70 Responses

  1. farid laham
    farid laham January 30, 2014 at 2:31 am | | Reply

    yup mmg betul apa titan ckp ni…perkara yang wajib blogger perlu tahu..

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah January 30, 2014 at 2:44 pm | | Reply

      betul tu. Kena cuba ikut semua ni. :mrgreen:

  2. onlajer
    onlajer January 30, 2014 at 2:35 am | | Reply

    cis gua macam dah ada habit nak komen dekat sini

    1. Ummi Hanie
      Ummi Hanie January 30, 2014 at 3:36 am | | Reply

      baik2, dah nak ketagih komen kat sini. nanti kena belanja cendol pulak. hohoho 😯

    2. titan
      titan January 31, 2014 at 8:56 pm | | Reply

      Komen ajelah tanpa ragu-ragu.

      haha.

  3. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim January 30, 2014 at 2:56 am | | Reply

    Kalau yang guna disqus memang aku tak komen langsung. Cuma baca je. Hehe

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah January 30, 2014 at 2:50 pm | | Reply

      kasihan..saya pun tak pasti komen ker tak. :mrgreen:

    2. titan
      titan January 31, 2014 at 8:58 pm | | Reply

      Tengok topik.

      Topik menarik, baru aku usaha untuk komen.

      Kalau tidak, sekadar baca ajelah jawabnya. :mrgreen:

  4. HannyAbdullah
    HannyAbdullah January 30, 2014 at 2:59 am | | Reply

    Errr…kalau makcik2 retis tanya soalan , rasa2 ada jawapan tak?

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:01 pm | | Reply

      bergantung pada soalan kot?

      hehe.. :mrgreen:

  5. Fadhil Husin
    Fadhil Husin January 30, 2014 at 3:08 am | | Reply

    kalau tempat komen ada letak captcha ke copy paste password ke, memang aku tak komen la. 😈

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:02 pm | | Reply

      letak captca yang mudah-mudah, aku tak kesah lagi.

      tapi yang menyusahkan tu, memang sakit jiwa gak la dibuatnya.

  6. Farzli
    Farzli January 30, 2014 at 3:27 am | | Reply

    leh terang lg lanjut cam mane tulis seliar dan sejujur ngan calculated.. huhu.. mo try nih

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:04 pm | | Reply

      hang baca aje blog-blog aku tu. Nanti hang faham la.

  7. Ummi Hanie
    Ummi Hanie January 30, 2014 at 3:53 am | | Reply

    bro, kalo komen ada Google Account to ok lagi sbb guna akaun google yg bersambung dgn google plus. kalau pilihan lain tu elokla dibuang terus.. Paling afdhol yang Name/Url tu

    Disqus agak kurang gemar juga. Intense debate boleh tahan lg

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:06 pm | | Reply

      tengok orang.

      Kalau aku, aku memang tak gemar bila kena login atau klik sesuatu dulu sebelum leh komen. Menyusahkan je rasa.

  8. akubiomed
    akubiomed January 30, 2014 at 4:48 am | | Reply

    Terutama pengguna platform blogspot terlepas pandang hal ruang komen. Susah benar hendak tinggal komen di blog mereka.

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:07 pm | | Reply

      Itulah.

      Ada yang dah bertahun. Tetap sama aje ruang komennya. Tegur pun buat dek aje. So, blah ajelah. Apa lagi. Haha..

  9. papa mifz
    papa mifz January 30, 2014 at 5:15 am | | Reply

    komen kat blog den makin kurang sejak kurang blogwalking…huhu

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:10 pm | | Reply

      Orang tengah sibuk bercuti ni.

      Biasalah tu.

  10. Engku Muzahadin
    Engku Muzahadin January 30, 2014 at 5:33 am | | Reply

    Nice tips bro 😉 Rajin BW nk komen blog org pon boleh icrease komen dkt blog kita kan?

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah January 30, 2014 at 2:55 pm | | Reply

      betul tu. ada kaitan juga. :mrgreen:

  11. reezluv
    reezluv January 30, 2014 at 5:41 am | | Reply

    nombor satu tu point paling penting sekali..ya betul..kekadang user ni ada memacam, guna phone,phablet bagai..mana ada masa nak layan ruang komen yang kecik,ada capthca bagai..pastu plak takleh letak URL..erm..kena login google id…huk alo…

    aku dulu letak memacam, tapi bila kena setepek ngan Kak Jie..biar mcam baisa je sudah 😀

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:12 pm | | Reply

      haha..

      camana leh kena setepek nih..

  12. Juan
    Juan January 30, 2014 at 5:57 am | | Reply

    sonang jer, blogwalking ler, heehe

    1. titan
      titan February 2, 2014 at 3:09 am | | Reply

      Haha..

      Ya, itu yang paling senang.

  13. daddydee
    daddydee January 30, 2014 at 6:22 am | | Reply

    tips yang indah dari otai yang hebat

    1. titan
      titan February 2, 2014 at 3:09 am | | Reply

      Tips biasa-biasa aje maa. :mrgreen:

  14. chii
    chii January 30, 2014 at 6:25 am | | Reply

    betul sgt la tu… :mrgreen: walaupun kadang2 nk komen..perkara yg x de kaitan kan :p

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:13 pm | | Reply

      Hang memang suka komen benda-benda pelik. haha

  15. nabila biela
    nabila biela January 30, 2014 at 6:58 am | | Reply

    betol…huu..tgah usahakan…tp nak tye..kenapa kotak komen yg awk letak kat atas tu..awk ckp krg bagus ye??

    1. titan
      titan January 30, 2014 at 7:15 am | | Reply

      menyusahkan orang nak komen.

      kena login gmail baru leh komen. Yang lain, kena ada akaun tu baru leh login dan baru leh komen. OpenID pun kena setting dulu awal-awal. Baru leh komen. Dan memacam lagi.

      So, senang cakap, menyusahkan orang. Dan, yang paling penting, tak dapat bina backlink dari blog tu. Dari sudut backlink, kelebihan pada pengomen kurang berbanding kelebihan yang owner blog dapat.

  16. iAwani
    iAwani January 30, 2014 at 7:09 am | | Reply

    kalau bab komen saya paling kurang suka memberi komen di blog beraaskan platform BlogSpot. Lebih suka yang WordPress.

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:15 pm | | Reply

      Memang biasa macam itulah juga.

      Yang mana boleh komen, kita komen.

  17. Hafizul
    Hafizul January 30, 2014 at 7:38 am | | Reply

    Emm betul kata encik titan ni..dan promosi paling senang saya rasa adalah dengan blogwalking aje…banyak kelebihannya..komen dapat, alexa pun cun semacam aje..hahaha..

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:28 pm | | Reply

      Kalau rajin, memang dapat la.

  18. BM
    BM January 30, 2014 at 7:54 am | | Reply

    Dari komen2…Semakin jelas kenapa pengguna hosting berbayar dan wordpress kurang komen di Blogspot. Terlihatlah juga kenapa kelompok2 ini akan berada dalam komuniti mereka sendiri. Hmmm…btw dari artikel pula, informasi yg sangat bermanfaat buat saya, thanks!

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:30 pm | | Reply

      bukan tak nak komen. Tapi dah susah nak komen, nak buat macam mana kan? hehe..

  19. Irwan Alessa
    Irwan Alessa January 30, 2014 at 7:58 am | | Reply

    yes.. hahaha sebab tu aku pasang salji kat blog aku.. haha semalam salah plugin.. punya la ribut salji ada dalam tu..

    Untuk cik F, hope lepas ni banyak lah komen dapat.. rajin blogwalking, ayat manja dan best di baca tu orang tergoda.. Cewaaahh boleh dah jadi calon bini Titan ni.. hahaha

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:32 pm | | Reply

      Tu pasal takut aku masuk blog hang masa tu. Tetiba ribut plakkk..

  20. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi January 30, 2014 at 8:14 am | | Reply

    lebih mudah komen kat blog wordpress. Tapi kalau blogspot yang mesra komen pun boleh juga

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:33 pm | | Reply

      kalau mudah nak komen, takde masalah rasanya. hehe..

  21. hazman aka species1980
    hazman aka species1980 January 30, 2014 at 8:50 am | | Reply

    ARTIKEL yang menarik dan ada info berguna mesti ada respon pembaca..

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:35 pm | | Reply

      Yap.

      Biasanya memang begitu.

  22. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia January 30, 2014 at 9:02 am | | Reply

    ye.FA suka komen blog ni sbb blog ni ruang komen dia byk emoticon yg comel2..sayang pulak xad mr Rabbit. eh..haha :mrgreen:

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:27 pm | | Reply

      Rabbit comel kat blog satu lagi.

  23. AUC
    AUC January 30, 2014 at 10:35 am | | Reply

    awek blogger pyh mau cari oooo

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:26 pm | | Reply

      Boleh cari. Cuma susah mahu dapat aje. hehe

  24. azwar
    azwar January 30, 2014 at 1:14 pm | | Reply

    Ramailah orang serbu blog kita lepas buat 4 benda ni kan? 🙂 heheehe..

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:25 pm | | Reply

      Biassnya, memang jadi.

      Cubalah nanti. hehe

  25. Green Leaf
    Green Leaf January 30, 2014 at 5:54 pm | | Reply

    Perkongsian daripada orang yang menarik semestinya menarik. Terima kasih:)

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:24 pm | | Reply

      Ya, biasanya begitulah. 🙂

  26. zik
    zik January 31, 2014 at 6:48 am | | Reply

    Susah nak dapat komen2 dari blogger baru kalau tak betul2 konsisten…

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:23 pm | | Reply

      senang cakap, kena rajin la sikit. hehe

  27. Liniey Nor
    Liniey Nor January 31, 2014 at 7:36 am | | Reply

    kat blog check dh pasang intensedebate..moh la komen 😈

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:23 pm | | Reply

      intensedebate tu apa plak? 😯

      1. Liniey Nor
        Liniey Nor February 1, 2014 at 2:35 am | | Reply

        yg pasang commentluv tu laa 😮

  28. aswadz
    aswadz January 31, 2014 at 9:55 am | | Reply

    kena rajin blogwalking kat blog orang gak, dan tinggalkan komen. jangan harap orang laen je nak komen kat blog kita. ye tak?

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:22 pm | | Reply

      kiranya win-win situation la tu.

      haha.

  29. wafacw
    wafacw January 31, 2014 at 10:14 am | | Reply

    adeh… dah cuba x nak komen…tp x upaya kena komen jugak…

    dah la list ‘alon-calon’, ‘bakal-bakal’ pulak tu whoahaahahahaahhaa

    mana tak usus kecil ni berteriak soh komen, wlaupun gegendang telinga ni berdengugn.. huhuhu.. whoahahaahaha…

    😀

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:20 pm | | Reply

      wah, heabt usus kecil hang ye. Leh berteriak tu. 😈

  30. wafacw
    wafacw January 31, 2014 at 10:16 am | | Reply

    Oh ya.. camana nak bagi salji turun kat blog kita ek? huhuhuhu…

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 9:20 pm | | Reply

      aku guna plugin wordpress. Blogspot kena setting sendiri. Aku tak tahu wat untuk blogspot.

  31. Brader Sports
    Brader Sports February 1, 2014 at 3:14 am | | Reply

    Ya lah awak. Saya pun kurang dapat komen. Nasib baik awak rajin komen kat blog saya. Kalau tak malunya, blog tak de orang datang 😀

    1. titan
      titan February 2, 2014 at 3:11 am | | Reply

      Eh ye ke awakkkk.. hehe 😆

  32. aimie mokhtars
    aimie mokhtars February 1, 2014 at 7:09 am | | Reply

    ahaaa..tips yang berguna encik titan 🙂

  33. faizal
    faizal April 28, 2014 at 9:29 am | | Reply

    tip ini memang berguna untuk saya..terima kasih cikgu

  34. ctfand
    ctfand December 22, 2014 at 6:31 am | | Reply

    Eh..terkomen kat entri lama..he he

  35. sabree hussin
    sabree hussin December 23, 2014 at 7:10 am | | Reply

    Mana gambar awek cun tu? Hang sorok kat mana?

  36. siti
    siti December 31, 2014 at 10:55 am | | Reply

    tips yg best. btw sy ada blog tp agk bersawang kehkeh. pas ni kene update la.. :mrgreen:
    kene cari theme yg sedap mata memandang.. lg 1, ruang komen tu bergantung kpd theme ke? hehe
    * ceq baru nak belaja * ampun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.