35 Responses

  1. profhariz
    profhariz May 19, 2014 at 5:46 pm | | Reply

    Bro gua ingat nak buat ebook tapi malas nak menulis macam mana tu.

    1. titan
      titan May 19, 2014 at 5:56 pm | | Reply

      Tak yah tulis.

      Hang lebih berbakat menguruskan badan. Jadi, lebih baik hang fokus kuruskan badan sahaja. Hoho.. 😈

      1. profhariz
        profhariz May 20, 2014 at 11:10 am | | Reply

        Kuruskan badan takde income. Jadi nak buat ebook ada income. Jadi mcm cikgu titan.

        1. titan
          titan May 20, 2014 at 2:07 pm | | Reply

          Yela. yela.

          Gi la buat. Haha :mrgreen:

  2. Akubiomed
    Akubiomed May 19, 2014 at 5:49 pm | | Reply

    Ya motivasi diperlukan. Habuan pemangkin untuk memaksa diri melakukannya dan paksa minat.

    1. titan
      titan May 19, 2014 at 5:59 pm | | Reply

      Dalam dunia ni..

      “PAKSA” tu memang dah satu kemestian. :mrgreen:

    2. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah May 21, 2014 at 12:34 pm | | Reply

      dapat hasil dengan menulis memang seronok :mrgreen:

  3. amirulfaiz
    amirulfaiz May 19, 2014 at 10:35 pm | | Reply

    Banyak tu, RM30 waktu jadi budak-budak sekolah, haha, ya, memang rasa macam jutawan. Yup, paksa diri menulis. 🙂

    1. titan
      titan May 20, 2014 at 2:09 pm | | Reply

      hari-hari makan nasi lemak masa tu.

      selalu, makan tempe 20 sen tu jekk. hehe

  4. Hero Borneo
    Hero Borneo May 19, 2014 at 11:18 pm | | Reply

    menulis secara santai lebih seronok berbanding menulis dengan fakta yang nak baca pun malas juga

    1. titan
      titan May 20, 2014 at 2:11 pm | | Reply

      Kekadang, aku suka gak tulis benda-benda fakta. haha..

      best apa. :mrgreen:

    2. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah May 21, 2014 at 12:35 pm | | Reply

      betul tu. Jika menuli fakta banyak yang kena jagakan.. 😆

  5. Ismail N
    Ismail N May 20, 2014 at 2:39 am | | Reply

    Looo.. mcm anak kawe yg tadika tu. Suka gak mewarna dan suka duit. Baru 5 tahun dah kenal semua jenis duit. Tak boleh tipu.. puiii…

  6. Hafizul
    Hafizul May 20, 2014 at 3:46 am | | Reply

    Emm susah gak nak terima ni..memang malas menulis..tapi setiap hari duk tulis dalam blog..hahaha

  7. myrujukan
    myrujukan May 20, 2014 at 5:09 am | | Reply

    aku pun suka mewarna, tp menulis pun aku suka, cuma kena tgk masa la, ada jap up, ada jap down, hehe

    1. titan
      titan May 20, 2014 at 2:24 pm | | Reply

      Biasalah tu.

      Air laut pun ada pasang dan surutnya jugak. Inikan kita manusia biasa.

  8. AUC
    AUC May 20, 2014 at 5:23 am | | Reply

    menulis suka2 tapi nak hasilnya masuk.. 🙂

    1. titan
      titan May 20, 2014 at 2:26 pm | | Reply

      mana ada orang menulis tanpa niat tersendiri. hoho

  9. reezluv
    reezluv May 20, 2014 at 6:14 am | | Reply

    sebut psal tulis..nasib la lu ingatkan gua nak tulis report tu..gua akan jual..ahaha..tak jadi kasi free nampaknya :mrgreen:

    1. titan
      titan May 20, 2014 at 2:22 pm | | Reply

      lu kasi letak sikit pensil warna. baru ada “WARNA” sikit.

  10. Faizal Nizam
    Faizal Nizam May 20, 2014 at 6:43 am | | Reply

    Aku dah menulis blog dari 2006 lagi. Tak kaya-kaya jugak. Hahaha. Aku ingat bolehlah dapat juta-juta lemon dari blog.

    1. titan
      titan May 20, 2014 at 2:13 pm | | Reply

      Aku tulis blog, memang bukan nak kaya pun.

      Aku cuma nak makan nasi dengan cendol je. 😉

  11. Abdfatah
    Abdfatah May 20, 2014 at 7:23 am | | Reply

    Aku pun malas nak menulis kalo ikutkan hati. Asyik tergendala aje nak hapdate blog. Acaner nak buat.. Takleh nak paksa2 kalo serius lawak jika betul2 nak menulis dgn jayanya.. Hehe

  12. Adi
    Adi May 20, 2014 at 12:22 pm | | Reply

    Hoh!!! mewarna menulis, dua2 pun aku pandai-pandaikan je 😈

    1. titan
      titan May 20, 2014 at 2:05 pm | | Reply

      Haha.

      Semua orang memang pandai menulis dan mewarna. Tapi tak semua orang BERBAKAT macam gua.

      keh keh kehhh.. 😆

  13. Denaihati
    Denaihati May 20, 2014 at 1:54 pm | | Reply

    samalah menulis memang dah tak berapa nak rajin, cuma menaip je rajin sikit… zaman sekolah dah ada income memang seronok sangatlah.

    1. titan
      titan May 20, 2014 at 2:17 pm | | Reply

      Orang sekarang, menaip memang hebat. Hoho..

      kekadang, kagum jugak dibuatnya dengan budak-budak facebook ni. rajin menaip setiap hari. :mrgreen:

  14. ajumohit
    ajumohit May 20, 2014 at 2:49 pm | | Reply

    ciri2 anak no 2 terserlah di sini

  15. wafi
    wafi May 20, 2014 at 4:07 pm | | Reply

    Terharu gak rasanya, saya pun minat melukis masa sekolah dulu, kalau menulis ni memang malas lebih-lebih lagi time takde idea

  16. aimie mokhtars
    aimie mokhtars May 20, 2014 at 4:45 pm | | Reply

    hahaha spoil la yang last sekali tu hAHahaha

  17. sabree hussin
    sabree hussin May 21, 2014 at 2:52 pm | | Reply

    Aku pun dah mula malas menulis, tapi bila dah mula menulis, susah jugak nak berenti

  18. hannyabdullah
    hannyabdullah May 21, 2014 at 4:25 pm | | Reply

    Dulu memang malas nak menulis ke..menaip ke..memang malas, tapi bila dah tua2 ni tetiba pulak dtg rajin nak menulis atau menaip..ummm cam ne tu!!

  19. ahmadyani
    ahmadyani May 22, 2014 at 1:35 pm | | Reply

    Asalkan ada semangat untuk menulis sudah cukup. Semangat boleh mengalahkan kemalasan…

  20. Khadeejah Hasmad
    Khadeejah Hasmad May 24, 2014 at 6:36 am | | Reply

    Alhamdulillah.

    Nampaknya ada hikmah tak dapat hadiah pensel warna.

    Rupanya ada bakat menulis yang terpendam.

    Best kan dengan bakat kita, boleh jana pendapatan, siap boleh belanja kawan.

  21. Ummi Hanie
    Ummi Hanie June 4, 2014 at 9:04 am | | Reply

    cuba laa challenge penulis buku Harry Potter tu… sekelip mata jadi jutawan 🙂

Leave a Reply to AUC Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.