41 Responses

  1. yusri
    yusri August 15, 2014 at 7:29 pm | | Reply

    Huh!Panjang lebar informasi ni dah macam dokumentari yang dibukukan…hehe

    1st time baca pasal buah ni…sangat informative…terbaik!

    1. titan
      titan August 15, 2014 at 8:08 pm | | Reply

      Haha.

      Rasa seronok nak kongsi.

      Itu yang jadi panjang lebar sikit. :mrgreen:

  2. ahmadyani
    ahmadyani August 16, 2014 at 12:13 am | | Reply

    Boleh tanam di Malaysia tak? Dulu kurma boleh tanam tak berbuah, sekarang dah berbuah. Double Coconut pun mungkin boleh tanam dan berbuah di Malaysia ni.

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:15 am | | Reply

      Rasanya tak ada yang tanam lagi.

      Sebab memang nak dapat benih dia pun cukup mahal.

  3. akubiomed
    akubiomed August 16, 2014 at 12:58 am | | Reply

    Pertama kali melihat buah kelapa berkembar.

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 6:44 am | | Reply

      Aku pun kali pertama tahu benda ni.

      haha.

      Aneh sungguh.

  4. BM
    BM August 16, 2014 at 3:42 am | | Reply

    Informasi menarik, buah yang unik dan aneh!
    Kalau buat santan makan dgn cendol, mesti Ummp!!! Kena pula semangkuk makan berdua…

  5. hafidzramli
    hafidzramli August 16, 2014 at 3:44 am | | Reply

    Iklan double coconut ni tengah “meriah sangat” kat laman sosial.
    Ahaks 😛

  6. suri
    suri August 16, 2014 at 4:10 am | | Reply

    eh sejak bila dia buka info fakta bagai ni

  7. muja
    muja August 16, 2014 at 4:15 am | | Reply

    aiikkk,, silap masuk blog infokah,, eheeee

  8. suri
    suri August 16, 2014 at 4:17 am | | Reply

    jangan ada yang mengidam sudahlah

  9. Bahrain
    Bahrain August 16, 2014 at 4:35 am | | Reply

    ada adik beradik cocconut rupanya, double coconut siap ada sejarahnya.

  10. nazra
    nazra August 16, 2014 at 4:45 am | | Reply

    sapa yang makan buah ni berniat nak anak kembar, guane la tu :mrgreen:

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:58 am | | Reply

      Tak tahu la leh dapat kembar ke tidak kalau makan buah ni.

      Apa kata awak cuba dulu? hehe..

      1. yusri
        yusri August 22, 2014 at 6:26 pm | | Reply

        boleh cuba.rezeki Allah…
        saya dulu tak amalkan apa-apa petua pun…
        Alhamdulillah tanpa diduga dapat anak kembar…hehehe

  11. ANIRAH AZURI
    ANIRAH AZURI August 16, 2014 at 5:39 am | | Reply

    Perghhh..
    Double coconut..
    first time dengar ni..
    Bentuknya sangat3 pelik..
    Banyak faedah terutama untuk dalaman.. hehe

    1. titan
      titan August 16, 2014 at 7:59 am | | Reply

      Bentuknya memang sangat PELIk.

      haha.

  12. Aisyah
    Aisyah August 16, 2014 at 6:27 am | | Reply

    aik..kenapa pelik sgt buah dia.. huhu. informasi yang sgt berguna.. mesti sedap isi dia ni.. 🙄 🙄 🙄

  13. Hero Borneo
    Hero Borneo August 16, 2014 at 11:55 am | | Reply

    hebat juga kelapa kembar ini..sehingga urusan niaga melibatkan kos yang tingi

  14. Qashmere
    Qashmere August 16, 2014 at 1:27 pm | | Reply

    Dekat Malaysia ada ke Double Coconut ni. Nampak macam pokok kelapa laut je…kelapa laut memang sedap…
    Hahaha

    p/s: Selamat Hari Raya dan Selamat Berdouble Kokonut …. Hahahhaa

  15. Hairul Azni
    Hairul Azni August 17, 2014 at 2:17 am | | Reply

    Memang lain macam bentuk double coconut ni…

  16. eray
    eray August 17, 2014 at 1:38 pm | | Reply

    kelapa laut africa…hebat betul bentuknya

  17. Farid Laham
    Farid Laham August 17, 2014 at 5:09 pm | | Reply

    hahaha……….

  18. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah August 18, 2014 at 12:00 am | | Reply

    Buah cinta yang menarik..hehehe,, :mrgreen:

  19. sobrimanssor
    sobrimanssor August 18, 2014 at 3:58 am | | Reply

    Boleh dicuba untuk mereka yang sudah berkahwin je, yang belum kahwin, dilarang sama sekali. Hehehe

    Tengok rupa buah pun dah bleh naik nafsu kejantanan dah. 😛 😛 😆

  20. Hafizul
    Hafizul August 18, 2014 at 5:07 am | | Reply

    Huhu..banyak kelebihan juga buah ni…dan pertama kali baca cerita tentang buah ni..emm ke encik titan pernah ke sini??? 😈

    Mesti encik titan makan juga ni..buat penambah kebahagiaan di alam rumahtangga..kan??? 😆

  21. iamNurul
    iamNurul August 18, 2014 at 9:57 am | | Reply

    Wow..baru tahu ni…banyak betul kebaikannya.. 😉

  22. Ammar
    Ammar August 19, 2014 at 3:32 am | | Reply

    Macam pelik je aku tengok. Hahahaha. Tak pernah lagi tengok ni first time kot tengok.

  23. mohdridzwan
    mohdridzwan August 19, 2014 at 7:55 am | | Reply

    Ulasan yang superb ni.
    Apapun, bentuknya tu meragukan. Hehehe…

  24. AUC
    AUC August 19, 2014 at 12:14 pm | | Reply

    ada yg cakap buah lucah ni bro…

  25. Mummy Dina
    Mummy Dina August 20, 2014 at 4:23 am | | Reply

    kelakar la bentuk buah double coconut ni…semacam pun ade..;)

  26. mancai
    mancai August 22, 2014 at 8:34 pm | | Reply

    kalau tak salah juga dikenali sebagai kelapa laut afrika… maaf kalau aku salah

  27. puteri kasih
    puteri kasih August 23, 2014 at 3:13 pm | | Reply

    info baru ni..puteri tak pernah tahu tentang double coconut..rupanya pun pelik semacam je..

  28. daddydee
    daddydee August 25, 2014 at 6:21 am | | Reply

    Baru pertama kali melihat buah double coconut ni.
    Buah yang baik ni….hehehe

  29. zulhilmi tempoyak
    zulhilmi tempoyak August 26, 2014 at 9:55 pm | | Reply

    wuihhh.. nak kena feel nanti. 😀

  30. Ismail N
    Ismail N August 27, 2014 at 1:03 am | | Reply

    Ada gak buah kelapa cam ni? First time kawe lihat ehhh

    1. titan
      titan September 2, 2014 at 5:25 pm | | Reply

      Ada.

      Gua pun baru tahu buah ni. haha

  31. mazlanabdulkhalid
    mazlanabdulkhalid October 9, 2014 at 10:44 am | | Reply

    aslm..teman pun baru dapat info ni di wassap tapi memandangkan produk ini berasaskan tumbuhan atau organik dan ada pulak kelulusan KKM…ate teman rase patut kite cobe…allah jadikan tumbuhan didunia ini dengan pelbagai khasiat…dan allah menjadikan sesuatu itu ada fitrahnya…kita yang kurang ilmiah…maybe negara kita boleh high performance in R & D…jom cacu cube try…maybe jadi penawar kepada maslahah dan kerumitan hidup…tak cube tak tahu….

  32. HNT TNC
    HNT TNC June 15, 2015 at 4:02 am | | Reply

    salam semua,Saya dah cuba double coconut.mmg hebat cintanya.org rumah pelik. knapa kuat sgt bang.hahaha…. cubajgn tak cuba.

  33. hantu
    hantu September 9, 2015 at 6:06 pm | | Reply

    double coconut mmg benar2 berkesan bro….sebab sya ni dh bli byk produk ni…tak ada kesan sampingan pun…tpi klu kita ada penyakit tu mula2 kita makan double coconut mmg ada rasa lain sikit tapi lepas kita makan packet ke 3 mmg tak ada pa sakit lg…klu nak ckp yg satu tu jgn ckp lh keras mcm batu..tak percaya sndr cuba…

  34. rem
    rem June 17, 2016 at 3:35 am | | Reply

    ada info ke boleh tanam di malaysia.nak tau kalau ada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.