot gak ekk dia…haha..ok..cukup terhibur dengan artikel ni..kira adil lah tu..kan?emm belum siap sepenuhnya lgi artikel contest pondok kecil..nak publish lewat2 gitu..

    1. titan
      titan January 23, 2014 at 9:29 pm | | Reply

      ada.

      takkan la tak ada.

  34. Aniq Bukhary
    Aniq Bukhary January 23, 2014 at 5:22 pm | | Reply

    Khatam juga baca perkongsian panjang lebar nie.. kesian ngn budak2 blogspot kena hentam. Hahaha. Entry mahal macam nie la yang kita nak bro.. Banyak ilmu dapat..

    Bab komen tu plak memang menarik perhatian.. Patutlah orang sakit jiwa nak komen kat blog saya… Haha 😀

    1. Seminar Hartanah
      Seminar Hartanah January 23, 2014 at 8:27 pm | | Reply

      Haa..

      Tau takpe. Susah beb aku nak komen kat blog hang tu. Kasi tukar la.. 😉

  35. suri
    suri January 24, 2014 at 7:37 am | | Reply

    bayak masalah dalam tinggalkan komen terkadang jiwa terus nak tinggal komen sekali taip punya ayat panjang last-last kena LiveJournal, WordPress percuma, Typepad dan AIM. OpenID? Haa adoi terus gak pangkah.. 😐

    1. titan
      titan January 27, 2014 at 6:58 pm | | Reply

      biasalah tu.

      aku pun pangkah gak kekadang.

  36. Juan
    Juan January 24, 2014 at 7:51 am | | Reply

    ko memang senantiasa berjaya dapat duit bro, jeles aku, hehe

    1. titan
      titan January 27, 2014 at 7:07 pm | | Reply

      Usaha itu tangga kejayaan maa.

      haha..

  37. TehR
    TehR January 24, 2014 at 4:30 pm | | Reply

    aku cuba nak faham molek ni
    buat blog blogspot banyak2 sebagai sokongan kepada blog wordpress?
    macam tu ke, bro

    1. titan
      titan January 27, 2014 at 7:10 pm | | Reply

      Yap.

      Taktik biasa blogger luar pakai. Haha..

  38. Melastik Bintang
    Melastik Bintang January 25, 2014 at 1:38 am | | Reply

    Nice tips for blogspot user… =0

    1. titan
      titan January 27, 2014 at 7:11 pm | | Reply

      Tips biasa-bias aje. Cuma ramai yang selalu abaikan.

  39. Adi
    Adi January 26, 2014 at 4:55 am | | Reply

    pakai google comment lagi mudah kot..

    1. titan
      titan January 27, 2014 at 7:12 pm | | Reply

      google comment?

      Aku rasa tak sesuai dengan projek-projek aku. Haha..

  40. yumida
    yumida January 26, 2014 at 7:38 am | | Reply

    wah…habis sekotak tisu aku habis..huwaaa
    nak mkn petola byk2 la…mana tahu bikin mudah ilmu seo masuk…masih merangkak2 ni

    1. titan
      titan February 2, 2014 at 3:12 am | | Reply

      Ehh..sampai macam tu sekali ye?

      Gi beli kotak tisu lagi banyak-banyak.

  41. namia
    namia January 28, 2014 at 3:28 pm | | Reply

    benda pertama yang saya dulukan adalam kotak komen .. kalau saya sendiri sakit jiwa dengan blog yg susah nk komen bagai ini mesti lah org akan rasa benda yang sama bila susah nk komen dekat blog saya .. bhahahahaha

    walaupun saya mmg tak tahu tentang teknik SEO sampai sekarang tapi tetap berusaha untuk belajar walaupun masih belum mampu hadam .. keseluruhan nya entry yang sangat berguna untuk semua .. 😀

    1. titan
      titan January 30, 2014 at 3:07 pm | | Reply

      takpe.

      tak tahu, boleh belajar.

  42. Ummi Hanie
    Ummi Hanie January 30, 2014 at 3:49 am | | Reply

    ni motivasi utk hidupkan blogspot lama dan bakal2 blogspot baru ni insyaAllah…

    ada citer dlm buku merah jambu ek?

    1. titan
      titan January 30, 2014 at 4:45 am | | Reply

      Ada ke takde.

      mana boleh cerita. Haha.. :mrgreen:

      1. Ummi Hanie
        Ummi Hanie January 30, 2014 at 6:52 am | | Reply

        oo tamo ceriter ye. tamo beli ah 😈

        1. titan
          titan January 30, 2014 at 3:05 pm | | Reply

          Grr..tak mo sudah. 😈

  43. MyCherita
    MyCherita February 10, 2014 at 7:13 am | | Reply

    terima kasih diatas perkongsian.datang dari senarai peserta segmen ilmu blogspot

  44. bukit gambang
    bukit gambang March 5, 2014 at 5:03 pm | | Reply

    bro, dalam teknik merah jambu ada teknik seo utk blogspot?

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 3:04 am | | Reply

      teknik tu boleh guna kat mana-mana jenis platform. wordpress biasa, blogspot dan juga wordpress berbayar.

      Janji, kena faham konsepnya. :mrgreen:

  45. Mazni Azmi
    Mazni Azmi April 27, 2014 at 6:22 am | | Reply

    Assalamu’alaikum Wrmbth,

    Ilmu seo ni sepanjang masa berubah. Mesti selalu rajin menelaah dan ikut perkembangan.

    Hari ni lain. Esok lusa dah tukar lain. Itu yang best. Sebab pembelajaran sepanjang hayat

    Tak gitu tuan. Kalau senang nak buat mesti semua orang boleh buat.

  46. ismail
    ismail January 5, 2015 at 11:12 am | | Reply

    aku rasa macam nak demam aje belajar SEO ni.. haha

  47. syami
    syami May 13, 2015 at 4:31 am | | Reply

    gaya penulisan tu yg penting, ada gaya tersendiri, baru sedap org baca..

  48. Faiz
    Faiz June 26, 2015 at 12:38 pm | | Reply

    Sungguh berdisplin sampai ada beratus blogspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.