49 Responses

  1. NotaKembara
    NotaKembara February 21, 2014 at 1:00 pm | | Reply

    Apa lagi bro, murah rezeki, jom turun Australia. 🙂

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:21 am | | Reply

      Australia tu kat mana?

      Dekat ke dengan Banting? Hehe.. :mrgreen:

  2. Syahril Hafiz
    Syahril Hafiz February 21, 2014 at 1:03 pm | | Reply

    Huntungg lahh duit blog masyuk. :mrgreen:
    Gua BR1M tak masuk lagi pun, nak bayaq duit blog ni haa..
    kang esok tutup main blogspot ja la … lagi best, anak emas Google 😛

    But the way, i’m totally agreed with the point. ahaks, nampak dunia blogging pun kena pandai cakap BI kalau nak advitiser datang ke kita 🙂

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:23 am | | Reply

      Jujurnya, kita kena belajar.

      Baru rezeki tu masuk dari macam-macam pihak.

      Menda ni nampak remeh, tapi besar peluangnya. Orang kita nampak, tapi tak nak rebut peluang yang dah depan mata. 😉

  3. khairul asrol
    khairul asrol February 21, 2014 at 1:04 pm | | Reply

    do something different! aku suka tu. kebanyakkan yang berjaya ni adalah mereka yang mempelopori sesuatu bidang dengan bijak dan bertindak pantas! tak tunggu masa dah. macam hang la, laju je promote produk yang akan cepat naik. 😛

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:25 am | | Reply

      Haha..

      Kalau dah nampak, haruslah bertindak dengan segera.

      Rezeki takkan tunggu kita kejar dia. Kita yang kena rebut dan kejar. :mrgreen:

  4. cik lisa
    cik lisa February 21, 2014 at 1:08 pm | | Reply

    uii, pandai encik titan mengulas, hikhik. Memang betul lah apa yang dikatakan di atas pun. Orang kita banyak beri alasan, dari melakukan, hehehe.

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:26 am | | Reply

      Ya.

      Orang kita memang cukup SUKA bagi alasan. 😉

  5. Anuar
    Anuar February 21, 2014 at 1:09 pm | | Reply

    Pergh.. Seronoknya baca pengalaman perit jerih Cikgu Titan dalam penulisan Blog… Sehingga akhirnya dapat peluang makan nasi pada setiap masa…

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:28 am | | Reply

      Ya.

      Bukan senang tu nak makan nasi setiap hari. Susah. 😐

  6. ejam
    ejam February 21, 2014 at 1:14 pm | | Reply

    menarik barisan panel yang dibawakan tapi malangnya tarikh tersebut ada halangan buat aku…keluarga harus diutamakan.

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:33 am | | Reply

      Tak apa.

      Keluarga memang harus diutamakan terlebih dahulu.

  7. Akuro San
    Akuro San February 21, 2014 at 1:27 pm | | Reply

    Saiful Nang… x sifu photografi my sis… seorang yg tak kedekut ilmu. klu selalu dekat dgn dia, mcm2 ilmu bolah dpt. tapi biasa larr… dia jenis out spoken, dan disebabkan itu, ramai anak2 murid dia yg jadi musuh dia gak…
    yup, klu ada peluang, saya pun nak join talkshow nih. sbb nak dengar talk dr saiful nang gak… cancel dah join seminar baitul muslim 1 mac nih… mungkin akan turun ke bangi nanti…

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:38 am | | Reply

      Jadi ke turun bangi hari tu?

  8. muja
    muja February 21, 2014 at 1:30 pm | | Reply

    alamak,, tak minat betul gi dengar talk,, hehe

  9. Farzli
    Farzli February 21, 2014 at 1:39 pm | | Reply

    wajib ada kahwin empat 😳

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:39 am | | Reply

      Haruslah begitu.

      Kahwin empat bermakna..rezeki pun munkin kali ganda dengan empat kali. haha..

  10. Farid Laham
    Farid Laham February 21, 2014 at 1:50 pm | | Reply

    best talk ni..rugi sape yang tak pergi…ilmu harus di tuntut hehe 🙂

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:42 am | | Reply

      Hang pergi tak talk ni?

  11. Amran
    Amran February 21, 2014 at 2:20 pm | | Reply

    Konsep rezeki ni semakin dikejar semakin dia lari jauh dari kita. Allah dan tentukan, buat apa kita nak sampai lupa akhirat mencari rezeki. Kalau kita cari rezeki sampai lupa kepada Pemberi Rezeki, memang sampai tua la kita tak kaya. Mudah cerita, kita jaga hak Allah, Allah akan berilah apa yang sepatutnya kita perlu.

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:32 am | | Reply

      Betul.

      Jaga hak Allah. Insya-Allah, Allah akan permudahkan kehidupan kita didunia dan akhirat. Mudah-mudahann..

  12. wafacw
    wafacw February 21, 2014 at 2:25 pm | | Reply

    Dulu dalam bidang wedding photography, memang Saiful Nang tu idola… Artwork Custom Album dia memang superb dan jadi rujukan untuk dapatkan idea buat album utk customer… Out spoken? salah satu karektor orang yang berpengalaman luas dan menempuh pelbagai untuk berjaya… En titan kita jer tak se ‘out spoken’ tu kan? kan?… Wish I could go and meet Saiful Nang in person… tetapi… (tak suka perkataan tetapi ni sebenarnya) belum masanya lagi kut… Memang ada aral…:)

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:45 am | | Reply

      Aku pun memang tak dapat pergi.

      Ada hal kat luar negara waktu tu. 😐

  13. wazy
    wazy February 21, 2014 at 2:39 pm | | Reply

    Menarik talkshow ni,ramai yang power-power

  14. Rabiatuladawiah
    Rabiatuladawiah February 21, 2014 at 2:50 pm | | Reply

    btul3…org kita nie..sentiasa bg alasan…nak lebih..tp x nak usaha…dah bg jln….tp..x nak buat…nak yg senang je….

  15. Cik Nad
    Cik Nad February 21, 2014 at 3:13 pm | | Reply

    Bestnye kalau dapat attend talk tuh~ gaining knowledges 🙂

  16. Sop
    Sop February 21, 2014 at 3:27 pm | | Reply

    setiap usaha pasti ada ganjaran
    sambil usaha kena juga berdoa agar murah rezeki 🙂

  17. azlanvai
    azlanvai February 21, 2014 at 4:24 pm | | Reply

    panel yang menarik semuanya tu.. Memang the best lah untuk awal 2014 ni..

  18. munirardi
    munirardi February 21, 2014 at 7:36 pm | | Reply

    semoga suatu hari saya bisa dapat limpahan rezeki dari blog juga seperti en Titan ini

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:53 am | | Reply

      Mudah-mudahan begitulah hendaknya ye.

      Semoga berjaya. 😉

  19. cik matahariku
    cik matahariku February 21, 2014 at 9:22 pm | | Reply

    wahh..introduction yang bagus 🙂
    setuju dengan pendapat sdra.kalau setakat berangan nak kaya, semua orang boleh buat.tapi untuk usaha keras,rajin dan belajar dari orang yang berpengalaman kaya, berapa kerat je yang sanggup.Saya ada baca satu artikel tentang seorang lelaki terkaya di Asia, beliau sarankan sesiapa yang nak kaya, kena rajin membaca buku2 yang mengajak kepada kejayaan.Daripada beli benda-benda takde pekdah, baik beli buku untuk dapat ilmu jadi kaya.haa..tulah katanya.hoho.thanks for gud sharing..:)

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:51 am | | Reply

      Itulah orang kita sekarang.

      Berangan memang nombor 1. 😉

  20. ajumohit
    ajumohit February 22, 2014 at 2:45 am | | Reply

    majlis ilmu yang bermanfaat utk semua

  21. NOREHAN SAAD
    NOREHAN SAAD February 22, 2014 at 4:08 am | | Reply

    ilmu yang sangat berguna buat mereka yg ingin berusaha untuk mencari rezeki….terima kasih

  22. hafiz
    hafiz February 22, 2014 at 5:15 am | | Reply

    Memang banyak pengalaman bro dalam berblogging ini

  23. aishah
    aishah February 22, 2014 at 10:32 am | | Reply

    menarik.. banyak pengalaman dengan berbogging ni ya. 🙂

    jemput singgah http://iluvtour.com

  24. TehR
    TehR February 22, 2014 at 3:37 pm | | Reply

    memang nampak rezeki sentiasa melimpah tu
    alhamdulillah

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:20 am | | Reply

      Alhamdulillah.

      Rajin-rajinlah kita mencari rezeki. 🙂

  25. Faizal fredley
    Faizal fredley February 22, 2014 at 4:41 pm | | Reply

    menarik..tapi jauh lah pulak….hehe

  26. blogger lelaki
    blogger lelaki February 23, 2014 at 4:27 am | | Reply

    ada banyak rezeki yg perlu kita syukuri..bersyukur bukan setakat dibibir yang manis..perbuatan kita juga perlu pamerkan rasa bersyukur

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:17 am | | Reply

      Ya.

      Sentiasalah rajin bersyukur ye.

      Dan bila ada rezeki lebih, rajin-rajinlah bersedekah. 😉

  27. Hafizul
    Hafizul February 23, 2014 at 9:27 am | | Reply

    Emm sangat berguna ni…tapi dah tahu dah..mesti tak dapat joinkan diri..err ni bukan alasan ekk..betul2 tak leh pergi.. 👿 ..hahaha..memang perit la..tambah2 tengok orang best aje makan nasi hari2..kita ni cicah biskut dengan teh o ais aje..dari kesusahan itu akan timbulnya rasa kuat untuk sikit2 berusaha mencari tempurung emas dan mewah tu..hehe

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:15 am | | Reply

      Hang tu, datanglah sekali sekala ehh..

  28. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim February 24, 2014 at 11:44 pm | | Reply

    Aku rasa macam nak pergi talk ni.. tapi kena double check timing dulu. Panel semua dah hebat sangat dah tu. Rugi plak macam tak pergi.

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:13 am | | Reply

      Jadi ke hang pergi talk ni?

      Kalau aku kat malaysia, memang aku pergi rasanya. :mrgreen:

  29. Moms Avenue
    Moms Avenue February 25, 2014 at 3:27 am | | Reply

    Tengah mencari alasan untuk berjaya.. doakan saya.. =)

    http://www.momsavenues.com

    1. titan
      titan March 6, 2014 at 11:11 am | | Reply

      Ohh..

      sampai kena cari alasan rupanya. Hehe.. 😆

  30. zara
    zara March 28, 2014 at 4:03 am | | Reply

    Yakinlah rezeki Allah ada di mana-mana..InsyaAllah..

    SEPANG & NILAI

  31. SentiasaPanas
    SentiasaPanas August 17, 2014 at 10:34 am | | Reply

    Mudah sebenarnya nak buat duit melalui blog, yang sukarnya nak jana wang ribu-ribu sebulan. Kalau setakat RM200-300 sebulan ok la..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.