26 Responses

  1. Hannyabdullah
    Hannyabdullah August 1, 2014 at 8:14 am | | Reply

    Bila ni nak wat open house kat Banting ni, dah ada orang umah ni leh le buat open haouse besar2an sikit kan..haiii teringin benor makcik nak rasa cendol banting.

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 4, 2014 at 5:25 am | | Reply

      Betul tu. Ada rumah terbuka ker tahun ini bro titan..

  2. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin August 1, 2014 at 12:56 pm | | Reply

    Isunya sekarang ni gua rindu betul nak makan cendol banting ni. Haha. Dulu kecik2 cendol banting tu benda wajib wa makan masa hari raya. Bila nak buat open house dekat cendol banting ni.

  3. zool
    zool August 1, 2014 at 1:41 pm | | Reply

    panjangnya celoteh hari raya ni.. hehehe

  4. ahmadyani
    ahmadyani August 2, 2014 at 12:05 am | | Reply

    Berceloteh tentang isu semasa memang mengasyikkan. Dan inilah satu kaedah bagus untuk mengupdate blog.

  5. yusri
    yusri August 2, 2014 at 3:29 am | | Reply

    best bace blog hari ni…hehe

  6. zik
    zik August 2, 2014 at 5:11 am | | Reply

    Selamat hari raya bro.. Maaf zahir dan batin.. Tahun nie memang sibuk banyak.

  7. puteri kasih
    puteri kasih August 2, 2014 at 2:21 pm | | Reply

    memang banyak isu menjelang raya kali ini..ramai yang rajin mengupdate status kat FB..teringat pula kat iklan..balik kampung tapi masing-masing sibuk belek telefon 🙂

  8. Hero Borneo
    Hero Borneo August 2, 2014 at 3:37 pm | | Reply

    isu pelajar tak boleh dikasari ..pernah seorang guru luahkan kepada saya..sekarang semakin faham mengapa anak saya tak buat kerja rumah tapi cool semacam je berbanding zaman saya dulu sanggup bersengkang mata untuk menyiapkan kerja rumah..

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 4, 2014 at 5:26 am | | Reply

      Betul tu. Zaman dah berubah sekarang ini. 😆

  9. akubiomed
    akubiomed August 2, 2014 at 4:00 pm | | Reply

    Seronok sudah ada peneman. 🙂

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 4, 2014 at 5:27 am | | Reply

      Betul tu. Mesti bro titan dah seronok sekarang. :mrgreen:

    2. Hero Borneo
      Hero Borneo August 4, 2014 at 8:37 am | | Reply

      teman sehidup dan semati..

  10. Cheq Eem
    Cheq Eem August 3, 2014 at 3:55 am | | Reply

    sempat juga cikgu membebel isu semasa time raya eh.. ekekeke…

  11. Cikgu Hairul
    Cikgu Hairul August 3, 2014 at 7:09 am | | Reply

    Okeh, ini cerita bundle.. Memang best beraya lagi2 ditemani isteri. Napa tak singgah batu pahat bro?

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 4, 2014 at 5:29 am | | Reply

      Semuanya kumpul sekali.. Senang untuk kita baca.. 💡

  12. Hafizul
    Hafizul August 3, 2014 at 7:45 am | | Reply

    Huhu..betul kan..isu derma ni, rasa macam makan cili kering aje..siapa makan lada dia yang terasa pedaas..haha..apa-apa pun, terima kasih atas nasihat yang sangat berharga ni..dan selamat hari raya Encik titan dan isteri..Untung lahhhh dia…ada orang take care…hahahaha

  13. zara
    zara August 3, 2014 at 11:36 am | | Reply

    Fuhh macam2 hal ye..selfie kat kubur pon ade ye..nasib baik yabg selfie sambil terawih takde..

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 4, 2014 at 5:23 am | | Reply

      Dah lepas musim terawih. jadi tak ada yang ini rasanya.

  14. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah August 4, 2014 at 5:22 am | | Reply

    Macam-macam cerita untuk raya tahun ini. 😆

  15. suri
    suri August 4, 2014 at 5:32 am | | Reply

    apa boleh buat hati dia dah sakit gamaknya

  16. ieta mat saad
    ieta mat saad August 4, 2014 at 2:02 pm | | Reply

    tu dia… 6 isu sekaligus dalam 1 entri. Gua tabik spring 30juta kali dengan sifu nih.
    Isu boikot, MH370 & MH17, Selfie pijak atas kubur, derma, Syoknya raya tahun ni & pakar SEO (menang kalah tu adatla kan… tak yahla nk pertikai ye dak? tu semua ketentuan Allah…) dihalusi dgn penuh tertib. Terbaikkkk… :mrgreen: :mrgreen:

  17. Ismail N
    Ismail N August 6, 2014 at 5:01 am | | Reply

    Alahai kawe lalu aje Banting tempohari. Tak sempat cari bro. Raya tahun ni kawe punya jadual ketat lah. Banyak aktiviti plus anak buah lahir mengejut :mrgreen:

  18. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam August 6, 2014 at 11:14 pm | | Reply

    Kalau anak2 ku kurang ajar kat sekolah, boleh je cikgu nak rotan.. xde hal. Pastu bila blk rumah, kne rotan lg sbb x beradab. Hehehe

    Ikut cara2 kita kene masa kecik dulu. Nk cakap dgn cikgu pon malu2 dulu, inikan plak nk lawan cikgu..

  19. Ummi Hanie
    Ummi Hanie August 10, 2014 at 9:06 am | | Reply

    woh… panjang giler karangan hari raya…

    selamat hari raya maaf apa yg patut yer…

    mestila seronok dah ada bini kan… haha

  20. Mummy Dina
    Mummy Dina August 12, 2014 at 1:03 am | | Reply

    ramai sangat yang suka ambil kesempatan..tu yang kekadang jadi was2 nak menderma tu..btw, comelnye baby tu cebik mulut dia..hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.