50 Responses

  1. FaizAlias
    FaizAlias February 3, 2014 at 2:28 pm | | Reply

    Sikit2 lama-lama jadi bukit.. 😀

    1. titan
      titan February 3, 2014 at 2:34 pm | | Reply

      Ya. Sikit-sikit, lama-lama jadi gunung kinabalu.

  2. sabree hussin
    sabree hussin February 3, 2014 at 2:28 pm | | Reply

    Saya faham keserabutannya

    … dan ia berjaya buat aku skip untuk promote Lazada punya

    Ada potensi untuk jadi macam Amazon tak ni?

    1. titan
      titan February 3, 2014 at 2:33 pm | | Reply

      Potensi tu ada. Diorang siap open kat INdonesia lagi. So, kalau ada orang dari negara indonesia beli barang dari link aku. Aku pun leh dapat komisennya.

      Masalahnya, dashboard diorang tu memang buat aku sakit kepala. Boleh hilang mood dibuatnya. Nak cari link satu hal, nak promote satu hal. Nak main SEO lagi satu hal. Fuhh..

      Kalau dipermudahkan, senang kerja aku. Haha..

  3. Farzli
    Farzli February 3, 2014 at 2:30 pm | | Reply

    aku dah pernah tgok diorang pnye dashboard.. kesian.. pening aku.. haha..

    1. titan
      titan February 3, 2014 at 2:35 pm | | Reply

      kalau tak kuat, memang blah terus dari affiliate lazada ni.

      haha..

  4. hafizmd
    hafizmd February 3, 2014 at 2:42 pm | | Reply

    Nampaknya, gua nak kena terjah tgk…boleh kasi pening malam ni…hehe

    thanks utk lu sbb sudi berkongsi yg lazada ni boleh dipercayai bayar…eh, dah tu, komisen dah masuk bank lu belum ni?

    ke ada had minimum bayaran?

    1. titan
      titan February 3, 2014 at 2:54 pm | | Reply

      Ada had minimum. Aku tak pasti RM25 ke 25 dollar. Tapi angka 25 la. Haha. Tak check sangat sebab menyampah gila bila masuk dashboard tu.

      Belum bayar lagi. Ini transaksi pertama ada orang beli produk yang aku promosi dari Lazada.

      Kalau dah dapat bayaran, biasanya aku akan update “bayaran komisen pertama dari lazada malaysia”. Beza tu. Komisen lain, bayaran lain.Hehe..

      1. hafizmd
        hafizmd February 3, 2014 at 4:21 pm | | Reply

        ok2..noted dah..

        ok gaklah..kalau sehari dapat buat 2-3 sales..seminggu 14 sales..byk gak tu..hoho

        1. titan
          titan February 3, 2014 at 9:14 pm | | Reply

          Haha..

          Ikut tuah dan nasib gak benda ni. 😈

  5. abdfatah
    abdfatah February 3, 2014 at 3:14 pm | | Reply

    wah… komisen lazada woo.

    tahniah banyak2 laaa…

  6. Juan
    Juan February 3, 2014 at 3:19 pm | | Reply

    alaaa, aku nak yg macam shareasale

    1. titan
      titan February 3, 2014 at 9:15 pm | | Reply

      ahh..mengada la ko. Join ajelah shareasale tu. haha..

  7. Rabiatuladawiah
    Rabiatuladawiah February 3, 2014 at 4:30 pm | | Reply

    oooo… klu mcm tue…rabia nak mencuba dulu…

    1. titan
      titan February 3, 2014 at 9:15 pm | | Reply

      Ha..try aje dulu. :mrgreen:

  8. papa mifz
    papa mifz February 3, 2014 at 6:13 pm | | Reply

    nanti elok lah pening tuh lepas tengok komisen lain yang bertingkek tingkek tuh…hehe

    1. titan
      titan February 3, 2014 at 9:16 pm | | Reply

      Yang lazada ni, memang pening lalat gak dibuatnya. Haha..

  9. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah February 3, 2014 at 11:39 pm | | Reply

    Tahiah sifu dapat lazada pula. Berbaloi-baloi.. 😆

  10. Raudzah
    Raudzah February 4, 2014 at 12:27 am | | Reply

    Wah ada sumber income baru..Thanks for sharing..nanti boleh cuba!!!

    1. titan
      titan February 11, 2014 at 12:34 pm | | Reply

      Haa..

      sila cuba sepantas kilat ye.

  11. anif
    anif February 4, 2014 at 2:36 am | | Reply

    Tahniah.. Bertambah peluang & rezeki 🙂

  12. rahimah
    rahimah February 4, 2014 at 5:24 am | | Reply

    Saya ada dapat offer dari Lazada untuk salah satu produk yang saya pasarkan.Saya tak reply pun lagi sebab tengok web dia pening sikit.

  13. hafiz
    hafiz February 4, 2014 at 6:30 am | | Reply

    ooo ada juga affiliates ya..

  14. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim February 4, 2014 at 6:42 am | | Reply

    Aku tengok kejap je, pening..terus tutup..ahahah

  15. Manan Qayyim
    Manan Qayyim February 4, 2014 at 7:01 am | | Reply

    tak tahu plak lazada ada affiliate program …

    1. titan
      titan February 11, 2014 at 12:33 pm | | Reply

      dah ada lama dah.

      Haa..gi register cepat. :mrgreen:

  16. reezluv
    reezluv February 4, 2014 at 7:21 am | | Reply

    aiseh..gua belum kasi feedback barang gua beli aritu..ahahaa

    1. titan
      titan February 11, 2014 at 12:33 pm | | Reply

      haha..

      aku pun belum lagi ni.

  17. akubiomed
    akubiomed February 4, 2014 at 7:26 am | | Reply

    Bila pula Lazada ada program Affiliates? Memang tidak tahu.

    1. titan
      titan February 11, 2014 at 12:24 pm | | Reply

      memang dah lama ada.

      Cuma ramai aje yang tak tahu.

  18. suri
    suri February 4, 2014 at 7:49 am | | Reply

    saya cuba buat tak pening tang mana nak cek komisyen macam mana dia berjalan..jenuh teraba-raban kalau cari kutu pun sonang lagi ar :mrgreen:

  19. ema
    ema February 4, 2014 at 8:18 am | | Reply

    tahniah bro…biar pening dulu dr pening kemudian

    1. titan
      titan February 11, 2014 at 12:21 pm | | Reply

      masih pening lagi ni sebenarnya. haha

  20. Ummi Hanie
    Ummi Hanie February 4, 2014 at 8:40 am | | Reply

    mmg ada sesetengah affiliate program susah bab2 macam tu. depa belum begitu arif kot. dah terjoin dan terdapat komisen.. tercari2 le pulokk… ahaha

    1. titan
      titan February 11, 2014 at 12:20 pm | | Reply

      hehe..perkara biasa bah itu. 😆

  21. zik
    zik February 4, 2014 at 9:52 am | | Reply

    memang perasan lazada nih… tapi bila fikir nak promote agak payah…

    1. titan
      titan February 11, 2014 at 12:17 pm | | Reply

      kena usahalah kalau nak dapat. hehe..

  22. puteri kasih
    puteri kasih February 4, 2014 at 2:45 pm | | Reply

    ada masa nanti boleh juga try peningkan kepala kat sana 🙂

    1. titan
      titan February 11, 2014 at 12:06 pm | | Reply

      Sila peningkan kepala anda bersama-sama gua. hehe..

  23. Harfiz Bizstudent
    Harfiz Bizstudent February 4, 2014 at 5:23 pm | | Reply

    Nanti kalau dah cash out, boleh update balik bro, nak tahu juga berapa komisen Lazada bagi 😀

    1. titan
      titan February 11, 2014 at 12:05 pm | | Reply

      Memang lambat sikit la kalau nak tunggu cashoutnya. hehe

  24. Hafizul
    Hafizul February 5, 2014 at 2:02 am | | Reply

    Emm jeles wehhhhh… makan hati sokmo masuk blog ni..kahkahkah 👿

    1. titan
      titan February 11, 2014 at 11:59 am | | Reply

      La, kenapa plak nak makan hatinya nih..

  25. Firdaus Azizi
    Firdaus Azizi February 5, 2014 at 2:05 am | | Reply

    Wow… baru tau leh promote produk Lazada. Tapi komisen tu macam nak tak nak jer. Adoi!

    1. titan
      titan February 11, 2014 at 12:05 pm | | Reply

      Komisen memang tak berapa banyak.

      So, kena pandai pilih produk la jawabnya ye..

  26. Asyrof Asri
    Asyrof Asri February 5, 2014 at 6:19 pm | | Reply

    Lazada ohh Lazada.

  27. sukma
    sukma February 6, 2014 at 7:59 am | | Reply

    memang memeningkan dashboard kat Lazada nie…..sampai tak tahu ke mana arah nak buka….

    1. titan
      titan February 11, 2014 at 11:56 am | | Reply

      haha..

      memang pening habis sebenarnya.

  28. honeylizious
    honeylizious March 25, 2014 at 2:18 am | | Reply

    saya baru saja nak cuba, satu produk dia kata dapat 5% dari transaksi, mesti cari produk yang harga tingggi punya nampaknye nih

    1. titan
      titan July 18, 2014 at 10:41 pm | | Reply

      Yap.

      Kena cari produk yang murah nak jual, sentiasa orang cari dan kalau dapat yang harganya mahal, lagi bagus. Komisen kita pun tinggi. Hoho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.