36 Responses

  1. SentiasaPanas
    SentiasaPanas September 24, 2014 at 10:07 am | | Reply

    Adat manusia, semua nakkan yang percuma.

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah September 24, 2014 at 3:19 pm | | Reply

      Betul juga tu. Tapi tak akan sama dengan yang ad harga dan punyai pengisian macam buku pink sifu titan 😳

    2. KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com
      KEDAI ONLINE MURAH kedaionlinemy.com December 29, 2014 at 6:15 pm | | Reply

      mesti lah pilihan pertama adalah percuma,, saya pun nak – kedaionlinemy.com

  2. Arman
    Arman September 24, 2014 at 10:19 am | | Reply

    Kalau makan, beli barang berjenama orang tak kisah, mahal macam mana pun mereka nak. tapi bila bab nak membeli ilmu. nak mendapatkan ilmu berkira. Nak percuma je….

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah September 24, 2014 at 3:21 pm | | Reply

      Betul tu. Kena bayar juga untuk dapatkan ilmukan. 💡

  3. onlajer
    onlajer September 24, 2014 at 10:45 am | | Reply

    woo banyak dapat tu ,nasihat lain dah beli pergi baca lagi haha

  4. blogger lelaki
    blogger lelaki September 24, 2014 at 12:04 pm | | Reply

    biasalah tu bro..try bro offer cendol free mesti ramai yang nak bro…orang kita sebenarnya kita kena yakinkan dia…bila dah kita dapat berikan keyakinan dan kepercayaan barulah mereka sanggup keluarkan duit berkepok mereka…macam orang skim cekap kaya buat la bro konsep dia..nampak tak permainan dia

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah September 24, 2014 at 3:25 pm | | Reply

      betul tu. Jika ada nilai baru ramai yang berebut nak dapatkan tipsnya. Rasanya dah ramai yang berjaya dengan buku pink sifu ni. 😆

    2. titan
      titan September 30, 2014 at 12:35 pm | | Reply

      mangkuk pertama aku berani lagi offer.

      mangkuk kedua. korang bayar sendiri.

  5. amirulfaiz
    amirulfaiz September 24, 2014 at 1:34 pm | | Reply

    Ye, hendak atau tak nak jer. 😀

    1. Pokok Manggis Depan Rumah
      Pokok Manggis Depan Rumah September 24, 2014 at 3:28 pm | | Reply

      Betul tu. usaha yang penting kan. 💡

  6. mohd rasul abu hanipah
    mohd rasul abu hanipah September 24, 2014 at 2:01 pm | | Reply

    kadang2 yg free pun org tak hargai lagi la yg berbayar 😀

  7. sabree hussin
    sabree hussin September 24, 2014 at 3:36 pm | | Reply

    Ilmu MAHAL untuk dapatkan hasil yang lagi MAHAL apa salahnya hhe

  8. JAWATAN KOSONG TERKINI
    JAWATAN KOSONG TERKINI September 24, 2014 at 6:52 pm | | Reply

    Biasanya kita akan lebih hargai nilai wang ringgit berbanding free ni…tapi entahlah lain ulu lain parang…

  9. zool
    zool September 25, 2014 at 1:15 am | | Reply

    yup murah kurang dihargai..
    bila kita beli baru kita tau yg ilmu yg dulu kita buang ketepi itu mahal harganya

  10. Mohd Norzali
    Mohd Norzali September 25, 2014 at 2:05 am | | Reply

    Selalunya benda mahal ni memang berkualiti berdasarkan reputasi pemilik dan kualiti produk tersebut.

  11. Denaihati
    Denaihati September 25, 2014 at 3:24 am | | Reply

    kalau nak sedap, cendol mahal sikit pun takpe, janji sedap…

  12. Hairul Azni
    Hairul Azni September 25, 2014 at 4:25 am | | Reply

    Okeh…aku nak pi ulang baca itu Kitab Merah Jambu..rugi beli mahal2 kalau tak ulang baca banyak kali..hehe

  13. amir
    amir September 25, 2014 at 6:08 am | | Reply

    betul pun..saya ingat bayar mahal beribu dengan seorang sifu..setengah jam jer dia ajar saya seo..24jam kuar artikel keluar muka depan google…sangat berbaloi ilmu yang mahal jika diguna

  14. eyriqazz
    eyriqazz September 25, 2014 at 7:51 am | | Reply

    Betoi2…kalau dah sedap mahal pun sanggup bayar..Kualiti go seiring dengan kuantiti…

  15. Norfanil
    Norfanil September 25, 2014 at 8:26 am | | Reply

    Ilmu tu tinggi nilai dia..
    jangan nak berkira..
    ilmu guna sepanjang hidup..
    cuba tengok dari segi lain..
    pasti berguna..

  16. TehR
    TehR September 25, 2014 at 9:03 am | | Reply

    nilai ilmu bukan boleh diukur dengan duit
    hanya orang bijak yang tahu nilai ilmu

  17. Abdfatah
    Abdfatah September 25, 2014 at 11:44 am | | Reply

    Teknik seo jambu mahal pun usd37.50 aje. .. Mohon ulangkaji dan teruskan perjuangan kaut komisen kepuk2. Hehe

  18. siti hazreen
    siti hazreen September 25, 2014 at 2:28 pm | | Reply

    benda percuma kurang dihargai, benda mahal memang disayangi hehe 😛

  19. rokiah
    rokiah September 25, 2014 at 2:32 pm | | Reply

    Ilmu yang bermanfaat tak dapat dinilai dengan wang ringgit

  20. pondok papan
    pondok papan September 25, 2014 at 3:43 pm | | Reply

    Terima kasih kongsikan cerita pembakar semangat macam ni..hehe..harga mahal semestinya berbaloi..haha

  21. Eshamz Halim
    Eshamz Halim September 26, 2014 at 12:11 am | | Reply

    Yup.. setuju tu bro… ilmu adalah sesuatu yang bernilai tinggi…

    1. titan
      titan October 1, 2014 at 8:58 pm | | Reply

      Ilmu memang tidak ada nilainya walaupun cuma secebis huma.

  22. Ammar
    Ammar September 26, 2014 at 8:07 am | | Reply

    Cendol itu sedap tapi murah… Sanggup bayar. hehehe. Bila nk payung cendol ni?

  23. Zuan
    Zuan September 27, 2014 at 6:04 am | | Reply

    setuju. tapi asal ada duit la bru den jalan. xde smpai nak ter swipe kedit kad..huhuhu

  24. MK Hakimi
    MK Hakimi September 27, 2014 at 3:11 pm | | Reply

    Barang dah berkualiti, mestilah mahal kan? Yg penting berbaloi 😀

  25. ahmadyani
    ahmadyani September 28, 2014 at 8:09 am | | Reply

    Kalau tak sedap pun, tapi sudah terbeli…jangan dikutuk-kutuk ilmu itu, takut tak berkat ilmu yang lain yang sudah dipelajari.

  26. Nurul Fazreen Othman
    Nurul Fazreen Othman September 29, 2014 at 8:51 am | | Reply

    ilmu adalah sesuatu yang bernilai tinggi 😉

  27. nord
    nord September 30, 2014 at 1:57 pm | | Reply

    Bab ilmu ni memang ramai orang berkira yang amat. Nak yang FOC ja. Apa la nak dibandingkan dengan ilmu yang kita perolehi dengan wang ringgit yang boleh dicari tu kan

  28. amirnawawi
    amirnawawi September 30, 2014 at 5:32 pm | | Reply

    Yap!. Melaburlah untuk ilmu, pasti tidak akan rugi. Walaupun mahal..

  29. Hafiszan Kamarudin
    Hafiszan Kamarudin November 9, 2014 at 11:06 pm | | Reply

    memang betul, apa yang di inginkan perlu dapatkan juga walau ada cabaran

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Content Protector Plugin By: Make money.