62 Responses

  1. Khairil Mazri
    Khairil Mazri September 10, 2014 at 12:44 pm | | Reply

    bising sikit… hehehe

  2. Bahrain
    Bahrain September 10, 2014 at 12:56 pm | | Reply

    Kalau diam je mesti benda ni tak kecoh. hahaha, peperiksaan pun berjalan dengan lancar.

  3. sani
    sani September 10, 2014 at 1:14 pm | | Reply

    Hah…hah kebetulan anak saya juga terlibat…harap-harap soalan lagi senang…

  4. blogger lelaki
    blogger lelaki September 10, 2014 at 1:16 pm | | Reply

    tak abis2 bro dengan soalan bocor ni..sejak dari aku tadika lagi kes ni

  5. Cikgu Hailmi
    Cikgu Hailmi September 10, 2014 at 1:24 pm | | Reply

    Menyusahkan orang betoi ar depa yang tak amanah nih..

    1. Arman
      Arman September 12, 2014 at 4:56 pm | | Reply

      Betul tu Cikgu Hailmi, kesian tengok budak2…

  6. zool
    zool September 10, 2014 at 1:52 pm | | Reply

    soalan UPSR bocor pula….
    kena tunda pula lagi..

  7. muhammad fakhruddin
    muhammad fakhruddin September 10, 2014 at 1:55 pm | | Reply

    Rasanya tiap tahun ada bising-bising pasal soalan bocor ini.

    1. Arman
      Arman September 12, 2014 at 4:58 pm | | Reply

      Betul tu, tapi tahun ni hebat mmg 100% soalan sama..lagipun penangan FB memang kuat…

  8. Rossa Calla
    Rossa Calla September 10, 2014 at 2:39 pm | | Reply

    Buat semua orang susah aje…tunda lagi

  9. Denaihati
    Denaihati September 10, 2014 at 2:45 pm | | Reply

    kesian juga kat cikgu2 pengawas dan murid yang dah sedia. apapun pasti ada hikmahnya nanti.

  10. reezluv
    reezluv September 10, 2014 at 3:05 pm | | Reply

    gua dah tahu sebelum ni lagi..tapi kang tak pepasal je kena plak buat sebaran..negeri mana le agaknya tu..masaklah menjawab.. :mrgreen:

  11. Kamil Salleh
    Kamil Salleh September 10, 2014 at 3:37 pm | | Reply

    Kalau dah bocor memang sah tak dikira. pasti ia akan dibatalkan dan akan ditunda. Apapun ada hikmah di sebalik semua ini. Angkara siapa…tak usah heboh-heboh. Kalau nak heboh…jon pergi ke “JOM HEBOH TV3” buat.

  12. Kamil Salleh
    Kamil Salleh September 10, 2014 at 3:38 pm | | Reply

    Ini peluang untuk calon untuk buat ulangkaji….

  13. Malaysia Tercinta
    Malaysia Tercinta September 10, 2014 at 4:52 pm | | Reply

    Orang yang bocorkan soalan ni adalah pengkhianat negara ๐Ÿ™

  14. sabree hussin
    sabree hussin September 10, 2014 at 5:33 pm | | Reply

    Dah bocor, selepas tu ada yang tukang sebar pulak… last2 semua orang rugi

  15. Sobri Mansor
    Sobri Mansor September 10, 2014 at 6:31 pm | | Reply

    Zaman dah berubah. Dunia dah Maju. Kesian plak dgn bebudak darjah 6. Kena attend Balik exam. Sabar ye Wahai adik-adik

  16. Faizal Nizam
    Faizal Nizam September 11, 2014 at 12:58 am | | Reply

    Jenuh bebudak darjah 6 nak kena study balik.

  17. akubiomed
    akubiomed September 11, 2014 at 1:18 am | | Reply

    Memang susah hati kepada pelajar dan ibubapa apabila perkara seperti ini berlaku.

  18. Cheq Eem
    Cheq Eem September 11, 2014 at 2:38 am | | Reply

    rasanya macam tiap2 tahun pun ada soalan bocor kan…. budak2 tak leh nak merdeka… hehe….

  19. Guru Tadika
    Guru Tadika September 11, 2014 at 2:47 am | | Reply

    siapa yang bocorkan kalau bukan orang dalam lembaga peperiksaan tu sendiri? erm, begini la jadinya kalau ambik pekerja yg tak amanah. ๐Ÿ™

  20. myliferia
    myliferia September 11, 2014 at 3:18 am | | Reply

    penait aih nak melayan kes camne, kesian gak kat bebudak…mesti stress..

    sabar yer tuan pengawas ๐Ÿ™‚

  21. hafidzramli
    hafidzramli September 11, 2014 at 3:22 am | | Reply

    Apahal la boleh bocor kertas soalan.
    Tak ke nyusahkan semua orang.
    fuh~

  22. Hafizul
    Hafizul September 11, 2014 at 3:42 am | | Reply

    Hahaha…mujurlah sempat detect awal-awal..

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah September 11, 2014 at 6:51 am | | Reply

      betul tu. Kalau tak habis la..

  23. BM
    BM September 11, 2014 at 4:35 am | | Reply

    Tiap-tiap tahun pun memang ada isu soalan bocor ni cuma kali ni yang upload agak sedikit kurang bijak (terlalu xcited kot nak share) krn pi printscreen/ambil gambar terus kertas soalan tu buat ape, kan dah kantoi!
    Sabar je la calon2 dan ibu bapa…xboleh nak merdeka awal.

    1. titan
      titan September 12, 2014 at 12:07 pm | | Reply

      Ya. Memang tiap2 tahun ada isu ni.

      Benda ni senang.

      Ada permintaan..pasti ada pengeluaran.

      Konsep supply and demand.

  24. Cikgu Hairul
    Cikgu Hairul September 11, 2014 at 5:16 am | | Reply

    Nak naikkan ranking sekolah pun agak2 la. Soalan tu kalau tau pun senyap2 sudaa.. Ni siap share lagi. Sendiri jugak yang susah. Siap la, pasni mesti cikgu kena bahan gila-gila punya. Semua kan salah cikgu..

    1. titan
      titan September 12, 2014 at 12:06 pm | | Reply

      Itulah.

      Tak tahula siapa punya angkara.

      Kita sabarkan ajelah ye..

  25. dkna abza
    dkna abza September 11, 2014 at 6:15 am | | Reply

    Kesian kat budak2. Tak tenang dornag selagi tak setel exam. Sape punya kerja la ni.. habis semua susah.

  26. Pokok Manggis Depan Rumah
    Pokok Manggis Depan Rumah September 11, 2014 at 6:50 am | | Reply

    Lepas ni bahagian peperiksaan kena kawal soalan ni dengan lebih ketat lagi la.

  27. ema
    ema September 11, 2014 at 7:06 am | | Reply

    tak dapat cuti dengan tenanglah mereka minggu depan sebab ada satu paper lagi…

  28. nazra
    nazra September 11, 2014 at 9:18 am | | Reply

    sedih mengenangkan apa yg berlaku ๐Ÿ™

  29. TehR
    TehR September 11, 2014 at 10:23 am | | Reply

    khabar hari ni kertas bahasa inggeris juga bocor
    huhu

    1. titan
      titan September 11, 2014 at 10:38 am | | Reply

      dengar dari sumber yang boleh percaya plak tadi..

      semua paper repeat bulan oktober nanti.

      Aduhai.. ๐Ÿ‘ฟ

      1. TehR
        TehR September 12, 2014 at 5:46 pm | | Reply

        semua?

        nak kena semak balik ni
        tapi rasanya sains dengan bahasa inggeris je

  30. Ezad Skytech
    Ezad Skytech September 11, 2014 at 12:51 pm | | Reply

    kesian kat budak2 yang ambik UPSR tahun ni…baru nak merdeka awal…cuti sekolah nanti pun mesti tak rasa macam cuti da sebab exam tak settle lagi..huhu

    1. titan
      titan September 12, 2014 at 12:05 pm | | Reply

      Memang xboleh merdeka lagi la jawabnya. Hehe..

  31. Zali
    Zali September 11, 2014 at 3:35 pm | | Reply

    Tengok berita hari ni. Kertas Bahasa Inggeris pun bocor. ๐Ÿ˜ฅ

    1. titan
      titan September 12, 2014 at 12:00 pm | | Reply

      Itulh…mahu buat macam mana.

      Ulang saja maa. Hoho..

  32. Rokiah Abdul Hamid
    Rokiah Abdul Hamid September 11, 2014 at 3:55 pm | | Reply

    apa yg berlaku ada hikamhnya…tetapi memang kesian kat anak,cikgu dan ibu bapa..tekanan mental

    1. titan
      titan September 12, 2014 at 11:59 am | | Reply

      Cikgu paling tertekan sekarang. Asyik dok kena maki ja..haha

  33. Amirul
    Amirul September 12, 2014 at 1:31 am | | Reply

    Untuk mengatasi masalah sebegini berulang pada masa hadapan, saya mencadangkan supaya :

    Sistem penilaian dirombak supaya murid-murid tidak terlalu terbeban kerana mengikut sistem sekarang 100% markah adalah daripada peperiksaan UPSR. Rombakan yang saya maksudkan ialah kita bahagi-bahagikan markah iaitu 10% untuk public speaking, 10% untuk communication, 10% untuk projek, 10% untuk tugasan, 10% untuk kuiz, 10% untuk aktiviti kelab dan persatuan, 10% untuk aktiviti sukan dan permainan, 10% untuk aktiviti unit beruniform dan 20% untuk UPSR. Dengan ini murid-murid tidaklah terlalu tertekan kerana sekurang-kurangnya 80% markah telah dikumpul.

  34. Raihanah Ahmad
    Raihanah Ahmad September 12, 2014 at 2:38 am | | Reply

    memang kesian dengan budak-budak. sabarlah banyak2

  35. MissPuan Yati
    MissPuan Yati September 12, 2014 at 11:17 am | | Reply

    Jenuh nak memujuk 2 anak sedara. Iyalah frust sikit mereka bila tak dapat nak balik kampung jumpa nenek cuti sekolah ni. Kita pun kuciwaa jugaa sebab plan keluarga semua terpaksa batal. Tak apa, Allah nak ganti yang lebih baik

    1. titan
      titan September 12, 2014 at 11:58 am | | Reply

      Tak apa. Manatau ada yg tak dapat jawab dengan baik sebelom ni..jadi..sempat lagi study balik sekarang kan.

      Hehe

      Kita bersangka baik jak.

  36. Manan Qayyim
    Manan Qayyim September 12, 2014 at 3:57 pm | | Reply

    sian kat student2…..

  37. Arman
    Arman September 12, 2014 at 5:01 pm | | Reply

    Patut di kaji, kenapa dorongan untuk membocorkan soalan sangat kuat, kat media sosial pula tu…

  38. yusri
    yusri September 12, 2014 at 8:13 pm | | Reply

    benda salah tu lah yang teruja sangat untuk dikongsi…
    akhirnya jadi macam ni…bertambah pressure murid2 sekolah.

  39. ahmadyani
    ahmadyani September 12, 2014 at 11:34 pm | | Reply

    Orang yang bertanggungjawab tiada memikir kesannya kepada murid-murid dan Negara.

  40. Abdfatah
    Abdfatah September 13, 2014 at 5:25 am | | Reply

    Bocor pulok doh..

  41. mohd rasul abu hanipah
    mohd rasul abu hanipah September 13, 2014 at 6:12 am | | Reply

    isu UPSR jadi isu besar padehal apelah sgt dgn UPSR tu. perjalanan masih jauh lagi. sedangkan kawan aku yg failed SPM dan amik SPM 2 kali pun berjaya je skg ni. dah kawin, ada rumah sebijik, kete 2 bijik n now dia dah start niaga burger n car wash. aku pun respek ngn dia

  42. Syami
    Syami September 13, 2014 at 11:12 am | | Reply

    dulu rasenya pernah gak jadi camni, tk ingat mase bile

  43. Hannyabdullah
    Hannyabdullah September 13, 2014 at 4:20 pm | | Reply

    Walaupun makcik2 sibuk gan beg besar tapi makcik tetap simpati gan anak2 murid yg tak tahu apa, depa ni masih kecik lagi untuk benda2 yang macam ni, sian sungguh lah…baru nak merdeka dah kena buat lagi..ummm

  44. Zuan
    Zuan September 13, 2014 at 5:08 pm | | Reply

    sedangkan gambar yang di simpan dalam storan yang di claim secure pun bocor, inikan kertas soalan peperiksaan.. huhu

  45. azimah mohd zainuddin
    azimah mohd zainuddin September 14, 2014 at 4:27 am | | Reply

    Kesian sangat dengan budak-budak. l]Lagi-lagi dengan tiada soalan backup sampai lambat kena sit untuk test balik

  46. Eshamz Halim
    Eshamz Halim September 15, 2014 at 12:24 am | | Reply

    Kesian kat pelajar2 tu… dah ler stress nak exam pastu jadi pulak kes soalan bocor ni…. ini ler akibatnya ada org yang tak amanah…. ๐Ÿ™

  47. suri
    suri September 15, 2014 at 5:53 am | | Reply

    merdeka masih belum lagi ya adik-adikku geeee

  48. puteri kasih
    puteri kasih September 15, 2014 at 6:28 am | | Reply

    kesian budak budak…tak dapat nak enjoy cuti sekolah..hehe

  49. blogger lelaki
    blogger lelaki September 15, 2014 at 7:39 am | | Reply

    sorand dua yang buat hal..habis orang lain pun jadi susah…apa faedahnya mereka bongkar soalan bocor ni

  50. Ida
    Ida September 15, 2014 at 8:22 am | | Reply

    kesiannya budak budak ….. macam tak de faedah diaorang dok bocorkan.. hm hmmmm

  51. CikguNorazimah
    CikguNorazimah September 19, 2014 at 7:11 am | | Reply

    pengawas peperiksaan still dpt elaun, dun worry…nasibla..sebab org yg bocorkan soklan ni, cikgu2 yg dpt tempias dilabel penipu/tidak amanah/tidak bertanggungjawab dan segala mak nenek tidak..cikgu..cikgu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.