56 Responses

  1. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim June 6, 2014 at 1:30 pm | | Reply

    Aku mcm tak caya pulak ada powerbank jenis macam ni..haha

    1. titan
      titan June 6, 2014 at 5:15 pm | | Reply

      Aku pun tak percaya.

      Bila dah cuba sendiri. Baru ternganga gak dibuatnya. Haha..

    2. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah June 11, 2014 at 3:01 pm | | Reply

      Lagi senang kan bila ada macam ni. 😎

  2. Ezad Skytech
    Ezad Skytech June 6, 2014 at 1:46 pm | | Reply

    wujud rupanya powerbank macam ni…harga pun boleh tahan murah kat Lazada tu…

    1. titan
      titan June 6, 2014 at 5:23 pm | | Reply

      dah lama wujud produk macam ni.

      Cuma kita aje yang tak tahu. haha

  3. Arman
    Arman June 6, 2014 at 1:53 pm | | Reply

    Bagus ni. Bagi yang selalu ada aktiviti luar rumah boleh beli ni. Taklah bini marah nanti kalau tak dapat call.. asyik2 alasan ‘low bat’..he..he..he..

    1. titan
      titan June 6, 2014 at 5:24 pm | | Reply

      kalau macam tu..kena mintak puan isteri belikan satu la. haha

      1. TehR
        TehR June 11, 2014 at 4:47 am | | Reply

        part ni aku suka
        minta puan isteri belikan untuk kita

  4. Husein Rider
    Husein Rider June 6, 2014 at 1:53 pm | | Reply

    Bagi yang selalu travel.. elok beli satu utk backup bateri handset.

    1. titan
      titan June 6, 2014 at 5:25 pm | | Reply

      Yap.

      Kena ada satu la kot.

    2. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah June 11, 2014 at 3:00 pm | | Reply

      Betul tu. Kena ada stanby beteri kan.. :mrgreen:

  5. akubiomed
    akubiomed June 6, 2014 at 2:25 pm | | Reply

    Teringatkan rakan hostel pernah beli walkman dikuasakan dengan solar 18 tahun yang lalu. Selalu jemur walkman untuk mendapat caj penuh.

    1. titan
      titan June 6, 2014 at 5:26 pm | | Reply

      pehh..

      walkman pun dah ada dah ke dulu? baru aku tahu nih..

  6. Bahrain
    Bahrain June 6, 2014 at 3:01 pm | | Reply

    Maju dah sekarang powerbank pun siap guna tenaga solar.

    1. titan
      titan June 6, 2014 at 5:26 pm | | Reply

      teknologi.

      memang laju sekali. haha :mrgreen:

  7. Hero Borneo
    Hero Borneo June 6, 2014 at 5:09 pm | | Reply

    kalau ada kuasa solar..jimat sikit guna elektrik di rumah

    1. titan
      titan June 6, 2014 at 5:28 pm | | Reply

      betul.

      sekurangnya..bil elektrik takdelah tinggi sangat.

      Rumah aku ni je..dah ada 6 powerbank. Hari-hari dok mengecas.. 😈

  8. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam June 7, 2014 at 12:25 am | | Reply

    Terbaik la bro. Tq sangat2 bagi review power bank solar ni. Nampak macam amat berguna untuk kitorang yang selalu dalam kereta ni.. boleh jimat duit letrik sikit. Hehehe

  9. amirulfaiz
    amirulfaiz June 7, 2014 at 5:37 am | | Reply

    Uih, makin canggih teknologi sekarang nih. Tak perlu risau kalau tak jumpa soket elektrik, tapi risau kalau cuaca hujan memanjang. πŸ™‚

  10. Ismail N
    Ismail N June 8, 2014 at 6:11 am | | Reply

    Kawe punya power ban seminggu jer dah rosak… Hampehhh…

    1. zool
      zool June 8, 2014 at 11:09 am | | Reply

      mesti dapat free kan?

  11. zool
    zool June 8, 2014 at 11:10 am | | Reply

    memang best ni.. tapi modal tak cukup pulak..
    bagus kalau ada guna solar ni..
    letak je kat serambi.. kasi caj itu powerbank.. kurang guna letrik kat umah ni

  12. Denaihati
    Denaihati June 9, 2014 at 3:04 am | | Reply

    30,000mAH, 10~15 kali boleh cas hp(berbateri kapasiti 2,000~3000mAH) secara teorinya. murah sangat harganya tu.

  13. Amirul
    Amirul June 9, 2014 at 9:49 am | | Reply

    Semakin hebat teknologi sekarang…

  14. Kak Yati Adam
    Kak Yati Adam June 10, 2014 at 2:41 am | | Reply

    kak yati nak letak bloh ni dalam my blog list. harap maklum..tq
    hii… blog yang banyak info. Jemput ke blog saya. http://vitaminsno1.blogspot.com/ jgn lupa follow saya k!!!im follow yo

  15. reezluv
    reezluv June 10, 2014 at 3:51 am | | Reply

    aku nak cari powerbank yang bleh caj laptop..haha

  16. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia June 10, 2014 at 5:42 am | | Reply

    kenapa saya baru tahu? kumpul duit gigih nak pergi beli pasni.
    tapi powerbank macam ni sesuai utk mereka yg gemar camping,travel. πŸ˜€

    1. titan
      titan June 26, 2014 at 1:59 pm | | Reply

      Lerr..

      ingatkan dah tahu lama dah. Tak tahu rupanya..

  17. faizal
    faizal June 10, 2014 at 6:43 pm | | Reply

    peniaga powerbank lagi kaya dari peniaga handphone le kalau macamni punya gaya

    1. titan
      titan June 26, 2014 at 2:00 pm | | Reply

      Haha..

      Biasalah tu. Takkan la tak faham-faham lagi.

  18. CIK TOM
    CIK TOM June 11, 2014 at 11:40 am | | Reply

    memang ada & xmustahil..
    sem lepas pun ada student fizik buat projek charge powerbank dari sumber solar…

    1. titan
      titan June 26, 2014 at 2:02 pm | | Reply

      Wah.

      Mesti hensem kan student tu. πŸ˜†

  19. brohantu
    brohantu June 11, 2014 at 1:40 pm | | Reply

    manyak murah.. Boleh cari satu ni

  20. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah June 11, 2014 at 2:59 pm | | Reply

    Kena dapatkan satu ni. Untung dapat macam ni.. πŸ˜€

  21. Kamil Salleh
    Kamil Salleh June 11, 2014 at 11:53 pm | | Reply

    Sungguh menarik powerbank ini, sangat sesuai untuk yang suka mengembara.

  22. ubatgout
    ubatgout June 12, 2014 at 3:14 am | | Reply

    boleh tahan ke ??

    kalau berfungi memang bagus power bank ni..

    1. titan
      titan June 26, 2014 at 1:55 pm | | Reply

      Setakat ini boleh tahan dan masih berfungsi dengan hensem sekali.

      Hoho.

  23. ema
    ema June 12, 2014 at 5:18 am | | Reply

    zaman teknologi…pakai solar dari matahari jer dah boleh cas..

  24. Anak Askar Pencen
    Anak Askar Pencen June 12, 2014 at 6:53 am | | Reply

    Menarik jugak power bank ni. Baru saya tau ada powerbank yang berkuasa solar sebab tak pernah lagi pakai powerbank. Hehe

    1. titan
      titan June 26, 2014 at 1:57 pm | | Reply

      Takpe.

      Dah ada smartphone nanti, leh la angkat satu powerbank. Gandingan terbaik tu. Haha

  25. Arman
    Arman June 12, 2014 at 8:38 am | | Reply

    Penggunaan power bank tenaga solar boleh menyelamatkan bumi. Gunakan tenaga boleh baharu….

    1. titan
      titan June 26, 2014 at 1:51 pm | | Reply

      Ya.

      Gua memang suka benda-benda sustainable macam nih. Haha

  26. fazrol
    fazrol June 12, 2014 at 4:05 pm | | Reply

    Dah macam2 jenis…
    Tapi bila ada guna solar nie.. macam menarik plak…

    1. titan
      titan June 26, 2014 at 1:53 pm | | Reply

      Sebab unik dan menarik la aku gi angkat satu.

      Masih ok sampai ke hari ini. Hoho

  27. onlajer
    onlajer June 13, 2014 at 10:01 am | | Reply

    oh bagus juga power bank macam ini , kalau kerja dekat ladang nenas senang nak cas hehehe

    1. titan
      titan June 26, 2014 at 1:50 pm | | Reply

      Haa..

      Seswai la tu untuk ko. Haha

  28. zik
    zik June 15, 2014 at 10:54 am | | Reply

    memang ada… cuma belum beli lagi..hehe

  29. Hafizul
    Hafizul June 16, 2014 at 3:25 am | | Reply

    Ohh menarik i..tapi macam biasalah..belum ada keperluan lagi ha..hehe

    1. titan
      titan June 26, 2014 at 1:48 pm | | Reply

      Ya. Sila beli bila ada keperluan sahaja. HOho

  30. Kereta Sewa Selangor & KL
    Kereta Sewa Selangor & KL June 17, 2014 at 2:20 am | | Reply

    Dah banyak kali terkena dgn powerbank ni pkai kejap dah kiok pon ada, last2 jadi tukun dalam kotak hehe

    1. titan
      titan June 26, 2014 at 1:47 pm | | Reply

      Kena pandai jaga maa.

      Bukan guna sebarang aje. Hehe

  31. Melastik Bintang
    Melastik Bintang June 17, 2014 at 8:50 am | | Reply

    perghh! pakai solar tu…

  32. D
    D October 19, 2014 at 3:10 am | | Reply

    yg powerbank di kalau beli kat lazada tu ada warraty x?
    hope dpt reply hehhe

  33. aishamudin
    aishamudin February 23, 2015 at 3:32 am | | Reply

    Nak beli kat mana eria sp kedah ni coll sy 0125100623

  34. iez
    iez November 24, 2015 at 3:59 pm | | Reply

    knp video xblh nk mainkan

  35. Nabinfar shah
    Nabinfar shah April 20, 2016 at 3:42 pm | | Reply

    Hermm bagus jugak powerbank nih sekarang nih musim panas memanjang jadi boleh lah jemur kan power bank ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.