33 Responses

  1. profhariz
    profhariz July 18, 2014 at 5:07 pm | | Reply

    Syukur lu inspirasi dan motivasi. Tengah tunggu ebook ni. 2 days katanya.

  2. hannyabdullah
    hannyabdullah July 18, 2014 at 5:14 pm | | Reply

    ngeeee…baru dengan kata2 orang yang dah terasa tanggungjawab..bagus bagus.

    PAsai MH17 tu memang sedih sangat..dugaan sungguh tahun ni buat Malaysia

  3. namiacinta
    namiacinta July 18, 2014 at 5:24 pm | | Reply

    1st pasal si kiki tu memang patut dia marah tapi itu tak bermakna dia harus kurang ajar dengan orang tua .. hanya sebab tu je dia di kutuk oleh rakyat malaysia … tapi itu jadikan pengajaran pada orng lain jugak..

    kalau dah nk berlaku kemalangan elak macam mana pun akan berlaku jugak kan …

    MH17 buat ramai yang bersedih walaupun kita yang tiada pertalian darah pun dah rasa sedih cuma kadang-kadang bila terlajar menaip dan rasa teruka utk berkongsi kisah kita lupa apa yang tak sepatut nya kita lakukan …. lagi bagus kalau kita fikir perasaan keluarga mangsa juga..

    seak tuan blog nieh dah kahwin macam dah jarang nampak update … hiks
    dan walaupun kadang2 penulisan tuan blog nih susah nak hadam tapi d kebenaran apa yang di tulis.

  4. Nadot
    Nadot July 18, 2014 at 5:46 pm | | Reply

    best je bab tanggungjawab wajib tu… semoga istiqamah sampai bila2… hehe
    best juga bab adapat affiliate tetiap hari tu… jeles cam biase πŸ˜‰

  5. faizuddin fuad
    faizuddin fuad July 18, 2014 at 7:37 pm | | Reply

    tahun ini tahun sedih malaysia kan bro .. huhu
    pasal pejot tu , ahahaha .. respect each others penting jangan fikir diri sendiri je ..
    *ppssst bro , xnk buka harga diskaun untuk kitab SEO merah jambu ke.. huhuu.. kalau ade bukak , kawan nak beli

  6. Stuwie
    Stuwie July 18, 2014 at 9:21 pm | | Reply

    Campur pulak dgn pembangkang yg duk membangkang tak tentu hala.. lagila parah

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah July 23, 2014 at 3:21 pm | | Reply

      Betul tu. macam-macam cerita. Kasihan kat keluarga mangsa mh17.

  7. Bahrain
    Bahrain July 18, 2014 at 9:27 pm | | Reply

    Banyak isu timbul baru-baru ini. Apa pun yang berlaku kita mohon agar Malaysia terhindar dari sebarang kecelakaan.

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah July 23, 2014 at 3:22 pm | | Reply

      Amin. Betul tu. Ini lagi baik daripada dok salahkan mana-mana pihak. πŸ˜€

  8. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim July 18, 2014 at 10:56 pm | | Reply

    Bertanggungjawab, jangan cepat melatah. Gua ingat nasihat lu bro. lu tetap mentor gua.

  9. Eshamz Halim
    Eshamz Halim July 18, 2014 at 11:05 pm | | Reply

    Pendapat yang bagus bro…. aku pun mmg tak suka menulis isu2 begini dalam blog sebab aku rasa lebih kpd fakta atau cerita tak tentu sahih ker tak… aku rasa entri camni jadi tak genuine…lebih kepada nak naikkan trafik blog masing2.. fakta entri pun biasanya amik dari blog surat khabar atau media jer… Etika tu mmg penting… πŸ˜€

  10. Anwar Abdullah @ Kaio
    Anwar Abdullah @ Kaio July 19, 2014 at 12:19 am | | Reply

    Itulah, Malaysia sejak dua menjak ini memang banyak isu hangat terjadi. Dari kes CDM25 dan kini isu yang menyayat hati seluruh warga Malaysia MH17. Memang banyak dugaan yang Allah turunkan kat negara kita. Mungkin in isatu petanda untuk kita beringat.

    Alhamdulillah bro sebab dah mendirikan rumah tangga dan insyaallah rezeki pasti mencurah-curah jatuh. Ini, aku pun dah nak kena persiapkan diri untuk berumah-tangga tahun depan. harap-harap dipermudahkan lah.

    ohya. blog bro ni bagus. sudah dimasukan alam list blogwalking. teruskan menulis! πŸ™‚

    btw, salam kenal dan jemputlah singgah blog ye.

  11. Zuan
    Zuan July 19, 2014 at 12:28 am | | Reply

    ethics dlm blogging. memang lu hebat bab ni πŸ™‚

  12. BM
    BM July 19, 2014 at 12:38 am | | Reply

    Assalamualaikum, Sejak lepas kahwin nampaknya ada sedikit perubahan dalam artikel bro, Nampak berlembut, kureng sikit bangga diri dan ego, fikir byk perkara serta lebih bertanggungjawab… hehe… Itulah rahmat berumahtangga!

    p/s: Jom memburu di 10 hari terakhir Ramadhan ini! πŸ™‚

    1. titan
      titan July 19, 2014 at 7:27 am | | Reply

      Aku bukan bangga diri atau ego tak bertempat.

      Aku cuma memberitahu perkara dan fakta yang sebenar.

      Itu aje. Aku tak pernah bangga diri dan ego tak bertempat setakat ni.

      hoho

      1. BM
        BM July 19, 2014 at 8:27 am | | Reply

        Kalau tak ade ego bukan lelaki sejati bro! Kalau hang dah tak ego…hilang identiti! πŸ™‚

        Jgn marah bro…maksud aku, sejak kahwin ni artikel nampak kureng ganas sikit. Tagline kat atas tu kan yg membentuk identiti hang! Bukan bermakna hang ego tapi kerana penulisan yg berbentuk sedemikianlah yg menyerlahkan hang! dan menjadi tarikan dan keistimewaan yg tersendiri.
        Itulah…bila dah kahwin ni kena fikir panjang sikit kan…maklumlah ada banyak tanggungan dan hati yg perlu dijaga utk keselamatan didunia dan akhirat termasuklah keturunan.
        Maaf bro kalau faham sebaliknya! hoho…bahaye…

        1. titan
          titan July 19, 2014 at 9:33 am | | Reply

          haha. bila masa plak aku marah.

          Betullah tu.

          kan aku dah tulis..

          Aku cuma menyatakan benda yang benar aje.

          hoho..

  13. Hati Putera
    Hati Putera July 19, 2014 at 1:35 am | | Reply

    Bagus juga nasihat encik titan nie. Boleh dijadikan panduan di masa depan.

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah July 23, 2014 at 3:26 pm | | Reply

      yea, betul tu. Boleh dijadikan panduan yang berguna. πŸ˜†

  14. Hero Borneo
    Hero Borneo July 19, 2014 at 1:53 am | | Reply

    panjang betul entri ini..3 dalam 1..memang baca habis

  15. reezluv
    reezluv July 19, 2014 at 5:01 am | | Reply

    psstt..Uncle Sim nama dia…ehehe..apa pun selamat berpuasa..jemput datang Ipoh raya ni gua blanje cendol..tapi gua takde..gua kat JB kot..ahahaa

    1. titan
      titan July 19, 2014 at 7:11 am | | Reply

      Mana bleh tulis nama sebenar. Haha..

  16. sabree hussin
    sabree hussin July 19, 2014 at 5:03 am | | Reply

    Isu MH17 kali ini, aku dah kurang baca dari sumber tak de tauliah. Tunggu je la pengumuman pak menteri pasola

  17. onlajer
    onlajer July 19, 2014 at 5:28 am | | Reply

    tengok berita je aku dari TV Malaysia hingga ke Tv singapura pastu masuk isyak pergi balik dah lupa nak tengok tv

  18. SentiasaPanas
    SentiasaPanas July 19, 2014 at 1:35 pm | | Reply

    Kasihan Kiki dan orang tua, kasihan juga dengan Malaysia, paling kasihan MAS..cobaan

  19. cikgu
    cikgu July 19, 2014 at 2:21 pm | | Reply

    syahdu je wa baca pendapat lu………. betul aje apa lu cakap. wa happy je nak baca.

    1. titan
      titan July 20, 2014 at 8:46 pm | | Reply

      Waa..sampai happy membacanya ye. Hehe..

  20. akubiomed
    akubiomed July 20, 2014 at 5:18 am | | Reply

    Agak melampau berkongsi. Pantang ada cerita baru terus berkongsi mengalah pemberita. Cukuplah situasi sukar kepada mangsa jangan dibeban lagi spekulasi dan berita yang tidak sahih.

  21. dayah
    dayah July 20, 2014 at 6:39 am | | Reply

    Kita suka baca blog awak

  22. Hafizul
    Hafizul July 20, 2014 at 4:49 pm | | Reply

    Emm sedap pulak baca artikel ni… 😈

  23. mizi
    mizi July 23, 2014 at 9:36 am | | Reply

    betul saya setuju encik titan nampak berbeza penulisan blog sebelum kawin dgn selepas kawin huhu..

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah July 23, 2014 at 3:34 pm | | Reply

      Dalam hati ada taman entri bro titan lepas kawin πŸ˜€

  24. farid laham
    farid laham July 24, 2014 at 3:28 pm | | Reply

    perkongsian yang bagus,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.