34 Responses

  1. Wafi Remli
    Wafi Remli April 5, 2014 at 5:46 pm | | Reply

    Kena usaha lebih kalau nak belajar ilmu ni betul-betul

  2. zik
    zik April 6, 2014 at 5:58 am | | Reply

    amboi… takda sapa lagi yang buat ke, pakar seo malaysia nih..hehe

  3. muja
    muja April 6, 2014 at 9:27 am | | Reply

    laaa.. cikgu bukan dah pakar ke,, 😛

  4. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim April 6, 2014 at 1:34 pm | | Reply

    belajar seo syok oooo

  5. Hafizul
    Hafizul April 7, 2014 at 5:02 am | | Reply

    Emmm samalah..nak jadi pakar seo gak… 😉

  6. akubiomed
    akubiomed April 7, 2014 at 5:47 am | | Reply

    Memang sahaja main keyword panas. 🙂

  7. hafizmd
    hafizmd April 7, 2014 at 6:35 am | | Reply

    Keyword power ni…hehe

  8. Indra
    Indra April 7, 2014 at 12:58 pm | | Reply

    akupun lagi belajar dengan keras untuk menguasai ilmu seo..salam.

  9. mrhanafi
    mrhanafi April 7, 2014 at 1:44 pm | | Reply

    teringin juga nak jadi pakar seo..

  10. onlajer
    onlajer April 7, 2014 at 2:49 pm | | Reply

    tah bila tah aku nak jadi ceo nihh , opps.. yeah aku juga masih belajar seo

  11. hannyabdullah
    hannyabdullah April 8, 2014 at 9:52 am | | Reply

    Jom ajar makcik beg besar..nanti makcik upah cendol

  12. Hasrul Hassan
    Hasrul Hassan April 13, 2014 at 3:14 pm | | Reply

    Perghh … memang hebat keyword ni …. SEO ni berubah ikut enjin carian. Tetiba enjin carian kasik twist dia punya algo… masa tu jugak nampak perubahan dalam enjin carian.

    Sesapa pun leh pakar.

  13. khairul asrol
    khairul asrol April 15, 2014 at 5:02 am | | Reply

    algo google sentiasa berubah jadi susah nak maintain kuasai algo google ni. 🙁

  14. Sya Isya
    Sya Isya April 15, 2014 at 5:10 am | | Reply

    ada 200 cara untuk pikat hati pakcik google. Ingatkan ada contest Pakar SEO Malaysia ke. hehehe..

  15. KelipKelip
    KelipKelip April 15, 2014 at 1:14 pm | | Reply

    ko memang pakar lah… aku gugel aje pakar seo malaysia , terus naik nama ko..

  16. mselim3
    mselim3 April 17, 2014 at 2:55 pm | | Reply

    Assalammualaikum… bro,

    Insaallah .. bro pun dah pakar seo..

    mselim3

    pls: mselim3 masih belajar dan terus belajar,, janji jgn jemu yer tak?

  17. Muaz
    Muaz April 25, 2014 at 3:39 pm | | Reply

    mohon jadi sifu saya

    hehe

  18. Kamil Salleh
    Kamil Salleh April 28, 2014 at 6:30 pm | | Reply

    Masih tercari-cari rentak SEO yang sebenar. Sesiapapun boleh jadi SEO, jika keyword yang digunakan kena pada tempatnya, tapi nak berada di SERP dgn keyword yang popular/top memang sukar.

  19. zul
    zul May 2, 2014 at 10:37 pm | | Reply

    hehe. aku pun saja buat, nak tengok sejauh mana blog boleh pergi.

  20. faizal
    faizal June 4, 2014 at 2:19 am | | Reply

    memang cikgu boleh bit keyword pakar seo malaysia

  21. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam June 4, 2014 at 5:57 am | | Reply

    banyak yang kena belajar pasal SEO ni.. algoritm asyik tukar2 je. kne setiasa ikut perubahan. huhuhu

  22. Rokiah
    Rokiah July 27, 2014 at 5:24 am | | Reply

    newbies dalam seo ni..tetapi insyaAllah akan terus menuntut ilmu

  23. halif
    halif August 18, 2014 at 4:31 pm | | Reply

    Pergh…mmg mengujakan. teringin nak jadi hebat macam pakar seo kita ni… 😆

  24. Hamba Allah
    Hamba Allah September 8, 2014 at 9:53 am | | Reply

    Assalamu`laikum wrt,

    Satu artikel yg menarik selain tujuan untuk mendapatkan ranking dengan keyword “Pakar SEO Malaysia” yang mana berdasarkan Google Keyword Planner sekarang ini meraih purata 590 carian sebulan (Filter: Lokasi-Malaysia; Language – Malay). Tetapi pendapat saya sehandal-handal pakar SEO Malaysia, kita ketinggalan 10 tahun dibelakang US, UK, Australia dan negara2 yg sewaktu dgnnya, 5 tahun dibelakang Singapura dan 3 tahun dibelakang Indonesia.

    Ini adalah andaian saya dari sudut ilmiah dan pengalaman. Ianya satu perangkaan yang amat menyedihkan dan walaupun kita di Malaysia hampir 45% celik IT tetapi tidak sampai 5% dari jumlah ini yang celik SEO.

    Apa kiranya yang pakar2 SEO di Malaysia ini bergabung di dalam satu network dan bersatu bagi tujuan untuk berkongsi pengetahuan kepada umum secara percuma; tidak semestinya berkonsi metoda dan strategi SEO yang merupakan periok nasi mereka, sekadar pengetahuan am dan bimbingan (SEO guide) sahaja.

    Saya percaya dengan cara begini dunia IT di Malaysia akan menjadi lebih dinamik.

    Terima kasih diatas kesudian webmaster blog ini memberi ruang kepada saya utk mecatat komen.

    Salam.

    1. titan
      titan September 19, 2014 at 12:29 pm | | Reply

      Ada pakar pakar kita yang setanding dan jauh lebih baik berbanding mereka.

      Ramai. Cuma kita sahaja yang tak perasan.

      Tapi kalau nak lawan dari segi jumlah..memang negara dioranglah ramai. Maklumlah..penduduk negara diorang pon da ramai kannnn

  25. blogger lelaki
    blogger lelaki September 19, 2014 at 10:59 am | | Reply

    sentiasa belajar..sebab teknik SEO terlalu cepat berubah mengikut polisi search engine yang sentiasa cuba berikan yang terbaik buat pengguna mereka..

    1. titan
      titan September 19, 2014 at 12:27 pm | | Reply

      Tapi yang asas tu tak banyak berubah.

      Tumpu dan kasi mahir ysng asas.

      Tu lebih penting.

  26. Abdfatah
    Abdfatah October 6, 2014 at 11:17 pm | | Reply

    Kena belajar byk lagi pasal seo neh.. Kalu ada join contest seo pun asyik corot aje jadinya. Hahaa

  27. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin November 11, 2014 at 10:44 pm | | Reply

    memang betul sesiapa banyak ilmu pastu jadi yang hebat, untuk jadi yang terbaik perlu timba ilmu setiap hari

  28. Calrase Patrick
    Calrase Patrick January 12, 2015 at 11:33 am | | Reply

    Saya pendatang baru dalam dunia blog ini, mahu juga belajar SEO. hehe..
    Nak test juga lah buat entry dengan Keyword “Pakar SEO Malaysia” ..

  29. suhiminain
    suhiminain January 29, 2015 at 8:39 am | | Reply

    SEO, benda asas yang blogger (termasuk) selalu lupa. tapi impaknya besar. huhu..

    1. suhiminain
      suhiminain January 29, 2015 at 8:40 am | | Reply

      SEO, benda asas yang blogger (*termasuk aku) selalu lupa. tapi impaknya besar. huhu..

  30. Ikhwan Fahmi
    Ikhwan Fahmi February 10, 2015 at 3:25 am | | Reply

    menjadi pakar amat berbeza, namun diakui pakar itu lebih baik.

  31. Adam Roslan
    Adam Roslan February 18, 2015 at 5:00 pm | | Reply

    Masuk website pakar seo Malaysia kita ni, tengok setiap penjuru ada apa. Tiru dalam blog kita. Hehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.