76 Responses

  1. Danial Abdul Rahim
    Danial Abdul Rahim August 6, 2014 at 7:10 pm | | Reply

    Izinkan ambo terangkan 8 cara tersebut.

    1. Fb Ads.
    2. Google Adwords.
    3. CPA/CPC.
    4. Youtube Ads.
    5. Content marketing.
    6. Direct mail.
    7. Lead-gen.
    8. Fikir sendiri.

    Haha. Harap membantu. πŸ˜€

    PS: Lama tak lepak kat sini. Sihat ke Encik Titan? πŸ™‚

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 7, 2014 at 1:19 am | | Reply

      Bagus juga nak cuba cara ini. Terima kasih membantu. πŸ˜†

  2. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam August 6, 2014 at 10:35 pm | | Reply

    Setuju.. key untuk menjual barang (digital/btul2) adalah promosi.

    Bagus macam mane pon produk kita, kalau orang x kenal, x guna gak. Huhu

    Tp bro.. apsal ada 7 cara je tu. Hehehe

  3. Hero Borneo
    Hero Borneo August 6, 2014 at 11:43 pm | | Reply

    promosi adalah kunci dalam apa jua bisnes!

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 7, 2014 at 1:20 am | | Reply

      betul tu. promosi..

  4. zool
    zool August 7, 2014 at 12:27 am | | Reply

    betul la tu. kalau nak terlajak laris promosi kena kuat

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:46 am | | Reply

      Ya. Promosi memang kena kuat. Baru leh ada hasil yang kuat.

  5. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah August 7, 2014 at 1:17 am | | Reply

    1-8 promosi yea. Jom buat promosi dengan sifu titan πŸ˜†

  6. Hafiz Rahim
    Hafiz Rahim August 7, 2014 at 1:29 am | | Reply

    Promo kena power..walaupun produk so-so je, kalau promo power, tak mustahil akan jadi laku keras. hohoo

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:48 am | | Reply

      HOho.

      nak keras. kena promosi kuat la.

  7. akubiomed
    akubiomed August 7, 2014 at 4:37 am | | Reply

    Satu usaha yang tidak pernah kenal erti penat. Promosi.

  8. onlajer
    onlajer August 7, 2014 at 5:17 am | | Reply

    ok gua pun nak promosi dua tak dapat siggit hehehe

  9. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin August 7, 2014 at 5:27 am | | Reply

    Apa2 pun kena promosi. Sbb tu banyak syarikat besar sanggup belanja juta2 untuk tujuan promosi je.

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:49 am | | Reply

      Ya.

      Gua pun belanja besar gak untuk buat promosi. hoho

  10. Mohd Azuan
    Mohd Azuan August 7, 2014 at 5:31 am | | Reply

    keyword dia ialah promosi, promosi, dan juga promosi…

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:50 am | | Reply

      Yap.

      Nak tak nak, kena rajin buat promosi.

  11. Ezad Skytech
    Ezad Skytech August 7, 2014 at 5:55 am | | Reply

    promosi…promosi…promosi…itu je caranya…kalau tak promosi macam mana nak dapatkan sales…ye tak ? hee

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:51 am | | Reply

      Yap.

      Jadi, rajin-rajinlah buat promosi ye.

  12. TehR
    TehR August 7, 2014 at 10:02 am | | Reply

    memang macam tu la cara nak menjual

    PROMOSI

    25 jam sehari
    8 hari seminggu
    32 hari sebulan

    dan seterusnya…

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:52 am | | Reply

      haha..

      banyaknya hari dan bulan.

  13. sabree hussin
    sabree hussin August 7, 2014 at 3:49 pm | | Reply

    Macam dah baca kat fb je sebelum ni πŸ™‚

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:59 am | | Reply

      Aku copy paste balik aje.

      Malas nak wat ayat baru sangat. haha

  14. Izan
    Izan August 7, 2014 at 4:02 pm | | Reply

    ok baik..promosi promosi promosi..

  15. Hairul Hissam
    Hairul Hissam August 7, 2014 at 7:08 pm | | Reply

    betul tu.. promosi yg membentuk pemikiran pembeli πŸ˜€

  16. myliferia
    myliferia August 7, 2014 at 10:16 pm | | Reply

    hehehe….memang lawak plak entri ni….

    Apepun, perkongsian yang bagus, teguran untuk orang lain supaya tak mudah putus asa kalau sales xde. Mesti check balik sebab apa

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:02 am | | Reply

      lahh..

      kenapa plak lawaknya? haha 😈

  17. Denaihati
    Denaihati August 8, 2014 at 4:52 am | | Reply

    Mesti ada promsi. macam nak kena belanja bro cendul je ni…hee

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:04 am | | Reply

      hehe..

      bila mahu belanjanya?

  18. Hafizul
    Hafizul August 8, 2014 at 8:02 am | | Reply

    Ok..tang ni jugak la sejak dulu lagi..promosi..promosi…promosi…huhhh…kadang-kadang orang cop muka promosi dahhhh…malu tawwww… 😳

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:07 am | | Reply

      Kalau tak promosi, celah mana la nak dapat hasil, kan?

      haha.

  19. ahmadyani
    ahmadyani August 8, 2014 at 2:05 pm | | Reply

    Makan promosi, tidur promosi, mandi promosi, segalanya promosi….

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:09 am | | Reply

      Ya.

      hari-hari la promosi. haha

  20. Zuan
    Zuan August 9, 2014 at 1:54 am | | Reply

    klu xde promosi, takyah bukak kedai..huhu

  21. mai has
    mai has August 9, 2014 at 11:28 am | | Reply

    kejayaan produk ironinya bukan kerana kebagusan produk kita.burger McD bukan lah yg tersedap di seantero dunia.cokelat cadbury bukan la yang tersedap di seantero dunia.starbucks bukanlah kopi yang tersedap didunia juga.semua terletak pada promosi dan branding.:-)

  22. puteri kasih
    puteri kasih August 9, 2014 at 3:13 pm | | Reply

    kalau tak promosi ibarat tulis untuk diri sendiri..hehe

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:11 am | | Reply

      itupun dah kira promosi jugak tu.

      hehe

  23. Cheq Eem
    Cheq Eem August 10, 2014 at 2:38 am | | Reply

    selalu kantoi nak menyusun ayat promosi meleleh…. huhu…

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:14 am | | Reply

      Tak apa.

      Sila buat pelan-pelan.

      Amil masa sikit nak faham.

  24. Ummi Hanie
    Ummi Hanie August 10, 2014 at 8:44 am | | Reply

    rasa nak upah je orang buat kerja2 promosi ni

    masalahnye belum ada produk sendiri. hoho.

    tp skrg mood promosi ke ape ke tengah melayang. mood nak gi haji je. doakan yer πŸ™‚

    1. hafizmd
      hafizmd August 11, 2014 at 3:33 pm | | Reply

      moga dipermudahkan niat ummie tu..ameen

    2. Mummy Dina
      Mummy Dina August 12, 2014 at 12:54 am | | Reply

      Semoga dipermudahkan Allah πŸ™‚

    3. titan
      titan August 16, 2014 at 7:18 am | | Reply

      upah kalau kena harganya, takde hal rasanya. haha

  25. Fyda Noh
    Fyda Noh August 10, 2014 at 11:55 am | | Reply

    Terima kasih berkongsi ilmu bermanfaat. Betul juga kalau ada produk terbaik di dunia tanpa promosi takda orang akan tahu

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:20 am | | Reply

      Sebab itu kita kena rajin buat promosi.

      baru orang perasan tentang produk kita tu.

  26. Hairul Azni
    Hairul Azni August 10, 2014 at 5:16 pm | | Reply

    Haha..yang short cut terbaik tu aku setuju!

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:21 am | | Reply

      Dah ada pilihan yang terbaik dan cepat, mengapa harus tidak kita cuba, kan?

  27. muhammad hafiz abd razak
    muhammad hafiz abd razak August 10, 2014 at 8:25 pm | | Reply

    Salam Perkenalan

    Terima kasih

    maklumat yang sgt membantu

    tq

    feel free to visit my blog http://vitafeez.com/tips-kekurangan-zat-besi-dengan-shaklee/

  28. faizul
    faizul August 11, 2014 at 1:02 am | | Reply

    Ulang cara no 7 tu meragukan. Ulang no 7 tu maksudnya ulang no 7 sahaja. Ulangan berkali-kali. Musykil bro.

    1. titan
      titan August 11, 2014 at 6:10 am | | Reply

      No.7 tu dah diedit oleh maikel. Akibatnya..no.8 dah hilang.

      Aku plak..malas nak edit semula artikel ni.

      Haha..

  29. faisal
    faisal August 11, 2014 at 6:07 am | | Reply

    Kalau promosi kuat2 tapi silap cara pon xboleh jgk…hehe

  30. jaymiee
    jaymiee August 11, 2014 at 7:12 am | | Reply

    jom makan cendol banting…

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:22 am | | Reply

      jom.

      hang belanja, kan?

  31. Ismail N
    Ismail N August 11, 2014 at 10:27 am | | Reply

    24 jam promosi nih.. bini tak bising ker :mrgreen:

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:23 am | | Reply

      Bising.

      Tapi dengar ajelah. haha 😈

      Apa guna Allah cipta telinga?

      Untuk mendengar.

  32. hafizmd
    hafizmd August 11, 2014 at 3:32 pm | | Reply

    takde cara lain…kalau simpan dalam almari..takde sape tahu kita jual ape…

    keluar promosi!

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:24 am | | Reply

      Ya.

      Almari tu untuk bini.

      Biar dia je guna. haha

  33. sobri yaacob
    sobri yaacob August 11, 2014 at 9:47 pm | | Reply

    ye entry yg terlajak laris..
    org ckap apa2 pun smua kena ada promosi..
    kalau tak memng x tahu la…promosi..promosi..dan promosi bro..

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:25 am | | Reply

      Betul.

      Nak kahwin pun, kita kena promosikan diri kita.

  34. ANIRAH AZURI
    ANIRAH AZURI August 11, 2014 at 11:14 pm | | Reply

    Okey… Gambar brader tu memang menyenyeh dan perli!
    hehehe
    promosi saya tak power lagi..
    lepas ni meh nak belanja cendol, kot boleh turunkan ilmu..

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:26 am | | Reply

      Brader anthohy tu memang cam gitu perangainya.

  35. Mummy Dina
    Mummy Dina August 12, 2014 at 12:56 am | | Reply

    “Aku cuma pujuk bini aku aje. Orang lain, suruh pakwe atau suami pujuk.”

    Untungnya wife encik Titan dapat suami soleh macam ni..:)

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:26 am | | Reply

      Yela.

      Kalau tak, siapa lagi kan?

  36. Ezlaila
    Ezlaila August 12, 2014 at 4:07 am | | Reply

    Tiada cara lain nak orang kenal produk kita melainkan promosi, promosi dan promosi. Itulah rahsia terbesar para blogger sejak zaman dinasti Ching lagi.

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:27 am | | Reply

      zaman dinasti ching dulu, ada blogger eh? πŸ™„

  37. Melastik Bintang
    Melastik Bintang August 12, 2014 at 5:09 am | | Reply

    promosi..promosi..promosi… betul..

    dan kena tahu teknik dalam marketing juga….

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:28 am | | Reply

      Yap.

      Kena tahu dan ambil tahu.

      Kalau tak tahu, kena belajar. πŸ’‘

  38. Hafizul
    Hafizul August 12, 2014 at 5:20 am | | Reply

    Huhhh sibuk betul kan Ahmad Faizal sekarang ni.. 😈

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:29 am | | Reply

      Aah.

      Memang sibuk.

      Takkan la ko tak tahu.

  39. SentiasaPanas
    SentiasaPanas August 13, 2014 at 3:22 am | | Reply

    Pakej promosi 7in1, mesti ada modal yg bnyk. Pernah terbaca di internet satu ketika dulu, “Saya berjaya mendapat jualan sbnyk 1 juta dolar, tapi dengan modal sbnyk 500K”. Wah..ada yg mahu cuba? Hehe..

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:30 am | | Reply

      Haha..

      gua dah lama buat. Tapi takdelah main angka besar-besar camtu. angka biasa-biasa aje.

  40. Farisya Anastasyia
    Farisya Anastasyia August 13, 2014 at 9:56 am | | Reply

    baik sifu.akan ku ikut ilmu mu ini… 😈

  41. azam mohamad
    azam mohamad August 13, 2014 at 2:55 pm | | Reply

    keyword promosi ni la yang jadi keyword feveret saya bila main seo blog.

    tanpa promosi siapalah bisnes?

    promosi dan bisnes ibarat romeo dan juliet…hihi

  42. faizal
    faizal December 16, 2014 at 4:33 am | | Reply

    terima kasih cikgu…bila baca entri ini memang kena banyak fikir dan bertindak

  43. chernonet
    chernonet December 17, 2014 at 1:04 pm | | Reply

    Apa kata ajar camne nak buat promosi yang berkesan.

  44. Faiz
    Faiz July 9, 2015 at 7:58 am | | Reply

    Jurus maut promosi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.