93 Responses

  1. ahmadyani
    ahmadyani May 13, 2014 at 1:58 pm | | Reply

    Rasanya keluar duit kemudian goyang kaki ni kat BSKL aje. Selain dari itu tipu aje…

  2. Adi
    Adi May 13, 2014 at 2:49 pm | | Reply

    Pengasasnya betul2 muda, 26 tahun… rahsia sempoi kapitan cina melipat ganda wang?

  3. Ome
    Ome May 13, 2014 at 2:57 pm | | Reply

    Den bila dengar pembuka kata macam tu dari sesiapa, terus den tune out. As bro kata, MLM memang tidak tahan lama kalau ia downline based. Yang tahan den tengok yang product based. Maksudnya, to make money you must sell something.

  4. Rabiatuladawiah
    Rabiatuladawiah May 13, 2014 at 3:16 pm | | Reply

    ha nie mmg scam …. dulu sya pernah join Cybertrust.fx tiap2 minggu duit masuk… tak sampai setahun …. duit sya dah hangus gitu je dalam linkungan RM10,5oo … memamg nak nangis lagi …

  5. Hafizul
    Hafizul May 13, 2014 at 4:08 pm | | Reply

    Ohhh macam-macam ekk..haha..mujurlah saya tak terlibat dengan program ni..huhu..

  6. suri
    suri May 13, 2014 at 5:00 pm | | Reply

    simpan duit dalam akun TING! lagi masyuk 🙂

  7. Hero Borneo
    Hero Borneo May 13, 2014 at 11:28 pm | | Reply

    MLM bisnes bantu orang lain untuk diri sendiri..ayat power orang MLM..dalam bab YSLM memang sah scam jika masih guna pairing,labur sana dan sini serta cari orang atau orang cari untuk kita..

    Kini terpulang kepada pemain MLM itu sendiri..nak kaya atau nak bisnes

  8. faizal
    faizal May 14, 2014 at 12:11 am | | Reply

    mcam2 cara nak tarik orang sekarang ini. memang kena hati2

  9. akubiomed
    akubiomed May 14, 2014 at 1:40 am | | Reply

    Tidak berani melibatkan diri dengan MLM seperti ini. Memang terlingkup jadinya.

  10. Cikgu Hairul
    Cikgu Hairul May 14, 2014 at 1:59 am | | Reply

    Takde cerita tentang produk sikit pun. Jual air liur sambil ambik kesempatan kat orang. Insyallah sehari dua hari lagi akan ada yang meraung bukan saja kena tipu dengan upline. Tapi owner dia bersama upline masuk penjara. Lepas tu ramai2 la jumpa menteri kata kami tertipu. Tolonglah lepaskan bos2 kami. Kami nak duit kami kembali. Tengok la semua bisnes bentuk macam ni kat Malaysia. Pengakhiran yang sudah dijangka.

    1. titan
      titan May 14, 2014 at 10:42 pm | | Reply

      Bab jual air liur ni..memang orang MLM cukup pakar permainannya. Hoho..

  11. hafizmd
    hafizmd May 14, 2014 at 8:03 am | | Reply

    gua mmg tak tau benda apa ni..tp kalau ade head hunting…bye2

    1. titan
      titan May 14, 2014 at 10:39 pm | | Reply

      Head hunting program affiliate tak apa. hehe :mrgreen:

  12. sabree hussin
    sabree hussin May 14, 2014 at 10:42 am | | Reply

    Aku tanya kawan aku yang cina pun dia tak percaya dengan bisnes YSLM ni (sebab kat web page dia yang satu tu semua tulisan cina, so aku kena la refer kat kawan cina aku)

    1. titan
      titan May 17, 2014 at 10:11 pm | | Reply

      Memang ramai orang cina tak percaya benda ni. Ramai yang masuk, bangsa kita juga..Tu yang pelik tu.

  13. fazrol
    fazrol May 14, 2014 at 4:30 pm | | Reply

    Orang MLM yang jatuhkan MLM tue sendiri..

    1. titan
      titan May 14, 2014 at 10:36 pm | | Reply

      Biasanya memang gitulah mainannya.

      Haha.

  14. Bahrain
    Bahrain May 14, 2014 at 5:40 pm | | Reply

    Tak pernah dengar YSLM, kalau goyang kaki je memang aku tak joinlah.

    1. titan
      titan May 14, 2014 at 10:29 pm | | Reply

      Memang ramai la yang takkan join.

      Hoho!

  15. Denaihati
    Denaihati May 15, 2014 at 1:44 am | | Reply

    dok google jugak tak nampak apa produk bisnisnya…

  16. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim May 15, 2014 at 3:43 am | | Reply

    Bisnes gini perlu pandai bercakap..kasi pusing sini skit, pusing sana skit..then jump MLM lain plak..orang camtu bleh la berjaya. setakat nak follow, buang masa. better aim bisnes lain or maintain blog je.

    1. titan
      titan May 17, 2014 at 9:51 pm | | Reply

      sebab tu ramai orang suka join MLM.

      hoho..

  17. onlajer
    onlajer May 15, 2014 at 4:08 am | | Reply

    err YSLM tu jual apa 😕

    1. titan
      titan May 17, 2014 at 9:38 pm | | Reply

      jual lot-lot maya.

      hoho.. 😆

  18. Ismail N
    Ismail N May 15, 2014 at 8:36 am | | Reply

    Tengok nombor tu mcm best jer ehhh…

  19. Stuwie
    Stuwie May 17, 2014 at 3:16 pm | | Reply

    Satu lagi tolong cover pasal GWGFX pulak. Nampak ramai Maleis duk gigih promosi tu padahal BNM dah list dalam senarai scam dah pun

    1. titan
      titan May 17, 2014 at 9:23 pm | | Reply

      Erkk..

      syarikat apa plak tu?

      leh bagi websitenya tak?

  20. nadi
    nadi May 21, 2014 at 4:22 am | | Reply

    assalamualaikum,

    dah lama saya search nak tau psl YSLM ni.
    sebab kawan saya srh saya join. kira dalam kata lain dia join YSLM ni la.
    dari dulu sampai sekarang saya lgsung tak beminat benda2 macam ni.
    Sebab saya percaya takde nya rezeki datang tanpa kita usaha. goyang kaki.. tup tup dapat duit.

    dah ramai yg tegur kwn sy ni. tapi langsung taknk pecaya. dan ramai jugakla kwn2 sy yang lain join dia jgk dan mostly melayu. banyak kali jugak dia ajak sy. sy just boleh cakap, duit tak cukup lagi nk bagi. thats all.

    Bila sy baca post ni, sy rs lega sebab bukan sy sorg je xpecaya dan tolak YSLM ni. Hope tak ada lagila yg join.

    Memang orang ckp melayu cari duet tak macam cina. Macam mana nak kaya. Mencari rezeki ni biarlah kita tau macam datang nya duet tu. kn?

    Apa2 pun terima kasih untuk post ni. Jazakallah~ 🙂

    1. titan
      titan June 13, 2014 at 11:14 am | | Reply

      Sama-sama.

      Terima kasih kerana sudi membaca. 😉

  21. Muhamad Hafiz
    Muhamad Hafiz May 22, 2014 at 5:12 pm | | Reply

    Tumpang tanya broker forex mnakah yang tiada unsur scam atau mlm ni..???

    1. titan
      titan June 13, 2014 at 11:19 am | | Reply

      bab forex ni..bab forex online nih..aku tak tahu. Bukan bidang aku. Tak pernah try dengan serius. So, tak berani bagi pendapat dalam hal ni.

  22. Hamba Allah
    Hamba Allah May 28, 2014 at 2:52 pm | | Reply

    Sy mng sngt stuju ngan nadi kat atas..kadang2 org melayu kita ni cepat dikaburi ngan janji2 wang yg lumayan sehinggakn kita terlepas pandang sumberny dari pada mne.yg paling menyedihkan pula duit tersebut digunakan untuk belanja harian,makan minum anak2 dan keluarga..

  23. Patahul Ariffin Bin Abas
    Patahul Ariffin Bin Abas May 30, 2014 at 4:22 am | | Reply

    Assalam…

    RM 300 tu YURAN KEAHLIAN je. Ahli dapat beli baranganan dengan harga murah di outlet CDTUP.

    Saya join bukan sebab DUDUK-DUDUK AJE hehehe.. saya join sebab buleh beli barangan harga diskaun, ESHARE, Kedai Percuma, Emas 1 KG Percuma, BMW percuma dan lain2 lagi yang percuma.

    Kalau duduk2 aje tu sebab kan Eshare percuma & beli barangan harga diskaun tu je. Yang lain2 macam Kedai Percuma, Emas 1 KG Percuma, BMW percuma takkan merasa. Kempunan laa yang duduk2 je tu.

    Kalau sapa berminat boleh layari http://www.jobatspace.com

    Kami bagi WEBSITE FREE!!! TAK PAYAH BAYAR PUN WEBSITE TU HEHEHEHE

    1. titan
      titan June 13, 2014 at 11:22 am | | Reply

      emas 1kg?

      Ko biar betul???

  24. foofa
    foofa May 30, 2014 at 2:55 pm | | Reply

    bro, what do u think about biz 1whp? hehe. can u recommend me the greatest online biz?

  25. Shan Zain
    Shan Zain June 1, 2014 at 12:40 am | | Reply

    Sy buat MLM no1 dlm Malaysia. No.50 dlm Dunia. Tradisional MLM. Dan bangga buat networking dlm masa 2 tahun ni. Alhamdulillah sedikit kejayaan dlm biz ni. Mudah jer. Dgn franchise CBP plus semakin ramai networkers dr sykt maya join. Ty Elken Sdn Bhd. Call 0132522673 utk pertanyaan lanjut

  26. Ery
    Ery June 2, 2014 at 12:27 pm | | Reply

    Tuan nak mintak pencerahan tentang skim yang bernama
    UFUN macamana pulak…?
    Dengar kata boleh untung besar Modal Rm1900 –
    4 bulan boleh dapat Rm8000 – Rm16000.
    Ramai yg cuba ajak saya, tapi owner pon x tau kat mana,
    lain2 pengenalan x pasti pulak sah ke tidak..?.?

    1. titan
      titan June 13, 2014 at 11:23 am | | Reply

      kalau ragu-ragu..dan ada unsur syubhah..panel syariah pun tak ada, ada pairing, ada split..ada unsur penindasan..ada ciri-ciri head hunting..ada ciri2 pelaburan goyang kaki..

      aku rasa baik jangan join. Serius, jangan join.

  27. nor
    nor June 2, 2014 at 2:41 pm | | Reply

    Sama..sy pun join yslm..walhal.ini pertama kali…sy dpt masuk percuma..n kwn sy pun yg melayu jgk dpt membantu famili dia yg ade masalah kewangan. Dpt plak beli motosikal murah..powrbank..laptop..murah2 ok lah kan sape nak bagi kan. Sesama ambil peluang yg ada.klu nk pertikaikan semua nya sy ni beli rumah pun ade interest walau loan islam, sy pasti sesiapa yg berushaa akan dpt ganjaran

  28. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam June 3, 2014 at 2:45 am | | Reply

    YSLM ni yang pengasas dia target jadi orang terkaya di dunia tu kan?

    Heboh dah pasal papan iklan dia yang besar2 ade kat tepi highway. Kalau yang join YSLM ni still x nmpk somting wrong kat situ, tak tau la nk kata ape dah. huhuuhhu

  29. azhar mat zin
    azhar mat zin June 3, 2014 at 5:19 am | | Reply

    Boleh dapat emas 1kg PERCUMA??…giler aper..emas 999 ke 000 bro?..emas 916 pun kalo 1kg bleh cecah ratus ribu..nak bg free gituh je..puihh..penipu!

    1. titan
      titan June 13, 2014 at 5:05 am | | Reply

      Itu salah satu sebab aku rasa benda ni macam temberang aje.

      Jadi kelakar plak bila tengok promosi diorang nih.

  30. lin
    lin June 4, 2014 at 9:07 am | | Reply

    yang dah dapat bmw dah ramai dah …. anak saudara saya sendiri dah dapat … tak pe jika anda was was anda jgn join …. biasalah dalam dunia ni apa pun berisiko … jalan kaki tepi jalan pun risiko …. jual goreng pisang tepi jalan pun risiko …. kalau anda semua ada duit lebih, nak buat billboard yang besar besar letak gambar anda kat tepi tepi highway tu buat lah …. bayar lah beratus ribu sebulan tak de orang bising …. tulis kat bawah gambar anda tu yang anda BAKAL ORANG TERKAYA DIDUNIA JUGA …. KALAU SEHARI 100 ORANG BACA ORANG SEBUT …. ITU SATU DOA . LAMA LAMA ANDA PUN BOLEH JADI ORANG TEKAYA JUGA INSYAALLAH …. SO APE PUN HAK MASING MASING …. RISIKO TETAP BERADA DIMANA MANA …. JIKA DUIT YANG KITA SIMPAN TU MEMANG REZEKI KITA INSYAALLAH BAWAH BANTAL PUN SIMPAN TETAP SELAMAT TAPI KALAU LAH MEMANG DUIT YG KITA SIMPAN TU BUKAN REZEKI KITA DLM BANK PUN BOLEH HILANG … KALAU NAK FIKIR HALAL HARAM …. SIMPAN TABUNG HAJI PUN RASA WAS WAS SEBAB SEBHGIAN DARI DUIT DLM TABUNG HAJI TU DI LETAK DLM EPF … EPF TU LABUR KAT MANA LAK ???? KALAU ASB PUN LABUR KAT MANA ???? MAKANAN KITA PUN SKRNG NI BANYAK YG SEKEJAP HALAL DAN SEKEJAP HARAM …. DAN 14 JUN NI BOSS YSLM NAK MENDERMA 7 JUTA UNTUK MESIN PESAKIT THALESAMIA ….

    1. titan
      titan June 13, 2014 at 11:13 am | | Reply

      Okeh.

      Orang macam ni, payah dah nak diubati. Mohon banyak-banyak la berfikir.

      Bila dah terkena, barulah tahu azabnya.

  31. jura
    jura June 5, 2014 at 9:33 am | | Reply

    Ala biasala klu org nk pertikai.tepuk dada tnya selera .stakat melabur 300 pn nk berkira .beli tv bsar n mahal boleh plak
    Eh jutawan d’herbs tu pn muda gak umo lum smp 30 dh jd jutawan cer dgr apa prinsip dia n motivasi dia masa dtemu bual oleh tv9 tempoh hari. Klu nk berjaya mst berani. Berani mncuba n berani menanggung risiko. Klu kta x mncuba selamanyalah kta duduk d tahap yg sama.

    1. titan
      titan June 13, 2014 at 11:11 am | | Reply

      Beb..bab risiko, semua orang tahu. Nak kahwin pun ada risiko. Nak minum air suam pun ada risiko. Inikan pula nak berbisnes.

      Tapi benda yang macam dah terang lagi bersuluh nih..takkan nak biarkan. Kawan kita tu. Ahli keluarga kita tu. Sahabat baik kita tu. Duit masuk bukan 3 ratus je. Ada berpuluh ribu, ada ribu-ribu..kalau scam, kalau tutup..camana? (Walaupun aku yakin memang akan bungkus. Tunggu masa aje sebab ramai leader cina dan melayu yang ramai dah blah). Tak merana bebudak baru atau downline baru yang baru masuk semalam atau hari ini?

      Aku bukan baik sangat. Aku bukan dengki atau jaki sangat dengan benda ni.

      Tapi atas dasar aku tak nak jadi macam kes swisscash, abbfund, empay dan memacam lagi syarkat mlm yang dah tumbang..dan kena plak kesannya untuk jangka masa panjang..isteri tak cukup makan, anak kena pulau..belanja tak cukup..gaduh laki bini..kawan tak bertegur sape..tak balik kampung jumpa family..aku cukup kesian bila benda ni jadi kat orang yang dekat dengan aku.

      Ya. Sekali lagi, kita mesti berani dan sanggup tanggung risiko. Tapi bila dah kena..kita yang merana. Orang sekeliling kita pun terkena tempiasnya.

      Sebab tu aku nasihat, sebab tu aku tegur. Aku bukan ulamak, bukan nabi, bukan ahli ugama, bukan orang banyak duit. Tapi silalah berfikir banyak-banyak kali benda ni.

      1. Azizi
        Azizi July 17, 2014 at 3:30 am | | Reply

        Betul, gara2 uptrend kawan aku dah tak berani nak balik kampung, kena cari dgn org kampung, sebulan 2-3 kali tukar no telefon padahal dulu beriya iya cakap aku ni bakal hidup susah sebab cara aku berfikir ni rumit sangat, aku cuma tanya mcm mana boleh dapat untung. mcm mana duit tu boleh generate. tu pun tak boleh jawab.. aku lebih percaya pada realiti. yang jual goreng pisang tu realiti, beli pisang mentah, goreng lepas jual baru dapat untung..
        sekarang yang susah dia. akaun FB pun dia guna nama samaran..

  32. Ahmad J
    Ahmad J June 11, 2014 at 3:48 pm | | Reply

    Perkara yang terbaik ialah, jangan perlekeh apa yang orang lain buat! Tuhan lebih mengetahui. Kita ta’tau semuanya. Cermin diri dulu sebelum nak bercakap, orang ni tak betul, orang tu tak betul. Jadi, aku saja yang betul la! Aku saja yang pandai. Orang yang ta’ buat silap, ta’ akan pandai!!

    1. titan
      titan June 13, 2014 at 5:03 am | | Reply

      Sebab dah pernah kena dengan plan marketing yang lebih kurang SAMALAH, aku dok nasihat orang agar tak join menda nih.

      Bila dah kena raid nanti, baru nak salahkan upline dan leader korang.

      Tol tak?

      Mungkin ramai yang tak marah nanti, tapi hati mesti terasa. Dok elok-elok bersahabat, last-last bermusuhan. Dah ramai kawan aku hilang sahabat, kawan dan keluarga gaduh sebab MLM jenis head hunting dan ada unsur money game ni.

      Sebab tu aku tegur sebab YLSM ni ada potensi yang sama macam syarikat mlm lain yang dah bungkus.

      Bukan sebab aku dengki. Bukan sebab aku menidakkan rezeki.

      Aku tak pandai. Tapi benda kalau dah jelas, takkan la tak nampak lagi.

  33. Bro YSLM
    Bro YSLM June 13, 2014 at 3:02 am | | Reply

    Assalam sahabat,

    Semua bisness ada risikonya sendiri. Jual goreng pisangpun ada risiko. DBKL rembat la atau majlis daerah yang lain.

    Kalau kita tau apa akan jadi masa hadapan, maknanya kita ni handal la.

    Terpulang kepada semua. Kalau rasa tidak yakin jangan join. Aku dah join YSLM ni peringkat awal lagi. Setakat ni x de apa2 masalah lagi..tak tahu apa jadi lepas ni. Bersangka baik je yang terbaik.

    Ada yang join bukan setakat RM300 malah RM1 juta pun ada. Yang join modal 1j nipun memang berduit la. Ni kita, modal RM300 pun payah nak mencuba. Rokok sebulan pun paling kurang RM360. Masih mampu nak hisap lagi.Buang gitu je. Apa salahnya campak kat YSLM lak. Manalah tau Allah bagi rezeki lebih sikit sebab join YSLM ni..Alhamdulillah la…kalau x berjaya…Alhamdulillah gak. Dugaan untuk kita supaya berfikir.

    Belum apa2 korang dah menjatuhkan hukum…kan x elok tu. Bukan nak promote tapi nasihat je…

    1. titan
      titan June 13, 2014 at 4:59 am | | Reply

      Kita belajar dari sejarah.

      Kalau sejarah dulu dah mengajar kita benda yang sama telah pun bungkus dan ramai yang tertindas..mengapa kena tunggu agar tertindas lagi?

      Plan marketing lebih kurang sama aje dengan syarikat MLM yang promosinya lebih kepada head hunting, split saham dan nampak money game.

      Yang kedua..sebab takde bayaran dari akaun syarikat. Yang ada jual point antara leader dan downline aje. Itu salah satu ciri-ciri money game yang terlalu ketara dalam YLSM.

      Sebab tak nak kawan-kawan menyesal dikemudian hari, sebab itu tegur dari awal.

      Bab rezeki. Takde sape leh halang. Nak buat apa bisnes..buat la. Tapi kalau betul nak wat bisnes jenis macam ni..cuba tak ajak kawan..tak cari downline.

      Boleh hidup tak YLSM?

      Kalau tengok ahli YLSM..semunya base head hunting. Promosi pun lebih kepada nak cari orang.

      Tak ramai yang promosi produk, tak ramai yang suruh beli produk yang YLSM jual..hampir 99% dok cerita peluang nak dapat duit dari pairing, dari penajaan dan juga dari split.

      So..dimana produk yang sebenarnya?

      Dari situ timbul keraguan. Kena plak, takde bayaran dari pihak syarikat. Sekali lagi. TAK ADA. Aku dah search dan dah tanya ahli-ahli YLSM baik yang leader atau ahli biasa atau downline level yang entah ke berapa. Semua kata tak ada. Yang ada..bila ada downline baru nak masuk..ko bagi duit..aku urus pendaftaran ko.

      Resit pun tak ada.

      Nak masuk website pun kejap ok kejap down. Selalunya memang down.

      Dan tak ada juga panel syariah.

      Dan sebagainya.

      Sebab tu, aku rasa YLSM ni ada unsur money game, ada unsur head hunting dan berpotensi besar berlakunya penindasan. Terutamanya kepada downline yang tak tahu nak promosi, tak tahu nak cari orang dan cuma bersandarkan kepada keuntungan split saham yang entah kita tak tahu betul atau tidak.

      Dan satu lagi..plan kat website promosi orang kita yang bahasa melayu tu..ada BUKTI bahawa itu plan marketing original dari syarikat YLSM?

      Semua leader YLSM yang aku tanya..tak berani bagi jaminan itu adalah plan marketing yang asal.

      So..kenapa mahu join YLSM lagi?

      Majoriti yang join YLSM..ada 2 sebab je nak join.

      1. nak dapat duit cepat. Nak untung cepat.
      2. nak beli produk yang murah kononnya.

      Lagi best..ada kebarangkalian dapat 1 kilogram jongkong emas dengan PERCUMA. INi yang ramai agen YLSM turut promosi. Kawan aku sendiri dok pertekankan bab jongkong emas ni masa promosi kat aku. Aku dok gelak aje masa dia promosi.

      Hangpa tau berapa nilai 1kg jongkong emas tu? Beratus ribu ringgit tu..

      Takkan senang-senang depa nak BAGI free?

      So, nak join. Join aje. Aku tak halang. Tapi, aku tetap akan nasihatkan rakan-rakan aku agar tak join menda ni. Ada banyak lagi cara lain yang lebih sesuai untuk buat duit.

      1. Bro YSLM
        Bro YSLM June 13, 2014 at 9:46 am | | Reply

        Ok Bro titan.

        Ni semua pendapat masing2. Mungkin ramai yang keliru dan tidak dapat info sebenar.

        Compny baru je start rekrut orang bln 2 2014..baru 4 bln.

        Website shopping : http://www.wcdtup.com/
        (untuk dlm bahasa china. Malaysia memang tidak ada website online untuk yslm..yang ada cuma pergi ke outlet syarikat je…yang join tau kat mana)

        Dlm website shopping tu ada link untuk ke website yslm.hk. kalau kat malaysia, 2-2 boleh guna..yslm.hk & yslm.my

        untuk withdraw bonus (RMB – Yuan china)
        1. melalui company. Min trans RMB500 dapat dlm RM250.
        2. melalui urusan pendaftaran. Transfer RM300 (RMB500, melalui tukaran (sepertimana yang Tuan faham)..

        Sekiranya upline tidak mempunyai RMB yang banyak, boleh request ke company untuk dapatkan RMB tu.

        Sebagai member, boleh beli produk murah…kat kl tempat nya setia walk, puchong. Melakapun ada dll.

        orang tengok memang macam money game…sebenarnya kita sebagai shareholder kat syarikat tu secara tidak langsung. Dapat e-share. Jumlah ikut harga semasa join.

        Maaf Tuan. Saya ni tak pandai marketing macam Tuan.

        saja bertukar-tukar pendapat.

        Banyak benda nak cerita tapi, takpa la..

        1. titan
          titan June 13, 2014 at 10:55 am | | Reply

          bukan masalah keliru atau tidak.

          Tapi yang aku tulis tu, semuanya apa yang leader dan kebanyakkan upline yang cakap. Member aku sendiri cerita. Bila tanya orang lain..benda yang sama diorang cakap. So, nak kata aku dapat dari sumber yang kurang tepat..mungkin. Tapi itu bermakna..apa yang upline, downline atau leader tu bagitau juga kurang tepat. Jadi, ini sangat mengelirukan.

          Contoh. Macam pendaftaran. Majoriti..upline ambil duit dari downline dan urus pendaftaran. Siap susun lagi kedudukan downline agar tak kena flush. So..itu salah satu yang aku nampak macam money game.

          Then..daftar dengan syarikat. Aku nak tanya, hang masa daftar dulu daftar dengan syarikat? Kalau ya..mesti ada resit atau bukti bayaran yang dah buat pendaftaran. Majoriti yang aku tanya..diorang guna cara kedua. Bukan dengan syarikat. Senang cakap 100% yang aku jumpa dan borak, guna cara kedua. Takde yang guna cara pertama. Kena plak..tak pernah ada transaksi atau bukti transaksi yang menunjukkan duit tu masuk ke akaun syarikat atau korang terima duit dari syarikat. Yang ini..langsung tak ada. Dan ini menguatkan lagi aku rasa benda ni macam money game.

          Nak beli barang. Tak semua orang dekat tempat nak gi beli barang kat kedai yang hang bagitau. Sebahagian besar nak try beli online. Tapi tak pernah lagi aku jumpa yang berjaya beli barang secara online. Hang pernah jumpa? Boleh tunjuk bukti? Setakat ini, aku tak jumpa lagi. Yang beli kat kedai pun, aku tak pernah nampak ada orang ngaku dah beli barang kat kedai dia. Kalau hang dah pernah beli, boleh tunjuk bukti?

          Ini bukan masalah marketing. Sebab plan marketingnya nampak lebih kurang sama dengan syarikat-syarikat yang pernah gagal..sebab tu aku rasa syarikat ni pun ada potensi yang sama. Sebab tu..kalau betullah nak join sangat, tunggu split pertama. Itupun tak tahu bila. Ada kata tunggu 2 tahun. Ada kata bulan 3 lepas, ada kata bulan 4, ada kata masa cuti sekolah ni..ada kata lepas raya. Nampak? Tak sekata, tak sama. Kalau tak tahu bila, just say tak tahu. Ini tidak, majoriti website melayu ada SEBUT pasal split ni dan hampir separuh yang join..memang nak DAPATKAN komisen split dari eshare/saham tu. Dan yang lain..nak dapatkan bonus tajaan dan bonus pairing. Dapat 2 orang dah balik modal. Gila senang. Uptrend pun tak setinggi tu. Bonus gila tinggi diorang mampu bayar. INi salah satu sebab aku rasa ada potensi untuk wujud money game.

          Ini baru cerita bab logik dan berdasarkan sejarah syarikat MLM yang pernah gagal. Dari situ, aku buat agakan. Betul atau tidak. Aku tak tahu.

          Tapi..potensi untuk scam tu ada. Potensi untuk syarikat ditutup ada. POtensi money game tu memang nampak clear

          dan yang lebih penting..majoriti yang promosi..promosi tentang leh dapat duit cepat, leh dapat duit tanpa goyang kaki, leh dapat duit tanpa perlu buat kerja. Tunggu split lah, upline tolong carikan downlinelah dan sebagainya.

          Dari tengok cara promosi dah leh nampak macam wujud money game, head hunting dan berpotensi berlaku penindasan terutamanya pada downline yang lebih ke 14, ke 28, ke 100, ke ntah berapa lagi..

          Itu belum cerita tentang website official syarikat. Tak ada langsung cerita pasal plan marketing. Plan marketing kat website promosi bahasa melayu tu..siapa punya plan marketing?

  34. nur
    nur June 14, 2014 at 12:18 am | | Reply

    kawan saya beritahu di negara china pada 24 may 2014 syarikat YSLM diserbu kerana biz adalah satu penipuan TELAH keluar tersiar di TV china..ini bukti yang di ambil di youtube http://www.youtube.com/watch?v=guB8iHIesqg#t=244
    dan katanya pula tepat terbaik nak buat pinipuan di Negara Malaysia ini buktinya di ambil di youtube http://www.youtube.com/watch?v=wbOPlyhWFjI jika ada kawan tahu bahasa china suruh lah dia terangkan. Lebih detail supaya selamat kan duit . sebelum pihak polis Malaysia buat perkara yg sama di Malaysia Mungkin dalam bulan puasa . saya hanya berkongsi maklumat.

  35. G.Padmanathan
    G.Padmanathan June 14, 2014 at 2:42 am | | Reply

    SALAM 1 MALAYSIA!!
    PELUANG JANA INCOME RM300 HINGGA RM15,000 TIAP HARI DENGAN MODAL RM300!!!

    1.PERCUMA KERETA BMW

    2.PRODUk2 BERKUALITI DAN ADA DISKAUN UNTUK AHLI HINGGA 75%
    3.Buka Kedai Sendiri
    4.Produk Sendiri Pasaran di lebih 5000 outlet yslm !!
    Siapa join group kami dengan RM4500 untuk 15 lot dan dapat free 15 lot + lagi 10 lot free. Total semua 40 lot. kalau kira 40 lot x RM300 = RM12,000 tapi anda bayar RM4500 saja. Siapa mahu cepat daftar sekarang. ( 25 lot free )

    1. titan
      titan June 14, 2014 at 4:57 am | | Reply

      Ini lagi sorang dah terkenaaa. Haha..

  36. Ahmad
    Ahmad June 15, 2014 at 3:54 pm | | Reply

    Memang ramai orang cina tak percaya benda ni. HAMPIR 70% PELABUR yslm ADALAH ORANG MELAYU.
    Ramai yang masuk.JADI KAWAN KAWAN MELAYU SANA JANGAN SOKONG YSLM INI.TANYALAH DIRI SENDIRI, APA SEBAB SIBUK NAK JOIN ?
    APA SEBAB SENANG DI TIPU ? hantar berita ini pada kawan kawan melalui face book, whatsapp………
    ini bukan macam money game. ia adalah money game !!! 6 tahun yang lalu hampir 80% kaki tanggan kerajaan terlibat money game,
    apabila suratkhabar umum senarai syrikat -syarikat yang terlibat, barulah semua berhenti,
    sekarang ulang lagi. ini semua pasal punca LESEN AJL YANG GAGAL.
    kita rakyat malaysia harus terimahkasih pada berita semasa.com umumkan latarbelakang boss yslm ini adalah penipu
    (june -6. google dan tulis yslm tipu)
    kita harap surat kabar cina terus umum syarikat scam ini(sudah diumum awal jan, tapi tiada tindakan padanya).
    .sebenarnya bagi kaki moneygame dan orang mlm yang top top, sudah tahu
    yslm di negara cina telah di ban ! jadi tak perlulah orang baru berlajar moneygame tujuk kepitaran kamu disana…..

    dapat sikit duit dah tunjuk taring.
    june 14 boss yslm akan ke sabah, habislah orang sabah dikikis ! sudah ramai ORANG KAMPUNG dikikis.
    tentang yslm derma, hahahhahah…………….. siapa suruh dia derma ? terimakasihlah….
    kita mesti faham DERMA DAN MONEY GAME YANG DIJALANKAN ITU ADALAH 2 PERKARA YANG BERBEZA. DIA DERMA KERANA BERITA SEMASA.com UMUM LATARBELAKANG YSLM.
    DIA pasti BUAT SESUATU SUPAYA DIPERCAYA OLEH RAKYAT MALAYSIA. JADI SEGANLAH MENTERI- MENTERI YANG PERNAH BERDIRI
    BERSAMANYA(BOSS YSLM)dan BUAT TINDAKAN PADANYA ! PERNAH KAH KAMU DENGAR MERTERI2 SEBUT MARILAH RAKYAT MALAYSIA LABUR DI SYARIKAT YSLM RM300
    SUPAYA DAPAT DERMA DISABAH ? TIDAK BUKAN ? menteri2 hanya jalan tugas, bukan suruh rakyat malaysia sokong dan labur di yslm !
    jangan bimbang, WARTAWAN, PEMBANGKAN SEDANG MENUNGGU….DIFUROM INI, KITA SEMUA ADA HAK BERITAHU PADA KELUARGA, KAWAN-KAWAN SUPAYA HATI-HATI
    DENGAN SYARIKAT YSLM INI.TIDAK SALAH DALAM SISI UDANG-UDANG.
    jika kerajaan malaysia sah yang yslm ini bukan money game, sila umum pada rakyat
    . supaya rakyat labur dengan sepenuhnya. jangan hanya berdiri disisi boss yslm rasmi sana sini menerima derma dan segan
    buat tindakan padanya.
    tidakkah kerajaan malaysia malu minta derma dari yslm melalui skim banary plan, wang yang dilabur oleh rakyat ?
    kalau begitu HEBATnya skim yslm INI, lebih baik
    kerajaan guna plan serupa yslm yang hebat ini untuk pembayarn skrim akan datang supaya rakyat dapat bonus,
    apa sebab harap yslm derma ? saya baca ramai leader melayu yslm yang dah kaya back up yslm di berita semasa .com.
    melayu gaduh degan melayu kerana yslm….teruk betul.Bank Negara, tunggu apa lagi ?

  37. Faiz Shamsudin
    Faiz Shamsudin June 16, 2014 at 10:56 am | | Reply

    YSLM…cam x islamik je bunyi dia..kahkah
    jangan ada YA SALAM plak lepas ni..

    Saya mohonlah sape rasa dia ISLAM xyah lah join benda ni..dari apa yang saya bace untung syarikat ada terlibat dengan benda-benda haram..bisnes ni memang boleh jalan kat Malaysia sebab xlanggar rule on tuk akta AJL tu..so memang boleh buat. Cuma dari segi kepatuhan syariah nya, harap maklum, memang saya nampak percampuran halal haram dalam syarikat ni..Xpatuh syariah..kalau handal dan rasa ilmu pasal perkara-perkara syubhah ni kuat dan mantap dan boleh explain kat orang,sila ajak saya dan Encik Titan sungguh2..benda2 yang ada unsur2 sedemikian xda berkat pon korang dapat.

    Adios.

    p/s : Encik Titan lu memang power. kasi panas lagi line. Kasi tekan sampai SC atau Majlis Fatwa keluar Fatwa.

  38. Admad
    Admad June 17, 2014 at 6:19 am | | Reply

    Coklat CAdbury ….hahahhhahahah..
    sekejap halal sekejap tak halal, binggung rakyat.
    kes money game adalah kes serius bagi ekomomi malaysia.
    LESEN AJL DAN LESEN MAL atau lesen kesihatan KALAU KITA BUAT KAJIAN PADA RAYAT ; JAWAPANNYA TENTU TIDAK PERCAYA LESEN YANG DI KELUARKAN
    KALAU DIBANDINGKAN DENGAN LESEN SIGAPORE.
    kes jual emas melalui mlm di pulau pinang, betapa cantik besar pejabatnya, tidak kalah pejabat yang akan
    bina oleh yslm disabah nanti. sekarang mana pegi ? wang rakyat yang dibeku oleh bank negara tu mana dah pergi ?
    sia-sia saja wang rakyat…. mana pergi ? inilah mananya mlm(AJL) zaman 2014 !!!!!
    (saya tak sebut mana pegi, siapa jawap tanggung sendiri)
    kalau rakyat hotkan topik yang sensitif, tindakaan labat dari kura-kura, kalau sebut cukai 6%….hahahha..
    rakyat dah faham dan akan bayar cukai, tapi macam mana bayar kalau moneygame sana sini ?

  39. Admad
    Admad June 17, 2014 at 4:09 pm | | Reply

    rakan saya leader mlm yang amat berpegalaman bulan lepas DAH join yslm. jual product, moneygame semua boleh,
    BANYAK JUGA DOWLINE DIA di yslm.
    dia kata, kalau kau nak jumpa boss cina itu, kau harus bayar rm1000. dulu hanya
    BAYAR rm100 sahaja. SEKARANG DAH NAIK.
    emm…..
    ketua meteri malaysia jumpa rakyat beri BRIM ! jumpa dia nak bayar pula !
    SIAPAKAH ANTARA KAMU ORANG MELAYU DAH BAYAR RM1000 KERANA NAK JUMPA BOSS ITU ?
    FIKIRLAH, LOGI TAK ?
    INIKAH MAKSUDNYA BISINESS ?
    SAYA HARAP ORANG MELAYU BELAJAR SEDIKIT CHESS CINA….MEMANG SEDAP JIKA KAU DAH PANDAI MAIN,
    KALAU TIDAK , KAMU TIDAK AKAN SETARAF DENGAN FIKIRANNYA.siapa yang bayar dia orang cina kata ‘tailingon’.
    SAYA TANYA KAWAN DAH LAYAK DAPAT RM80,000.00 ?
    YA,
    SUDAH BAYAR ?
    BELUM. KATANYA AKAN BAYAR.
    TOPIK YSLM SCAM, SANGAT HOT SEKARANG, BANYAK TAK NAK JOIN LAGI.
    Dia kata; KALAU TIADA AHLI BARU MASUK, SAYA RASA TAK DAPAT…..
    SAYA RASA DIA AKAN BAYAR…..KERANA DIA NAK TUNJUK YANG DIA ITU KAYA, dia tidak boleh gagal di peluang yang terahir ini.
    latarbelakangnya terbongkar.
    TAPI JUMPA DIA NAK BAYAR RM1000….KAWAN SAYA KUAT KUAT KETAWA
    (TAK TAHU DALAM HATI MENANGIS ATAU KETAWA ? kerana dia mesti hadap downlinenya).
    orang dibidang mlm, lihat saja plan pasaran yslm, jawapannya adalah scam ! tapi mereka masih juga nah join kerana wang dan hidup.

    beginilah hidup di bidang ini.

  40. Admad
    Admad June 19, 2014 at 1:52 am | | Reply

    yang dah dapat bmw dah ramai dah …. anak saudara saya sendiri dah dapat …
    tak pe jika anda was was anda jgn join …. biasalah dalam dunia ni apa pun berisiko … jalan kaki tepi jalan pun risiko ….
    jual goreng pisang tepi jalan pun risiko ….kata ini adalah di keluar dari lin(ahli yslm).

    Jangan salah faham yang saya ini suka korek kelemahan mereka ini.
    pegelaman adalah penting dalam hidup. BERANI KERANA BENAR !
    begitu juga di bidang mlm. ‘DAPAT BMW’ FREE BMW’DAN BERI RM80, 000.00 WANG TUNAI ADALAH JAUH BEZANYA.
    YSLM BUKAN FREE BMW ! SIAPA YANG LAYAK SYARAT PALN PASARAN YANG DIA BINA ITU, DAPAT CASH RM80,0000,00.(UNTUK SEKALI SAHAJA, BUKAN TIAP TIAP BULAN)
    KEBANYAKAN AHLI JOIN YSLM ATAU MONEY GAME ADALAH ORANG MISKIN, SYARAT YSLM SIAPA LAYAT DAPAT WANG INI
    MESTI BELI BMW !DIA TAK MAHU KERETA LAIN.
    DAN GAMBAR DENGAN BMW ITU UMUM(SHOW) DI WEB MEREKA SUPAYA PELABUR TERTARIK.
    SIAPA YANG ADA KERETA BMW DI MALAYSIA INI, BERITAHU PADA AHLI YSLM MAMPUKAH MEREKA BAYAR MANTIAN BMW DI
    BULAN BULAN AKAN DATANG ? MEREKA TU HANYA PINJAM KERETA KAWAN ATAU BELI BMW SECONDHAND DAN GAMBAR…UMUM…
    TENTANG PERKATAAN RISIKO.
    1, JALAN DITEPI JALAN, NAMPAK ADA TAHI DIDEPAN, KITA PEJAK TAHI ITU, DAN MAKAN TAHI. MULUT KITA BANYAK TAHI…..
    INI BEERTI RISIKO YANG SECARA SENGAJA, RISIKO YANG KITA SUDAH LIHAT DAN TAHU.
    2, DALAM BISINES, KEBAYANKAN RISIKO YANG KITA TAK NAMPAK DAN TAK TAHU…..
    PUAS HATI ?

  41. Admad
    Admad June 19, 2014 at 3:56 pm | | Reply

    Taniah kepada zhang jian menjadi keluarga raja al-rangkat kerabat diraja yang ke 67 perak

    http://tieba.baidu.com/p/3056437638 (info; semua bahasa cina, tengoh gambar saja)
    blog ini banyak bukti dia adalah penipu !sudah comfim penipu terbesar didunia.
    mengikut info info yang diberi; sebenarnya orang kaya ini, adalah kaya wang haram !
    segalanya telah dibongkar ; Orang kaya sebenar yang sama nama zhang jian ini memang ada di
    Negara cina(kedudukan kaya ke 347 di cina). penipu zhang jian ini guna nama yang sama dalam bahasa Ingeris
    menjalankan mlm haram dicina dan seterusnya ke malaysia.
    Nama Orang kaya sebenar;zhang jian 张剑 (剑 adalah panah)
    Nama sipenipu ini adalah ;zhang jian 张健 (健 adalah bina)
    zhang jian 张健 bukan orang kaya ! tiada orang kaya minta rm1000 untuk menjumpanya !!!!!
    lebih baik jumpa saya , minum kopi di kedai mamak !
    gelombang terahirnya adalah di Sabah, IMPIAN ORANG SABAH HANCUR MENJADI KAYA.(MENYESAL DIA DERMA DI SABAH)
    disabah beli 3 lot free 1 lot, meletup !!!!!
    inikalilah …………..
    biasanya moneygame adanya promotion itulah masa yang paling bahaya !

    ” Apa yang paling tajam sekali di dunia ini? jawapanya adalah LIDAH MANUSIA.
    Kerana melalui lidah, manusia dengan mudahnya menyakiti hati
    dan melukai perasaan saudaranya sendiri “.
    SATU orang cina sahaja, gempa seluruh malaysia , termasuklah meteri2 dan keluarga raja.
    kalau bukan keturanan darah Raja boleh dapat al-rangkat kerabat diraja tak ? ini saya tak pasti, tanya berkenaan.
    kalau boleh(tak paksa) menteri2 yang pernah berdiri dengannya beri sedikit suara supaya rakyat tidak keliru.
    kerana dia adalah penipu. biasanya jika waktu raya rumah terbuka, kita jemput YB YB bergambar bersama
    adalah perkara biasa, normal.
    jika di Negara cina sudah kata(sah) dia adalah penipu tetapi diMalaysai dia jadi “RAJA” apa perasaan orang cina disitu ?
    WANG haram ditipu di cina dan malaysia untuk derma apa perasaan meteri2 sekalian ? RAKYAT SANGAT-SANGAT HAIRAN
    TIADA TINDAKAN PADANYA. (ATAU ADA UDANG DI SEBALI BATU ?)

  42. loyai
    loyai June 20, 2014 at 5:34 am | | Reply

    x slah kalau nak cegah atau nak bg penjelasan..
    selain yslm, ada lg ufun dan bosventure guna system yg lbh kurang sama..
    knp hanya yslm yang diberi tumpuan. ada org tya pasal ufun, tp anda jwb mcm nak xnk je.. knp x kutuk ufun kaw2 mcm anda kutuk yslm.
    kalau btl yslm ni scamer, anda bernasib baik.. kalau yslm bkn scamer, anda berhutang dgn owner yslm.. walau pun owner bkn islam.. tp hutang ttp hutang..
    saya x kata yslm ni bagus.. saya x kata yslm ni buruk.. kerana tanpa ada bukti yg kukuh, jgn sesekali buat hukuman.. silap buat.. FITNAH hukumnya

    1. titan
      titan June 20, 2014 at 6:01 pm | | Reply

      Jika ufun dan bosventure guna sistem SAMA dan terbukti promosinya dan plan marketing ada ciri-ciri penindasan dan moneygame. So, jawapan yang sama untuk ufun dan bosventure.

      Aku cerita bab YSLM sebab benda ni tengah panas sekarang. So, salah ka?

      First, aku tak kutuk. Dua, aku bagitau benda betul dan fakta. Beb..bila dah scam, baru ko nak ngaku benda ni scam? Ko dah tengok lom sejarah syarikat yang lebih kurang SAMA macam YLSM nih? Dah kaji sejarah MLM jenis skim cepat kaya dan money game kat Malaysia ni? Kalau dah, aku yakin ko pun akan setuju. Kalau belum, pergi study dulu.

      Bukti kukuh macam mana yang ko hendak?

      First, plan marketing dah out. Aku tak tahu plan marketing apa yang diorang guna masa apply AJL? Diorang guna syarikat berbeza masa apply AJL. Baru tukar nama company lepas tu. Tak nampak lagi permainannya disitu?

      Dan lesen tu bukan atas nama mamat dari China tu. Orang kita yang punya nama. Dan..plan marketing sekarang yang ada kat website bahasa melayu tu..TAK ADA SEORANG BERANI declare baik leader, upline dan downline yang mengatakan itu adalah plan asal masa apply lesen. Bila minta tunjuk plan asal..seorang pun tak berani nak jawab dan bagi penjelasan.

      Aku bukan buat fitnah. Aku beritahu berdasarkan sejarah yang pernah berlaku. Itu sahaja.

      Dan dari promosi leader, upline dan geng YLSM..semuanya berpaksi head hunting dan juga target orang untuk buat duit dengan split. Dengan RM300, siap boleh kata masa split nanti leh dapat ratus ribu dan ada kata yang leh dapat 1 juta. Pehh..dasat gila promosi.

      Tu lom lain-lain promosi. Sebab tu aku kata, menda ni ada ciri-ciri moneygame dan akan berlaku penindasan pada orang bawah.

      Dan majoriti syarikat MLM dulu yang ada lesen..dan yang terbukti buat money game , dah jatuh dan tersungkur.

      So, nak kata fitnah. Susah la. Sebab leader dan upline yang aku kenal pun bagitau benda ni memang moneygame. Duit tak masuk syarikat, tapi semua main atas tangan aje. Main jual point aje. Leader nak dapat duit balik, kena jual point kat downline. Baru dapat cash balik.

  43. Orkid
    Orkid June 20, 2014 at 7:51 am | | Reply

    Aritu ikut kawan pegi dengar talk yslm ni..rasa pelik sebab tak nampak cina langsung..rata rata yg pegi melayu Dan ada la tak sampai 10 orang India..bukan ke owner dia cina..selalunya cina ni diaorg akan support bangsa diaorg sendiri tapi aritu memang tak de langsung…

    1. titan
      titan June 20, 2014 at 6:12 pm | | Reply

      Ramai orang cina yang masuk masa awal dulu. Lepas dapat duit, majoriti blah. Lepas tu, baru datang gelombang geng melayu..tu yang dok promosi sampai hari ini.

      Sebab tu sekarang, dah jarang nampak orang cina dok promosi benda nih. CUba cari..berapa kerat aje yang tinggal. Tu pun yang jenis hati kering punya.

      Dan of course, ramai gak leader melayu dan upline melayu dah tak promosi sangat benda nih. Sebab tahu..mungkin benda ni takkan lama.

      LEader yang dah masak dengan benda-benda moneygame ni..dia tahu bila masa yang sesuai untuk blah.

  44. Admad
    Admad June 21, 2014 at 5:24 pm | | Reply

    kalau btl yslm ni scamer, anda bernasib baik.. kalau yslm bkn scamer,
    anda berhutang dgn owner yslm.. walau pun owner bkn islam.. tp hutang
    ttp hutang..

    lOYAI, Terimakasih ke blog ini.
    MEGIKUT SEPATAH DUA YANG LOYAI SAMPAIKAN DI SINI, SAYA BOLEH TANGKAP YANG LOYAI ADA
    PENGALAMAN DI BIDANG MLM TAPI BUKAN DI MONEY GAME.BUKAN KETUA LEADER MONEYGAME.
    LOYAI DAH BAYAR RM1000 PADA BOSS YSLM ? KALAU BELUM PEGI BAYAR DULU.
    BERAPA LOT YANG LOYAI BELI 10, 100, 1000 LOT ?
    BERAPA DOWNLINE YANG LOYAI DAPAT DI YSLM ? 1000 ?
    LOYAI NAK SIAPA YANG UMUMKAN YSLM ADALAH SCAM ? KETUA METERI ?

    SOALAN LOYAI SAMA DENGAN SOALAN YANG SUDAH ADA JAWAPAN SEBELUM INI.KEADAAN LOYAI ADALAH TERSANKUT WANG
    DI YSLM KERANA YSLM SEMAKIN SLOWDOWN.. KEBANYAKAN KETUA MONEYGAME 001, 002 ,003.TIDAK PERLU BAYAR ! FREE LOT ! 3LOT, 7LOT.
    MAKAN, HOTEL, SEGALA FREE !
    LOYAI LAYAK SYARAT INI ? JIKA LAYAK , LOYAI TIDAK MUNGKIN TIMBUL DI RUANG BLOG INI. KERANA KETUA MONEY TIDAK MINAT BERSOAL
    DAN MEDAPAT JAWAPAN DI DUNIA MONEYGAME. KERJA MEREKA ADALAH SEMBUNYI, LEADER KECIL YANG BUAT KERJA.
    JAWAPAN SUDAH ADA DI DALAM HATI MEREKA. MEREKA TIDAK PERLU BUANG MASA CARI JAWAPAN,
    APABILA PROJECT A GAGAL, MEREKA DENGAN SEGERANYA BUAT PROJECT B….DAN SETRUSNYA.
    DAN MEREKA ADA PERHUBUNGAN DENGAN LEADER BESAR(FAMOUS), KENAL SATU ANTARA LAIN. APABILA ADA ‘JALAN'(INFO), MEREKA AKAN HUBUNG
    PADA LEADER BESAR DI JOHOR, SARAWAK, SABAH…… LIHAT SIAPA YANG MINAT.ADA YANG MINAT JUAL BASE PRODUCT, TIDAK MAIN MONEYGAME…
    INFO YSLM YANG SAMPAI KE LOYAI DAN ORANG2 KAMPUNG ADALAH
    ‘LAST CALL’.

    BUKTI SEBUAH SYRIKAT ADALAH MONEY GAME IALAH Duit tak masuk DI BANK ATAS NAMA syarikat, HANYA Main jual point. Leader nak dapat duit balik, kena jual point PADA downline.
    Baru dapat cash balik. INIADALAH ELAKAN DI BEKU OLEH BANK NEGARA.TIADA STATEMENT TAHUNAN UNTUK BAYAR INCOMETAX.
    TIADA SEBUAH SYRIKAT BERJAYA TERMASUK IPC(IPC TELAH DI BLAKIST) GUNA CARA SYSTEM INI 6 TAHAUN YANG LALU. MEREKA HANYA BERJAYA TIPU DUIT AHLI.
    SOFTWARE INI BANYAK DI JUAL DI ‘GOOGLE”. INI BERERTI SYSTEM YSLM ADALAH OUTDATE !

    Boss yslm ADALAH WANTED DI NEGERA CINA. MUKA DIA DIUMUM DIKACA TV DIDEPAN MATA SELURUH RAKYAT CINA.
    JIKA DIA ADALAH ORANG KAYA. MARUANYA JATUH. DIA BOLEH SU(SAMAN), ORANG YANG
    KATA DIA ADALAH PENIPU(SYARIKAT TV). KENAPA DIA TIDAK MEMBELA DIRINYA DI NEGARA CINA YANG DIA BUKAN PENIPU BUKAN jalan BISNESS DUIT HARAM ?

  45. Admad
    Admad June 22, 2014 at 4:18 am | | Reply

    yslm sudah ko !!!! Zhang Jian raja yang kamu cintai itu sudah

    k.o !!! berita bahasa china ntv 7 jam 10.30 semalam , pembangkang keluar kata ; polis mesti buat siasatan ! buka file !!!

    leader – leader menjadi penipu seperti dia ini, kamu boleh lepas dari downline – downline yang jadi manngsa !!!!!
    siapa yang berkuasa yang menlindungnya harus bersuara pada rakyat !!!
    tiada orang yang terpintar didunia ini, kerajaan belajar dari rakyat, dari pembangkang !!!!!!
    sekarang upline upline yslm janjilah bayar balik wang downline labur ini !!! jangan sembunyi !!! terutamanya di sabah, gelombang yang terahir !! leader sudah tahu ini adalah penipu, masih lagi paksa orang masuk.
    walaupun dia terlepas dari tangan pembangkan, tidak mungkin ada orang bodoh masih melabur di yslm lagi.
    inilah maksunya yslm ko !!!!!

  46. leonardo
    leonardo June 22, 2014 at 10:01 am | | Reply

    Terima kasih pada pembongkaran..
    sekarang ni pun kecoh dgn ufun
    kalau boleh admin buat artikel bidas ufun ni….
    bukan main diorang bekap, siap kata syarikat kukuh di thailand, kita dpt jadi share holder hartanah komoeni bina puri tu….kelakar pulak dengarnya

  47. Admad
    Admad June 22, 2014 at 11:36 am | | Reply

    sebenarnya saya suka antara barangan yang murah di yslm. yang halal kita tak nak cerita.
    jika yslm guna plan pasaran yang lain dari ini, kami akan buat promote. kerena ada ruang yang baik
    di yslm cari duit. maksud saya yslm k o, bukalah yslm bankkrap, hanya wang yang kita labur tu tidak
    dapat pusing dengan lancar, kerana tiada ahli baru yang join. saya harap yslm ubah sekit plan pasaran
    supaya member lihat masa depan. walaupun berita ntv 7 umum kes ini sedang disiasat,jika ada perubahan
    yang baik tetap di support ramai ! baru -baru ini ketua meteri umum kes bible dah dapat peyelesiayan yang baik,
    inilah rakyat nak lihat , ada kemajuan, ada banyak kebaikan tidak kira di segi pendidikan, ekonomi,
    kes lahad datu….walaupaun banyak pekara yang menjadi marahan rakyat, akhirnnya nampak juga cahaya.
    pembangkan, kerajan dan rakyat masing masing sharing pedapat yang bawa manfaat pada semua bangsa.
    yang tidak adil kita hapuskan….malaysia maju jaya.

  48. Admad
    Admad June 23, 2014 at 7:54 am | | Reply

    Undan Juang June 23, 2014, 10:50 am

    Ahmad, Anda memang orang yang pernah kecewa dgn MLM. (kecewa kerana anda seorang yang tak teliti,
    suka dengar khabar angin, pendendam) Maklumat yang anda khabarkan semuanya salah. Nampak sangat
    anda sakit hati dgn NETWORKING atau anda nak MENGHASUT ORANG supaya jangan buat YSLM. Adakah anda
    sedang membuat program yg lain atau anda dibayar untuk menjatuhkan YSLM.

    saya menjawap pada udang juang(wakil yslm) di semasa ..com.

    hahahahhaha……………
    jawapan kau sudah di jawap dan orang lain yang akan jawap, saya tidak perlu buat sebarang balasan.
    kalau kau kata yslm bukan moneygame, muncullah muka kau dikaca tv,(jemput accounter dari bank negara,
    wakil pemimpin, dan pembangkang) jelaskan apa sebab bukan moneygame secara lengkap, jelas. dengan kiraan metametik
    yang tepat kepada rakyat ! kau bukan leader besar. kalau ya, tunjuk statement bulanan pedapatan dan downline
    dua kaki anda, apa sebab kamu boleh untung puluh puluh ribu dan dari mana sumber wang ini datang di kaca tv !
    sambil siaran langsung ke negara cina, supaya kau jadi hero)itu saja. jangan satu dengan satu !!! biar rakyat
    yang jadi hakim. jika kau betul ,tidak perlu ada tindakan pada sesiapa pun. ini hanya perbingcang untuk mengurangkan
    beban rakyat. tidak juga lewat rakyat dan pemimpin kita bersama-sama melabur 1000lot di yslm ! tidak perlu sibuk melabur jika tiada jawapan yang tepat! lihat di palimen, wakil kerajaan selalu
    bergaduh dengan pembangkang, tetapi akhirnya gaduhan itu beri manfaat pada rakyat. lepas gaduh, mereka masih
    berkawan juga.itu semua untuk rakyat, Tidak mungkin kerajanan kita bina ekonomi berpuluh tahun hingga kini ia sendiri hancurkan kerana benda-benda yang
    boleh tumbang ekonomi malaysia ! Adakah kau minat beri manfaat pada rakyat, atau pun kau takut wang tersangkut di
    yslm dan hanya penting pada diri sendiri ? lihat di berita baru-baru ini, berapa ramai sudah orang mengadu tentang yslm ini?
    di dunia internet berapa dah blog yang menentangnya, blog cina tempatan yang paling banyak, yang mengadu banyak dari pembela. ! beri jawapan pada mereka, tidak perlu soal di sini.kebanyakan
    leader yslm hanya kata dengki.. selian dengki…. masih juga dengki, tetapi tiada satu yang membuat
    penjelasan yang tepat adakah yslm itu moneygame.( hari ini surat khabar china tempatan dah umum sesuatu…..jika kau tidak puas hati , cari lah wakil lawyer aduan itu,
    depan dengan orang yang mengadu itu. tidak perlu bergual dengan saya, buang masa.) kerana kau yang menjatuhkan yslm. senang saja, ia tidak akan jatuh jika ia bukan moneygame,
    tidak munkin jatuh !!!!!!

  49. Admad
    Admad June 24, 2014 at 12:10 pm | | Reply

    Isi berita yang di siar di ntv7 tentang Zhang Jian beberapa hari yang lalu, dan juga di keluar(umum) di surat khabar china tempatan.
    (ASIA TIMES PADA 6-22-2014 AHAD SABAH) ISI RINGKAS…..

    WAKIL DAP segambut telah mengumum disidang media supaya Polis menjalankan siasatan pada Zhang Jian yang mempuyai
    banyak passport(mengikut undang-2 warga negara cina hanya boleh ada 1 passport sahaja)
    dan apa jenis passport yang dia guna masuk ke malaysia. Adakah dia tersentuh undang -undang akta passport 1966.
    dia juga berkata ; tentang perkhawinan antarabangsa, Adakah Zhang Jian melanggar undang-2 perkhawinan akta 494.
    wakil DAP JUGA AKAN BAWA KES Zhang Jian INI KE PALIMEN UNTUK BINCANG.

    KUAM MELAYU AHLI YSLM TIDAK FAHAM BAHASA China, HARAP INFO INI BOLEH BAWA SEDIKIT GAMBARAN PADA SEMUA.
    PP/S; SESIAPA YANG MENGATAKAN MAKLUMAH INI ADALAH SALAH, SILA PERGI KE BALAI POLIS TESEBUT UNTUK DAPAT BUKTI.
    PPPP/S ; SESIAPA SEBUT PERKATAAN KABAR INGIN, DIA MESTI BUKTIKAN APA SEBAB KABAR INGIN. KERANA DIA MENGHINA KEBEBASAN LAPURAN SIDANG MIDIA MELAPUR PERKARA YANG BENAR.

  50. Admad
    Admad June 24, 2014 at 2:38 pm | | Reply

    Ini lagi berita hari ini tentang iklan yang besar Zhang Jian di highway harus di turunkan
    dalam tempoh sebulan kerana mengerilukan rakyat !!!
    2014.06.24 Tue Guang ming Daily 檳城北海24日訊

    http://www.guangming.com.my/node/210861?tid=27

    這個80尺X40尺廣告牌的內容已引起人民的混淆,再加有民眾在本月12日針對有關廣告內容深具誤導性,
    已向威中警察總部報案。

    Adakah ini khabar ingin ??????

  51. Admad
    Admad June 24, 2014 at 5:55 pm | | Reply

    INI LAGI…..
    ISI BERITA DARI .sinchew.com.my

    http://news.sinchew.com.my/node/372623?tid=1
    吉隆坡23日訊(6-23-2014)

    ketua pengurusi penjaja DATUK WONG BERKATA; BANYAK RAYUAN DARI PENJAJA
    MELIBATI YSLM SKIM CEPAT KAYA, DIA TELAH MENGUMPUL BANYAK MAKLUMAH TENTANG SYARIKAT INI, DAN SERAH KEPADA BERKENAAN UNTUK SIASATAN.
    SESIAPA RASA DIA TERTIPU BOLEH EMAIL KE; bcng2003@gmail.com ATAU BUAT LAPURAN DI BALAI POLIS SUPAYA MENCEPATKAN KERJA SIASATAN.

  52. Admad
    Admad June 24, 2014 at 7:30 pm | | Reply

    Sekarang masanya tiba orang china malaysia vs Zhang Jian !! kita orang melayu hanya tinggal tengok wayang saje,
    tak paya buat apa apa !!!! kerana dari mula orang china yang kena duluan !!!

    meletup ! meletup !!!!!

  53. Admad
    Admad June 24, 2014 at 8:09 pm | | Reply

    ini lagi hebat !
    6-21-2014 ASIA TIMES E-MEDIA

    Di sabah, mengikut berita ASIA TIMES ; Assistant Minister to the Chief Minister Datuk Edward Yong Oui Fah BERKATA ;
    TIADA TERIMA DERMA(7 JUTA) DARI YSLM ! DAN DIA BERITAHU PADA SERULUH HOPITAL JANGAN
    TERIMAH DERMA SEBELUM TAHU LATARBELAKANG SIPENDERMA.

  54. Admad
    Admad June 29, 2014 at 6:40 am | | Reply

    Program baru

    nama syarikat ; pusing pusing
    nama ceo ; Ahmad bin pusing
    web ;www.Zhang zian com. cn

    no tel ;010 000000001

    Tajuk ; menjadi orang termiskin di dunia

    bye bye ……jom tengoh wayang.

  55. Admad
    Admad June 30, 2014 at 1:34 pm | | Reply

    Selamat berpuasa;

    ADA SEDIKIT BERITA TENTANG Zhang Jian(BOSS YSLM)29/6/2014. INFO YSLM KEBANYAKAN DARI KAWAN CINA, KITA MELAYU TAK FAHAM.
    CARI KAWAN CINA BACA….
    Isi ringkas Zhang Jian dah keluar dari malaysia kerana takut disiasat oleh polis.
    PEJABATNYA KEBANYAKAN DAH TUTUP TIADA ORANG PEDULI. SEKALI LAGI DIA BUAT DOCUMENT PALSU YSNG DIA BALIK KE NEGARA
    CINA MENERIMA anugerah(TAK TAHU SIAPAKAH HADIAKAN DIA ?). DIA BUAT ALASAN DEMIKIAN SUPAYA PELABUR PERCAYA.
    HIDUP DIA SELAIN TIPU…. TIPU… MASIH LAGI TIPU !
    TEPAPI DIA TIDAK SANGKA ADA ORANG DALAM(POLIS THAILAND) YANG DAPAT MAKLUMAH YANG DIA SUDAH MASUK Thailand.

    1, JIKA DIA ADALAH ORANG TERKAYA DI CINA TAK PERLULAH LARI SANA SINI !
    2, JIKA DIA TIDAK MENJALANKAN PERNIAGA HARAM TAK PAYALAH LARI, TUNGGU SAJA POLIS SIASAT !
    3, JIKA DIA DAH JANJI ORANG SABAH DAN UMUM DISEMUA SURATKHABAR YANG DIA AKAN DERMA 7 JUTA, LALU TARIK BALIK(TIADA DERMA).
    SEBENARNYA DIA NAK TIPU SEHARI SAHAJA(DI SABAH), SUPAYA PELABUR DI SABAH SANGKA DIA ADALAH ORANG YANG BAIK.
    LEPAS ITU, Zhang Jian RASA PELABUR DISABAH TIDAK BEGITU HOT, JADI DIA TARIK BALIK JANJINYA.
    4, YANG PENTING SEKALI, APABILA Zhang Jian DAH KELUAR DARI MALAYSIA, DIA BOLEH BALIK LAGIKAH ? DIA TAHU DUA KES (mempuyai
    banyak passport, mengikut undang-2 warga negara cina hanya boleh ada 1 passport sahaja.
    dan apa jenis passport yang dia guna masuk ke malaysia. Adakah dia tersentuh undang -undang akta passport 1966.
    dia juga berkata ; tentang perkhawinan antarabangsa, Adakah Zhang Jian melanggar undang-2 perkhawinan akta 494.)INI , ANTARA SATU SAJA KESALAHAN DIA
    BOLEH DI PENJARA. LEPAS ITU HARTA YSLM DI BEKU OLEH …..
    5, LARI ATAU TIDAK ? KALAU LARI ADA LAGI SIKIT DUIT(PELUANG), KALAU DI DALAM PENJARA SEGALA MENJADI DEBU !!
    6, ORANG YANG PERNAH MENGAGUNG2, MEMBELANYA, APAKAH KAMU DAPAT ? KAMU KAYA TETAPI DOWNLINE MISKIN ! MENDEBAT BERHABISAN…
    LEADER LEADER YSLM KAMU ADALAH PENIPU SEPERTI Zhang Jian, KERANA KAMU DAH TAHU DIA PENIPU TETAPI TUTUP rahsia,
    JANGAN SANGKA PEMBACA ADALAH ORANG BODOH. APABILA BERKATA DI FORUM TIADA ISI(KATA-KATA YANG TIDAK BERMAKNA).
    7, ORANG YANG PERNAH BERHUBUNG DENGAN Zhang Jian MEREKA HARAP DIA KELUAR DARI MALAYSIA(RAMAI SUDAH MENEPIKANNYA) SUPAYA KES TUTUP(TIADA BUKTI)….Zhang Jian ADALAH ORANG ASING,
    DIA TIDAK BOLEH TINGGAL LAMA DI MALAYSIA.
    8, Zhang Jian BUKAN ORANG PINTAR, DIA HANYA BERANI. ORANG YANG PITAR ADALAH ORANG CINA DI MALAYSIA YANG BERPEGALAMAN MONEYGAME. MEREKA BERI INFO DAN
    PERTUNJUKAN YANG TAK BEGITU BETUL PADANYA(MELAYU SUSAH NAK BERCAKAP DENGAN DIA, CINA YANG JADI KETUA). SUPAYA APABILA MASA TIBA DIA JATUH SENDIRI…..
    SATU CONTOH YANG Zhang Jian INI BODOH KERANA DIA HOTKAN NIAGA HARAMNYA MELETAK IKLAN( KEPALA BESAR) DI ATAS LANGIT AKHIRNYA TENGGELAM DI DALAM LUAT !
    MONEYGAME TAK BOLEH HOT LAH !!!!!!!! MESTI PELAHAN-LAHAN SEPERTI 4D(BLACK MARKET) YANG MASIH HIDUP HINGGA KINI !!!!!!
    9, AKHIRNYA DIA HANCUR DI TANGGAN ORANG YANG DIA PALING PERCAYA !
    10, TIADA SIAPA YANG BOLEH WAKIL Zhang Jian MEMBELA DIRINYA DI SISI UNDANG-UNDANG….(SIAPA YANG MEMBELA DIA AKHIRNYA GIGIT JARI SENDIRI.)

    【云数贸张健躲避侦查,逃离马来西亚】29/6/2014
    云数贸张健为了避开马来西亚警方的侦查,一些云数贸的店面开始关闭,没人打理。自己也离开了大马。
    【安抚人心,制造假回大陆文件】
    为了安抚已经大量投资了的会员,云数贸再度制造假文件,内容竟然写道张健受中方邀请回国领奖。
    【泰国官方内幕,张健证实入境】
    前几天看到照片还不敢肯定,终于得到泰国那边的官方消息!
    张健证实了入境泰国!这次!瓮中捉鳖咯!

  56. Admad
    Admad July 1, 2014 at 4:17 am | | Reply

    Pelabur-pelabur yang melepas rinduan pada Zhang Jian sekalian ; saat inilah peluang leader-leader cari duit, mereka akan suruh kamu menahan diri dan percaya segala ini adalah kabar ingin. Dari awal june lagi mereka tutup rahsia sebelum Zhang Jian pergi sabah boom MARKET ! PERJALANAN Zhang Jian di sabah adalah gelumbang terakhir baginya(gagal). leader -2 penipu harap kamu labur banyak-banyak supaya dia sendiri “makan duit’ itu. jika Zhang Jian dah lari, mereka ada alasan kata Zhang Jian yang makan duit itu ! itulah sabab mereka ini kata kabar agin, orang dengki……..lihatlah upline kamu dah tutup tel kan? kepalanya botak supaya tidak dikenali orang…………….terutama di SABAH !

  57. Admad
    Admad July 1, 2014 at 1:01 pm | | Reply

    DALAM SISI UNDANG UNDANG MLM SETIAP BARANGAN BOLEH DIPULANGKAN JIKA TAK PUAS HATI DALAM TEMPOH SEBULAN, DAN YANG PALING PETING SEKALI ADA RESIT PEMBAYARAN DARI SYARIKAT. SETIAP LABURAN DARI YSLM TIADA RESIT DARI SYARIKAT. JADI APABILA PELABUR BAYAR RM300 PADA UPLINE TIADA BUKTI YANG DIA SUDAH LABUR DI ‘BACK OFFICE’ ATAU DAH SAMPAI KE TANGGAN BOSS ITU…..SAYA HANYA BERI NASIHAT PADA ORANG YANG TAK FAHAM APA ITU MONEY GAME. SAYA TIADA SEBUT NAMA-NAMA SIAPA YANG BUAT DEMIKIAN. MENGIKUT SEJARAH MONEYGAME, APABILA BOSS LARI, LEADER- LEADER TERPAKSA BUAT PIIHAN ; KALAU KIRIMKAN WANG LABURAN PADA BOSS, LEBIH BAIK SENDIRI YANG MASUK POKET, KERANA TIADA BUKTI PEMBAYARAN RESIT….

    kebanyakan info dalam bahasa cina…………
    susah nak translate….
    http://ch.therakyatpost.com/%E5%9B%BD%E5%86%85%E7%84%A6%E7%82%B9/2014/06/30/%E5%A4%A7%E9%A9%AC%E4%BA%91%E6%95%B0%E8%B4%B8%E8%A1%8C%E4%BA%8B%E9%AC%BC%E7%A5%9F/

    tiada erti mendebat, baca dan fikir…itu saje.
    saya ulang sekali lagi ; TIADA SIAPA YANG BOLEH WAKIL Zhang Jian MEMBELA DIRINYA DI SISI UNDANG-UNDANG….kerana dia adalah dia.(SIAPA YANG MEMBELA DIA AKHIRNYA GIGIT JARI SENDIRI.)

  58. Admad
    Admad July 2, 2014 at 5:46 am | | Reply

    Selamat berpuasa;
    jika sesiapa nah tengoh wayang boleh pergi ke padang merdeka kl(depan balai polis) 3-7-2014 KHAMIS esok

    【贩总3日拉大队投报云数贸】1.07.2014 @ 8:07 PM
    云数贸位于雪州蒲种的门市店面,位置显眼,一如其掌舵人作风张扬,如今再有团体拉大队报案,期盼执法单位采取对应行动。
    (吉隆坡1日讯)马来西亚贩商同业总会顾问拿督黄文正说,贩总将在本周四(3日),拉大队到吉隆坡默迪卡体育馆对面警局集合,以举报云数贸掌门人张健。
    黄文正表示,目前他们已有充足证据,向警方报案要求调查张健与云数贸集团。
    他对《人民邮报》指出,周四时贩总将与其他马来人非政府组织联手报案,因为一旦云数贸的歪风蔓延下去,遭殃的不是单一种族,而是大马各族人民。
    他指出,目前虽然还未有任何云数贸的受害者,不过举报云数贸是防患于未然。
    在上周,已有一名公众人士在路边捡获有关云数贸的传单,而报案要求警方在调查张健是否抵触已2013金融服务法令、2001年反洗黑钱及反恐怖主义融资法令、 1993年直销及反金字塔计划法令或其他大马法律,甚至查封和冻结该首富集团的资金和财物。

    Tiada siapa yang kalah dan menang, Doa …doa….. ini bukan peperangan. Ia hanya satu pengalaman hidup yang kita
    harus belajar. didalam puasa ini, kita maaf memaafkan, yang salah dah salah. biar anda adalah leader-leader,
    pelabur-pelabur Zhang Jian, downline downline Zhang Jian mesti terima kesilapan upline, kerana meraka bukan tuhan.
    PELABUR PELABUR HARUS TERIMA KEYATAAN INI KERANA KAMU KEKURANGAN ILMU DALAM BIDANG INI. lihat burung -burung berterbangan,
    umbak dan laut yang luas, senyuman isteri dan anak yang manis……tarik nafas, kembali ketitik asal……

  59. faizuddin fuad
    faizuddin fuad July 2, 2014 at 8:03 pm | | Reply

    sudah pasti ramai yang akan meroyan kepanasan lepas baca artikel bro titan nie
    hahahaha … telinga kene piat jer rasanya

  60. jul
    jul July 3, 2014 at 5:10 pm | | Reply

    penulis asal artikel bernama ahmad(panggilan) copy dari berita semasa.com ke sini, supaya ramai yang boleh membaca…..melalui carian google

  61. jul
    jul July 3, 2014 at 6:25 pm | | Reply

    kita harus terima kasih juga kepada En titian yang membuka tajuk yslm,bukan semua penulis mampu berdebat di pentas ini, jika ia tiada pengalaman di bidang moneygame. Titian dan Ahmad memang best best. bersama berita semasa.com kamu adalah hero kerana kita satu arah..di google kamu yang top top !!! TERUSKAN……THANK

  62. tanakwagu
    tanakwagu July 5, 2014 at 7:55 am | | Reply

    aku belum bernasib baik tapi member 1 kampung dapat BMW,dia juga baru join tup tup dapat cabutan BMW.blh tengo video member2 yg dpt BMW

  63. zaza
    zaza July 8, 2014 at 9:14 pm | | Reply

    Ramai kawan2 aku ajak join bisnes yg ada produk bagus, BONUS bagus, nyata dan sah disisi undang2 sume xnak. Alasan xnak JUAL brg, nak duduk saja dpt duet. Skrg ak nk ucap takziah kat derang ni.. ak dah setahun collect infinity income setiap hari.. dpt lg tlg org utk sihat.. dpt lg bkk centre dgn Kos rm500k hasil duet bisnes..ok kn? skrg ni rasa kesian pulak kt derang yg join yslm ni.. tu la org da nasihat xnak dgr.. melayu ramai nk kaya cepat. Kalo ada yg terbuka hati nk buat bisnes ngn aku leyh pm segera.. 0172540088

  64. sri
    sri July 9, 2014 at 6:50 am | | Reply

    saya sangat teruja membaca tulisan encik titan berkenaan mlm scam ni. bagaimana dengan pencil.my dan spsshop?

  65. abdfatah
    abdfatah July 13, 2014 at 2:40 am | | Reply

    lupakan bmw300..

    lupakan lamborginih juta2..

    skim piramid yslm telah diharamkan…

    http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0711&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_03.htm

    jenuh nak menjawab dengan donline donline sekalian… fuhh!

  66. AHMAD
    AHMAD August 31, 2014 at 9:22 am | | Reply

    Zhang Jian gunting ‘BOTAK’ menjadi monk di THAILAND KELMARIN ! DIA MEMANG SEMBUNYI DI
    TAHLAND SELAMA INI, KONONNYA NAK JADI ORANG YANG BAIK…..

    LEPAS 70 HARI, DIA AKAN TURUN DARI BUKIT …DAN AKAN KEMBALI KE MALAYSIA KATA DATO LEE(wakil yslm), masa itu hampir sepuluh ribu
    ahli akan welcome Zhang Jian balik ke malaysia !

    hahahahah… apa lagi lakunan ini ?
    berita yang terbaik bagi pelabur adalah pulangkan wang laburan mereka….

    pusing@bising

  67. AHMAD
    AHMAD August 31, 2014 at 9:25 am | | Reply

    THANK YOU, ADMIN……

    PUSING@BISING

  68. AHMAD
    AHMAD September 4, 2014 at 11:46 am | | Reply

    Em…..
    segala sudah tamat,
    tiada dan tidak perlu beri comen lagi. Zhang Jian sudah jadi monk. dia mungkin buat
    perjalanan yang berbeza, lupa segalanya. kebanyakan monk tidak ingin bermusuh antara lain.
    dari hari ini saya tidak akan buat sebarang comen tentang YSLM, wakil yslm atau Zhang Jian .
    Setiap menusia ada TUHAN DI DALAM HATI MASING-MASING, apa saja agama yang kita pilih, ia adalah baik.
    setiap kesalahan ada jalan untuk keluar, walaupun kehilangan wang, kekasih, keluarga, ini semua hanya perjalanan hidup.
    Ia sudah berlalu.
    mungkin ada penganti yang boleh memuaskan kekosongan itu…..
    mungkin, ya, pasti ada yang amat sakit hati dengan perkataan yang saya pernah keluarkan mengenai YSLM.
    JIKA ADA PERASAAN SEBEGINI, SAYA dengan iklas MOHON MAAF PADA MEREKA.
    marilah kita sama-sama kembali ke titik asal.

    sekian terimakasih

    pusing@bising

  69. Abdfatah
    Abdfatah February 7, 2015 at 1:50 am | | Reply

    Tajuk lain pasnih: ufun club adakah scam? Lagi soalan.. Bro tak join ufun punya bisnes club ka? Mahsyuk bro. Rugi tak join.. Takyah join laa

  70. immaculate
    immaculate June 23, 2015 at 5:07 am | | Reply

    Nak buat bisnes MLM ni kena bijak pilih syarikat …jgn smpai salah pilih syarikat n salah ikut upline..kita msti tau latar blkg syarikat tu dulu sblm join ..kita kena faham pelan pemasarannya…ada syarikat yg suda 20 tahun mcm syarikat ELken…bkn semua MLM ni tipu org…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.