20 Responses

  1. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia January 31, 2014 at 1:15 am | | Reply

    hebat ni emelmatik.insyaAllah nak cuba 😆

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 2:55 am | | Reply

      Cuba aje.

      Mula-mula memang susah sikit nak faham. Tapi kalau tumpu betul-betul, senang aje nak faham benda ni.

      1. Danial Abdul Rahim
        Danial Abdul Rahim January 31, 2014 at 4:12 am | | Reply

        Ce bro buat tutorial macam mana nak guna emelmatik ni. Ambe dari dulu lagi guna, tapi tak reti nak gunanya macam mana.

        1. titan
          titan January 31, 2014 at 8:36 pm | | Reply

          Tak sanggup aku wah.

          Nak tulis memang tak dan lagi. Tengok aje kat youtube. Ada ramai yang tunjuk step by step kalau tak silap aku.

  2. Juan
    Juan January 31, 2014 at 1:58 am | | Reply

    aku pernah try aweber, tp aku nak tanya pasal emelmatik ni. Kalau sekali seumur hidup dan secara online ni mcm x best la bro, owner dia dapat ke bertahan sistem mcm ni, maksud aku bayar sekali pastu guna sampai bila bila, bukankah rugi dipihak emelmatik. dari logik aku maybe aku salah, jika lepas tu owner tanggung kos rasanya x bertahan lama la

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 2:53 am | | Reply

      Owner dia Boon. Antara orang lama dalam dunia internet marketing. Dan antara blogger lama juga. Otai lama ni.

      Dan emelmatik dah setat sejak 2011. La ni dah masuk tahun ke 3. So far, ok je. Kira dah bertahan lama dah ni. Aku boleh percaya. Masalah owner dapat bertahan ke tidak dengan sistem macam ni, aku tak tahu. Itu masalah dia. Dia nak survive, dia kena bertahan. Bab rugi ke kos ke modal ke, aku tak rasa dia rugi dan dia memang mampu. Dia tahu punya cara nak buat duit. Income IM dia ribu-ribu tiap-tiap bulan. Nak risau apa. Haha..

      Worse case, kalau tiba-tiba dia dah tak ada atau takde sape takover emelmatik ni. Kita cuma rugi RM150 aje. Tapi kena rajin simpan mailing list tu la. Kalau jadi apa-apa, leh upload balik kat mailing list lain.

      1. khairul asrol
        khairul asrol February 1, 2014 at 12:56 pm | | Reply

        betul tu. kena rajin backup mailing list tu. prospek mahal tu kalau dah banyak. mungkin sekarang dia bagi one time payment, customer akan datang maybe kena monthly pulak bila dah femes.

  3. Zulhilmi Zainudin
    Zulhilmi Zainudin January 31, 2014 at 4:36 am | | Reply

    Ooo… baru tahu mailing list tu apa…

  4. Joe
    Joe January 31, 2014 at 5:01 am | | Reply

    Dulu aku ade try, tapi macam ade masalh sikit dengan html. Tak tahu la kalau aku yang salah buat. Tapi aku cube kat getresponse ok je.

    Yang free tue pun ok. Boleh send around 1000 per month. Kire banyak jugak. Aku rase,lebih sng nak dapat sales conversion kalau gune email marketing. Haha

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 8:38 pm | | Reply

      Memang lebih senang kalau mailing list kita targeted.

  5. farid laham
    farid laham January 31, 2014 at 9:53 am | | Reply

    bagus benda alah ni sesuai utk chack kita punya blog yg berniaga

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 8:46 pm | | Reply

      Siapa-siapa pun boleh.

      Biasanya memang IM akan guna. Untuk “blast” mangsa-mangsa mereka.

      1. khairul asrol
        khairul asrol February 1, 2014 at 12:57 pm | | Reply

        mangsa-mangsa? hahaha. kejam!

        1. titan
          titan February 2, 2014 at 3:29 am | | Reply

          Dah itu hakikatnya maa. Haha..

  6. akubiomed
    akubiomed January 31, 2014 at 9:59 am | | Reply

    Aplikasi wajib bagi internet marketeer.

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 8:48 pm | | Reply

      Ya.

      Blogger pun boleh ada juga kalau mahu. hehe..

  7. Hafizul
    Hafizul January 31, 2014 at 4:58 pm | | Reply

    ok..ada masa nanti saya cuba yer..sekarang ni masih belum buat betul-betul lagi..nak tumpukan pada blog dulu…

    1. titan
      titan January 31, 2014 at 8:50 pm | | Reply

      Ya.

      Tumpu mana yang lebih penting dulu.

  8. reezluv
    reezluv February 3, 2014 at 4:30 am | | Reply

    lama dah register..belum upgrade je.. :mrgreen:

  9. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim February 4, 2014 at 6:55 am | | Reply

    Kalau jenis yang tak selalu nak blast email..aku rasa boleh guna mailchimp..free gak..tapi ada limit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.