75 Responses

  1. amirnawawi
    amirnawawi July 8, 2014 at 3:33 pm | | Reply

    lagi cepat lagi bagus. Takde la ramai sangat nanti melayu yang nak cepat kaya ni join..

    1. titan
      titan July 8, 2014 at 4:06 pm | | Reply

      Ini pun masih ramai lagi yang dok mengagungkan benda ni lagi. Masih lagi dok promosi benda nih. Tak faham aku dibuatnya. ๐Ÿ‘ฟ

  2. ejam
    ejam July 8, 2014 at 4:44 pm | | Reply

    salam takziah pada yang terlibat.
    mana yang ambil loan tu selamat membayar ansuran bulanan yer.

    1. titan
      titan July 8, 2014 at 5:11 pm | | Reply

      Memang sedih kalau ada yang sampai ambil loan.

      Serius, memang sedih.

  3. Denaihati
    Denaihati July 8, 2014 at 4:50 pm | | Reply

    pengajaran buat lain-lain yang bergerak lebih kurang sama kalau ada. kesian jugak bagi yang betul-betul terkena.

    1. titan
      titan July 8, 2014 at 5:23 pm | | Reply

      Memang kesian pada mereka yang terkena.

      Tapi..lebih baik awal daripada dah berlarutan nanti.

  4. AUC
    AUC July 8, 2014 at 5:04 pm | | Reply

    bende kerja nak menipu orang x lamanya….

  5. Fazrol
    Fazrol July 8, 2014 at 5:10 pm | | Reply

    Akhirnya terkubur juga…
    Camna aku nak cari duuit cepat nie.. he he….

    1. titan
      titan July 8, 2014 at 5:53 pm | | Reply

      Jual goreng pisang hari-hari. Hehe ๐Ÿ˜†

  6. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah July 8, 2014 at 5:13 pm | | Reply

    Dah jadi macam ni nanti senyap lah ni.

    1. titan
      titan July 8, 2014 at 5:49 pm | | Reply

      Ya.

      Ini pun dah senyap jugaklah kiranya. Dah jarang nampak orang menyepam sekarang pasal yslm nih.

  7. hannyabdullah
    hannyabdullah July 8, 2014 at 5:25 pm | | Reply

    Fuyooo..nasib baik makcik tak terkena..kalu tak sure makcik.dh nangis2 ngadu kat titan..:D

    1. titan
      titan July 8, 2014 at 5:46 pm | | Reply

      takpe. kalau nangis pun..makcik beg besar boleh belanja gua cendol. Masa tu..dah tak nangis dah kannn..

  8. sabree hussin
    sabree hussin July 8, 2014 at 5:35 pm | | Reply

    Alamak tak sempat nak join… acaner ni

    1. titan
      titan July 8, 2014 at 5:43 pm | | Reply

      Haha..

      Gi la join kalau berminat. ๐Ÿ˜ˆ

  9. myrujukan
    myrujukan July 8, 2014 at 7:02 pm | | Reply

    aku tgk ada satu blog nih, ramai betul ahli YSLM cuba nak mempertahan kan dengan helah, “kalau tipu kenapa bulan lepas aku dapat RM3K”, dan sorang individu yang lain pula “asyik nak sekat rezeki orang jer, kalau betullah tipu kenapa aku dapat RM6K bulan lepas”,

    aku rasa kelakar dengan jawapan diorang, kalaupun mereka dapat duit itu x bermakna benda tu x scam, itu maknanya ko orang awal atau orang atas dan majoriti yang bakal kena tipu nanti adalah orang bawah, duit tu pun datang dari orang bawah

    bagi aku benda ni simple jer, kita kan orang Islam. kita labur duit pada benda yang janji pulangan melampau dan selepas itu kita sendiri pun x pasti produk apa, bukankah itu meragukan, bila dah ragu kenapa nak join? x faham gak aku ngan depa nih

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:21 pm | | Reply

      Ya. Memang kelakar.

      Orang-orang ni memang dah tak fikir benda lain dah. Semua nak duit mudah aje.

  10. abdfatah
    abdfatah July 8, 2014 at 7:11 pm | | Reply

    awal sangat kena serbu… nak join dah terkansel pulok doh… ada peluang lagi nak join kah?

    mungkin kat negara lain pulak bleh teruskan… hehehahaha

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:14 pm | | Reply

      Haha.

      Tak payahlah mengada nak join sangat.

  11. Hairul Hissam
    Hairul Hissam July 8, 2014 at 7:36 pm | | Reply

    Tak serik2 laa org kita nie dengan skim cepat kaya…

    bila satu skim tumbang.. nanti muncul lagi skim baru… tumbang lagi.. muncul lagi. entahlah bila org kita nak sedar yeee..

    1. titan
      titan July 8, 2014 at 8:03 pm | | Reply

      Orang kita ni memang takkan serik.

      Lagi-lagi kalau ada program yang menjanjikan bulan dan bintang macam ini.

  12. zara
    zara July 8, 2014 at 9:11 pm | | Reply

    Takut pula dengar..no wonder sekarang ada MLM yang tekankan tentang tidak boleh membuat promosi kaw2dan juga menjual di bawah harga runcit..tujuannya untuk protect biz dan semua dealer la kot..

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:27 pm | | Reply

      Biasalah tu.

      leader-leader memang pandai main peranan dan cover apa yang patut untuk dapat duit dengan mudah dan cepat.

  13. weschairs
    weschairs July 8, 2014 at 9:12 pm | | Reply

    Join je Amway..bukan cepat kaya tapi kena usaha byk kalau nak berjaya…

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:29 pm | | Reply

      Hoho..

      ada gak geng Amway rupanya. :mrgreen:

  14. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim July 8, 2014 at 9:22 pm | | Reply

    Nasi sudah jadi bubur.. pasni rakan2 mangsa pun mula menjauhkan diri.. hehehe

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:34 pm | | Reply

      Benda biasa bila satu-satu mlm popular dah nak jatuh.

      Biasalah tu.

      Diorang kena banyakkan bersabar.

  15. ajumohit
    ajumohit July 8, 2014 at 10:12 pm | | Reply

    hmmm macam2 skim cepat kaya, udah2 le menipu, tiada benda mudah di dunia ini selain dari usaha tangga kejayaan

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:37 pm | | Reply

      Biasalah tu.

      Diorang kantoi sebab banyak sangat menipunya. termasuklah leader-leadernya bila bab promosi.

  16. ezuddin
    ezuddin July 8, 2014 at 10:17 pm | | Reply

    Lepasni mesti ada lagi skim MLM lain yg timbul. Dan akan ramai lagi golongan2 marhaen yg nak kaya cepat ni akan join.. kena buat tagline murahan ni mcm “tiada jalan mudah untuk berjaya/kaya melain MLM”.. adoi la.. apa la naseb n mentaliti org kita.. kesian..

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:39 pm | | Reply

      Memang dah ada pun.

      Bukan satu, tapi banyakkkk.

  17. Ali Wowberita
    Ali Wowberita July 8, 2014 at 10:27 pm | | Reply

    lagi cepat jadi kaya, lagi cepat jatuh miskin…hahaha ๐Ÿ˜€

  18. Bahrain
    Bahrain July 8, 2014 at 10:55 pm | | Reply

    Aku MLM pun tak join apatah lagi yang ni..

  19. Prof John
    Prof John July 8, 2014 at 11:08 pm | | Reply

    nak kaya kena usaha dulu baru boleh goyang kaki..

  20. mohdnazet
    mohdnazet July 9, 2014 at 1:09 am | | Reply

    Tak sempat nak kaya laaa. Hahaha

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:44 pm | | Reply

      Haha..

      tak cukup satu tahun lagi rasanya benda nih. Dah kena serbu.

  21. onlajer
    onlajer July 9, 2014 at 1:45 am | | Reply

    nasib lah aku takde kawan sepejabat yang promosi benda ini

  22. Abah
    Abah July 9, 2014 at 2:07 am | | Reply

    huh…..ngape aku tak tahu kewujudan benda ni…. kalau tak konfom join.

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:48 pm | | Reply

      nasib baik tak tahu kan.

      haha..

      tak yah joinlah eh.

  23. reezluv
    reezluv July 9, 2014 at 3:11 am | | Reply

    sindrom Tsunami Wang yang HYPE kembali semula..ahaha

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:51 pm | | Reply

      Ya.

      Kembali lagi. Dan akan datang lagi dan lagi. ๐Ÿ‘ฟ

  24. Rossaimi
    Rossaimi July 9, 2014 at 3:29 am | | Reply

    Dah lama aku tak percaya dengan MLM macam. janji manis mu jer.

  25. ema
    ema July 9, 2014 at 3:49 am | | Reply

    tak menahu pun pasal YSLM ni…tapi baguslah dah kena serbu..

  26. zack
    zack July 9, 2014 at 4:26 am | | Reply

    saudara-saudari yg saya kasihi…

    kalau saudari-saudari nk try bisnes yg mudah dan sempoi..joinlah tunetalk tone excel ni…sy percaya yg ini akan membawa kebaikan kpd semua…insyAllah..
    http://www.projeksideincome.blogspot.com

  27. hasrulhassan.com
    hasrulhassan.com July 9, 2014 at 7:23 am | | Reply

    Serius aku tak tahu apa benda YSLM ni …

    1. titan
      titan July 11, 2014 at 8:16 pm | | Reply

      Takpe.

      mesti dah tahu dah sekarang kan?

  28. Hafizul
    Hafizul July 9, 2014 at 7:28 am | | Reply

    Kalu lagu ni, baik tak kaya lah senang..huhu…

    ๐Ÿ˜ˆ tunggu encik titan buat MLM lah bru saya nak join..haha

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:18 pm | | Reply

      Haha..

      bila masa la plak aku nak wat MLM. Memang takkan la.

  29. Datin Tyka
    Datin Tyka July 9, 2014 at 7:40 am | | Reply

    dari dulu memang tak minat MLM ni. bagus la tindakkannya ni.

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:13 pm | | Reply

      Ya, jauhilah mana-mana MLM yang memang lebih banyak menindaskan orang ini.

  30. fyna
    fyna July 9, 2014 at 7:44 am | | Reply

    kesian siapa yang jadi mangsa kan.

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:05 pm | | Reply

      Memang kesian.

      Sebab tu kita kena bersatu padu untuk banteras benda nih.

  31. ed
    ed July 9, 2014 at 8:14 am | | Reply

    Syukur dah kena serbu..
    Lebih baik buat biznez kecil-kecilan jer..biarpon sikit tapi lama-lama jadi banyak jugak hasilnya.. ๐Ÿ˜€

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 3:02 pm | | Reply

      Ya.

      Harap pihak kpdnkk akan serbu syarikat yang lain pula pada masa yang akan datang.

  32. YSLMerabarumurabbi
    YSLMerabarumurabbi July 9, 2014 at 1:21 pm | | Reply

    YSLM takdak masalah. Perkara biasa bila ada report terpaksalah ada siasatan.Dan hasilnya dah jelas CD Tup International Sdn Bhd sah dan boleh jalankn bisnes.
    Yang jadi masalah plan asal Yslm dsalah tafsirkan oleh leader2.Jd skim. Lain drp plan sebenar. Nak info lanjut boleh like ppage sy

    1. titan
      titan July 9, 2014 at 2:47 pm | | Reply

      Masalahnya..

      ini kes menipu.

      dan ada banyak kes lagi.

      Tak payah nak putar belit lagi.

      Orang dah takkan terpedaya dah lagi.

  33. zool
    zool July 9, 2014 at 3:06 pm | | Reply

    biasalah.. mana boleh kaya cepat.. nak kaya kena pelan-pelan…

    1. titan
      titan July 11, 2014 at 8:09 pm | | Reply

      It takes time.

      But aku tahu, MLM antara salah satu cara nak kaya cepat.

      Ramai yang dah berjaya.

      Cuma, cara ini aku kurang suka. Itu aje.

  34. faizuddin fuad
    faizuddin fuad July 9, 2014 at 7:52 pm | | Reply

    jangan sampai nasi jadi bubur ..
    aduhai .. kesian

    1. titan
      titan July 11, 2014 at 7:55 pm | | Reply

      Banyak dah kes nasi jadi bubur.

      Nak jadi beras balik, memang susah dah.

      Apapun, harap pada mereka yang kecewa..jangan putus asa dan carilah duit dengan cara yang lebih betul.

  35. amek
    amek July 10, 2014 at 2:13 am | | Reply

    yslm tak ada legal team untuk berlawan ngan kementerian yang fasih hal undang perniagan. harapkan top-leader (investors) dan pengurusan di branch. mereka semua ada kepentingan dan tak mahir. sebenarnya kalau diarah tutup operasi pun tokey yslm lagi untung. deposit jangan harap akan dikembalikan. duit caruman tu awal2 dah masuk akaun peribadi tokey tu. memang dia boleh jadi orang terkaya didunia

    1. titan
      titan July 11, 2014 at 7:40 pm | | Reply

      So far..

      diorang dah kalah sebelum bertanding sebenarnya.

      Terlalu banyak isu yang meragukan dan terlalu banyak kelemahan yang diorang paparkan selama ini.

      Sebab tu, susah dah diorang nak naik balik.

  36. Shamsul
    Shamsul July 10, 2014 at 7:08 am | | Reply

    Syukurlah..mana yang tak terlibat tu.
    Jom layan Catuaba plak tp yang original la..x banyak tp ada

    1. titan
      titan July 11, 2014 at 7:32 pm | | Reply

      catuaba tu apa kebendanya plak ye?

      cuba terang sikit.

  37. Ummi Hanie
    Ummi Hanie July 10, 2014 at 8:34 am | | Reply

    oho… inilah dia mamat terpampang kat billboard jambatan penang tu yer…

    1. titan
      titan July 11, 2014 at 7:18 pm | | Reply

      Ya.

      Itulah dia.

      Yang hensem sangat tu.

      Kalah abang ensem dibuatnya. haha

  38. blog amir
    blog amir July 10, 2014 at 1:19 pm | | Reply

    ish3.

    kalau nak melabur pun, melaburlah kat tempat yang di iktiraf seperti bursa malaysia ke n etc

    banyak lagi pelaburan yang syariah compliant

    1. titan
      titan July 11, 2014 at 7:11 pm | | Reply

      itulah masalahnya..

      ramai yang wang mudah dan cepat tanpa fikir itu semua.

  39. Hero Borneo
    Hero Borneo July 12, 2014 at 12:33 am | | Reply

    bisnes MLM semakin diburukkan jika ada kes macam nie..

  40. Kereta Sewa Selangor & KL
    Kereta Sewa Selangor & KL July 14, 2014 at 1:44 pm | | Reply

    Nasib baik awal2 dah ditutup kurang la orang2 bakal kena tipu. Skim MLM ni rasenya sentiasa akan ada yg baru sampai bila2 sbb ramai pemikir yg duk nk kaya xbuat ape2 walau yg lama dh ditutup.

  41. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam July 15, 2014 at 1:47 am | | Reply

    Bagus la cepat2 serbu company2 macam ni sebelum dia menipu lagi ramai orang. Tengok gambar2 tu semua produk ade muka pengasas dia. X muak ke? Huhuhu

    Rasanya KPDNKK cepat buat serbuan sebab pengasas dia pon memang kene kejar dengan polis China. Macam mana la orang2 kita boleh percaya dengan org2 camtu.. memang x paham.

    1. titan
      titan July 16, 2014 at 7:29 pm | | Reply

      Kepalanya da lari dah.

      Memang masalah la dibuatnya.

  42. QIASARAH
    QIASARAH July 16, 2014 at 8:41 am | | Reply

    Kesian pada yg terbabit..lain kali berhati-hati ya.. bkn senang nk jadi senang..skrg tido pun x lena sbb duit yg dilabur telah lebur..tambahan nak menyambut hari lebaran.

    1. titan
      titan July 16, 2014 at 7:27 pm | | Reply

      Ya. Kesian. Tapi kita tetap kene nanteras benda ni. Nanti ramai yang teraniaya.

  43. abdfatah
    abdfatah November 28, 2014 at 9:16 pm | | Reply

    lari lintang pukang dah… melebur sudah… berapa kay dan kay lagi dah lesap. kereta2 impian tinggal harapan semata mata…

Leave a Reply to ajumohit Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.