27 Responses

  1. Adi
    Adi May 13, 2014 at 2:52 pm | | Reply

    sekarang 65kg, tinggi 170cm lebih ke?

    1. titan
      titan May 13, 2014 at 3:15 pm | | Reply

      Actually, berat dah turun ke 60-62 kilo. 65kg tu berat minggu lepas. Dah main area tu. Tinggi 168. Tapi kekadang, jadi 166 atau 167. Asal aku ukur..mesti lain-lain. Haha..So, kiranya tinggi area tu la.

      So..target aku area 59-60 kg untuk capai BMI aku. HOho..

      1. Adi
        Adi May 14, 2014 at 10:00 am | | Reply

        cepat turun berat tu, aku sekarang 76kg, tinggi 171cm, kira BMI misi tu kata obes no1,tapi tengok struktur badan ok xde lemak2 tepu, misi tu kata berat dosa kot haha, aku kata rangka besar, urat dawai tulang besi, aku pun nak kena turun 65 ke atas

        1. titan
          titan May 14, 2014 at 4:56 pm | | Reply

          Haha..

          kalau rangka besar, memang biasanya macam itu la.

          kalau dapat gi ke 65kg. Dah kira cantek dah tu. Leh main futsal dah hari-hari. Haha..

  2. puteri kasih
    puteri kasih May 13, 2014 at 4:39 pm | | Reply

    buat masa ni puteri tak memerlukan diet atkins…hehehe

  3. Hero Borneo
    Hero Borneo May 13, 2014 at 11:33 pm | | Reply

    badan susah nak naik sebab amalkan senaman jalan kaki 30 minit sehari..

    apa tidaknya pergi dan balik jalan kaki..

  4. faizal
    faizal May 14, 2014 at 1:00 am | | Reply

    letak kereta atau motor dekat parkir yang paling jauh..boleh turun berat badan secara tak langsung

    1. titan
      titan May 14, 2014 at 9:08 pm | | Reply

      Ya.

      Itu salah satu senaman mudah. Hoho..

  5. akubiomed
    akubiomed May 14, 2014 at 1:43 am | | Reply

    Masalah obes ini ada dimana-mana. Sanggupkah membawa lebihan yang tidak diperlukan kemana-mana?

    1. titan
      titan May 14, 2014 at 8:57 pm | | Reply

      Itulah masalahnya.

      Ramai orang SANGGUP bawak lebihan tu sepanjang umur diorang.

  6. sabree hussin
    sabree hussin May 14, 2014 at 10:44 am | | Reply

    Diet Atkins dah ter”amal” secara tak sengaja tanpa tahu pun rupanya sebahagian daripada diet ni

    1. titan
      titan May 14, 2014 at 9:01 pm | | Reply

      Yap.

      Ramai yang tak sedar sebenarnya. Hoho

  7. Mohd Shubhi
    Mohd Shubhi May 14, 2014 at 11:15 am | | Reply

    Memang boleh kurus dan badan mantap dengan teknik diet atkin nih!

  8. zool
    zool May 14, 2014 at 2:12 pm | | Reply

    nak amalkan jugalah..
    den memang level lebih berat badan ni.. lagi 10kg nak turun nu..

    1. titan
      titan May 14, 2014 at 9:06 pm | | Reply

      memang kena disiplin kalau nak ikut diet atkins ni. hoho..

  9. fazrol
    fazrol May 14, 2014 at 4:29 pm | | Reply

    Waa. menarik… harus cuba nie…

  10. Denaihati
    Denaihati May 15, 2014 at 1:22 am | | Reply

    macam tak percaya cecah 80kg. terbaik lah. semangat kena kuat dala disiplinkan diri.

  11. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim May 15, 2014 at 3:39 am | | Reply

    Aku ingat diet ni just nama diet je..ada nama tambahan kat belakang plak. baru tau.. serius.

  12. hafizmd
    hafizmd May 15, 2014 at 5:54 am | | Reply

    belum kuat hati nak amal 100% diet ni..

    tewas bila bini masak sedap…hahahaha

  13. Moms Avenue
    Moms Avenue May 16, 2014 at 5:14 am | | Reply

    Untuk dapatkan berat badan ideal kena ada disiplin yang kuat.. Saya tabik pada siapa yang dapat turunkan berat badan..

  14. Firdaus Azizi
    Firdaus Azizi May 16, 2014 at 3:06 pm | | Reply

    Tak sangka lak bro tengah dalam misi menguruskan badan. Selalu dengar orang sebut Diet Atkins nih. Baru gua faham sedikit sebanyak.

  15. ahmadyani
    ahmadyani May 17, 2014 at 12:27 am | | Reply

    makan 3-4 pinggan sekali makan, tapi letak 1/3 nasi je. Kalau letak penuh. Nahas!

    1. SuperNifz
      SuperNifz October 30, 2014 at 1:13 am | | Reply

      Aa betul tuh.. kurangkan nasik & kena bykkan lauk & sayur… minum air kosong…
      http://supernifzvitamin.com/khasiat-lemon/

  16. Hairul Azni
    Hairul Azni May 18, 2014 at 11:39 pm | | Reply

    Memang bagus la diet Atkins ni..berdiet dengan cara tak perlu berlapar seperti program diet yang lain..sesuai sangat dengan mereka yang suka makan..

  17. SuperNifz
    SuperNifz October 30, 2014 at 1:12 am | | Reply

    Bila sebut ja Diet haduihh… memang dari dulu laie nak diet taww.. tapinya asik terkandass jerkk… dok ofc nih memang banyak dugaann…

    http://supernifzvitamin.com/khasiat-lemon/

  18. oozee
    oozee December 2, 2014 at 2:26 pm | | Reply

    Diet aitkin tanpa gula. Saya ada buat kempen tanpa gula.. Pemanis semulajadi tanpa kalori. Bayangkan setitik saja mampu maniskan segelas air. Semua orang pon tau manis lebih berat pon lebih. Jom tukar dari gula kepada diet stevia. Saya pon pengguna stevia tegar dan Alhamdulillah sihat dan sedap. Berat badan pon bole dikawal.

  19. Kyrul Nizam
    Kyrul Nizam January 15, 2015 at 4:54 pm | | Reply

    Dalam cubaan nak kuruskan badan ni. Dah nak masuk 2 minggu berdiet Atkins. Minggu pertama turun 5kg.. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.