33 Responses

  1. Akuro San
    Akuro San January 27, 2014 at 5:53 pm | | Reply

    wah, guna solar tuh… hebat teknologi dia…

    1. titan
      titan January 27, 2014 at 6:15 pm | | Reply

      Yap.

      Memang hebat. Tapi bukan senang tu nak buat. Kena ada semangat yang kuat tu.

  2. Farzli
    Farzli January 27, 2014 at 10:01 pm | | Reply

    perghh.. jimat 5x ganda, siap pasang aircond lg.. bilik aku yg pasang air cond time mlm pun dah melonjak dah bil tiap2 bulan

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:11 pm | | Reply

      Wahh, bilik hang pasal air-cond kah?

      Hebat tu.

  3. zool
    zool January 27, 2014 at 11:13 pm | | Reply

    wah.. dpt trip tu..
    rasa ada tmn perumahan kat melaka yang ditawarkan solar ni…

    tapi memang mahal kalau nak guna solar buat masa ni.. tapi jangka panjang untung.

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:12 pm | | Reply

      Untuk satu jangka masa panjang, memang sangat menguntungkan.

      Benda ni, sanggup atau tak sanggup sahaja. 😉

  4. suri
    suri January 28, 2014 at 1:16 am | | Reply

    jimat tambah sekarang semua benda tengah nak naik haaa..boleh usul rujukan dekat rakan terdekat pada obses pada rumah.

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:13 pm | | Reply

      Ada rakan yang obses dengan rumah ke??

      wah, pelik tu.

    2. suri
      suri January 29, 2014 at 3:08 pm | | Reply

      memang.depa kerjannya melukis plan rumah tu. pastu abang saya tengah cari-cari juga design untuk rumah di melaka.

      erk..tapi obses duit boleh tak? ahaaa. 😉

  5. Fadhil Husin
    Fadhil Husin January 28, 2014 at 2:11 am | | Reply

    bagus ni kalau semua rumah ada macam ni.

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:13 pm | | Reply

      Kalau semua rumah dah siap ada benda ni, memang gembira tak terkata lah.

  6. farid laham
    farid laham January 28, 2014 at 2:44 am | | Reply

    wah baguslah teknologi die..perkara yang bukan semua orang blh bt

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:14 pm | | Reply

      Ya, memang tak semua berkemampuan nak buat.

      Bagi sesiapa yang mampu, korang digalakkan sangat untuk mencuba.

  7. Syahril Hafiz
    Syahril Hafiz January 28, 2014 at 2:57 am | | Reply

    Starting mahal kemudian jimat
    Amanz mesti pergi jugak kan bab bab ni, ke tidak diinvite 😛

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:15 pm | | Reply

      Amanz tak tahu kot pasal benda nih.

  8. Amirul
    Amirul January 28, 2014 at 4:00 am | | Reply

    Rumah ni kedap udara ke? kalau kentut memang kantoi sbb udara tak keluar

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:16 pm | | Reply

      takdelah kedap udara. Cuma ada caranya nak bagi rumah tu sejuk sepanjang masa.

  9. onlajer
    onlajer January 28, 2014 at 9:15 am | | Reply

    ERR JENAMA APA YANG EXHAUST FAN NYA TUH

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:18 pm | | Reply

      Ada jenamanya tersendiri. Diorang bawa teknologi dari negara diorang ke Malaysia masa tu.

  10. eyriqazz
    eyriqazz January 28, 2014 at 9:23 am | | Reply

    Agak2 untuk condo boleh tak?

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:19 pm | | Reply

      Boleh rasanya.

      Tapi banyak kerja gak la kena buat.

  11. hafiz
    hafiz January 28, 2014 at 10:07 am | | Reply

    Lu memang dah mampu sangat…

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:20 pm | | Reply

      Mampu atau tidak.

      Masanya belum sesuai lagi. hoho.. :mrgreen:

  12. akubiomed
    akubiomed January 28, 2014 at 2:53 pm | | Reply

    Masih jauh lagi pemikiran kita untuk berjimat-cermat seperti pasangan ini.

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:21 pm | | Reply

      Orang kita dah biasa dok dalam zon selesa. Bila dah kena bayar macam-macam, barulah nak berjimat. Memang itulah tipikal orang kita sekarang.

  13. namia
    namia January 28, 2014 at 3:15 pm | | Reply

    dapat sebijik rumah macam ini dah cukuo bagus dapat jimat banyak duit … ingatkan rumah tu untuk di sewa heheheheh

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:22 pm | | Reply

      Tak la. Pn Stephanie masih duduk kat rumah tu.

  14. Hafizul
    Hafizul January 28, 2014 at 6:10 pm | | Reply

    Emm dia nak bini ruamh ni kena tengok gak kan arah aliran angin…kan?

    1. titan
      titan January 28, 2014 at 8:22 pm | | Reply

      Kena tahu gak aliran angin, kedudukan cahaya matahari terlebih dahulu kalau nak bina rumah macam cooltek ni. Silap cara, lain jadinya.

  15. puteri kasih
    puteri kasih January 29, 2014 at 4:17 am | | Reply

    hebat juga pasangan ni ye..best kalau boleh dapat rumah camtu.

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:26 pm | | Reply

      Memang best la kalau dapat ada satu rumah macam ini.

  16. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim January 30, 2014 at 12:44 am | | Reply

    Rumah berkonsepkan jimat tenaga.built from scratch..respek gila kat diorang ni.

    1. titan
      titan January 30, 2014 at 3:31 pm | | Reply

      Yap. Memang respek habis la. Kagum diorang boleh terfikir nak buat rumah macam ni. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.