63 Responses

  1. Hazmin Hamudin
    Hazmin Hamudin August 13, 2014 at 1:37 pm | | Reply

    Tu dia.. Dihidangkan dengan gambar2 transaksi yang mengancam.

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 13, 2014 at 2:14 pm | | Reply

      Betul tu. Memang mengancam 😆

  2. Nizarazu
    Nizarazu August 13, 2014 at 1:38 pm | | Reply

    Betul tu, ada blog trafik sehari dekat 30UV tapi susah dapat sales.. salah umpan agaknya.. ekeke

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:28 am | | Reply

      agaknyalah kot.

      sila cuba lagi sampai dapat sales. hehe

  3. Mus
    Mus August 13, 2014 at 1:47 pm | | Reply

    sumber inspirasi ni.. 😆

  4. akubiomed
    akubiomed August 13, 2014 at 1:52 pm | | Reply

    Nanti diusahakan. Alhamdulillah dapat juga sales dengan trafik yang sederhana. Terpaksa akui blog personal agak susah sedikit kecuali ada kredibiliti.

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah August 13, 2014 at 2:13 pm | | Reply

      Betul tu. Kena belajar dan menuntuk ilmu dengan sifu titan :mrgreen:

    2. titan
      titan August 16, 2014 at 5:29 am | | Reply

      Tak apa.

      Cuba sahaja.

      Nanti kalau rajin, barulah wat niche sendiri punya blog.

  5. azam mohamad
    azam mohamad August 13, 2014 at 1:55 pm | | Reply

    memang seronok affiliate ni.

    cumanya nak cari rentak dan kekalkan konsistensi.

    jangan tamak dok tukar2 niche memang rugi ler…

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:30 am | | Reply

      nak konsisten tu yang sakit sikit.

      Tapi alah tegal, tegal biasa bah. haha

  6. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah August 13, 2014 at 2:12 pm | | Reply

    Tahiah sifu.. banyak dapat. Nak kena usaha lagi macam ini. :mrgreen:

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:31 am | | Reply

      Ko pun apa kurangnya.

      Terer dah sekarang.

  7. Bahrain
    Bahrain August 13, 2014 at 2:15 pm | | Reply

    Semakin berkobar untuk meningkatkan jualan. hehee

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:31 am | | Reply

      Ya.

      Harap-harap dapat lebih banyak lagi jualan lepas nih.

  8. profhariz
    profhariz August 13, 2014 at 2:31 pm | | Reply

    Ya. Aku dah nampak 🙂

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:33 am | | Reply

      Tahniah kerana NAMPAK.

      hoho.

  9. paly
    paly August 13, 2014 at 2:46 pm | | Reply

    fuhh.. mengancam 😯

  10. ahmadyani
    ahmadyani August 13, 2014 at 2:53 pm | | Reply

    Tidak boleh bergantung dengan blog personal saja ni, kena bina blog khusus berniche. Niche apa ya? DotCom atau BlogSpot DotCom?

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:34 am | | Reply

      mana-mana boleh.

      kalau serius, dot com la. 😳

  11. ANIRAH AZURI
    ANIRAH AZURI August 13, 2014 at 2:58 pm | | Reply

    Perghhh… Mendalam maksud artikel ni..
    geram tengok kat bukti2 komisen tu…
    Apa2 pun tahniah bro..

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:36 am | | Reply

      Wahh..

      bahaya kalau sampai geram-geram nih..

  12. hafizmd
    hafizmd August 13, 2014 at 3:05 pm | | Reply

    Nyata blog yg tulis tak bertumpu agak payah nak jana sales walaupun trafik baguih. Sales kurang mungkin sbb pembaca tak nampak kredebiliti penulis.

    erm…meme terbaiklah entri ni..cam biasa…best!

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:38 am | | Reply

      ada caranya kalau tahu.

      hoho.

  13. Fauzi Blues
    Fauzi Blues August 13, 2014 at 3:05 pm | | Reply

    Kena caranya mmg x mustahil masyuk riban-riban..

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:39 am | | Reply

      Ya.

      kalau kena caranya. Apapun tidak mustahil.

  14. Sembang Sukan
    Sembang Sukan August 13, 2014 at 3:07 pm | | Reply

    Dgr crita brader ni byk super blog yg hasilkan income beribu rm tiap bulan

  15. mohdridzwan
    mohdridzwan August 13, 2014 at 3:18 pm | | Reply

    Tahniah sebab berjaya dalam bidang affiliate ni.
    Nampak mcm mudah…tapi kena fokus dengan cara yg betul.
    Konsisten tu pun penting utk jana trafik.

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:40 am | | Reply

      Nampak memang mudah.

      Nak buat tu je yang perit sikit mula-mula.

      Hujung-hujung nanti, senang dah.

  16. reezluv
    reezluv August 13, 2014 at 3:37 pm | | Reply

    ok, dah nampak dah..ehehe..

  17. sohoque
    sohoque August 13, 2014 at 5:25 pm | | Reply

    Gua masih lg mencari rentak dlm menukarkan sebuah artikel kepada jualan. Terima kasih atas panduan

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:47 am | | Reply

      Takpe.

      Pelan-pelan. Lama-lama nampak la tu.

  18. Hannyabdullah
    Hannyabdullah August 13, 2014 at 5:45 pm | | Reply

    Wahhh…banyak betoii komisen dia ya…baguihhh baguihhh, makcik je yg belom baguihhh

  19. cik amal
    cik amal August 13, 2014 at 6:06 pm | | Reply

    entry ni pun salah satu pancingan.. 😉
    jum mengai ikan 😆

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:51 am | | Reply

      ehh..

      nak pancing apa plakkk nih.. :mrgreen:

  20. onlajer
    onlajer August 13, 2014 at 9:43 pm | | Reply

    Yeah saya yakin saya juga mampu lakukanya 🙂

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 5:58 am | | Reply

      Tahniah.

      Ko memang yakin. hoho

  21. Hero Borneo
    Hero Borneo August 13, 2014 at 11:17 pm | | Reply

    cukup bermakna..kalau 10 kali baca memang akan masuk otak punya

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:05 am | | Reply

      Yap.

      Baca la banyak kali ye.

  22. Cikgu Hairul
    Cikgu Hairul August 14, 2014 at 1:09 am | | Reply

    Biasanya kalau blogger tanpa niche yg berusaha dapat trafik banyak ni suka pasang iklan klik2 dapat duit. Untuk affilite agak susah sikit. Biar trafik sikit tapi betul2 boleh convert sale.

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:11 am | | Reply

      Senang cakap, kena pandai dan rajin usaha la. hehe

  23. Fadhil Husin
    Fadhil Husin August 14, 2014 at 2:41 am | | Reply

    Kalau nak serius buat dengan duit affiliate, blog dengan niche spesifik lebih utama. :mrgreen:

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:42 am | | Reply

      Yap.

      Lebih baik tumpu pada tempat yang seharusnya.

  24. Sobri Mansor
    Sobri Mansor August 14, 2014 at 3:38 am | | Reply

    Dahsyat giler ahhhhh….

  25. Denaihati
    Denaihati August 14, 2014 at 4:09 am | | Reply

    slip-slip yg menggiurkan…heee. ni yang buat bertambah semangat.

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:16 am | | Reply

      Ya.

      Moga akan dapat lebih banyak slip lagi.

  26. Hafizul
    Hafizul August 14, 2014 at 4:51 am | | Reply

    Hehe..terima kasih kongsikan ilmu ni..emm nak kena banyak belajar dengan cara yang betul lagi ni..hehe

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:20 am | | Reply

      Ya. Aku pun masih banyak lagi kena belajar.

  27. zool
    zool August 14, 2014 at 5:32 am | | Reply

    betul la tu.. memang menarik prinsip ni..hehehe

    1. titan
      titan August 25, 2014 at 8:14 pm | | Reply

      Prinsip yang mana satu nih??

  28. MK Kimi
    MK Kimi August 14, 2014 at 8:29 am | | Reply

    gambar transaksi tu betul2 mengancam. itu baru sikit kan? Pheww

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:25 am | | Reply

      Ya. Baru sikit.

      Tak larat nak tepek semua tu.

  29. sabree hussin
    sabree hussin August 14, 2014 at 9:53 am | | Reply

    Betul jugak, kalau boleh dapatkan trafik yang berkualiti, sales akan dapat lagi banyak berbanding kuantiti trafik yang banyak tapi tak ada kualiti

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:30 am | | Reply

      Ya.

      Bukti konsisten dengan sales. haha..

  30. yusri
    yusri August 14, 2014 at 10:15 am | | Reply

    memang best!
    benda molek wajib diikut.

  31. Tengku Syukri
    Tengku Syukri August 14, 2014 at 2:24 pm | | Reply

    masuk jugak kuih kapit.. hahahaa 😆

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:40 am | | Reply

      Haha..

      saje je tuh.

  32. Kamil Salleh
    Kamil Salleh August 14, 2014 at 2:57 pm | | Reply

    Banyak cabang yang masuk ke dana masa depan…ho..ho… cukup hebat, tak perlu susah-susah cari downline simkad.

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:35 am | | Reply

      Yap.

      Malas aku bab-bab simkad nih.

  33. jakzaizzat
    jakzaizzat August 14, 2014 at 3:02 pm | | Reply

    Nice sharing boss 😉

  34. hafizi
    hafizi August 14, 2014 at 6:46 pm | | Reply

    memang betul…hebat ni..

  35. Kereta Sewa Shah Alam
    Kereta Sewa Shah Alam August 14, 2014 at 11:20 pm | | Reply

    Nice sharing. Kiranya yg penting kene ada targeted audience la kan? Once dah ada, senang je nak promote bende2 berkaitan niche tu. Paham2.. tq bro. 😉

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:32 am | | Reply

      Yap. Lebih kurang macam gitulah gamaknya.

  36. Hairul Azni
    Hairul Azni August 17, 2014 at 2:22 am | | Reply

    Banyak ilmu affiliate yang boleh dipraktikkan dalam entri ni..thanks sifu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.