89 Responses

  1. farzli
    farzli August 4, 2014 at 11:51 am | | Reply

    ok.. gua suka artikel nih..

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 5, 2014 at 5:50 am | | Reply

      Betul tu. Penuh maklumat. Terbaik sifu.. 😆

  2. eyfa writter
    eyfa writter August 4, 2014 at 12:11 pm | | Reply

    Articel of the day,artikel yg tepat utk di baca dan di cari 🙂 terima kasih atas perkongsian ini 😉

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 5, 2014 at 5:54 am | | Reply

      betul tu.. Terbaik 😆

  3. sabree hussin
    sabree hussin August 4, 2014 at 12:22 pm | | Reply

    Betul, memang susah la even nak dapat RM1,000 dari blog.

    Cane nak buat super blog tu

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 5, 2014 at 5:56 am | | Reply

      betul tu.. kena belajar dan dapatkan kitab sifu macam ini. 😀

  4. Tengku Syukri
    Tengku Syukri August 4, 2014 at 12:25 pm | | Reply

    tq for sharing bro..

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 5, 2014 at 5:58 am | | Reply

      maklumat yang berguna.

  5. eyriqazz
    eyriqazz August 4, 2014 at 12:26 pm | | Reply

    Terbaikla bro..Kalau sebulan 10k, setahun sudah 12k..fuh,kalah gaji boss saya

  6. ajumohit
    ajumohit August 4, 2014 at 1:05 pm | | Reply

    seronoknya, kalau mcm ni boleh dah nak jadi fultime blogger kan

  7. ieta mat saad
    ieta mat saad August 4, 2014 at 1:07 pm | | Reply

    kalo pompuan susah sikit? tu yg den lomah dongar tuuu… Tapi… nak seribu daya, taknak seribu dalih… ye dak? Mekacih sifu… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  8. Zairi.MY
    Zairi.MY August 4, 2014 at 1:07 pm | | Reply

    Serious naik semangat baca post ni

  9. Fauzi Blues
    Fauzi Blues August 4, 2014 at 1:08 pm | | Reply

    Baru aku tau mamat cendol ni ada byk blog.. super blog plak tu

  10. akubiomed
    akubiomed August 4, 2014 at 1:26 pm | | Reply

    Nak dapat 10k pertama masih jauh lagi tetapi sudah mula merasa 2k++ untuk setahun. Tahun ini tak tahu lagi.

  11. daniel
    daniel August 4, 2014 at 1:39 pm | | Reply

    thanks bagi motivasi. rasanya part yang susah ialah nak dapatkan trafik. blog power sekalipun tapi kalau takda sapa tau takguna jgk

  12. Denaihati
    Denaihati August 4, 2014 at 1:43 pm | | Reply

    memang hebatlah, bagi yang bujang duit blogging dah cukup untuk kawin.

  13. hafiz hafizol
    hafiz hafizol August 4, 2014 at 1:59 pm | | Reply

    OOOO, sebab tulah blogger otai blogger popular ramai yang dah kahwin… diorang pun mesti pakai duit dari blog nie.

  14. ahmadyani
    ahmadyani August 4, 2014 at 2:04 pm | | Reply

    Ini bukan auta. Ini betul-betul punya! Satu motivasi sekaligus cabaran kepada blogger lain.

  15. Hero Borneo
    Hero Borneo August 4, 2014 at 4:02 pm | | Reply

    superblog adalah impian saya untuk hasilkan RM10 setahun!..tapi kalau setakat impian ..sampai bila-bilapun susah nak berjaya!

  16. TehR
    TehR August 4, 2014 at 4:03 pm | | Reply

    aku ni lemah semangat ni
    gigil je jari baca 10 ribu tu

  17. Mummy Dina
    Mummy Dina August 4, 2014 at 4:43 pm | | Reply

    bestnye baca artikel ni..rasa lebih bersemangat nak berblog..kene menuntut ilmu lagi ni..:)

  18. AUC
    AUC August 4, 2014 at 5:19 pm | | Reply

    Betul tu bro…
    Klu kena gaya 4 hari pun boleh jana RM10K….

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 5, 2014 at 6:01 am | | Reply

      hahaha..betul tu. :mrgreen:

  19. Halim Brothers
    Halim Brothers August 4, 2014 at 7:29 pm | | Reply

    Penting betul kena ada TARGET.. Seiring dengan TINDAKAN.

    AIKK.. Blog ni takdak commentluv ka? Tak aci camni… hoho

  20. profhariz
    profhariz August 4, 2014 at 11:17 pm | | Reply

    InshaAllah cikgu !!!!

  21. SentiasaPanas
    SentiasaPanas August 5, 2014 at 12:59 am | | Reply

    Hebat..bukan mudah MENCIPTA SUPERBLOG. Bakat hebat diperlukan..

  22. halif
    halif August 5, 2014 at 1:24 am | | Reply

    Tahap sifu dah ni. Tahniah 😀

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 5, 2014 at 6:03 am | | Reply

      Sifu memang hebat.. :mrgreen:

  23. Sobri Mansor
    Sobri Mansor August 5, 2014 at 1:31 am | | Reply

    Apa yang penting, kena ada kesungguhan. “Syok sendiri pada apa yang kita tulis”, aku suka yang nih. hehehe

  24. Nizarazu
    Nizarazu August 5, 2014 at 1:39 am | | Reply

    fuu, hebat! 10k dlm setahun bukannya mudah, tapi tak mustahil.. insyaAllah

  25. farahaznil
    farahaznil August 5, 2014 at 1:39 am | | Reply

    oh my superblog..hahahaha…bila la nak capai tahap tu 😛

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 5, 2014 at 6:04 am | | Reply

      Boleh jika berguru dengan sifu.

  26. Norhayati Suaib
    Norhayati Suaib August 5, 2014 at 2:04 am | | Reply

    kena konsisten barulah hasil yang mantap

  27. Anak Askar Pencen
    Anak Askar Pencen August 5, 2014 at 3:37 am | | Reply

    Setuju dengan entri ni bro 🙂

    Pokok pangkalnya, nak atau tak nak je dalam diri kita ni. Hendak seribu daya, tak nak seribu dalih.

  28. Bahrain
    Bahrain August 5, 2014 at 5:13 am | | Reply

    Kalau tahun pertama dah RM10K, mesti tahun berikut dah lebih dari RM10K. Tertarik dengan artikel ni. kencang habis.

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 5, 2014 at 6:07 am | | Reply

      Betul tu. Tahun kedua dapat banyak lagi.

  29. myrujukan
    myrujukan August 5, 2014 at 5:30 am | | Reply

    mantap lah ko titan, banyak ko dapat dan berjaya buat duit, aku pun nak juga

  30. Faizal Fredley
    Faizal Fredley August 5, 2014 at 5:58 am | | Reply

    aku x pernah pun kira brapa income yg pernah aku dpt sejak mula berblog lagi…..tahniah 10k byk tuh

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 5, 2014 at 6:06 am | | Reply

      Memang banyak dapat RM10K satahun. Kena belanja sifu cendol macam ini nak tahu ilmu lebih lagi. 💡

  31. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah August 5, 2014 at 6:08 am | | Reply

    Insyallah rajin berusaha boleh berjaya.

  32. Hairul Azni
    Hairul Azni August 5, 2014 at 6:48 am | | Reply

    Terima kasih sifu…banyak ilmu dalam artikel ni..
    10k setahun dari buat blog sahaja ye?..hhmmm..patut la lu tak putus2 dapat makan itu cendol..

  33. Fiza Rahman
    Fiza Rahman August 5, 2014 at 7:46 am | | Reply

    Terbaiklah entry nih. Thanks for the info and thanks sharing sifu. Banyak nak kena belajar lagi nih.

  34. cik amal
    cik amal August 5, 2014 at 10:40 am | | Reply

    USAHA BERTERUSAN KENA ADA 😀 KENA CEKAL
    😉

  35. Kamil Salleh
    Kamil Salleh August 5, 2014 at 11:51 am | | Reply

    Betul jugak kata bro… target mesti tepat, jika mahu berjaya, usaha mesti bersungguh-sungguh. Kena laksana bukan hanya berangan-angan sahaja. Keluar sedikit modal untuk mendapatkannya. Contoh yang bro bagu amat mudah dan senang dikira, cuma laksana dengan betul. TQ….

  36. onlajer
    onlajer August 5, 2014 at 11:53 am | | Reply

    panjang lebar betul penerangan nya nih

  37. puteri kasih
    puteri kasih August 5, 2014 at 1:26 pm | | Reply

    bila ada target akan lebih fokus…lepas baca artikel ni, nampaknya kena usaha lebih 🙂

  38. Hannyabdullah
    Hannyabdullah August 5, 2014 at 3:51 pm | | Reply

    Terima kasih atas perkongsian ini…ni yang wat semangat makcik berkobar-kobar ni..go go makcik go go…:)

  39. Hafizul
    Hafizul August 6, 2014 at 2:19 am | | Reply

    Yer…memang betul apa yang dikata..dan tidak diakui benarnya.kalau tidur 2,3 jam sehari, serius dengan blog, memang RM10k akan tercapai…saya pun bila baca artikel ni, rasa tercabar juga..tapi bila difikirkan balik… Ahhhh komitmen untuk serius dengan blog sebegini rupa, memang tak mampu dahhh..ada anak..ada bini..anak tu, kalau merajuk leh bagi coklat ataupun bawak jalan-jalan mandi sungai..kalau isteri merajuk…makan nasi lauk ikan kakap 4 rasa pun tak berselera..

    Tapi… Jauh di lubuk hati… saya sentiasa mengimpikan kejayaan besar dalam menjana pendapatan sampingan secara online..Sebab bila dah dapat maintain RM10k setahun, isteri mesti bangkang dan marah bila kita cakap “ayang, abg nak resign jadi blogger”…

    Sekarang.. Misi nak capai Rm10k setahun memang merumitkan keadaan sebabnya memang banyak..

    Kahkahkah.. Sekadar luahan hati…

  40. zara
    zara August 6, 2014 at 3:30 am | | Reply

    Alhamdulillah rezeki saudara..betul tu target mesti ada..dan lagi satu yang penting push factor..

  41. Video Kucing Comel
    Video Kucing Comel August 6, 2014 at 4:56 am | | Reply

    Syukur diberikan rezeki oleh Allah. Nak jadi blogger yang berhemah ni memang agak sukar.

  42. sobri yaacob
    sobri yaacob August 6, 2014 at 6:40 am | | Reply

    wow terkedu bila baca….
    saya nak dpt 100 sbulan pun susah..
    urh…membakar semnagat ni..target kena ada…

  43. paan
    paan August 6, 2014 at 7:00 am | | Reply

    kalo dapat dikongsikan senarai superblog bro , mesti lagi best. 😉

    Byk boleh belajar tue.

  44. ema
    ema August 6, 2014 at 7:39 am | | Reply

    memang tabik spring lah kat bro titan ni…

  45. zool
    zool August 6, 2014 at 1:54 pm | | Reply

    target.. memang kena ada target baru leh berjaya… sedikit demi sedikit akan tercapai juga sasaran tu

  46. eray
    eray August 6, 2014 at 3:42 pm | | Reply

    entry ini sangat wow
    saya sungguh terinspirasi

    manusia kalau selalu beralasan memang tak ke mana
    just do it!

  47. eray
    eray August 6, 2014 at 3:47 pm | | Reply

    by the way, kitab seo merah jambu ada jual lagi tak?

  48. NURUL AQIDAH
    NURUL AQIDAH August 6, 2014 at 4:13 pm | | Reply

    wah bgus la entry ni..menaikkan semangat nk tulis blog bersungguh2..

  49. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam August 6, 2014 at 10:45 pm | | Reply

    Alhamdulillah post ni memang terbaik. Penerangan yg clear untuk setkan perjalanan ke arah menjadi blogger yang dpt rm10k setahun atau lebih. 😉

  50. WRizuan
    WRizuan August 7, 2014 at 1:30 am | | Reply

    😯 😯
    Serius tiba aku termotivasi beb ….thanks 😀

  51. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim August 7, 2014 at 1:32 am | | Reply

    Okay..gua pun nak cuba buat target macam ni.. insha Allah, boleh buat rasanya.

  52. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin August 7, 2014 at 4:58 am | | Reply

    Artikel ni paling aku suka bro. Terus aku bookmark sebab banyak sangat ilmu dalam ni.

  53. Zuan
    Zuan August 9, 2014 at 1:52 am | | Reply

    den stuju dengan ekau pasal target tu. kena ada aim. adoi, den ni ada aim, tapi lari sasaran sebab tak fokus.

  54. reezluv
    reezluv August 9, 2014 at 4:04 pm | | Reply

    aku pun tengah cuba nak buat macam lu ni..cambest tu..:D

  55. azam mohamad
    azam mohamad August 9, 2014 at 10:45 pm | | Reply

    saya terkesan baca target 10K ni

    wajib ambil iktibar dan mulakan misi baru

    nak sambar kitab merah jambu

    dan kumpul duit secara konsisten

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:56 am | | Reply

      Yap.

      Kena pasang target. Baru mudah sikit nak capai. 😎

  56. Ummi Hanie
    Ummi Hanie August 10, 2014 at 9:19 am | | Reply

    wokeh. terima kasih utk insirasi dan motivasi ni

    superblog tu leh terangkan yg macammana? yg mcm ahmadfaizal.com ni ke? boleh jadi juga… atau blog niche khas?

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:57 am | | Reply

      cuba search kat blog earncent atau kat blog ni.

      ada diterangkan dulu.

  57. Rokiah
    Rokiah August 10, 2014 at 3:23 pm | | Reply

    setuju dengan cara target yg dicadangkan.. InsyaAllah sentiasa berfikiran positif dan matlamat akan tercapai

  58. Shafaws
    Shafaws August 11, 2014 at 2:05 pm | | Reply

    Memang hebat. Terus jadi semangat!!!

  59. khairul asrol
    khairul asrol August 11, 2014 at 11:48 pm | | Reply

    target dan impian. memang betul tu, awal-awal memang susah, tanya jelah orang yang dah berpengalaman macam ko tu, aku tau perjalanan pada peringkat awal memang susah. lama-lama dah biasa akan jadi mudah. target pun makin lama boleh jadi makin besar. 🙂

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:58 am | | Reply

      Ya.

      Mula-mula memang susah.

      Lama-lama, jadi mudah.

  60. encikarman
    encikarman August 12, 2014 at 12:35 am | | Reply

    projek seo eh…. erm.. menarik2.

    1. titan
      titan August 12, 2014 at 9:33 am | | Reply

      Ya.

      Memang menarik. Hehe

  61. Kamil Salleh
    Kamil Salleh August 14, 2014 at 3:07 pm | | Reply

    Bukan senang nak senang dapat RM10,000 sebulan. Ikut perkiraan di atas kertas memang senang tapi nak dapatkannya perlu kerja keras dan berusaha berganda-ganda…

  62. Nurul
    Nurul August 14, 2014 at 7:14 pm | | Reply

    Memang terbaik 🙂 Banyak tip berguna.

  63. daddydee
    daddydee August 19, 2014 at 1:53 am | | Reply

    Tahniah bro….
    Kenyataan ini perit untuk ramai blogger terima termasuk aku, tapi tiada yang mustahil dalam dunia ini jika ada keinginan.

  64. kak yatiadam
    kak yatiadam September 14, 2014 at 7:12 am | | Reply

    😛 😛 😛
    wah.. hebat.. hebat hebat.. tahniah bro

  65. AZENI AHMAD
    AZENI AHMAD November 6, 2014 at 6:02 am | | Reply

    Plop.. plop…plop..
    Dengar 10k tue..
    Mmg terbaik la bro…
    Yg penting kesungguhan dan displin..
    Kena go detail tentang ini lagi nie..

  66. hpmurah2u
    hpmurah2u June 30, 2015 at 5:07 am | | Reply

    memang terbaik…dari mula smpai habis aku baca…sangat-sangat memberi inspirasi kepadaku

  67. luqmanmikhail
    luqmanmikhail June 30, 2015 at 6:18 am | | Reply

    Serius, apa yang dikata adalah betul. Saya juga melakukan hal serupa dengan blog tapi tak setinggi apa Titan dapat. 3/4 barangkali, kadangkala shj lepas angka 1K permonth.

    Jujur, saya masih guna stail kuno, baru nak berjinak dengan SEO walau dah miliki kitab SEO dah lama. Toing3.. InsyaAllah akan fokus kat affiliate kelak dan buat blog 300+ ala-ala Titan tu. Haha..

  68. Noriza Rahman
    Noriza Rahman August 4, 2015 at 10:59 pm | | Reply

    Memang hebat..hidup kena ada target dan nk capainya pasti ada kesungguhan yang jitu..bagus semangat ni

  69. suhiminain
    suhiminain August 4, 2015 at 11:57 pm | | Reply

    Ok, dah baca. aku harap ada tips untuk macam mana nak dapat 2.6 billion pertama pula. haha…

  70. Junaidy Jaimi
    Junaidy Jaimi August 5, 2015 at 1:49 am | | Reply

    Hu…meremang bulu roma baca…

  71. Adam Roslan
    Adam Roslan August 5, 2015 at 2:22 am | | Reply

    Drpd strategi yang sedara Titan kita ni share, pilih salah satu. Tulis blog ke, jadi affiliate ke, jual produk ke, semua sumber ke arah 10k ?

  72. AkmaOmar
    AkmaOmar August 5, 2015 at 2:58 am | | Reply

    Ribu riban dah masuk..cendol aku mana hahaha ?

  73. Adzrif Sidek
    Adzrif Sidek August 5, 2015 at 11:15 am | | Reply

    Bro, artikel bro ini memang KACAK!

    Kupasan tentang MATLAMAT pun hensem.

    saya suka 🙂

  74. SentiasaPanas
    SentiasaPanas August 5, 2015 at 11:47 am | | Reply

    Segala-galanya dengan ilmu..fuh hebat..

  75. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam August 8, 2015 at 11:28 am | | Reply

    Terbaik tips ni, diulas dengan panjang lebar. Insyaallah nak cuba buat.

  76. ENA
    ENA May 25, 2016 at 1:19 am | | Reply

    serius entry ni best dan beri info serta ilmu baru pada saya. tn Titan, nak tanya ciri2 superblog apa ye. sorry soalan macam mudah sgt je, tapi nk tanya jgak. hihi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.