39 Responses

  1. Hafizul
    Hafizul February 19, 2014 at 4:51 pm | | Reply

    berpura-pura jadi jujur..susah gak tu… 👿

  2. Neu
    Neu February 19, 2014 at 4:56 pm | | Reply

    kalau orang peseorangan kena bayar dulu. kalau penyedia pekhidmatan tak mengapa bole kasi peluang post dulu bayar kemudian.

  3. Faizal fredley
    Faizal fredley February 19, 2014 at 5:06 pm | | Reply

    kena berkawan dgn bro lah nampaknya nih…bodek2 sikit….heheh

  4. reezluv
    reezluv February 19, 2014 at 5:12 pm | | Reply

    gua masih sabar kot ada yang ingin bagi satu dua advertorial kat blog..ehehe..biasanya keyword tu untuk produk tu memang dapat top rank..:D

  5. MK Kimi
    MK Kimi February 19, 2014 at 5:36 pm | | Reply

    entah bila aku nk dpt job mcm ko…mgkin aku tak cukup jujur kot

  6. nadot
    nadot February 19, 2014 at 6:09 pm | | Reply

    mekaseh wat artikel yg leh wat aku senyum lps penat gile balik dr opis sejuk2 ni… gelak x leh hari ni, penat sangat… hohoho

  7. Danial Abdul Rahim
    Danial Abdul Rahim February 19, 2014 at 8:17 pm | | Reply

    Haha. Memang lawak artikelnya. 😀

    Networking sangat penting dalam bisnes. Dan perkara pertama yang kita belajar dalam bisnes pun networking.

    Dulu tak ramai yang kenal saya. Tapi disebabkan otai-otai blogger yang sudi promote nama saya, alhamdulillah dapat juga ‘sisa-sisa’ populariti dari blogger-blogger otai.

    Terimas Encik Titan dan semua yang membantu saya sehingga kini.

  8. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia February 19, 2014 at 11:25 pm | | Reply

    yup sifu!FA sokong!hehhe.mmg betul pun apa yg abg titan ckp ni.amalkan semua diatas,insyaAllah ramaiyang akan cari kita 😛

    1. OhPanduan
      OhPanduan February 20, 2014 at 5:28 am | | Reply

      Betul tu. saya setuju. Kena belajar dari tuan AF semua ni. 😀

  9. Cheq Eem
    Cheq Eem February 20, 2014 at 12:31 am | | Reply

    bagus.. entri nie buat kerja teknik ‘spy marketing’ saya bab2 advertorial bertambah senang… muahaha…..

  10. topo
    topo February 20, 2014 at 12:49 am | | Reply

    aku dah tak ada jiwa nak menulis ekarang ni -.-

  11. zuls
    zuls February 20, 2014 at 1:38 am | | Reply

    terbaik ! Dah sampai tahap orang cari memang best lah.

  12. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin February 20, 2014 at 2:37 am | | Reply

    Macam2 tip yang boleh hadam dalam entri ni. Tapi aku skarang ni dah bermalas-malasan untuk menulis blog. Haha.

  13. nabila biela
    nabila biela February 20, 2014 at 2:53 am | | Reply

    tulislah dengan jiwa tu selalu adelah tips yg dia bg…hihi

  14. ieta mat saad
    ieta mat saad February 20, 2014 at 2:59 am | | Reply

    Sekarang hidup dah jadi kucar kacir dek modem unifi yg dh rosak, tak tahu bila boleh diperbaiki… artikel dlm blog pun dah kurang berkualiti kowt… mmg ada big bos yg tanya bila nk siap utk iklan2nya tp… modem unifi rosak:cry:

    1. OhPanduan
      OhPanduan February 20, 2014 at 5:29 am | | Reply

      Kena baiki cepat jika macam ni. 😳

  15. wafacw
    wafacw February 20, 2014 at 3:21 am | | Reply

    Uikks… cam tu ker? dorang bayar dulu, kita buat kerja kemudian… menarik sungguh sungguh! Hmmm bila la boleh capai tahap tu nak pulak syarat no 5 tu memang tak ada… eheheh… 😀

  16. Farzli
    Farzli February 20, 2014 at 4:34 am | | Reply

    aku blom ckup umpphhh lagii :mrgreen:

  17. sukma
    sukma February 20, 2014 at 4:53 am | | Reply

    idea kena menarik sesuai dengan upah yang kita dapat…..

  18. akubiomed
    akubiomed February 20, 2014 at 5:42 am | | Reply

    Pernah dapat job dari Advertiser dari luar negara. Tak sangka dia dibayar dahulu buat kerja kemudian.

  19. kakiblog
    kakiblog February 20, 2014 at 5:58 am | | Reply

    tip-tip beginilah yang saya cari selama ini…belum pernah dapat tip berbentuk duit

  20. papa mifz
    papa mifz February 20, 2014 at 6:56 am | | Reply

    pernah jadi playboy yang sangat berjaya..?? haha…

  21. ema
    ema February 20, 2014 at 9:15 am | | Reply

    terima kasih share tips ni… mesti ayat-ayat untuk jadi playboy tu power kan..sampai banyak tersangkut..hehehe

  22. Syahril Hafiz
    Syahril Hafiz February 20, 2014 at 9:59 am | | Reply

    Hahaha nice! tapi jarang sangat dah dapat job ni, kerja saya berlambak lambak :mrgreen:
    Tapi kalau aku suruh depa ja sebut harga, agak reasonable dengan kerja tu jalan saja 😉

  23. blogger lelaki
    blogger lelaki February 20, 2014 at 11:14 am | | Reply

    tips terbaik dari bro…semoga menjadi panduan tuk semua

  24. hafiz
    hafiz February 20, 2014 at 11:17 am | | Reply

    Bagus tips ini, tunggu tips yg seterusnyalah

  25. Denaihati
    Denaihati February 20, 2014 at 2:15 pm | | Reply

    minum kopi kurang gula biasa dah, tanpa gula belum lagi…heeee

  26. puteri kasih
    puteri kasih February 20, 2014 at 2:30 pm | | Reply

    kena belajar untuk berpura-pura jujur la macam ni..hehe 🙂

  27. Juan
    Juan February 20, 2014 at 2:32 pm | | Reply

    ko memang selalu dapat job bro, hehehe

  28. zool
    zool February 20, 2014 at 3:39 pm | | Reply

    huh.. susah juga nak dapat job ye.. kena belajar jujur nu

  29. hatiputera
    hatiputera February 20, 2014 at 4:28 pm | | Reply

    Aku suka bab tip berpura-pura jadi jujur.

  30. Firdaus Azizi
    Firdaus Azizi February 21, 2014 at 12:02 am | | Reply

    Otai cam bro mesti banyak advertorial dapat. Lepaslah nak makan nasi hari² bak kata bro kan….

  31. Brader Sports
    Brader Sports February 21, 2014 at 12:17 am | | Reply

    “Minum kopi tanpa gula. Itu salah satu tanda lelaki jujur yang hebat. Dan berpotensi untuk menghasilkan artikel yang kabom-kabom tanpa batasan”

    Tima kasih puji kawe lebih-lebih he he.. :mrgreen:

  32. Farid Laham
    Farid Laham February 21, 2014 at 2:33 am | | Reply

    betul tu..bila kita berusaha pasti ada hasil dan dpt cust tu kene bt la sungguh-sungguh baru cust puas hati dan bayar mahal hehe

  33. anuar
    anuar February 21, 2014 at 7:14 am | | Reply

    Terima kasih di atas perkongsian info. .. Saya belum pernah lagi dapat personal client yang sanggup bayar duit banyak macam ni. . Biasanya saya ambil upah murah2 jer.. Dalam RM40..

  34. Bahrain
    Bahrain February 22, 2014 at 7:37 am | | Reply

    Dapat job advetorial ni bilah la agaknya, tunggu bertahun-tahun agaknya baru dapat. haha

  35. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim February 24, 2014 at 11:41 pm | | Reply

    Banyak input berguna dalam ni..cuma input yang aku takleh nak hadam, kopi tanpa gula. pahit weii.haha

  36. hazman aka species1980
    hazman aka species1980 February 27, 2014 at 1:30 pm | | Reply

    Kiranya bila kredibiliti ko memang tidak dapat disangkal lagi la kan

  37. weschairs
    weschairs August 18, 2014 at 1:08 am | | Reply

    Bolehla pura pura faham…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.