44 Responses

  1. Farzli
    Farzli January 28, 2014 at 10:52 pm | | Reply

    hang tak maen saham gak ke ? aku dah try, takde panduan, mmg susah.. hoho ❓

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:20 pm | | Reply

      Tengah main la ni. haha..

  2. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah January 28, 2014 at 11:56 pm | | Reply

    boleh cuba ni. Main saham pula sifu kita. Nanti kongsi lagi bro.. 😆

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:20 pm | | Reply

      nantilah.

      Sekarang bukan masa yang agak sesuai. :mrgreen:

  3. AUC
    AUC January 29, 2014 at 1:24 am | | Reply

    nak juga kalau ada peluang

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:21 pm | | Reply

      Belajar aje bila ada peluang nanti. Hoho.. 😎

  4. reezluv
    reezluv January 29, 2014 at 1:47 am | | Reply

    nampaknya lu pun beli eh.hehe…start je la..tapi pastikan ada ilmu dulu..lau tak mmg hanyut.. :mrgreen:

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:18 pm | | Reply

      haha..

      kena berani dan kena belajar. Baru la tau hanyut.

  5. Manan Qayyim
    Manan Qayyim January 29, 2014 at 1:51 am | | Reply

    Saham ni memang besar risiko nya, tapi kalau kena cara & ilmu ada… Untung besar tu…

    #Masih merangkak blajar

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:19 pm | | Reply

      Samalah. Aku pun masih belajar lagi nih.

  6. ema
    ema January 29, 2014 at 2:42 am | | Reply

    tak berani lagi nak cuba. 😳 😳

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:17 pm | | Reply

      Tak apa.

      Nanti kalau dah berani, bolehlah cuba ye.

  7. BM
    BM January 29, 2014 at 3:50 am | | Reply

    Belum yakin dengan pelaburan saham…melihat keuntungan memang menggiurkan tapi…was-was, takut pelaburan yang tidak diketahui halal dan haramnya…seperti yg berlaku pd ASN/ASB.

  8. puteri kasih
    puteri kasih January 29, 2014 at 4:09 am | | Reply

    dah main saham pula ke? 🙂

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:17 pm | | Reply

      tengah dan sedang.

      hoho.

  9. mohdridzwan
    mohdridzwan January 29, 2014 at 4:19 am | | Reply

    Huhu…terbaek. Rasa macam teringin nak beli saham atau main saham nih. Tapi rasa takut la pulak. Mungkin jatidiri tak kuat kot. Bukan apa, risau duit hilang semua. Hehehe…mungkin ilmu tak ada sama kot. Tuh yg risau, kan. Apapun, entry yg menarik utk membuatkan org terfikir tentang option yg lebih bagus tentang saham.

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:16 pm | | Reply

      Risiko tu tetap ada.

      Nak atau tak nak sahaja.

  10. Cheq Eem
    Cheq Eem January 29, 2014 at 4:49 am | | Reply

    besar risiko, besar lah pulangan nya… itu memang realiti main saham.. tapi memang kena pandai tengok lah turun naik sesebuah saham tuu.. hehe….

  11. mancai
    mancai January 29, 2014 at 5:02 am | | Reply

    tengah dok survey2…

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:16 pm | | Reply

      Haa..bagus.

      Survey la apa yang patut.

  12. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi January 29, 2014 at 10:41 am | | Reply

    saya masih agak bodoh juga tentang saham ni…kena belajar kalau nak main

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:14 pm | | Reply

      Ya, sebab itu la kena belajar dulu.

  13. Denaihati
    Denaihati January 29, 2014 at 1:41 pm | | Reply

    main saham kena ada berilmu dan sebaiknya berguru juga.

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:15 pm | | Reply

      Ya, kalau jumpa guru yang bagus, itu lebih bagus.

  14. ajumohit
    ajumohit January 29, 2014 at 2:15 pm | | Reply

    kalau dah ada ilmu dah bolehlah nak main saham

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:13 pm | | Reply

      sebab itu kena belajar dulu bab main saham ni. hoho

  15. suri
    suri January 29, 2014 at 3:05 pm | | Reply

    pada berani tanggung risiko memang tabik spring. kalau takut sila jangan bazirkan wang andalah 😡

  16. Irwan Alessa
    Irwan Alessa January 29, 2014 at 4:38 pm | | Reply

    dulu aku belajar Saham ni, tapi kurang minat sebab risiko dia besar, sapa ada mentor buat rujukan boleh la try.. tapi kalau saja nak cuba ok je kot..

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:11 pm | | Reply

      sebab itu kena belajar dulu. risikonya takde besar mana. Yang penting, kena ada modal dan ilmu. 😉

  17. Hafizul
    Hafizul January 29, 2014 at 5:22 pm | | Reply

    Ok..terbeliak gak mata hitam ni sekejap..emm kena betul2 ad aminat nak ceburkan diri dalam bidang ni..kalau tak jangan harap nak bertahan lama..kan?

    1. titan
      titan January 29, 2014 at 8:11 pm | | Reply

      tahu tak apa.

      senang kata, belajar dulu.

      1. Hafizul
        Hafizul January 30, 2014 at 1:27 am | | Reply

        Emm kadang-kadang pening kan…kenapa ekk tak ada kelebihan yang dikurniakan macam nak sesuatu, tak yah belajar..buat terus aje dapat..haha..ni tak..nak dapat sesuatu tu, kena belajr,kena nilai dan kena wak keputusan macam mana…emmm..tak tahun ni, tahun depan nak ceburkan diri..tu pun kalau dipanjangkan usia lah..hehe

  18. Fihir
    Fihir January 29, 2014 at 11:24 pm | | Reply

    Assalamualaikum,

    Selama ni yg saya tahu Sdr Najib Asaddok seorang usahawan internet spt jualan produk fizikal EBay , dropship dsbg..

    1. titan
      titan January 30, 2014 at 3:35 pm | | Reply

      Dia buat macam-macam. Bukan takat tu aje. :mrgreen:

  19. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim January 30, 2014 at 12:39 am | | Reply

    aku ada niat nak main saham..cuma belum sempat nak pergi bukak CDS akaun. tengah kumpul ilmu dulu sebelum memulakan langkah.

  20. onlajer
    onlajer January 30, 2014 at 2:42 am | | Reply

    saham dekat bursa saham kuala lumpur tu tak main lagi hehe

  21. hafiz
    hafiz January 30, 2014 at 3:02 am | | Reply

    Memang menguntungkan main saham ni…

  22. akubiomed
    akubiomed January 30, 2014 at 5:10 am | | Reply

    Bukan bidang dan tidak pandai. Cuma pandai menyimpan. 🙂

  23. chii
    chii January 30, 2014 at 7:24 am | | Reply

    buat masa ni…chii main asb je..yg saham tu….nk kn blaja byk lg,,baru leh dapat untung

  24. hannyabdullah
    hannyabdullah January 30, 2014 at 1:20 pm | | Reply

    Tak berani lah nak main saham ni , duit itu je yang ada. Nanti lah kalau ada duit terlebih-lebih nanti baru berani sikit nak join kot.. 😉

    1. titan
      titan January 30, 2014 at 3:33 pm | | Reply

      Takpe. Pelan-pelan.

      Tak leh gelojoh. :mrgreen:

  25. Muaz
    Muaz January 31, 2014 at 7:56 am | | Reply

    dvd ni cam pisang goreng tu

  26. aimie mokhtars
    aimie mokhtars February 1, 2014 at 7:15 am | | Reply

    nak kena main saham ni 😯

    1. titan
      titan February 2, 2014 at 2:30 am | | Reply

      kalau nak main, leh dapatkan dvd saham itu ye.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.