62 Responses

  1. Faizal Fredley
    Faizal Fredley May 21, 2014 at 5:10 pm | | Reply

    ilmu SEO ni sangat-sangat lah luas….memang kalau study pasal SEO ni x kan habis sampai bila2…lagipun algorithm google tiap2 tahun berubah..

    1. titan
      titan May 21, 2014 at 8:05 pm | | Reply

      Yap.

      Tapi still asasnya tak banyak berubah.

      SO..ada benda yang kita boleh tackle bila betul-betul mahir bab seo ni. hoho

      1. JebengOtai™
        JebengOtai™ May 22, 2014 at 2:28 am | | Reply

        asasnya ttp sama..tp kene seswaikan dgn peredaran masa..huhu

        1. titan
          titan May 22, 2014 at 8:21 pm | | Reply

          Yap.

          Asal faham asasnya, itu dah lebih dari cukup. :mrgreen:

  2. Shaklee
    Shaklee May 21, 2014 at 5:33 pm | | Reply

    Saya juga sangat teruja tentang SEO

    pernah belajar

    pernah berhasil kena penalty (ohho)

    tapi sebab utama tertarik dengan entry ni ialah sharingan uchiha madara (yeah peminat tegar naruto)
    😆
    salam kenal dari Cik Sal 😀

    1. titan
      titan May 22, 2014 at 8:19 pm | | Reply

      takpe.

      lepas ni jangan kena penalti lagi ye. 😆

      1. Pokok Manggis Depan Rumah
        Pokok Manggis Depan Rumah June 1, 2014 at 11:01 pm | | Reply

        betul tu. kena jaga-jaga nanti.. 💡

  3. profhariz
    profhariz May 21, 2014 at 5:44 pm | | Reply

    Cukup RM1k dgn ashadee aku beli ebook hang ! hehe

    1. titan
      titan May 21, 2014 at 8:09 pm | | Reply

      Nampak dah nama hang dalam top 100 kat ashadee.

      Insya-Allah, boleh dapat 1k hang tu.

    2. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah June 1, 2014 at 10:58 pm | | Reply

      Tahniah..balik modal dah tu :mrgreen:

  4. Malaysia Tercinta
    Malaysia Tercinta May 21, 2014 at 5:45 pm | | Reply

    SEO jangan tak SEO

  5. Hero Borneo
    Hero Borneo May 21, 2014 at 10:54 pm | | Reply

    satu entri yang saya cuba hadam sebaik mumngkin!

  6. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin May 21, 2014 at 11:44 pm | | Reply

    Menarik dan mengagumkan apa yang di ceritakan.

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah June 1, 2014 at 10:59 pm | | Reply

      betul tu. amat meanarik. boleh dijadikan panduan untuk belajar semua ni. 😆

  7. abdfatah
    abdfatah May 21, 2014 at 11:46 pm | | Reply

    belajar jangan tak belajar…

    belajar rajin rajin dapat komisen rajin rajin…

  8. ieta mat saad
    ieta mat saad May 22, 2014 at 12:05 am | | Reply

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    TERBAIK… Teknik ni :mrgreen:

  9. farahaznil
    farahaznil May 22, 2014 at 12:27 am | | Reply

    baik tuan…haha

  10. Ismail N
    Ismail N May 22, 2014 at 1:42 am | | Reply

    Yup, SEO itu ilmu juga. So, ia something yg boleh dipelajari..

    1. titan
      titan May 22, 2014 at 8:18 pm | | Reply

      Betul.

      Ia memang mudah untuk dipelajari. 😆

  11. hafizmd
    hafizmd May 22, 2014 at 2:49 am | | Reply

    bab naruto tu boleh sampai berjela2 mcam ni…hahaha

    hang mmg hebat!

    seo…bila hang nak naikkan harga?

    1. titan
      titan May 22, 2014 at 8:23 pm | | Reply

      dalam bulan Jun nanti.

      hoho..

      lepas siap versi 2.

      1. Pokok Manggis Depan Rumah
        Pokok Manggis Depan Rumah June 1, 2014 at 11:02 pm | | Reply

        versi dua lagi best.. 😆

  12. azwan
    azwan May 22, 2014 at 3:21 am | | Reply

    semua orang boleh belajar. pokok pangkalnya, mahu atau tidak.
    ramai yang mahu jalan pintas berjaya

    1. titan
      titan May 22, 2014 at 8:22 pm | | Reply

      Betul.

      Yang penting, jangan mudah putus asa dan teruskan belajar.

  13. encikarman
    encikarman May 22, 2014 at 4:18 am | | Reply

    layan naruto ehh… aku tgk dora jer.. dgn anak..

  14. Ainaa Roseberry
    Ainaa Roseberry May 22, 2014 at 4:47 am | | Reply

    Ena pun masih mentah dengan SEO ni tapi sedang mempelajarinya. Alhamdulillah, sedikit demi sedikit.

  15. Raudzah
    Raudzah May 22, 2014 at 5:15 am | | Reply

    Pasti akan belajar..SEO ni subjek yang menarik sebenarnya..

  16. ahmadyani
    ahmadyani May 22, 2014 at 1:50 pm | | Reply

    Masih mentah dengan SEO ini.

  17. ema
    ema May 22, 2014 at 3:08 pm | | Reply

    jangan kasi naik harga lagi tau…nak kena tunggu duit OT tengah bulan Mei…nak beli.. 🙄 🙄

    1. titan
      titan May 22, 2014 at 8:24 pm | | Reply

      Janji bukan dalam bulan Jun.

      Lambat, nasiblah. hehe..

  18. Hannyabdullah
    Hannyabdullah May 22, 2014 at 5:07 pm | | Reply

    Yeahhh..makcik beg besaq dah dapat hasil bila makcik dah start rajin baca kitab merah jambu ni..:)

    1. titan
      titan May 22, 2014 at 8:17 pm | | Reply

      tahniah.

      bolehlah belanja gua cendol hari-hari. 😆

  19. fazrol
    fazrol May 22, 2014 at 6:17 pm | | Reply

    Bila nak buat sale ebook Kitab SEO Merah Jambu? he he…

    Jgn marah…

    1. titan
      titan May 22, 2014 at 8:14 pm | | Reply

      dah lama aku wat sale.

      tak tahu ker??

  20. sabree hussin
    sabree hussin May 23, 2014 at 3:46 am | | Reply

    Bila baca artikel ni pun dah dapat nampak beberapa permainan seo yang digunakan disini 😛

    1. titan
      titan May 24, 2014 at 12:28 pm | | Reply

      haha..

      ramai yang nampak.

  21. Denaihati
    Denaihati May 23, 2014 at 6:47 am | | Reply

    belajar, belajar dan praktis InsyaAllah menjadi.
    mak aiiih…naruto dan sampai episode 672…heee

    1. titan
      titan May 24, 2014 at 12:22 pm | | Reply

      Yap.

      Mungkin tahun ini akan habis kot. hoho

  22. Lizz
    Lizz May 23, 2014 at 8:15 am | | Reply

    okay. sekarang aku ada masalah besar. boleh tak kau bagi aku file ebook ni balik? aritu aku beli, lepas tu lappy rosak dan dah hilang. bila nak donwload dr ashadee haruslah dah tak boleh.

    hahahaha marah tak aku buat rayuan dekat sini? 😀 😀 😀 😀

    1. titan
      titan May 23, 2014 at 10:12 am | | Reply

      gi kat bahagian contact kat blog ni.

      Email aku semula.

  23. Abdfatah
    Abdfatah May 23, 2014 at 11:31 am | | Reply

    Cendol itu tawar tanpa ramuan tambahan. Hehehe… Serupo dgn seo. Nak tahu ramuannya sila dapatkan teknik seo yg tersebut ramuannya merah jambul…

  24. KelipKelip
    KelipKelip May 23, 2014 at 1:29 pm | | Reply

    dah belajo kena sabo, tok guru kata hadamkan dulu selama 3 bulan baru nampak hasil

    1. titan
      titan May 24, 2014 at 12:17 pm | | Reply

      Ya.

      3 bulan adalah tempoh yang sesuai untuk belajar dan buat praktikal.

  25. muja
    muja May 23, 2014 at 1:53 pm | | Reply

    ye ke? ye ek? nak belajar gak la,, hehee

  26. Khadeejah Hasmad
    Khadeejah Hasmad May 24, 2014 at 5:49 am | | Reply

    Haha. Dah belajar, sedang belajar dan paling penting, nak praktik sampai jadi.

    Part menjadi tu yang mencabar.

    Atau mungkin saya belum cukup faham.

    Takpe, pertajam kan lagi senjataaaa

    1. titan
      titan May 24, 2014 at 12:14 pm | | Reply

      Takpe.

      Pelan-pelan.

      Nanti, lama-lama mesti leh tangkap punya.

  27. Kamil Salleh
    Kamil Salleh May 24, 2014 at 4:07 pm | | Reply

    Belum beli lagi kitab ini, gaji pertama setelah dapat kerja belum dapat lagi. Ada niat nak beli tapi belum terlaksana. Insya Allah akan beli..he.he..

  28. zik
    zik May 25, 2014 at 3:02 am | | Reply

    mesti mahu tepat dari segi niche dan barang yang akan dijual.. kena tahulah kan..hehe

  29. Hafizul
    Hafizul May 25, 2014 at 4:40 am | | Reply

    Hahahaha..terbaik punya artikel..memang kelakar habis…yeahhh..beli jangan beli… 😆

  30. khairul asrol
    khairul asrol May 25, 2014 at 6:09 pm | | Reply

    memang hebat permainan SEO ni. aku pun masih tahap belajar nak mahirkan. tapi asik berubah je algo google. 😥

  31. halim
    halim May 26, 2014 at 9:18 am | | Reply

    Saya suka belajar teknik SEO sebab

    1. Suka tengok post yang kita tulis berada di muka pertama enjin carian seperti google, yahoo, bing dll

    2. Tetiba orang datang melawat ke blog tanpa perlu merayu rayu

    3. Trafik yang masuk ke blog merupakan orang yang berminat nak baca post kita

    4. Dapat membantu selesaikan masalah orang melalui penulisan

    5. Akhir sekali berjaya buat jualan (Sale) 😉

  32. Ezlaila
    Ezlaila May 28, 2014 at 2:28 am | | Reply

    Review yang hebat mengenai SEO. Tak sabar nak grab satu.

  33. Mummy Dina
    Mummy Dina May 29, 2014 at 1:53 pm | | Reply

    dah try blaja ilmu SEO tapi blom pandai2 gak lg.. 😥

  34. Arman
    Arman May 30, 2014 at 3:54 pm | | Reply

    SEO ni yg penting dikuasai dulu adalah asasnya. kalau asas dah kukuh, perubahan macam mana sekalipun algloritma google ia tetap menjadi. Seperti kata titan, artikel tahun 2009 masih lagi menyumbangkan sale.

  35. Moms Avenue
    Moms Avenue May 31, 2014 at 3:06 pm | | Reply

    Terus belajar dan belajar lagi.. Sampaikan jadi kompius dah dengan apa yang aku belajar.. 😯 😯

  36. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam June 3, 2014 at 2:37 am | | Reply

    Artikel yang bagus untuk buka mata orang pasal SEO. akan ku cuba untuk menuntut lebih banyak ilmu2 SEO ni. 🙂

  37. Ezad Skytech
    Ezad Skytech June 3, 2014 at 6:47 pm | | Reply

    rugi kalau tak ambil tahu langsung pasal SEO ni…hee

  38. faizal
    faizal June 4, 2014 at 2:15 am | | Reply

    terima kasih cikgu..ebuk cikgu memang puas hati baca, tapi saya masih belajar dan perlu belajar lagi

  39. Ome
    Ome June 4, 2014 at 9:53 pm | | Reply

    Hidup Kitab SEO Merah Jambu 😉 … saya suka sebab ia praktikal dan doable 🙂

  40. Mai Has
    Mai Has June 6, 2014 at 7:38 am | | Reply

    SEO is the way forward.tak perlu bayaran per click namun seni SEO perlu digarap kemas.:-) saya masih berjinak-jinak, ingin jadi PRO juga satu hari nanti.:-)

  41. printingmurah2u
    printingmurah2u June 14, 2014 at 1:29 am | | Reply

    Salam..blogwalking..=)

    p/s: kami menawarkan perkhidmatan percetakan dengan harga yang berpatutan..

  42. Rare Print Solutions
    Rare Print Solutions March 10, 2016 at 11:33 am | | Reply

    Terbaik!!Nak kena beli ni..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.