56 Responses

  1. Nadot
    Nadot September 17, 2014 at 8:27 pm | | Reply

    Suka macam bersemangat baca entry ko yg mcm ni. Bukan nak minta pelempang, tapi memang tak konpiden dengan diri sendiri dalam arena blog memblog. Bagi sikit meh konpiden ko yang over sangat tu… hehe

    Tq beb!

  2. faizuddin fuad
    faizuddin fuad September 17, 2014 at 8:33 pm | | Reply

    nampaknya kene mula bergerak untuk hasilkan blog niche tertentu ..

  3. Mr. Zul
    Mr. Zul September 17, 2014 at 8:45 pm | | Reply

    Blog tanpa jenama, umpama manusia tanpa nama. Dikenali, tetapi sukar untuk diingati. ๐Ÿ˜Ž

  4. Hero Borneo
    Hero Borneo September 17, 2014 at 9:29 pm | | Reply

    selagi tak puas main belasah blog dengan pelbagai skill maka saya belum cukup untuk jadi blogger power rangers tu..he..he..

  5. ajumohit
    ajumohit September 17, 2014 at 9:59 pm | | Reply

    terus semangat berblog membuak2, dah beberapa hari juga terabai

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 11:07 am | | Reply

      Wahh..

      Terus bersemangat ehh.. :mrgreen:

  6. PCL
    PCL September 18, 2014 at 12:35 am | | Reply

    hah cendol banting memang boleh ingat Titan selalu. lama tak pekena..

    Aku pon taktau skill yg ada pada diri sendiri, main belasah ja.. brand & nich blog lintang pukang lagi.

    mau kena cari buku merah jambu gak nih !

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 11:08 am | | Reply

      Haha..

      Sila dapatkan dengan segera.

  7. BM
    BM September 18, 2014 at 12:37 am | | Reply

    Kebanyaknya buat blog saja suka2, lepas tu tengok blogger lain berjaya buat itu ini, nak ikut…tapi bila diberitahu dan diajar, tak nak ikut, tak faham, susah dan pelbagai alasan… Akhirnya, kecewa… suka2 jadi duka.

    p/s: Suke dgn entri ni! haha..

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 11:07 am | | Reply

      Biasalah tu.

      Mula mula memang cam gituu..

      Takpe. Pelan-pelan ambil rentak memasing.

  8. Manan Qayyim
    Manan Qayyim September 18, 2014 at 1:06 am | | Reply

    aku masih mencari identiti…

  9. mohd rasul abu hanipah
    mohd rasul abu hanipah September 18, 2014 at 1:12 am | | Reply

    niche blog personal ada cara untuk dapat hasil lumayan tapi ramai yang tak tahu. memang rugi sangat2

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:55 am | | Reply

      Memang ada.

      Cuma ramai aje yang tak tahu aje.

  10. onlajer
    onlajer September 18, 2014 at 1:28 am | | Reply

    Terima kasih bro dan sekarang “Henshin” hahaha

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:56 am | | Reply

      Ya.

      Meh henshin ramai ramai.

      Hehe..

  11. Tengku Syukri
    Tengku Syukri September 18, 2014 at 2:15 am | | Reply

    gua dah brandkan diri gua pada crunchy kapit & crispy otak2.. jadi tak? jadi tak? hehehhee :mrgreen:

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:57 am | | Reply

      Kena tanya orang lain..

      Gua memang thu lama dahh..

  12. SentiasaPanas
    SentiasaPanas September 18, 2014 at 2:18 am | | Reply

    Lagi penulisan santai dan padu dari power rangers titan. Hanya johari mengkenalkan manikem.. :mrgreen:

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:58 am | | Reply

      Encik johari memang kenal rapat encik manikam..hoho..

  13. Ismail N
    Ismail N September 18, 2014 at 3:17 am | | Reply

    Wah, tu dia kata2 amanat blogger power rangers
    Memang betul tu, blogging bukan sekadar menulis sahaja. Perlu juga kuasai skill2 tertentu. Baru boleh berjaya..

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:53 am | | Reply

      Mempunyai hidden skill itu memang penting dan kritikal.

      Hoho..

  14. Denaihati
    Denaihati September 18, 2014 at 3:26 am | | Reply

    tulisan penuh jiwa sehingga aku terbayang masa bro tulis mesti dengan penuh perasaan tu …

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:54 am | | Reply

      Haha..

      Perasaan la sangat.

      Tulis je. Belasah je.

  15. mohdridzwan
    mohdridzwan September 18, 2014 at 5:16 am | | Reply

    Thanks bro Titan atas penjelasan yang jelas.
    Wan dah perasan beberapa elemen tu dalam blog ni sepanjang wan terjah. Cuma tak sangka ia adalah elemen yang mujarab untuk kuatkan blog. Daebak!!!

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:52 am | | Reply

      Memang kekadang kita tak nampak dan tak perasan.

      Tapi..biasanya..akan ada yang baik hati akan tunjukkan jalan untuk kita. Betol tak?

      1. mohdridzwan
        mohdridzwan September 19, 2014 at 12:30 pm | | Reply

        Betoi…yang tu memang setuju 100%. ๐Ÿ˜†
        Cuma nak atau tak nak terima ja.
        Jalan dah buka, panduan dah bagi…tinggal nak gerak saja.

  16. Farid Laham
    Farid Laham September 18, 2014 at 5:17 am | | Reply

    ni yang aku suka dengan tulisan bro..haha tegas dan bijak dalam blog ni ๐Ÿ™‚

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:51 am | | Reply

      Kena tegas.

      Kalau tak..ramai yang kurang ajar.

  17. Ezad Skytech
    Ezad Skytech September 18, 2014 at 5:59 am | | Reply

    memang bersemangat bila baca entri bro ni…bila sebut cendol banting terus orang boleh teringat bro…ada impaknya juga tu…hee

    macam2 benda nak kuasai kalau nak jadi blogger POWER RANGERS ni…:D

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:50 am | | Reply

      Nak jadi power rangers ni..

      Bukan satu kerja satu malam maa..

  18. blogger lelaki
    blogger lelaki September 18, 2014 at 6:08 am | | Reply

    seriously aku nak belajaq skill makan semangkuk cendol sekali suap tu…barulah nampak hebat…hahaha…biar kasaq tapi ada isi bro

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:50 am | | Reply

      Kekadang..

      Memang kena main kasaq gak.

      Hoho..

      1. blogger lelaki
        blogger lelaki September 18, 2014 at 10:31 pm | | Reply

        Lembut sangat pun xleh bro…nanti jadi manja budak2 ni..hahahaha

  19. reezluv
    reezluv September 18, 2014 at 6:42 am | | Reply

    ok..gua buat niche blog…sampai lupa plak nak buat ye tak? ๐Ÿ˜€

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:48 am | | Reply

      Haaa

      Gi buat cepat ye.. :mrgreen:

  20. azimah mohd zainuddin
    azimah mohd zainuddin September 18, 2014 at 7:46 am | | Reply

    Nice tip walaupun still blur lagi

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:47 am | | Reply

      Part mana yang masih blurr tu..

  21. akubiomed
    akubiomed September 18, 2014 at 10:42 am | | Reply

    Kalau sudah nampak lubuk duit yang boleh blog lakukan memang tidak pandang belakang. Macam kesedapan cendol dimakan.

    1. titan
      titan September 18, 2014 at 10:46 am | | Reply

      Haha.

      Tau takpe. Peluang depan mata..jangan dilepaskan begitu sahaja.

  22. Fadhil Husin
    Fadhil Husin September 18, 2014 at 12:10 pm | | Reply

    tulis dan terus tulis. lama-lama dapatlah indentiti tu. jangan nak ngada-ngada ikut orang sgt. (gua cakap je macam pandai ni, ahahaha)

  23. azam mohamad
    azam mohamad September 18, 2014 at 1:55 pm | | Reply

    nampaknya kena hirup cindol banting gak ni. ambik berkat.

  24. zali
    zali September 18, 2014 at 2:30 pm | | Reply

    Den pun dah start jana pendapatan dengan blog ni. Harap berterusan.

  25. Fauzi Blues
    Fauzi Blues September 18, 2014 at 2:33 pm | | Reply

    Terang dan jelas xplaination lu bro…tapi kalau x reti-reti gak nak bikin semua elemen tu, sendri punya silap la.. kena asah lebih nampak gayanya..atau kena beli kitab merah jambu…

  26. sabree hussin
    sabree hussin September 18, 2014 at 4:08 pm | | Reply

    Dah fikir… dan setelah difikirkan semasak-masaknya, bab branding tu memang kena buat dan tak boleh kedekut.

    Kalau serius nak buat duit dengan blogging memang kena ada bajet untuk branding

  27. fazrol
    fazrol September 18, 2014 at 4:49 pm | | Reply

    tentang jenama baru aku perasan…
    Satu trademark hg…
    Thanks bro..

  28. Lelakimelayu
    Lelakimelayu September 19, 2014 at 7:03 am | | Reply

    Nampaknya masih banyak yang perlu dipelajari. Oleh kerana blog aku masih baru. Minta otai beri komen sikit. Apa perlu aku lakukan pada blog ini.

  29. AUC
    AUC September 19, 2014 at 1:34 pm | | Reply

    x khatam lagi ilmu belajar kat sini..

  30. Hanny Abdullah
    Hanny Abdullah September 21, 2014 at 5:35 pm | | Reply

    Owhhhh baru tahu…selama ni awk dok mengayat makcik2 beg besaq lah ekkk…huhuhu

  31. Marsha
    Marsha September 22, 2014 at 8:30 am | | Reply

    Alhamdulillah…tq sharing.
    Sangat membantu saya untuk blogging.
    ๐Ÿ˜‰

  32. Hafizul
    Hafizul September 22, 2014 at 9:12 am | | Reply

    Emm susah gak ni nak hadam 3 elemen ni..ohhh deritanya bila kenangkan hutang PTPTN yang setiap bulan semakin naik..Ingatkan tetap aje nilai tu kat situ..hahaha..

    Emm betul tu..personal blog memang susah nak jana komisen setiap bulan.. Nak kena ada blog niche juga.. Sangat setuju..haha..

  33. aishah ahmad
    aishah ahmad September 30, 2014 at 5:05 pm | | Reply

    AA sukalah baca artikel mengajar ala2 menyebat anak murid ni.tq encik titan.

  34. Wira Merah
    Wira Merah October 1, 2014 at 12:57 am | | Reply

    Masih mencari niche untuk blog dan mem’branding’kan nama dan domain blog, bulan oktober ini ada perubahan kecil yg akan di buat untuk branding blog…

  35. JAWATAN KOSONG TERBARU
    JAWATAN KOSONG TERBARU October 4, 2014 at 5:59 pm | | Reply

    Terima kasih bro di atas perkongsian yang POWER RANGERS juge…

  36. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin November 12, 2014 at 10:56 pm | | Reply

    sekarang sedang naikkan nama blog saya dan buat teknik-teknik yang lain untuk capai setinggi yang boleh. Blog tuan memang banyak ilmu boleh dipelajari.

  37. Zaini
    Zaini December 24, 2014 at 7:51 am | | Reply

    Blogging memang seronok lagi-lagi kalau dapat apa yang kita nak pada blog tu.

  38. ruggedmom
    ruggedmom January 5, 2017 at 2:58 am | | Reply

    Niche dah ada cuma skill dan branding tu entahlah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.