41 Responses

  1. ieta
    ieta February 27, 2014 at 4:42 pm | | Reply

    Yang nombor 3 tu memang mencabar betullah.
    Hish, macam nak jugak2 pi melancong kat sana…
    Pandai sifu wat review promo ye… πŸ˜€
    Hebat tu…
    Haish…. Pasaipa aku suka baca blog nih??? :mrgreen:

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 9:05 am | | Reply

      Buat biasa-biasa aje.

      Tak larat sebenarnya dah ni..

  2. Adi
    Adi February 27, 2014 at 4:42 pm | | Reply

    Aku paling suka part bersilat kat angkor wat tu, ye di sini salah satu tinggalan sejarah nenek moyang melayu kita, salah satu tinggalan kerajaan melayu khmer yang hebat. Aku teringin nak ke sana satu hari nanti, nak tengok corak lakaran teknik Muay Boran kat dinding Angkor Wat

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 9:14 am | | Reply

      haha..

      meh bersilat kat angkor wat ramai-ramai.

      1. Adi
        Adi March 2, 2014 at 3:02 pm | | Reply

        sssssyyy nak berilat xbole ramai2

  3. BM
    BM February 27, 2014 at 5:02 pm | | Reply

    Salam,
    Gaya penceritaan yg kreatif habis, memang kepakaran tuan! Kalau dapat pi Kemboja nanti, jangan lupa kira tengkorak tu… πŸ™‚

    p/s: Terkedu sekejap! Tapi aku tak kesah sangat pun walaupun aku tahu…haha! Good luck!

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 9:17 am | | Reply

      itu cerita kalau dapat gi kemboja. hoho..

  4. Amirul
    Amirul February 27, 2014 at 7:16 pm | | Reply

    Insyaalah jika berkesempatan, aku nak juga melengkapkan lawatan aku ke seluruh Asia yg mempunyai candi2… Angkor Wat merupakan candi terbesar di dunia selepas Borobudur (dah pi)…

    Tapi celaka la kerajaan cambodia ni.

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 9:28 am | | Reply

      Nak buat macam mana..diorang rasa itu adalah perkara yang betul. Itu yang payahnya..

  5. Azri Johan
    Azri Johan February 27, 2014 at 10:36 pm | | Reply

    Memang Ajaib sangat ni! Sedih bila tengok gambar masjid kayu tu, uzur sangat dah πŸ™

    Terima Kasih bro sebab sudi join contest kembara kemboja ni. Nantikan keputusan juri ya πŸ™‚

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 9:33 am | | Reply

      Ya.

      Memang ajaib. Terkedu juga bila jumpa gambar tu. 😐

  6. Moms Avenue
    Moms Avenue February 28, 2014 at 3:07 am | | Reply

    Tiba-tiba rasa best melancong ke Kemboja ni.. All the best.. πŸ™‚

    Contest SEO momsavenues.com

  7. Denaihati
    Denaihati February 28, 2014 at 4:40 am | | Reply

    teringin juga nak naik keretapi buluh Battambang tu, melancong dan ziarah saudara kita disana.
    semoga sukses untuk kontes ni bro.

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 9:37 am | | Reply

      Kalau gi kemboja, mestilah cuba keretapi tu.

      baru best. :mrgreen:

  8. myrujukan
    myrujukan February 28, 2014 at 7:33 am | | Reply

    aku pun nak pi gak

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 10:03 am | | Reply

      Haa..

      Meh gi ramai-ramai. haha..

  9. Blogger Top Star
    Blogger Top Star February 28, 2014 at 10:06 am | | Reply

    Kalau ke sana jangan lupa bawa bali tengkorak tu… entah ke berapa tahun tengkorak tu tersimpan di sana. Kalau tak bagi, cakap sama itu Kuil mintapinjam sekejap.

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 10:06 am | | Reply

      diorang ada jual tengkorak ke sebagai cenderahati??

      lepas ke kat airport? haha..

  10. Cheq Eem
    Cheq Eem February 28, 2014 at 10:44 am | | Reply

    antara 7 benda ajaib, yang akhir sekali memang best.. berjalan tempat orang kalau tak try makanan local rugi sangat… hehehe….

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 10:11 am | | Reply

      kalau dapat makan best-best..

      memang nikmat la pegi melancong ni. haha.. 😈

  11. blogger lelaki
    blogger lelaki February 28, 2014 at 1:07 pm | | Reply

    gua sedang bayangkan bro sedang mandi di Tasik Tonle Sap..macam budak dalam gambar tu..hahahaha

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 10:12 am | | Reply

      haha..melampau sangat dah tu wehh.. :mrgreen:

  12. Amran
    Amran February 28, 2014 at 2:53 pm | | Reply

    Bila melancong kat tempat orang, bab makan tu la yang kena risau sangat. Halal haram makanan mana kita nak tau. Ntah-ntah daging babi salai dihidangkan, kita bukan nak tau. Nasib baik ada guide boleh tolong pasal bab makanan nih.

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 10:14 am | | Reply

      bab halal-haram ni..bukan leh buat main-main.

      kena serius. hehe.. πŸ˜‰

  13. kakiblog
    kakiblog February 28, 2014 at 11:34 pm | | Reply

    potensi untuk menang terlalu tinggi untuk entri ini…terbaik bro!

    bab menghina Islam memang menyakitkan tetapi kat negara sendiri ramai yang tak memperdulikan agama Islam..sedih sangat!

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 10:23 am | | Reply

      Ya. Aku pun masih sakit hati nih.. πŸ‘Ώ

  14. azwan
    azwan March 1, 2014 at 12:43 am | | Reply

    selamat melancong bro.

    kat luar negara, monumen atau binaan bersejarah dihargai. tapi kat Kedah, Malaysia….dirobohkan demi pembangunan…sad πŸ™

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 10:38 am | | Reply

      itulah..memang sedih gak la dibuatnya..

  15. AUC
    AUC March 2, 2014 at 12:24 am | | Reply

    memang menarik, tapi nak habiskan melawat semua negeri malaysia ni..

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 10:40 am | | Reply

      Aku pun banyak lagi tak habis lawat lagi nih. haha

  16. Cikgu Bola
    Cikgu Bola March 2, 2014 at 5:47 am | | Reply

    memang menarik terutama part Kampung Cham tu.

    1. titan
      titan March 2, 2014 at 3:21 pm | | Reply

      Memang kena gi kampung cham ni satu hari nanti. :mrgreen:

  17. hazman aka species1980
    hazman aka species1980 March 2, 2014 at 7:32 am | | Reply

    Dah kena standby passport siap-siap nie….

  18. INNANIE ARIFFIN
    INNANIE ARIFFIN March 2, 2014 at 5:35 pm | | Reply

    Semoga berjaya. Memang rare semua niat dan impian tu πŸ™‚

  19. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim March 5, 2014 at 2:36 am | | Reply

    Entah kenapa aku rasa macam lagi berminat nak g negara beriklim sejuk walaupun realitinya kena belanja mahal..hahaha..tahun ni aku usha dalam malaysia je.

  20. Dulu Lain Sekarang Lain
    Dulu Lain Sekarang Lain March 6, 2014 at 2:29 am | | Reply

    tak pornah pegi Kamboja.. lagi, payah ler nak masuk contest :mrgreen:

  21. Ummi Hanie
    Ummi Hanie March 6, 2014 at 9:10 am | | Reply

    semoga keajaiban berlaku dgn memenangi trip kemboja ni yer…

  22. Annisa Biz
    Annisa Biz March 6, 2014 at 9:11 am | | Reply

    dulu2 org gerun nak lawat kemboja, skrg dah jadi tempat melancong pula

  23. ruggedmom
    ruggedmom February 24, 2015 at 4:04 pm | | Reply

    Baru je pergi tapi tak complete pun Angkor Wat tu, terbang 20 dollar.

    Next time nak ke Battambang dan Kampung Cham lah pulak.

  24. ruggedmom
    ruggedmom February 24, 2015 at 4:06 pm | | Reply

    Askm. Dah pergi ke belum?

    Saya baru je balik. FYI Angkor Wat dan Phnom Penh tu 5 jam perjalanan dengan van. Saya tak habis pun melawat Angkor Wat tu, terbang 20 dollar.

    Next time nak ke Battambang dan Kampung Cham lah.

  25. qurbankemboja
    qurbankemboja June 14, 2016 at 11:03 pm | | Reply

    Assalamualaikum.. berita baik pendaftaran qurban kemboja telah dibuka..untuk keterangan lanjut boleh baca blog dibawahπŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.